#ef4723

Seneste blogindlæg

Behind the scenes i Slyngeluniverset

I dag er det søndag, og dagen har fra morgenstunden stået i "Slynglernes" tegn. Noget af det første, jeg gjorde, da jeg vågnede var at gribe fat om mit kamera, tænde for ovnen, sende en "brunch cassarole" på varmeferie derinde og forvandle mit lille køkken til fotolaboratorium med store sorte og hvide skumplader, der hjælper mig med at "modellere" lyset, som jeg ønsker det. Ovenfor kan du se mit skud af "Slyngel-kyllingetabouleh", som er en skøn fyldig og mættende salat fyldt med gode sager som kylling, spinat, tørrede tranebær, blommetomater, mynte og andet godt. Genial til ungernes madpakker og skøn som tilbehør til aftensmaden.

Ønsker jer alle en dejlig, afslappet og hyggelig søndag ♡

Og vinderne er...

Så er vinderne af 3 SIGNEREDE UDGAVER AF GREEN KITCHEN STORIES udtrukket. TAK til jer alle sammen for jeres søde kommentarer og deltagelse i min lille konkurrence. VINDERNE ER:

Anna Clemen Bartels
Camilla Elise Hansen og
Sonja Kleinhapel Gonzales

Stort tillykke til jer alle tre. Mail mig gerne jeres adresser herigennem eller på mail@siforellana.dk, så sender jeg bøgerne ud til jer primo næste uge.

Billedet på dagens indlæg er ikke fra Green Kitchen Stories, men et lille lille smugkig ind i mit eget kommende Slyngelunivers, hvor efteråret er foldet ud som den ene af fire årstidsblokke koblet til en stoooor indledende, hele-året-rundt-blok fyldt med tips, opskrifter og idéer til madpakker, morgenmad, weekendbrunch, nem hverdagsmad, gæstemad, kreative sysler, Børnenes hjemmebageri, Juniors madaften osv.

Ny bog på vej på dansk af GREEN KITCHEN STORIES


 

Kære alle sammen.

Det er faktisk en kæmpe nyhed for alle fans af de to drøninspirerende unge mennesker, danske Luise Sofie Vindahl og svenske David Frenkiel, der sammen står bag den succesrige madblog og kogebog ved navn Green Kitchen Stories. Der er nemlig en ny bog på vej ud på de danske hylder af parret og tro mig, hvor de lagde verden ned med den første, ja, så kan de ikke andet end erobre hele universet med den næste, der kommer til at bære titlen GREEN KITCHEN TRAVELS. Den udkommer i Australien og England 15. september og i USA en uge senere. Den danske udgave udkommer i MARTS 2015 på mit forlag, TINKERBELL BOOKS, hvad der er en vis forlægger, der er pavestolt over at kunne være en del af. Bogen er i fuld gang med at blive oversat og jeg kan ikke ord for, hvor meget jeg glæder mig til at indvie jer i Luise og Davids vidunderlige kulilnariske univers.

I den nye bog er de, sammen med deres lille datter Elsa på 5 år og en lillebror i maven, rejst ud i verden på jagt efter den bedste inspiration indenfor det vegetariske, sunde køkken. Og Milde Herre Jemini, de har gjort det godt. Mine forventninger var tårnhøje for deres første bog har jo været en bragende succes og taget verden med storm, og at de har formået at løfte overliggeren endnu engang, hensætter mig i en tilstand af dyb beundring. I er så umanerligt dygtige, I to, Luise og David. Sikke I kan komponere retter, der får mundvandet til at løbe, skyde billeder, der får én til at tabe underkæben og vække stemninger, så man får vakt minder og bragt den indre filmstrimmel i sving. Godt gået, begge 2.

KONKURRENCE-TID!!!

