sif orellana ugens bøger.png

Ugens bog

 

Indeholder reklamelinks | Velkommen til dette hjørne af mit online inspirationshus, hvor du finder den komplette oversigt over de bøger, der er udvalgt til 'Ugens bog' lige fra, initiativet blev sat i søen i maj 2020. Bøgerne hører alle til iblandt mine yndlingsbøger og er nogle, jeg oplever vil kunne bringe inspiration, nyttige indsigter og skønne læseoplevelser ind i dit liv også. Nedenunder hver bog finder du et direkte link til en boghandler, hvorfra bogen forhandles. Det er reklamelinks, hvilket betyder, at jeg i nogle tilfælde modtager en lille provision for køb foretaget via mine links. Det koster selvfølgelig ikke dig noget ekstra - prisen er nøjagtig den samme, som hvis du købte varen direkte via forhandlerens webshops. Ved at benytte mine links hjælper du mig med at drive siforellana.dk og kontinuerligt fylde den med inspirerende indhold, og for det er jeg rigtig taknemmelig.

 
rosa baggrund.png
 
 

Ugens bog - maj, uge 21:
{INDEHOLDER REKLAMELINK}

Se alle bøger i ‘Sifs Book-shop’ her💛

Paris in Bloom

 

I denne uge introducerer jeg endnu et nyt tiltag på siforellana.dk: Præsentationen af ‘Ugens bog’ - en bog, jeg selv har stående i min bogreol, elsker og varmt kan anbefale. Hver uge kommer der en ny anbefaling fra min bogreol, en kort præsentation af bogen og hvad den har betydet for mig.

Som du kan se på præsentationen af ‘PARIS IN BLOOM’ af Georgianna Lane ovenfor, er dette en bog, der emmer af stemning, skønhed og forårs-atmosfære fra én de byer i verden, jeg selv holder allermest af at gæste: PARIS. Bogen tager os med på en visuel slentretur rundt til nogle af de skønneste, mest charmerende og atmosfærefyldte steder i Byernes By - gennem byens blomsterrige parker, på cykeltur hen til nogle af Paris’ mest blomsterbugnende blomsterbutikker, hvor vi fylder cykelkurven med friske rosafarvede pæoner, vi gæster nogle af byens smukkeste hoteller og gæster et blik ind i stuer beklædt med besnærende blomstertapeter, vi smutter omkring Eiffeltårnet og betragter det høje tårn fra gennem en sværm af nyudsprungne kirsebærtræer og tages med til steder, vi måske ikke kendte i forvejen. Den talentfulde fotograf og visuelle storyteller Georgianna Lane folder på sin bogs 160 stemningsmættede sider det smukkeste, mest sanseberusende univers ud. Hun kombinerer berusende blomsterbilleder med billeder af byens mest ikoniske bygningsværker, parker og botaniske motiver. Bogen er skøn at have liggende fremme på et bord i stuen, entréen eller måske i soveværelset, slået op på forskellige opslag, så den kan skabe stemning og lade sindet drage på rejse til forårsklædte Paris, vække minder og drømme om forestående besøg i en af verdens mest betagende byer. Kan varmt anbefale denne bog til alle elskere af blomster og Paris. Jeg kan selv slet ikke vente med at komme tilbage til Paris, så snart det er muligt at rejse igen. Jeg har måttet aflyse et mini-retreat og to fotoworkshops i franskmændenes hovedstad her i 2020 grundet corona, men glæder mig til gengæld utrolig meget til at afholde dem i 2021 i stedet. Læs mere herom på sisterhood-retreats.com.

 
 
 
 

Ugens bog - juni, uge 23:
{INDEHOLDER REKLAMELINK}

Se alle bøger i ‘Sifs Book-shop’ her💛

Profetens bog

 
sif_orellana.dk_the_prophet.png
 

Ugens bog, uge 23: ‘Profetens bog’ - bogen, der har en fast plads på mit natbord og i min rejsetaske

Jeg husker faktisk ikke helt, hvordan jeg stødte på 'Profetens bog' af Kahlil Gibran (1883-1931), men til gengæld står det lysende klart for mig, hvor stort indtryk den gjorde på mig, så snart jeg begyndte at lade øjnene rulle henover sætningerne på første side. Gibrans evne til at udtrykke sig er dybt fængslende, og hans historier er fyldt med så megen skønhed og poesi, så stort et klarsyn, og så dyb en visdom, at det, for mig, føles som balsam for sjælen at fordybe mig i dette sjældent smukke, øjenåbnende og indsigtsfulde lille værk. Bogen består af 26 små kapitler med hvert deres budskab, om evigt aktuelle temaer, som vi mennesker aldrig er ophørt med at filosofere over og søge svar om. Den fortæller om menneskelivets store sandheder og erfaringer om kærlighed, død, frihed, religion, fornuft og lidenskab. Den har skabt afsæt for mange fundamentale refleksioner om livet, prioriteringer, værdier og holdninger hos mig, der har været med til at definere mit ståsted og min retning. Så derfor var jeg ikke i tvivl om, at denne lille perle selvfølgelig skulle præsenteres som ‘Ugens bog’ og inkluderes på min liste over mine yndlingsbøger.

