#ef4723

Seneste blogindlæg

Samarbejde med voresmad.dk - se den første madvideo

Her laver du en super velsmagende ret med kyllingefilet from Landbrug & Fødevarer on Vimeo.

Kære læser

Håber, du nyder julen og kan se frem til nogle gode afslappende juledage inden så længe. Lige om lidt går der and og risalamande i den, og det er vi nok mange, der ser frem til. Til gengæld er det også godt at have nogle gode opskrifter i baghånden, når julen er ovre, og vi trænger til at få noget helt andet, lettere og sundere at spise. Og i den forbindelse kan jeg måske tjene dig til inspiration.

For 14 dage siden havde jeg nemlig fornøjelsen at mødes med journalist og kameramand Clavs Mark Sylvest i mit køkken i Aarhus i den hensigt at skyde en række madvideoer til voresmad.dk, som er en hjemmeside fyldt med inspiration til nem, hurtig og lækker mad til familier og andet godtfolk. Kender du den ikke allerede, kan jeg varmt anbefale et besøg derinde :)

Opskrifterne, som vi skød i forrige uge, er alle bygget op omkring kylling -  én af de typer kød, vi nyder i særlig grad hjemme hos os. Kylling kan tilberedes på et hav af delikate måder, og både børn og voksne er vilde med det lyse, saftige kød. Hvis du klikker på skærmen ovenfor, kan du se den ene af de videoer, vi optog i mit køkken for nylig. Opskriften vil meget snart kunne findes i printbar udgave på voresmad.dk, hvor du også kan finde de andre videoer med inspiration til nemme, velsmagende kyllingeretter med tilhørende opskrifter samt tips til, hvordan du inddrager børn i køkkentjansen. Min yngste søn, Noah på 11 år, er med i de fire videoer, der giver tips og tricks til, hvilke redskaber, du med fordel kan udstyre dine børn med, hvilke grøntsager, jeg oplever er særligt børnevenlige, hvordan børn kan hjælpe til med at partere en kylling og stege en saftig kyllingefilet.

Rigtig god fornøjelse♡

Spiloppernes spiselige adventskrans

På søndag er det 4. søndag i advent, og måtte I vente gæster eller bare have lyst til at lade juleroen sænke sig og lade duften af en hjemmelavet kringle sprede sig i jeres stuer, kommer her et tip til en version, der er udformet som en "spiselig adventskrans" :)

Spiloppernes spiselige adventskrans
ca. 14 skiver

175 g smør
7 dl hvedemel
50 g gær
2 spsk fint rørsukker
1 tsk salt
2 store æg

Fyld
50 g rosiner
1⁄2 dl portvin
75 g mandler
50 g stuevarmt smør
3 spsk rørsukker

Pensling og drys
1 sammenpisket æg
evt. perlesukker
og de gemte hakkede mandler

Smelt smørret og kom det i en bageskål sammen med melet. Smuldr gæren ned i blandingen og tilsæt sukker, salt og æg. Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning under et fugtet viskestykke et lunt sted i en lille times tid. Læg i mellemtiden rosinerne i blød i portvinen. Hak de usmuttede mandler og læg ca. en tredjedel af dem til side til pynt. Rør det stuevarme smør sammen med rørsukkeret og tilsæt de portvinsmarinerede rosiner og hakkede mandler.

Rul dejen ud til en firkant på ca. 25 x 40 cm. smør fyldet på og rul dejen sammen på langs til en roulade. Rul rouladen til den er 60 cm. lang. form den til en krans, læg den over på en bageplade beklædt med bagepapir og lad den efterhæve i ca. 20 minutter. Pensl den med sammenpisket æg og drys med perlesukker og de gemte hakkede mandler. Bag kransen ved 200 grader i 20-25 minutter. Server den med 4 fødselsdagslys stukket ned i og evt. en sløjfe af noget smukt bånd.

Mange gode decembertanker til dig og din familie fra mig
Sif

JULETILBUD PÅ 'SLYNGLEN' I 3 DAGE - 199,- (normalpris 300,-)
Ps. Søger du lige den sidste gave til din søster, veninde, mor eller anden, kunne min nye "Slyngelbog" måske være svaret. Som besøgende på min FB-profil kan du købe den til 199,- (normalpris 300,-), men KUN via dette link og så længe lager haves

Weekendtip: En hjertelig start på dagen

Her kommer et lille weekendtip, du kan forkæle dig selv og familien med på nem og hyggelig vis.