Lad os fejre jeres bedrift med at udlodde tre signerede udgaver af jeres første bog, GREEN KITCHEN STORIES. Og lad denne lille give-away samtidig være et STORT og hjerteligt tillykke med jeres lille nyfødte søn, Isac. Så skønt, at der er kommet endnu en lille guldklump til verden, der kan assistere jer på jeres vegetariske mission, som vi er så mange, der følger med største glæde.

Hvis du har lyst til at vinde et signeret eksemplar (signeret af parret selv), kan du skrive en lille kommentar nedenfor her inden søndag aften den 7. september klokken 20 (på min ældste søns fødselsdag). Mandag morgen den 8. september offentliggør jeg vindernavnene.

Du kan læse mere om Luise og Davids nye bog her.

Rigtig dejlig weekend!

Kh.
Sif

stemningsbilleder fra tilblivelsen af Slynglerne

 

Kære alle sammen

Det er en tid fuld af skabelse og fordybelse lige nu her hos mig. Sensommeren og efteråret står altid i produktivitetens tegn. Det er her alle opskrifter, indtryk, oplevelser, tips og idéer, der hører et nyt bogunivers til, skal fældes ned i ord og foldes ud i billeder. Jeg er vild med disse processer og går ofte helt i ét med dem - så meget det nu lader sig gøre, når man samtidig er forankret i en hverdag med børn, familie, gøremål, venner, forpligtelser, hobbies og interesser. I vid udstrækning smelter alle områderne dog ofte sammen i mit liv. Mit job er i vid udstrækning min hobby, min lidenskab og interesse, mine unger, familie og venner er en integreret del af mange af mine projekter for jeg skildrer jo først og fremmest fritidslivet og tager her udgangspunkt i det liv, jeg selv lever og dagligt er en del af. Og forpligtelser - jo, dem er der jo også. Har eksempelvis ligge siddet med mit momsregnskab, hvilket tog mig omkring 20 timer i alt, og selvom der faktisk er visse elementer af processen, jeg egentlig synes er meget tilfredsstillende (som omsider at finde et bilag, jeg ikke kunne afdække egenarten af), så er det ikke her, jeg oplever, at lyset tændes i mine øjne ;-) Færdigt blev det dog, og det gjorde, at jeg med ro i sindet kunne tage afsted til nedenstående sted i 24 timer for at skyde nogle naturbilleder til min sommerblok til "Slynglerne" i families og venners lag samt hente lidt ny inspiration til mine smagsløg :)

Svinkløv badehotel har nemlig en umanerlig dygtig køkkenchef, som ved en ting eller to om, hvordan man strikker et forrygende måltid sammen. Han har styr på, hvordan man får det nordiske køkken til at sprudle af smagsindtryk og er dygtig til at indtænke strandurter i retter og desserter, eksempelvis det meget sunde havtorn, som i øvrigt indgår i en af mine opskrifter i "Slynglerne".

Da jeg kom hjem igen, fandt jeg en lidt fyldig kuvert i posten fra ByHornung. I den fandt jeg den lille nye stoftaske, jeg havde bestilt, da jeg så tasken på Instagram. Jeg er fuldkommen fortabt i de blå nuancer og har vist de seneste uger udviklet en svaghed for indfarvede tørklæder, tasker, bluser og kjoler i lækre blå nuancer - indigo blå, kaldes den vist.

I sidste uge var jeg for første gang på et ophold på Refugiet Klitgården i Skagen for at færdiggøre manuskriptet til min nye "Slyngel-bog". Helt uden at kunne styre det, røg mine mundvige mod nord, da stedet åbenbarede sig for mit åsyn. Hold da bare helt op! Hvor priviligeret er man ikke lige at få lov at opholde sig dér i en håndfuld dage - imponerende smukt hus, der ligger i første parket til havet, og det værelse jeg fik, lå nærmest ude i havet! Sådan føltes det i hvert fald, når jeg sad og skrev, for jeg kunne slet ikke se andet end hav, når jeg sad ned ved skrivebordet og klimtede løs på tasterne. Jeg skrev op til 14-16 timer i døgnet, så det var ikke fordi, jeg var ude at inspicere Skagen så meget. Det blev dog til en lækker middag inde på Skagen fiskerestaurant den ene aften, ne morgen-gåtur ved Grenen og et smut ind til Skagen by en anden for at shoppe lidt regi (tallerken, skærebræt, stofserviet m.v.) i en meget lækker køkkenbutik, som jeg på det varmeste kan anbefale. Den hedder 'Laurentius' og ligger på Sct. Laurentii vej 29 i hjertet af Skagen.

