#ff28a2

Om Sif

Ja, hvem er jeg?

Det blev jeg også bedt om at definere til et seminar for år tilbage, hvor vi kun måtte vælge to ord til at beskrive os selv med. En svær øvelse, som vi blot fik fem minutter til at løse. Mine to ord blev: Passioneret idémager, og det valg har jeg lige siden været rigtig godt tilfreds med. Når jeg fatter interesse for noget, så tændes nemlig en lille olympisk ild indeni mig, som brænder kraftigt og giver mig brændstof til at bevæge mig henimod de mål, jeg sætter mig. Sådan har det egentlig altid været, selvom jeg i min udvikling fra barn til voksen er gået fra at være en meget genert og stille pige til at være en udadvendt og handlekraftig kvinde med et vist nok ganske veludrustet snakketøj.

Til daglig bor min familie og jeg lidt udenfor Aarhus i et gammelt hus tæt på vand og skov. Jeg er mor til tre skønne sønner, Oscar på 17, Lucas på 14 og Noah på 10. Fra min egen barndom er jeg vant til, at kammerater var hjerteligt velkomne i vores hjem. Min mor var hjemmegående og nød det liv og den pludren, der var i huset, når mine og min søsters venner kom med hjem efter skole. Således har jeg det også selv, og derfor vælter det gerne ind og ud af vores hoveddør med kammerater flere gange ugentligt. Det passer mig fortrinligt, ikke mindst, fordi jeg jo elsker at bage, og med huset jævnligt fyldt af kammerater, skal jeg sjældent lede længe efter aftagere af mit bagværk. Så der er mange børn i mit liv, hvad der udover at være en fantastisk glæde rent personligt, også er en stærk kilde til inspiration i mit virke som forfatter, mit arbejde med kreative processer i erhvervslivet, ja, i stort set alt, jeg laver.

Børn og kreativitet

Børn har den skønneste uspolerede tilgang til livet og tilgår verden med en fantasi og kreativitet, som jeg oplever er fantastisk inspirerende og lærerig for os voksne. Vi skal på en helt anden måde end børn lægge os lidt i selen for at få vores kilde med skæve, sjove og originale idéer til vedvarende at sprudle, og børn er efter min mening nogle af de bedste til at hjælpe os med det. Alene det at opholde os i deres fantasi- og legeuniverser og træde ind som en aktør på linie med dem og for en stund skifte virkelighedens regelsæt ud med fiktionens, hvor alt ofte kan lade sig gøre, er for mig enormt berigende.

Den kulturelle arena

Rent arbejdsmæssigt har jeg igennem 12 år arbejdet på den kulturelle arena - bl.a. som marketingchef for Århus Festuge, Education and New Media Manager i H.C. Andersen 2005 og arrangementschef på ARoS Aarhus Kunstmuseum. Det har været udviklende og spændende stillinger, der har givet mig masser af udfordringer, oplevelser og muligheder for at tænke kreativt og bringe alle sanser i spil, stifte bekendtskab med mennesker fra mange forskellige fagområder og udvikle nye idéer rettet ud mod et kulturelt interesseret publikum såvel som et erhvervsliv med lyst til at inddrage kunstneriske processer i deres virke og berige medarbejdere og kunder med unikke oplevelser osv.

Skrivelyst og forfatterier

Sideløbende hermed har jeg ladet min skrivelyst få frit løb i form af artikler til magasiner på Egmont og Aller Press samt naturligvis i forbindelse med tilblivelsen af Krudtugler & kanelsnegle, der udkom på Gyldendal 8. september 2004. Sidenhen har jeg haft glæden at skabe og udgive Rollinger & roulader (2009), Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne (2010), Spilopper & stjerneskud (2011), Gartnerinden & lykkesmeden (2012), Sifs magiske julekalender (2012),  Kram i madkassen (2013) og Guld i gryden (2013). I 2013 udgav jeg også to bøger af andre forfattere: Den udenlandske bestsellerkogebog Green Kitchen Stories af det dansk/svenske par Luise Vindahl og David Frenkiel og sundhedsbogen Rejsen til sundhed af Anja Ballegaard og Zenia Santini Jeg har desuden optrådt som kok, konferencier, moderator, foredragsholder, programvært, livsstilsekspert og debatør på DR1, TV2 og TV2 Øsjylland.

Selvstændig med forlagsvirksomhed og projekter i krydsfeltet ml. Erhverv og kultur

I juni 2009 sagde jeg mit job op og startede som selvstændig med egen virksomhed, Muse Concept Studio ApS. I denne beskæftiger jeg mig med mit forfatterskab, mad- og livsstilsfotografering, opskriftsudvikling, foodstyling, artikler, foredrag, madskoler og - workshops, konferencier-opgaver, kreativ idéudvikling i erhvervslivet, medieoptrædener og projekter indenfor Business & Arts, der handler om at udvinde læringspotentialet i samspillet mellem kultur- og erhvervslivet.

Jeg har desuden stiftet mit eget forlag, Tinkerbell Books ApS, på hvilket jeg 10. november 2010 udgav min første bog "Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne". Syv udgivelser er sidenhen kommet til og i 2013 udkom som nævnt også de første bøger af eksterne forfattere på Tinkerbell Books. Fire af mine bøger har vundet titlen som "Danmarks bedste" og er nomineret til titlen som "Verdens bedste" indenfor hver deres kategori af Verdens største internationale kogebogskomité Gourmand World Cookbook Awards.

Det er mit ønske, at jeg i regi af Tinkerbell Books må udgive bøger af international kvalitet, der tilfører nytænkning og fornyelse til koge- og livsstilsbogsbranchen og beriger læserne med mange flere oplevelser i form af tekst og billeder end de sædvanligvis får i bøger indenfor denne genre. Mine tre sønner er i øvrigt "ansat" i "Forfatterskabet", som vi kalder det, som h.h.v. pressechef, fotochef og kombineret smagsdommer og humørspreder, så jeg har et stærkt team i ryggen. Ingen tvivl om det. Hvis du måtte have lyst, kan du læse lidt mere om mit forlag her

Hvad står mere på CV'et?

Af uddannelse er jeg cand. mag. i litteraturhistorie og massekommunikation med tillægsuddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole. Jeg har taget en suppleringsuddannelse i Museologiske studier og et enkeltfag i Design og ledelse af kreative processer på Århus Universitet. Jeg har fulgt alle fag og taget én eksamen ud af fire på sidefagsuddannelsen "Børne- og ungdomskultur" og er pt. ved at tage en master i Positiv psykologi på Aarhus Universitet. Så jeg har slået mine folder i såvel litterære som journalistiske universer, og synes virkelig, at jeg har fundet min rette boltreplads som forfatter, fotograf, forlægger... og ja, "passioneret idémager".