Er du glad for ristet brød og spejlæg, så er her en idé til en kombination, der bare bringer dig godt fra start en morgen i julemåneden. Anbring en hjerteudstiksform midt på en skive franskbrød, og stik hjertet ud. Kom en lille smule olivenolie eller smør på en stegepande, tænd for blusset og læg brødet på panden. Når det
har fået lidt farve, vender du det om og slår et æg ud i hjertehullet. Steg brødet og ægget ved middelvarme, indtil ægget er tilpas fast i konsistensen. Server det sammen med et svalt glas juice og en god kop kaffe. En fantastisk overraskelse og en glad lille hjertehilsen til alle spejlæg-fans i din familie.

Måske idéen til den ekstra lille julegave eller mandelgaven
Opskriften ovenfor er hentet fra min julebog: "Sifs magiske julekalender", som lige nu kan købes til særpris i Føtex og Bilka i et begrænset parti optrykt til julen 2014 til kun 49 kroner (obs. du kan også købe den over Nettet og få den sendt lige til døren). Bogen er på 80 sider, er smækfyldt med juleopskrifter på bagværk, konfekt, retter og knas samt kreative idéer til pynt, hjemmelavede gaver m.v. Den leveres i et lækkert hardbackformat.

God fredag og rigtig dejlig weekend.

Gæst på TV2 Østjylland om VORES JUL

I går havde jeg fornøjelsen at gæste TV2 Østjylland og programmet "Kulturkampen" sammen med mine to gode kolleger ernæringsekspert Anette Harbech Olesen og havemand Claus Dalby til et interview om vores første samarbejdsprojekt, 'Vores jul', som består af en 125-siders e-bog og 4 små udsendelser med julen som omdrejningspunkt. Bogen blev på kun et døgn downloadet af mere end 10.000 mennesker via saxo.com, hvilket sikrede den Danmarksrekorden som den e-bog i Danmark, der på 24 timer er blevet downloadet af allerflest mennesker. Så det skabte jo glæde i vores lille arbejdsgruppe. Hvis du klikker på skærmen ovenfor, kommer du ind på programmet på TV2 Østjylland, og hvis du flytter cursoren hen på 9.25 kommer du direkte hen til interviewet om 'Vores jul'.

Bogen er fyldt med inspiration til julens hyggeligste måned i form af nemme, lettilgængelige og i mange tilfælde sunde opskrifter på lækker julemad, -knas og -bagværk, smukke dekorationer, buketter og kranse samt bud på hjemmelavede gaver, julekort og -pynt. Hvis du ikke allerede har downloadet bogen og kunne tænke dig helt GRATIS at få dit eget eksemplar, kan du hente den her.

I bogen byder vi hver ind med vores julekapitel. En god håndfuld af mine idéer er hentet fra min nye bog, Slyngler & stanglakrids, så du på den måde kan få et lille kig ind i mit nye kulinariske og kreative juleunivers. Bogen er dog på 352 sider, så den indeholder meget andet og mere end juleidéer - folder faktisk opskrifter, tips og idéer ud til hele året, så du har et godt sted at hente inspiration, når der skal lidt nyt i madpakken, laves en nem vennemiddag, gerne vil få dine børn godt igang i køkkenet med deres egen maddag, findes på lidt hyggelige indslag til påske, i sommerferien, efterårsferien eller lignende. Du finder min bog her.

God onsdag til dig.

Juletema: Lav det skønneste hjertebrød og julepynt

En lille tirsdagshilsen herfra med et tip til, hvordan I på hyggelig vis kan samles omkring spisebordet og lave lidt hjemmelavet julepynt, der kan pryde huset eller gives som en lille hjemmelavet gave i december eller til juleaften. Engle har altid været i høj kurs hos mig, når jeg har pyntet huset op, for jeg synes, de spreder det lille drys af magi, der hører julen til. Denne engel er lavet af fimoler, som er en blød og smidig ler, der minder lidt om modellervoks. Man kan lave smykker, figurer, knapper, køleskabsmagneter og alt muligt af fimoler, og det er et dejligt materiale at arbejde med for både små og store. Det er garanteret fri for ftalater (kemiske blødgørere) og kan hærdes i ovnen ved 110 grader i ca. 10-30 minutter (alt efter størrelse på figuren). Detaljerne på figurerne forbliver intakte under hærdningen i ovnen, så resultatet er nøjagtig som, da man sendte det derind - blot stærkere.

