Spiloppernes spiselige adventskrans

 

Du får her en fantastisk opskrift på noget så sjovt som en spiselig adventskrans, som med garanti vil falde i god jord hos både børn og voksne i julemåneden. Du kan selvfølgelig bage den på alle tider af året som en almindelig kringle, men i december forvandles den til en sand julelækkeri ved at du stikker juletræslysene direkte ned i kransen. Du kan også bruge nogle af de “metalstikkere”, som du måske har set, at man kan købe i supermarkedet til store adventslys. Du kan bruge dem år efter år, hvis du ønsker det. Ved at anbringe én metalstikker i bunden af hver af de små juletræslys, kan du meget nemt stikke lyset ned i kransen efterfølgende. Rigtig god bagelyst.

Opskriften stammer fra min bog Spilopper & stjerneskud.

 
 
jul.jpg

Ingredienser
1 krans

175 g smør
7 dl hvedemel
50 g gær
2 spsk fint rørsukker
1 tsk salt
2 store æg

Fyld
50 g rosiner
½ dl portvin (kan udelades)
75 g mandler
50 g stuevarmt smør
3 spsk rørsukker

Pensling og drys
1 sammenpisket æg
perlesukker og de gemte hakkede mandler

Obs. Du kan naturligvis undlade at lægge rosinerne i blød i portvin, hvis små børn skal spise med og du ønsker at udelade dette element.

adventskrans_1.jpg

Fremgangsmåde

Smelt smørret og kom det i en bageskål sammen med melet. Smuldr gæren ned i blandingen og tilsæt sukker, salt og æg. Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning under et fugtet viskestykke et lunt sted i en lille times tid. Læg i mellemtiden rosinerne i blød i portvinen. Hak de usmuttede mandler og læg ca. en tredjedel af dem til side til pynt. Rør det stuevarme smør sammen med rørsukkeret og tilsæt de portvinsmarinerede rosiner og hakkede mandler.

Rul dejen ud til en firkant på ca. 25 x 40 cm. Smør fyldet på og rul dejen sammen på langs til en roulade. Rul rouladen til den er 60 cm lang. Form den til en krans, læg den over på en bageplade beklædt med bage-papir og lad den efterhæve i ca. 20 minut-ter. Pensl den med sammenpisket æg og drys med perlesukker og de gemte hakkede mandler. Bag kransen ved 200 grader i 20-25 minutter. Server den med 4 jule- eller fødselsdagslys stukket ned i og evt. en sløjfe af noget smukt bånd.


Spilopper_.jpg

Find mere inspiration her!

Reklame | Opskriften stammer fra min bog Spilopper & stjerneskud som er fyldt med et helt univers af idéer, redskaber, tips og tricks til, hvordan du på nem og overkommelig vis kan snige inspiration i programmet til hverdag og fest for resten af året.