Kanelsnurrer af den bedste slags
Konceptet bag denne måde at forme boller på skulle efter sigende stamme fra Norge. Uanset hvorfra tricket kommer, så ser det efter min mening skønt og appetitvækkende ud. De er elsket af både børn og voksne i min familie, og er skønne både til brunch, eftermiddagteen eller i madkurven, når I drager ud på udflugt.Opskriften stammer fra min bog, “Udeliv året rundt”.
Ingredienser
ca. 12-15 stykker
100 g smør
7 dl mælk
50 g gær
50 g sukker
1 tsk kardemomme
½ tsk salt
1 æg
cirka 850 g hvedemel
Fyld
75 g blødt smør
100 g rørsukker
2 spsk ægte kanel (også kaldet ‘ceylonkanel’)
Pensling
et sammenpisket æg
Fremgangsmåde
Smelt smørret i en kasserolle. Tilsæt mælken og hæld blandingen i en bageskål. Rør gæren ud i blandingen. Tilsæt alle de øvrige ingredienser, ælt dejen godt igennem og lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter under et fugtet viskestykke. Rør ingredienserne sammen til remoncen. Rul dejen ud til en firkant på ca. 30 x 40 centimeter og smør remoncen ud på den. Fold dejen på midten på den lange led. Skær derefter 2-3 cm brede strimler, og sno dem rundt som en spiral. Bind en knude på strimlen og fold enderne ind under “bollen”. Læg knuderne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl dem med sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 12 minutter.
Tip til at få bund i bageingredienserne
Hvis du har en del af ovennævnte ingredienser, du gerne vil have brugt, kan du med fordel bage dobbelt portion og bagefter fryse snurrerne ned. De er skønne at have et lille lager af i fryseren, for de smager fuldstændig ligeså godt optøet og varmet, som de gør, når de lige er bagt og taget ud af ovnen.