Laurentius har det skønneste udvalg af bl.a. fransk køkkentøj, regi og andre køkkenlækkerier, jeg længe har set, og med lidt held søsætter de to gæve kvinder, der har skabt butikken, Susanne og Charlotte, i nær fremtid en webshop, så alle i landet kan få adgang til deres håndplukkede "kvalitetsgedigne" sager. Når jeg kommer i gang med fotograferingen til "Slynglerne" for alvor, vil jeg vise lidt af tingene frem.

Og ja, et lille madbillede skal I da også lige ha'. Jeg har med stor fornøjelse inviteret en bagesten indenfor i mit liv, og den blev prøvet for første gang i går. Jeg har ellers ikke haft den allerstørste succes med mine tidligere bagesten, men denne her, som er fra Bahne, er bare super god. Du kan se den her, og såmænd også bestille den her, hvis du skulle få lyst til det.

Pizzaerne blev bragende gode, og børnene spiste lige til de var ved at revne. Og jeg slap let om madpakkerne dagen derpå, for dér fik den naturligvis et par gode overskydende 'slices' med deres yndlingsfyld på toppen. I min nye "Slyngler & stanglakrids" har jeg opskrifter på vildt gode 'English Breakfast pizzas' og en fantastisk glutenfri pizza med ristet valnøddepesto, ovnbagte tomater, karamelliserede nektariner, gorganzola og frisk mozzarella. "Yummy", som de siger på Instagram og andre smarte steder :-)

Æbletærte med boghvede, kokossukker og kanel fra Sri Lanka

Hej alle sammen.

Så er der lige lidt nyt fra mig på bloggen. Jeg sidder helt fordybet i skabelsen af min nye bog, "Slyngler & stanglakrids", i disse måneder, så al min tid investeres næsten dér for tiden. I eftermiddags fik jeg dog så lyst til æbletærte af at sidde og kigge ud på de rødkindede æbler, der prydede hele græsplænen, at jeg forlod Slyngeluniverset for en stund og bagte os en kanelduftende 'galette' med mine rejser til sydlandske himmelstrøg i tankerne. Og resultatet blev faktisk så vellykket, at jeg har valgt at tage opskriften med i min nye bog.

Tærten blev bagt med boghvedemel, kokossukker, æg, kanel fra Sri Lanka og andre gode sager, og med de valg på ingredienslisten er tærten faktisk en fest for alle, også glutenallergikere og alle dem med gluten-intolerance. Jeg er begyndt at bage en hel del med glutenfri meltyper og andre sødemidler end den gængse rørsukker. Jeg har ikke selv glutenallergi, men det er der efterhånden mange, der har, og vi har alle godt af at skære lidt ned på mængden af gluten og raffineret sukker i vores kost.

På mine foodstylings- og photography workshops i udlandet har der været et stærkt fokus på glutenfri bagning og madlavning generelt, og det er et helt nyt område for mig at dykke ned i, som har inspireret mig meget. Jeg har stadig masser af opskrifter med i mine bøger bagt med helt almindeligt mel samt masser af grove meltyper, men jeg giver ofte nogle glutenfri alternativer, så alle kan være med.

Kagen her serverede jeg faktisk med en god spiseskefuld skyr, for vi havde hverken crème fraiche eller piskefløde, jeg kunne forvandle til flødeskum, i huset. Og skyr er noget, jeg holder meget af til min morgenmad, og det kan sagtens afløse crème fraichen i sådan en sammenhæng her (og så er der kun 0,2% fedt i Skyr i stedet for den noget mere kalorietunge crème fraiche).

