Grovbirkes fra Kongens København

 

På en lun sommermorgen er der ikke meget, der kan slå en pladefuld nybagte, himmerigsduftende grovbirkes fra Kongens København. De er en klassiker hjemme hos os og alle, der bydes på en af slagsen har svært ved at tage en bid uden at udbryde et sageligt “uhmm”. De indeholder masser af gode frø og grove meltyper og er bagt uden den søde remonce, der typisk er i den hvidere udgave af brødtypen. Så de er geniale at nyde med ost eller marmelade - sprøde udenpå, luftige og svampede indeni. Et hit i vores familie!

Opskriften stammer fra min fabulerende bagebog, Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne, som både rummer et overflødighedshorn af nemme, lækre familiebagværksopskrifter og et par håndfulde små hyggelige eventyr med afsæt i bagværket og en hjertevarm lille morale.

 
 
Dette billede er skudt på Anholt for et par uger siden under et total slow-living-ophold med familie og venner.

Dette billede er skudt på Anholt for et par uger siden under et total slow-living-ophold med familie og venner.

Ingredienser

10 stk.

50 g gær
2 1⁄2 dl koldt vand
1 æg
25 g sukker
1 tsk salt
125 g fuldkornsdurummel
ca. 450 g hvedemel
3 spsk femkornsblanding (eller 1 spsk hørfrø, 1 spsk sesamfrø og 1 spsk solsikkekerner)
50 g smeltet smør

Til indrulning
175 g smør

Pensling og drys
1 æg mix af hørfrø, sesamfrø og solsikkekerner

Dette billede optræder i min bagebog og det er min søn, Lucas, der holder pragteksemplaret fra en af vore pladefulde nybagte birkes.

Dette billede optræder i min bagebog og det er min søn, Lucas, der holder pragteksemplaret fra en af vore pladefulde nybagte birkes.

Fremgangsmåde

Bland gæren med vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt til en smidig og elastisk dej. rul den ud til en aflang firkant på cirka 50 x 30 centimeter og smør 1⁄3
af smørret ud på hele fladen. fold den ene side 1⁄3 ind over dejen og læg den anden side henover. rul dejen ud på ny, smør endnu 1⁄3 af smørret ud på hele fladen og fold dejen sammen igen. Læg dejen sammen endnu en gang, rul ud på ny, smør den sidste portion smør på og læg dejen sammen (den ene side 1⁄3 ind over dejen og den anden side hen- over). Del dejen i 10 lige store birkes. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve i en god halv times tid, pensl dem med sammenpisket æg og drys dem med et mix af hørfrø, sesamfrø og solsikkekerner. bag dem ved 220 grader i en forvarmet ovn i cirka 15 minutter.


sif-orellana-greven.png

Find mere inspiration her!

Reklame | Den bog, som grovbirkesene kommer fra er min populære bagebog’, Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne, som er pakket til randen med de skønneste bageopskrifter for hele familien, som du og I nemt og hurtigt kan snige i programmet. Den byder masser af forslag til, hvad I kan bage til mærkedage og højtider, hverdag og fest, når I lige skal have løftet humøret, gjort en lille beboer i hjemme glad igen og når I bare lige har en halv time til at fremtrylle lidt godt til ganen. Den koster normalt 249,95 kr., men jeg sælger den selv nu til en helt særlig kampagnepris 199,95 kr. Du kan også købe den sammen med to andre bøger fra min hånd og få den ene ud af de tre gratis.