Sif Orellana

 
SIF02_bw.jpg
 
 
siforellana-madworkshop.png

Forfatter til 18 kogebøger

Hej, mit navn er Sif Orellana. Jeg er mor til tre sønner og har de seneste 15 år arbejdet som forlægger, forfatter, fotograf, caféejer og underviser. Jeg er født og opvokset i København, men har siden 1990 boet i Aarhus, som virkelig er blevet “min” by. Jeg elsker mentaliteten her i byen, selvfølelsen, hjerteligheden og den boblende entreprenørånd.

Jeg har selv fra barnsben af arbejdet bevidst på at skabe mig et liv, hvor jeg selv i videst muligt omfang slår stregerne på tegnebrættet, så de stemer overens med de drømme, der fra en tidlig alder har boblet indeni mig.

Jeg har for eksempel altid vidst, at jeg ville være forfatter og leve af at skrive og fortælle historier, der kunne motivere andre mennesker og påminde dem om, at de er pakket med kompetencer, styrker og ressourcer, der kan bringe langt de fleste af deres drømme på vinger, hvis blot de er rede til at tage skridtene, finde modet og investere kræfterne deri.

I skrivende stund kan jeg se tilbage på at have ført pennen og knipset billederne til i alt 18 kogebøger, så hvis du er glad for mad, er der en ganske stor sandsynlighed for, at du har stiftet bekendtskab med én eller flere af dem på den ene eller anden måde. Min første bog, Krudtugler & kanelsnegle, er til dato solgt i 115.000 eksemplarer, hvad jeg stadig må nive mig selv i armen over. En bestseller i Danmark opnår typisk sin titel ved salg af 3.000 eksemplarer, så det er ikke så ofte, at man oplever, at bøger kommer ud i så stort et oplag.

siforellana-kogebogsforfatter.jpg

2 x Café Greenilicious

Undervejs i mit voksne liv har drømmen om en dag at åbne en café også spirret, og i 2017 blev drømmen til virkelighed. Sammen med to partnere åbnede jeg Greenilicious i Magasin i Aarhus, og i 2019 fik den følgeskab af en søstercafé under samme navn, der kom til at ligge i Jægergårdsgade i Aarhus. Menukortet var fra caféernes fødsel pakket med smag, saft og kraft og proppet med grøntsager, urter, frø, korn, kvalitetskød og en god portion kærlighed. Cirka 70% af alle de råvarer vi gjorde brug af desuden økologiske. Alle vores retter kunne købes som take-away eller nydes i vore hyggelige grønne rammer. Under corona valgte min ene partner og jeg at sælge vore andele til vores tredje partner - ikke nogen nem beslutning, men corona gjorde det meget svært at være café-ejer.

siforellana-popcorn

Mit liv som forlægger

Sideløbende med mit forfatterskab og min cafévirksomhed, har jeg også nydt at drive mit eget forlag, Tinkerbell Books, som jeg stiftede tilbage i 2009. Jeg har blandt andet haft fornøjelsen at udgive Green Kitchen Stories to første kogebøger på dansk, og alle opgaver, der hører ind under at drive et forlag, sorterer under mig, det være sig konceptudvikling, forfattervirksomhed, research, redaktørarbejde, fotografering, billedbehandling, marketing, pressearbejde, udvikling af events, salgsarbejde, koordinering med trykkeri, designere, distributøre osv. Opgaverne er mange og jeg elsker bredden i at stå ved roret selv.

722A2699-21 kopi.jpg

Sisterhood Retreats
- min rejsebaserede workshop- og retreat-virksomhed

For et par år siden grundlagde jeg desuden min internationale workshopvirksomhed, Sisterhood Retreats - en idé, der havde ligget og ruget i mit sind i årevis, og som endelig fik lov at blive bragt ud af rugekassen. På min rejse gennem livet har jeg måttet vandre af mange stier for at finde de rette værktøjer og den nødvendige viden at pakke min rygsæk med. Nu og da har jeg måttet erkende, at jeg var kommet ud af en blind vej, og jeg har måttet finde tilbage til hovedåren. Al den viden og alle de timer, måneder og år, jeg har tilbragt fordybet i bøger, granskende internettet for tutorials og svar, har jeg ønsket at omsætte ind i undervisningsforløb, der kan hjælpe andre kreative og entreprenante sjæle godt videre på deres personlige og/eller professionelle rejse henimod deres mål.

722A2363-4.jpg

Undervisning i fotografering, storytelling, forretningsudvikling m.v.

I regi af Sisterhood Retreats skaber og udbyder jeg workshops, masterclasses og retreats i ind- og udland for alle med interesse for at få fyldt godt op på de indre hylder med nye værktøjer, inspiration og oplevelser indenfor netop disse felter: madlavning, styling, mad-, rejse- og livsstilsfotografering, billedbehandling, visuel storytelling, kunsten at starte egen virksomhed op og løbende udvikle den. Jeg afholder både masterclasses, hvor vi trænger dybt ned i et specifikt område og hvor læringskurven er stejl, men også workshops og retreats, som ofte består af en god kombination af klasser i forskellige discipliner, skønne ekskursioner til skjulte skatte på smukke destinationer og andre aktiviteter, der relaterer til hovedtemaet og forener læring, oplevelse og networking. Du kan læse meget mere om mine forløb her.

siforellana-Paris.jpg

Workshop i Paris om afdækning af værdier og styrker

Nu og da vil du også kunne finde en workshop, der retter sigtet ind mod afdækning af værdier og styrker og folder en gennemtestet værktøjskasse ud med redskaber, der kan hjælpe med at stille skarpt på, hvad du egentlig drømmer om, hvad du ønsker dig af livet (målafklaring) og hvordan du, skridt for skridt, skaber en slagplan, der udligner kløften mellem drømme og virkelighed. Denne type workshops afholder jeg typisk i Paris i begyndelsen af et nyt år. Følg med i, hvornår nye workshops og retreats lanceres ovre på Sisterhood Retreats.

siforellana-badebro.jpg

12 år i kulturlivet som marketingchef og eventmanager

”Men hvordan er det lige, at du har følt dig rustet til at skabe dine virksomheder og sikre, at budskabet om deres eksistens nåede ud til målgrupperne”, kunne du måske spørge? Godt spørgsmål! Jo, sagen er den, at jeg lige efter, jeg blev færdig med min cand. mag. i Litteraturhistorie og massekommunikation fra Aarhus universitet, tog hul på 12 skønne år i kulturlivet, hvor jeg bl.a. arbejdede otte år på Aarhus Festuge med ansvaret for al kommunikation: Markedsføring, PR, presse, web og sociale medier. Herefter arbejdede jeg tre år som arrangementschef for ARoS Aarhus Kunstmuseum og bar bl.a. ansvar for at udvikle events, der anførte nye veje ind i kunsten og tiltrak et publikum, der måske ikke normalt fandt deres vej til kunstmuseer. Disse jobs gav mig en masse erfaring indenfor branding, markedsføring, pressestrategisk arbejde, konceptudvikling, kreative alliancer med erhvervslivet etc., og det er med rygsækken godt pakke med alle de erfaringer, jeg gjorde mig her, at jeg følte mig klar til at springe ud som selvstændig erhvervsdrivende.

Jeg glæder mig helt vildt til at inspirere dig herinde, og husk: Min mailbox er altid åben, hvis du har en god idé eller har noget, du gerne vil dele med mig.