Gibran var i øvrigt en libanesisk-amerikansk forfatter, lyriker og kunstner. Han blev født i Libanon, men boede siden 1912 fast i New York. Profeten, der anses som hans mesterværk, blev udgivet på dansk første gang i 1928.

Du kan både købe “Profetens bog" på dansk og på engelsk. Hvis du, som jeg, nyder at læse på engelsk, vil du med stor sandsynlighed elske den udgave, jeg har valgt at præsentere dig for, som er den fineste bog at have liggende til frit skue - lille og delikat, smukt indbundet i et hør-lignende materiale og med blåt folie trykt på kanterne af hver side. Den skønneste gave - både til dig eller andre, du ønsker at glæde med en personlig, livsbekræftende og indsigtsfuld lille bog.

 
 

Ugens bog - juni, uge 24:
{INDEHOLDER REKLAMELINK}

Se alle bøger i ‘Sifs Book-shop’ her💛
Se de øvrige bøger valgt som ‘ugens bog her

Sifs nye temabøger

 
 

🏆Netop kåret som nummer 3 i kåringen af “Verdens bedste kogebogsserie”, afholdt af verdens største kogebogskomité, Gourmand World Cookbook Awards🏆

sifs_temabøger.png
 
 

Ugens bog, uge 24: ‘Min nye koge- og livsstilsbogsserie’ - netop kåret som nummer 3 i ‘Best in the World’

Kan du forestille dig, hvor stor og dyb en glæde det er at erfare, at en serie jeg har hældt litervis af hjerteblod i at bringe til verden, netop er blevet udnævnt som nummer 3 i kåringen af “Verdens bedste kogebogsserie 2020”. Jeg sad en sen nattetime i forgårs og arbejdede - ja, mange af mine projekter bliver faktisk skabt, når resten af huset sover, og roen og stilheden lægger sig som et beroligende svøb over land og by og på magisk vis får mine kreative kræfter til at blomstre og inspirationen til at strømme til - og hen på den sene nattetime, fik jeg pludselig lyst til lige at klikke ind og se, om der mon skulle været noget nyt på Gourmand World Cookbook Awards hjemmeside om kåringerne af verdens bedste bøger. Og det var dér sørme! Grundet Corona-virusen havde komitéen valgt at aflyse den fysiske event, hvor kåringerne skulle finde sted og i stedet offentliggøre vinderne af de forskellige kategorier på deres hjemmeside. Og tænk engang, da jeg nåede til kategorien ‘Best Cookbook Series in the World’, optrådte højt og tydeligt mit navn og min serie, med Hip hip hurra udvalgt som ambassadør for den lille kogebogsfamilie på i alt seks bind, på oversigten - lige efter en titel fra hhv. England og Tyskland. Så dér i nattemørket, i ensom majestæt, sad jeg og lod bølger af stolthed og taknemmelighed strømme gennem min krop. Wow, først blev serien kåret til ‘Danmarks bedste kogebogsserie’ og nu var den altså røget helt til tops i den internationale kåring også! Så af den grund - og for at fejre den fantastiske begivenhed - har jeg udvalgt min egen serie som ‘Ugens bog’ her i uge 24.

Du kan både købe min helt nye koge- og livsstilsbogsserie hos Bog & idé, der har eksklusivitet på bøgerne.
Du kan også læse mere om de seks titler
her.

rosa baggrund.png
 
 

Ugens bog - juni, uge 25:
{INDEHOLDER REKLAMELINK}

Se alle bøger i ‘Sifs Book-shop’ her💛
Se de øvrige bøger valgt som ‘ugens bog her

Lev med livets katastrofer

 
 
