Kagemandsguirlande

 

I dag er det tid til at indvie dig i, hvordan du kan lave de skønneste kagemandsfigurer, som du enten kan lade hvile i kagedåsen eller hænge op på en jule-guirlande som en lille fest for øjet. Rigtig god fornøjelse!

Opskriften stammer fra min bog Spilopper & stjerneskud.

 
 
smaakagerpaasnor.jpg

Ingredienser
Ca. 35 stk.

Grunddej
300 g hvedemel (erstat evt. 100 gram med fuldkornsmel)
100 g smør
100 g rørsukker
75 g muscovadosukker (eller brun farin)
1 knsp fint salt
2 æg
kornene fra 1 vaniljestang (eller 1 spsk vaniljepulver)

Hvid glasur
150 g flormelis
ca. 2 spsk vand

sne_dyrehaven.jpg

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienser i en stor bageskål og ælt dejen godt sammen. Sigt lidt mel ud på bordet og rul en klump af dejen ud. stik den ud med en kagemandsudstikker og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav et lille hul i kagemændenes hoveder (evt. med et lille trægrillspyd) og dup en smule mel henover, så hullet bevares under bagningen. Hvis det lukker til under bagningen, kan du skynde dig at “åbne” det med trægrillspydet, så snart kagerne kommer ud af ovnen og endnu er varme og lidt bløde.

Bag kagerne ved 200 grader i cirka 6 minutter. Pynt kagemændene med glansbilleder sat fast med en lille smule hvid glasur og hæng dem op på en dekorativ gammeldags købmandssnor. “Først skal træet vises, siden skal det spises….”


Spilopper_.jpg

Find mere inspiration her!

Reklame | Opskriften stammer fra min bog Spilopper & stjerneskud som er fyldt med et helt univers af idéer, redskaber, tips og tricks til, hvordan du på nem og overkommelig vis kan snige inspiration i programmet til hverdag og fest for resten af året.