Du kan købe fimoleret i pakker med ca. 55 gram og kan få det i alle regnbuens farver. Det kan købes i hobyforretninger, bl.a. Panduro Hobby her.

Opskriften på hjertebrødet, som Noah og Lucas holder, er fra min bagebog fyldt med bagværk og eventyr, "Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne". Hvis du ikke har min bog i din samling, får du opskriften her, så du kan prøve det af hjemme i jeres eget køkken.

Hjertebrød med indbagt oliven, rosmarin og kærlighed
475 g søde kartofler

4 dl mælk

25 g gær

1⁄2 l lunkent vand

2 spsk finthakket frisk rosmarin

1 dl grofthakkede oliven

2 tsk groft salt

godt med kærlighed

800-900 g italiensk hvedemel, tipo 00



Kan man ælte kærlighed ind i et brød? Kammerjunken (én af eventyrfigurerne "Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne") ved, man kan. Du kan læse hans historie nedenfor og se, hvad du selv mener om den sag. Under alle omstændigheder er jeg temmelig sikker på, at du vil synes rigtig godt om dette kæmpestore gyldne veronabrød, der efter sigende er bagt med så meget kærlighed, at det kan gøre en familie helt rundt på gulvet.

Skræl kartoflerne og skær dem ud i kvadrater på cirka 2 centimeter. Kog dem under låg i sødmælken til de er møre (cirka 8-10 minutter). Tag låget af gryden og kog videre, indtil der kun er halvdelen tilbage af mælken. Lad mælke-kartoffelmassen køle godt af, til den er cirka fingervarm. Mos kartoflerne godt i mælken. Rør gæren ud i det lunkne vand og hæld blandingen i kartoffelmassen. Tilsæt rosmarin, hakkede oliven, salt, godt med kærlighed og til sidst melet lidt efter lidt. ælt dejen godt sammen og stil den til hævning i en skål under et fugtigt viskestykke i cirka 1 time. Form derefter dejen til et hjerte og anbring det på en bageplade beklædt med bagepapir og lad det hæve til dobbelt størrelse. Tænd for ovnen på 200 grader, drys hjertebrødet med lidt mel og bag brødet i cirka 35 minutter, eller til det er gyldenbrunt og lyder gennembagt, når du banker bag på det. Lad det køle af på en rist.

Her kommer historien om Kammerjunkens møde med det nybagte hjertebrød

Jeg mærkede det straks, jeg nærmede mig – den helt særlige stemning, der herskede omkring den lille delikatessebutik midt i byens hjerte. Der var ligesom noget i luften, som drog mig hen til vinduet fyldt med pølser, olie, krydderier, brød og andre skønne sager. Jeg vendte blikket op ad husets facade og fik der øje på et vindue med himmelblå skodder og fine små udskæringer. Det var dér, det foregik; det fornemmede jeg stærkt. Det var dér, den særlige stemning udsprang. Jeg gik ind i butikken og mærkede følelsen af velvære intensiveres. indenfor stod en gammel mand bag disken. “Hvad kan jeg hjælpe Dem med?”, spurgte han høfligt, og i det samme kom en ældre kvinde frem i døråbningen fra bagtrappen i en fin hvid sommerkjole, med opsat hår og favnen fuld af nybagte gyldne, kæmpestore brød, formede som hjerter. Manden flyttede blikket fra mig over mod kvinden og smilede. Hun smilede igen. “Jeg har lige bagt syv mere”, sagde hun. Så nu kan de, der venter, bare komme ind”. Og næsten før kvinden havde afsluttet sin sætning, fyldtes butikken med mennesker, der glade betalte, takkede hjerteligt og drog af sted med et stort brød under armen, tydeligvis med kurs mod deres familier, der ventede dem derhjemme.