Min "Slyngler & stanglakrids" udkommer i sidste halvdel af november i år. Jeg kan desværre ikke sige det mere præcist, for det afhænger lidt af, om jeg når at få alle billeder færdige til tiden, og at alt andet klapper i processen. Den bliver på omkring 300 sider ligesom de sidste og fyyyyyldt med masser af frisk inspiration til året rundt, højtider, hverdage, weekender, ferier, fester, kreative stunder, bagestunder, simregryde-stunder, komsammener, spaghetti-stunder, børnenes-maddag-stunder og meget mere.

Alt det bedste herfra.
Sif

Hilsen midt i en fordybet skrivetid

Hej kære læsere

Der har været lidt stille på min blog et stykke tid, og det ville jeg lige rette op på med et lille "sommer-postkort" med et par skud fra den skønne sommer, vi har nydt i år. Den unge dame, der nyder livet i min liggestol i haven er såmænd min dejlige niece, Maja på 9 år, der senest har har flettet de fineste sommerlige armbånd til mig af Liberty-stoffer, som jeg bærer hele tre af på mit højre håndled. Kreativ, det er hun nemlig, og desuden har den unge dame nogle værdier, man så afgjort bør lytte til fra tid til anden. Det blev jeg endnu engang mindet om, da hun for nylig stolt viste mig sit nye cover til sin mobiltelefon, hvorpå var påtrykt "NÆRVÆR" med store typer. Se, det er da et budskab og en reminder, der har værdi. Så Maja fik straks en 20'er og stak atter en tur i Tiger og købte ét til mig også. Så nu har vi det samme cover, og det er slet ikke så tosset, når man nu engang er så stor en fan af sin unge niece♡ Jeg er jo den stolte og meget glade mor til tre raske musketterer, men døtre kom der ingen af, så det var godt, at min søster kunne bringe både en førsteklassessøn og en skøn Maja til verden, så vi har én i flokken at tøse-hygge med :)

Lige for tiden er jeg helt fordybet i skriverierne på min kommende bog, Slyngler & stanglakrids, og det går rigtig godt. Der sker altid det samme med mig, når jeg nærmer mig mine deadlines. Jeg går helt i ét med processen og synker dybt ind i arbejdet med at skabe det univers, jeg oplever vil tjene til allerstørt inspiration for alle jer ude i de små hjem. Det er en betagende proces, for på dette tidspunkt bliver alle de billeder, opskrifter, kreative idéer, små tips og tricks, anekdoter m.v.,  jeg har gået og samlet henover de sidste mange måneder, integreret under ét tag, der denne gang bærer navnet: SLYNGLER & STANGLAKRIDS.

Og hvad retter jeg så fokus mod denne gang? Jo, I SLYNGLER & STANGLAKRIDS kommer der helt nye vinkler ind på et børnefamilieliv, du ikke er blevet præsenteret for før. Der er kapitler om lommepenge, mormordage, glutenfri fristelser, Børnenes maddag, Aftensmad til 2 dage, I det sunde hjørne, nemme vennemiddage, ferieleg på bagsædet, Isboden er åben, høsttur i efteråret, Efter skoletid, Valentine, spandevis af juleidéer og meget, meget mere. Som altid er der en stor blok med opskrifter, tips og idéer til hele året rundt efterfulgt af fire store årstidsblokke, der retter sit fokus ind mod sæsonaktuelle retter, bagværk, traditioner, højtider osv.

Så vi kommer godt rundt om emner, som aldrig har været belyst før i Krudtugle-serien og så kommer der masser af frisk inspiration til nogle af de emner, vi aldrig kan få nok idéer til som eksempelvis morgenmad, madpakkerne, brunch i weekenden og de fire årstider.

