Æbleroser - så sjove at lave!

 

De er lidt af en genistreg, disse æbleroser! Udover at fære rigtig flotte at kigge på, så smager de også helt vidunderligt, og de kan laves på ca. 25 minutter fra start til slut. Jeg har både prøvet at lave dem med hjemmelavet butterdej og med købt butterdej, og der er ikke den helt store forskel, oplever jeg. Så lige her kan jeg godt anbefale dig at gøre det lidt nemt for dig selv og investere i en god butterdej fra supermarkedet.

Børnene synes, det er en fest at være med til at lave dem, og selvom de ser avancerede ud, kan de sagtens være med. Opskriften stammer fra min nye temabog, “Hip hip hurra”.

 
 

Ingredienser
(6 æbleroser)

2 æbler, sprøde og røde
Saften fra ½ citron
3 spsk citron-, abrikos- eller blommemarmelade
1 rulle butterdej
1 tsk kanel
2-3 spsk sukker

Drys
flormelis



Fremgangsmåde

Del æblerne i fire og skær kernehusene væk. Skær æblebådene i helt slanke skiver. Læg dem i en skål eller et fad og hæld vand ved, så det lige når op og dækker æbleskiverne. Pres saften fra en halv citron ned i vandet. Hvis du har en mikroovn, er det en god idé lige at sætte skålen med æbleskiverne derind i 3 minutter ved fuld hastighed. Så bliver æbleskiverne lidt blødere at arbejde med, når de skal bukkes rundt i butterdejen. Hæld æbleskiverne over i en si og lad vandet løbe fra. Rør derefter marmeladen med 2 tsk vand. Skær nu en strimmel på den korte led af butterdejspladen (med andre ord: Skær en strimmel ud, som er ca. 4,5 cm bred og 25 cm. lang). Der kan typisk blive seks strimler ud af en rulle butterdej. Læg den på bordet foran dig, så den lange led flugter med bordpladen. Smør strimlen med marmeladeblandingen. Forestil dig, at du tegner en usynlig streg midt på butterdejsstrimlen fra venstre side mod højre. Læg nu æbleskiverne, så deres lige side rammer denne usynlige streg og buen med den røde skræl vender væk fra dig. De må gerne stikke lidt ud over kanten på dejstrimlen øverst oppe. Læg dem ved siden af hinanden, så de hele tiden lige har et lille stykke liggende ind over forgængeren. Bland lidt sukker og kanel sammen og drys det på æbleskiverne. Fold den nederste halvdel af butterdejen ind over de slanke æbleskiver. Rul dernæst strimlen hele vejen fra den ene ende til den anden, så du skaber en rose. Sæt rosen i en smurt muffinform eller en form beklædt med bagepapir. Bag ved 200 grader i ca 12-15 minutter. Server dem som de er eller med en god kugle vaniljeis til.


3 bøger til 149 kr.

Normalprisen for de tre bøger er 390 kr.

Normalprisen per bog er 129.95 kr. Lige nu kan du sikre dig de tre første bøger i min prisvindende serie til 149 kr. i alt. De leveres i deres oprindelige softcover udgave, som faktisk er min egen foretrukne. Der er så smukt et opslag, når man åbner bøgerne op, da for- og bagsiderne er dobbelte og således gør, at man kan folde klapperne ud og se de smukkeste panoramabilleder på indersiden.


Find mere inspiration her!

Reklame | Opskriften på æbleroser kommer fra min helt nye temabog, “Hip hip hurra”, som er proppet med idéer til Idéer til nemme og festlige lækkerier, invitationer, aktiviteter og dekorationer til børne - og familiefødselsdage året rundt. Hip hip hurra’ er den tredje temabog ud af seks i en helt ny serie fra Sif Orellana, smækfyldt med opskrifter, tips og idéer til et velsmagende, kreativt og samhørighedsskabende hjemmeliv