Jeg købte mig også et brød og gik ud på torvet ved springvandet og brød et stykke af.
 Og dér udløstes en følelse i mig, en form for eksplosion, der inddrog alle mine sanser og fyldte min krop, mit hjerte og mit sind med en bølge af taknemmelighed, kærlighed og tryghed. Skorpen var knasende sprød, krummen fyldig og elastisk, smagen rustik og krydret og ja, det var, som om der i dette brød var æltet så meget kærlighed ind at en- hver, der måtte være så heldig at smage en bid, fik fyldt alle sine depoter op. Jeg gik ind til herren i butikken, rakte ham hånden hen over disken og kiggede ham dybt ind i øjnene. “Tak”, sagde jeg. “Mange tak”. Han nikkede, smilede og sagde: “Det er såmænd mig, der takker”.

Kunne du have lyst til at kigge dybere ind i mit eventyrlige bageunivers, kan du finde min bog her.

Se 3. afsnit af VORES JUL: Luciaboller, konfekt, julekort og dekorationer

Kære læser

Så er det tid til at blænde op for 3. afsnit af vores lille tv-julekalender ud af fire. I dette afsnit bager vi Luciaboller, laver konfekt og smukke dekorationer. Vi viser to forslag til, hvordan I selv kan lave jeres helt egne personlige julekort, og i dette afsnit er min søn, Noah på 11 år, med til at jule.

Rigtig god fornøjelse og husk, at du kan downloade vores gratis julebog på 125 sider her kaldet "VORES JUL" - smækfyldt med inspiration leveret af havemand Claus Dalby, ernæringsekspert Anette Harbech Olesen og undertegnede.

Rigtig glædelig jul

Få opskriften på hjemmebagte skårne klejner

Så blev det lørdag den 6. december og 2. advent er lige om hjørnet. I dag vil jeg give dig et lille kig ind i Slyngelbogens juleunivers. Jeg tænkte nemlig, at du nok, som jeg, holder af gode, gammeldags klejner med revet citronskal og andre gode sager i, er det ikke rigtigt? Sandsynligheden for et “ja” er nok ganske stor, for de smager jo dejligt, de små julesmåkager. Til gengæld kan det være, at du ligesom jeg ikke er spor glad for fritureolien, som klejner typisk bliver bagt i. Den hænger i gardiner, vægge og møbler og er svær at slippe af med igen bagefter. Her kommer en opskrift på skårne klejner, der kan bages i ovnen helt uden olie, så de er mindre fede end de gængse og stadig smager fuldkommen fantastisk.

Skårne klejner

275 g mel
1⁄4 tsk hjortetaksalt
100 g koldt smør
80 g sukker
revet skal af 1 økologisk citron 1 æg (s/m)
4 spsk piskefløde

Glasur
200 g flormelis
1 pasteuriseret æggehvide
2-3 spsk citronsaft

Bland mel, hjortetaksalt, smør, sukker, citronskal, æg og fløde i en skål. Ælt dejen hurtigt sammen. Hvis du har tid, har dejen godt af at samle sig lidt i køleskabet en god times tid. Har du ikke så meget tid, kan den rulles tyndt ud på et stykke bagepapir med det samme. Rul den gerne så tyndt ud, du kan, uden at dejen går i stykker. Skær den i firkanter med en klejnespore, så den får de karakteristiske takkede sider. Læg firkanterne med god afstand på en bageplade med bagepapir og bag dem i 8-10 minutter ved 200 grader. Lad dem køle af på en rist. Rør ingredienserne til glasuren sammen og giv kagerne et strøg af den hvide sukkermasse på toppen. Selv foretrækker jeg kagerne uden glasur, men det er jo op til hver enkelt at afgøre, hvad han eller hun bedst kan lide.

Rigtig god fornøjelse og dejlig weekend.

Du kan finde opskriften i min nye bog, Slyngler & stanglakrids, som er på 352 inspirationsmættede sider og måske lige kunne være den julegave til en af dine kære, du går og søger. I så fald kan du købe den her til 249,-  (normalpris 300,-)

 

Julebog for under en 50'er

Måtte du søge den helt rette lille overraskelse til at give til børnene, din mor, søster, veninde eller måske en helt femte iblandt dine kære i adventsgave eller som en lille december-hilsen, kan jeg fortælle, at jeg netop har sendt en 80 siders inspirationsmættet julebog fyldt med opskrifter, tips og idéer til julemåneden på gaden. Den er en såkaldt "særproduktion" af min 98-siders julebog 'Sifs magiske jul', der udkom forrige år over hele landet. Nu har den fået nyt og større format og den leveres i et lækkert hardback-cover. Den kan KUN købes i Føtex og Bilka og koster 49,-. (begrænset oplag).