Håber, I har det rigtig godt alle sammen. Så snart mit manus er skrevet færdigt og mine billeder til bogen skudt, har jeg mange spændende nyheder, jeg vil glæde mig til at dele med jer på bloggen. Indtil da kan I lige få et par stemningsskud mere fra min tur til Portugal i begyndelsen af sommeren.

Alt det bedste fra mig!

Kh
Sif

Stemningsberetning fra Mallorca

Kære alle sammen

Så er hele min nærmeste familie vel ankommet til vores feriedestination i år: Mallorca. I januar fyldte min mor 70 år, og det har min søster, jeg og vore familier valgt at fejre sammen med vores mor på denne solbeskinnede ø. Vi har glædet os enormt og børnene har haft diverse nedtællinger igang, og nu er vi her og nyder hvert et øjeblik af vores ophold, der først lige er startet.

Som altid har min trofaste følgesvend, mit kamera, ledsaget mig rejsen, og i lighed med alle de andre ekspeditioner, vi har været på sammen, vil det også denne gang bistå mig i at indfange nogle af de dejligste øjeblikke, stemninger, steder og mennesker, jeg møder og oplever på min vej, så jeg kan gemme dem som personlige skatte i min egen mindesbank og samtidig krydre mine bøger med dem, så også de kan have held med at fortælle de historier om lækre retter og bagværkstyper fra andre lande, møder med spændende mennesker, oplevelser med betagende områder, steder, observationer af andre måder at leve på m.v.

Håber, du nyder sommeren - hjemme eller udenlands - og at du de kommende uger må finde lejlighed til at tanke fornyet energi og få masser af dejlige oplevelser med de mennesker omkring dig, du sætter pris på♡

Sifs bagebog til kun 100 kroner i dag - kun i dag!

Er du i bagehumør, så er jeg i sommerhumør (får besøg af en kær kollega fra Seatle i dag: Aran Goyoaga fra den prisvindende blog cannellevanille.com, så det skal fejres), og vil gerne tilbyde dig min bagebog, "Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne" fyldt med "grove løjer", lækre konditorkager, opskrifter på forvandlingsdeje o.m.m I DAG til 100 KRONER (normalpris 249,95) + porto (42 kr). Opskriften på Pavlova ovenfor er bl.a. præsenteret i bogen.

Måtte du ønske en lille personlig hilsen i din bog, signerer jeg den naturligvis gerne :)  Alt du skal gøre er at skrive dit NAVN og din EMAIL her nedenunder, så vender jeg tilbage til dig over mailen. 

Du kan max købe 3 signerede ex. og kun i dag. Portoen er den samme uanset antal.

Dejlig tirsdag!

Hvis jeg kunne leve mit liv om...

Kære venner

For et par år siden - under min research til min bog, "Garnerinden & lykkesmeden" - faldt jeg over et digt af en ældre dame på 85 år, Nadine Starr. I det ser hun tilbage på sit liv og gør sig lidt tanker om, hvad hun kunne have drømt om at prioritere højere i sit liv, værdsætte mere og kaste sig modigt ud i. "Livet må forstås baglæns [...], men må leves forlæns". Sådan skrev en af de viseste filosoffer, der til dato har trukket vejret på dansk grund: Søren Kierkegaard. Og ja, det er jo sandt. Nogen gange er vi dog heldige at få lidt hjælp til i tide at stille skarpt på, hvad der er vigtigt for os at gøre og rette fokus mod. Og den gave vidste Nadine, at hun med sit digt ville kunne give sin omverden - i hvert fald kunne hun vække til eftertanke med sine betragtninger.

