30 minutters pebernødder
30 minutter er, hvad der skal til for at frembringe to bageplader af disse knasende sprøde, børnepopulære pebernødder - og i tilkøb dufter hele huset skønt af jul i flere timer efter. Du kan selvfølgelig bare halvere alle ingredienserne, hvis du ikke vil lave så stor en portion. Dejen kan dog sagtens holde sig en uges tid i køleskabet, så hvis du let og elegant vil fremtrylle nye forsyninger, er det bare om at få lavet en god stor portion.
Opskriften stammer fra min bog Spilopper & stjerneskud.
Ingredienser
Cirka 150 stk.
300 g mel
100 g smør
100 g sukker
75 g brun farin
1 tsk kardemomme
1 knsp fint salt
1 knsp hvid peber
½ tsk hjortetakssalt
½ tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nellike
½ tsk stødt muskat
2 æg
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienser i en stor bageskål og ælt dejen godt sammen. Tril den til slanke stænger. Sigt lidt mel henover stængerne, og skær dem ud i små “hapsere”. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. “Hapserne” kan eventuelt trilles til runde pebernødder i hænderne. Bag pebernødderne ved 175 grader i 10-12 minutter. Uhm, velbekomme!
Find mere inspiration her!
Reklame | Opskriften stammer fra min bog Spilopper & stjerneskud som er fyldt med et helt univers af idéer, redskaber, tips og tricks til, hvordan du på nem og overkommelig vis kan snige inspiration i programmet til hverdag og fest for resten af året.