Jon Kabat-Zinn-Lev-med-livets-katastrofer.jpg
 

Ugens bog, uge 25: ‘Lev med livets katastrofer’ af Jon Kabat-Zinn

Hvis du hører til dem, der finder det interessant at finde måder at leve med mere mindfulness, er denne bog nok én, du vil finde ligeså inspirerende og øjenåbnende, som jeg fandt den. Jon Kabat-Zinn, forfatteren bag bogen, er en af de mest velfunderede og indsigtsfulde kapaciteter indenfor dette felt, jeg til dato har stiftet bekendtskab med. Han er professor i medicin og står bag det verdenskendte evidensbaserede MBSR-program, som fokuserer på mindfulness-baseret stressreduktion - et helt nyt felt indenfor medicin og psykologi. Trods den lidet tillokkende titel på bogen, var dette digre værk på hele 586 sider en stærk inspirerende, livsbekræftende og lærerig oplevelse at læse fra første side. Det er nok ingen hemmelighed for nogen af os, at livet nu og da byder os nogle lidt svære etaper, der uundgåeligt vil skabe en større eller mindre grad af stress i vores kroppe, der tapper os for energi, giver os lidt hjertebanken og efterlader os med følelsen af at være skrøbelige og sårbare. At fastholde os selv i tilstande som disse gennem alt for lang tid er ikke sundt, og i de sammenhænge, kan det være særdeles nyttigt at have nogle teknikker og værktøjer til at genskabe balancen og velværet i vores krop og sind. Bogen er fyldt med spændende og relevant viden, meditationer, gode livskloge tips og refleksioner om, hvordan man skaber et sundere, rigere og mere meningsfuldt liv i den hektiske verden, vi alle er en del af. Bogen er efter min mening et must for alle, der interesserer sig for selvledelse, mindfulness og personlig udvikling, og er helt bestemt en bog, jeg selv vil nyde at finde frem igen og igen. Hvis du ikke kender bogen, håber jeg, at du vil snuse nærmere til den - enten ved at låne den på biblioteket eller måske investere i dit eget eksemplar. Du kan læsere mere om den og erhverve dig den via linket nedenfor.

 
 

Ugens bog - juni, uge 26:
{INDEHOLDER REKLAMELINK}

Se alle bøger i ‘Sifs Book-shop’ her💛
Se de øvrige bøger valgt som ‘ugens bog her

‘Sønden for grænsen og vesten for solen’

 
 
soenden-for-graensen-og-vesten-for-solen.jpg
Sif_Orellana.jpg
 

Ugens bog, uge 26: ‘Sønden for grænsen og vesten for solen’ af Haruki Murakami

I denne uge vil jeg dele én af de skønneste skønlitterære læse-oplevelser, jeg har haft de seneste år. Det er den lille perle af en bog, ‘Sønden for grænsen og vesten for solen’ af den verdenskendte japanske forfatter Haruki Murakami. Jeg husker, at jeg forsvandt helt ind i romanens univers og nød den som var den det blideste, mest ærlige, poetiske digt. Den er pakket med en sårbarhed og nøgenhed, der gav mig en oplevelse af at være helt tæt på bogens hovedperson, den unge dreng Hajime, og hans stærke kærlighed til I hans livs sjælefrænde, den jævnaldrende pige, Shimamoto. De mødes, da de endnu blot er børn og den forelskelse og sjældent dybe samklang, de to unge mennesker oplever til hinanden er stærk, betagende, skæbnesbestemt og smuk, og beskrives så poetisk og autentisk af forfatteren, at det er svært ikke at lade sig tryllebinde. De to unge mennesker mister dog desværre kontakten, men Shimamoto har taget så varigt bo i Hajimes tanker og hjerte, at hun aldrig rigtig forlader ham. Han gifter sig med en anden kvinde og udadtil ser hans liv perfekt ud, men det afgrundsdyb, Shimamoto har efterladt i Hajime kan ingen anden udfylde. En dag træder hun ind i Hajimes jazzklub og på mytisk og dragende vis tvinges den nu unge mand til at vælge, om han vil forlade sit trygge liv med sin kone eller vælge at træde ind den kærlighedshistorie påny, som han og Shimamoto indledte som purunge.