Du kan købe den i varehusene eller over nettet her.

Her får du lige et lille kig ind i bogens univers.

Rigtig dejlig 2. advent!

Mange julehilsner
Sif

1. advent: Hent inspiration i GRATIS jule-ebog og -video

Kære læser

Så blev det 1. advent, hvilket for mig betyder startskuddet på årets hyggeligeste måned. Mon ikke, du har det ligesådan. Julen er en særlig tid fuld af stearinlys, indehygge, dufte af kanel, kardemomme og nelliker, små overraskelser og hyggelige komsammener.

Har du lagt lidt planer for, hvordan du og måske familien markerer adventen? Måske har I lavet en adventskrans, måske har I lyst til at bage en portion æbleskiver eller klippe jeres egen julepynt? Hvis du kunne bruge lidt inspiration til, hvordan I kan forkæle smagsløgene, lave en fin dekoration eller lidt gaver til familien eller måske vore flyvende, frysende venner i haven, kan I hente inspiration i Anette Harbech Olesens, Claus Dalbys og min fire juleudsendelser 125-siders GRATIS jule-ebog, 'Vores Jul'. Du kan downloade jule-ebogen helt GRATIS ved at klikke på dette link. Heri finder du masser af inspiration til julens mundgodt, dekorationer, pynt, knas og meget andet. Du kan også se de to første af vores i alt fire juleudsendelser, som du kan linke direkte ind til fra et opslag i jule-ebogen. 1. afsnit kan også ses ved at klikke på linket i mit tidligere indlæg her, hvor du bl.a. kan få "opskriften" på, hvordan du laver de hjemmelavede juleengle, der er billede af nedenfor.

Andet afsnit af juleudsendelserne er også lige blevet frigivet i dag. Jeg har indsat en skærm i indlægget her nedenfor, som du kan se udsendelsen på.

Denne lille juleengel får du "opskriften" på i vores 1. udsendelse, som du finder linket til i mit tidligere indlæg her.

Denne julehilsen til vore fjerede venner får du "opskriften" på i 2. afsnit af vore fire juleudsendelser, som du kan se ved at klikke på skærmen nedenfor.

Her finder du vores 2. afsnit af vores i alt 4 juleudsendelser. Klik på skærmen og se hele udsendelsen :-)

Vores jul 2 advent from ALMA. on Vimeo.

Måtte du søge den helt rette lille overraskelse til at give til børnene, din mor, søster, veninde eller måske en helt femte iblandt dine kære i adventsgave eller som en lille december-overraskelse, kan jeg fortælle, at jeg netop har sendt en 80 siders inspirationsmættet julebog fyldt med opskrifter, tips og idéer til julemåneden på gaden. Den er en såkaldt "særproduktion" af min 98-siders julebog 'Sifs magiske jul', der udkom forrige år over hele landet. Nu har den fået nyt og større format og den leveres i et lækkert hardback-cover. Den kan KUN købes i Føtex og Bilka og koster 49,-. Den er trykt i et begrænset oplag.

Du kan købe den i varehusene eller over nettet her.

Rigtig dejlig 2. advent!

Mange julehilsner
Sif

Slyngeludgivelse på Black Friday: 149,95 KUN I DAG

I dag er en stor dag herhjemme hos os, en dag vi har ventet på i spænding nærmest fra vi vendte kalenderblad til 2014. Hver dag fra januar til nu har kompasnålen været stillet ind mod den 28. november - dagen, hvor den bog, som familien og jeg har stille og roligt så tage mere og mere form ville være klar til at blive "født". Så velkommen til, kære slyngelbog. I dag har Krudtuglen, Rollingen og Spiloppen fået deres fjerde og sidste søskende i flokken.

Hvad jeg aldrig har prøvet før er at udgive en bog på BLACK FRIDAY, som faktisk er en dag, jeg først i år har fundet ud af eksisterer - en dag fuld af de vildeste tilbud inspireret af en begivenhed, de afholder i USA. Saxo er gået helt juleamok i dag og har sat min slyngelbog til 149,95, men kun INDTIL MIDNAT I DAG. Så tøv ikke for længe for i morgen er bogen oppe på normalpris, 300 kroner, igen.

Hvis du vil sikre julegaven til en af dine kære eller til dig selv, kan du opnå det helt særlige tilbud her.

Udgiv indhold