Digtet gjorde indtryk på mig, og da jeg genlæste det her forleden, fik jeg lyst til at dele det med jer herinde. Faktisk førte det ovenikøbet til idéen om at præsentere en lille serie af indlæg på min blog om et emne, jeg ved, har manges interesse - nemlig hvordan vi bedst muligt kan lykkes i at afdække vort såkaldte "formål", udleve vores drømme, kaste lys over vore styrker og identificere de værdier, der udgør vort kompas. Så følg med på bloggen de kommende dage og jeg vil dele nogle af de tanker og erfaringer med jer om ovenstående, jeg selv har gjort mig  

Rigtig dejlig aften. Her kommer Nadines digt:


HVIS JEG KUNNE LEVE MIT LIV OM

... ville jeg turde lave flere fejl.
Jeg ville slappe af.
Jeg ville turde vove mig ud på dybt vand.
Jeg ville være mere fjollet, end jeg har været på denne rejse.
Jeg ville tage færre ting seriøst.
Jeg ville tage flere chancer, bestige flere bjerge og krydse flere floder.
Jeg ville spise mere is og færre bønner.
Jeg ville måske have flere faktiske problemer,
men færre indbildte.

Ser du, jeg var et af de mennesker,
som var fornuftig og klog
time efter time, dag efter dag.

Åh jo, jeg har haft mine øjeblikke,
men hvis jeg kunne leve mit liv om,
ville jeg have flere af dem.
Faktisk ville jeg prøve på ikke at have andet.
Kun øjeblikke.
Det ene efter det andet,
i stedet for at leve så mange år med tanke på morgendagen.

Jeg har været en af de personer,
der ikke tog nogen steder uden et termometer,
en varmedunk, en regnfrakke og en faldskærm.

Hvis jeg kunne leve mit liv om,
ville jeg rejse med mindre bagage.
Hvis jeg kunne leve mit liv om,
ville jeg begynde at gå barfodet tidligere om foråret
og fortsætte længere hen på efteråret.

Jeg ville danse mere.
Tage flere karusselture.
Plukke flere tusindfryd.

Nadine Starr, 85 år

Vi fejrer sommerferiestarten med attraktivt weekendtilbud til 69,95-

Jubiii, så lød startskuddet til sommerferien. Det har mine unger ventet på med stor forventning. Og ja, det er dejligt med lidt ferie i kalenderen, og det skal da fejres!

For at dele glæden ved ferien med jer, har jeg i dag og i morgen skruet en særlig attraktiv pris sammen på én af bøgerne på mit forlag, nemlig ebogsudgaven af "Rejsen til sundhed", som du  i dag og i morgen (lørdag og søndag den 28. og 29. juni) kan købe til kun 69,95 KRONER ved at klikke her.

Normalprisen for ebogsudgaven er 109,95 og 299,95 for den trykte udgave.

I bogen, skrevet af de to videbegærlige sundhedsfoodies Anja Ballegaard og Zenia Santini, kommer du med ud på en forunderlig rejse - til USA, Indien og England - hvor du introduceres til nogen af verdens fremmeste sundhedseksperter. De to forfattere, der selv er uddannede naturapater, samt de internationale eksperter, de møder på deres rejser, deler ud af deres viden indenfor hele sundhedspaletten, og det er ikke småting, de indvier dig i. Alle tips og idéer er nemme at gå til og integrere i din hverdag. Og oveni hatten får du masser af nye lækre, sunde opskrifter fotografereret af dygtige Ditte Ditte Lykke Ingemann fra Thefoodclub.dk.

Bogen bringer dig altså dels ud på rejser til spændende destionationer, hvor du både møder mennesker indenfor hele sundhedsfeltet, som du kan lade dig inspirere, motivere og berige af. Dels får du massevis af lækre, sunde opskrifter rige på nogen af de sundeste fødevarer, man kender til. Du udstyres med nemme programmer til at komme igang med yoga, meditation og meget andet. Der er tips til sunde, sukkerfri snacks, lækre supper, juices og meget andet.

Tilbuddet gælder kun i dag og i morgen (lørdag og søndags 28. og 29. juni), så kunne bogen være noget for dig, kan du sikre dig den til den særlige sommerferiepris til kun 69,95, her :)

God fornøjelse!

 

Udgiv indhold