Bogen er en smuk, sanselig og melankolsk fortælling om, hvor kraftfuldt et mærke, en barndomskærlighed kan sætte på et menneske. Den handler om at træffe de rigtige beslutninger, og om at gøre sig umage for at leve et godt, meningsfyldt og kærligt liv. Og den handler om, hvor forbundne mennesker kan være - også selvom de ikke er sammen fysisk. Bogen kredser om kærlighedens og erotikkens væsen, om at fastholde og give slip, og om de fatale valg, der afgør menneskets liv. Hvis du måtte have lyst til at få bogen hjem på din egen bogreol eller med i feriekufferten, kan du købe den via dette nedenstående link.

rosa baggrund.png
 
 

Ugens bog - juni, uge 27:
{INDEHOLDER REKLAMELINK}

Se alle bøger i ‘Sifs Book-shop’ her💛
Se de øvrige bøger valgt som ‘ugens bog’ her

‘Cannelle et Vanille’

 
 
 
 

Ugens bog, uge 27: ‘Cannelle et Vanille - Nourishing, Gluten-Free Recipes for Every Meal and Mood ’
af Aran Goyoaga

🇬🇧 Denne bog er på engelsk
er endnu ikke udgivet på dansk

I denne uge vil jeg dele en kogebog med dig, som betyder rigtig meget for mig og som jeg anbefaler enhver, der elsker kogebøger, der både er en fest at lave mad fra, fordi retterne er simple, udsøgte og en fryd for øjet at se på, og fordi bogen er en tour-de-force udi smukke, atmosfærefyldte billeder, der suger én ind i stemningsfulde universer med mad som den røde tråd. Du kan få et lille glimt ind i Arans kogebog og møde forfatteren via videoen ovenfor.

Jeg mødte forfatteren og fotografen bag ugens helt skønne kogebog, Aran Goyoaga’ tilbage i 2013 på en mad- og fotoworkshop i Sverige. Jeg havde længe fulgt Aran via hendes vanvittigt inspirerende mad-blog, der i øvrigt deler samme navn som ovenstående kogebog, altså Cannelle et Vanille. Efter workshoppen kom Aran til København for at besøge mig en lille håndfuld dage og jeg tænker stadig tilbage med stor taknemmelighed på den intense, inspirerende og på alle måder skønne tid, vi tilbragte sammen i København. Fordybede i berigende og tillidsfulde snakke om livet, kreativitet, drømme og visioner for fremtiden og måder at drive sig selv fremad som entreprenør, udforskede vi alle de mest charmerende hjørner af og kulinariske oaser i byen.

Aran er et af de mest sanselige, sensitive og æstetisk bevidste mennesker, jeg har mødt i mit liv. Hun er, som mange kunstnere, introvert af natur og elsker at fordybe sig i frembringelsen af lækre og velsmagende retter i køkkenet, i skrivningen af sine bøger eller den kunstneriske og kreative proces med at style og skyde madbilleder pakket med historiefortælling, følelser og minder. Hendes kogebog nummer to, som er den, jeg har valgt til ‘Ugens bog’ er en sand perle - både hvad angår kvaliteten af opskrifterne, som har hovedvægten lagt på friske, vitaminholdige grøntsager, glutenfri meltyper, bær og skønne frugter. Aran er oprindelig uddannet konditor, og, udover en flod af appetitvækkende hverdags- og weekendretter, er kogebogen da også fyldt med de lækreste tærter, småkager, desserter og andre søde lækkerier. Aran lægger stor vægt på simpelthed og autenticitet, på at udvikle opskrifter, som er en fryd for øjet at betragte og en glæde for smagsløgene at blive forkælet med. Opskrifterne i bogen er organiseret efter dagens måltider, og du kan derfor glæde dig til at læse om udsøgte retter til morgenmaden, frokosten og aftensmaden. Der er opskrifter på simple retter, som fungerer godt i en travl hverdag, men også mere komplicerede menuer, der kan inspirere dig, når du får besøg. Bogen indeholder desuden opskrifter på glutenfrit bagværk, hvilket er noget, Aran Goyoaga især er kendt for, da hun selv er glutenallergiker og har dedikeret mange timer i køkkenet til at udvikle sjældent lækre alternativer til glutenholdige fristelser i alle afdelinger af det søde hjørne.

Aran har selv fotograferet bogen, og jeg må sige, at hun denne gang har overgået sig selv - en fuldkommen fantastisk inspirerende oplevelse fra start til slut, så alene på den front er bogen hver en øre hver. Absolut en af mine yndlingskogebøger, og jeg kan varmt anbefale til alle madglæde sjæle med hang til æstetik og kogebøger med en visuel fortælling pakket med stemning.

 
 

Ugens bog - juni, uge 34:
{INDEHOLDER REKLAMELINKs}

Se alle bøger i ‘Sifs Book-shop’ her💛
Se de øvrige bøger valgt som ‘ugens bog’ her

‘Lær at fryse frugt & grønt’

Helt ny e-bogsserie: Frysning af Frugt + bær, grøntsager & krydderurter

Nisses fryseboeger LoRes.png
 

Ugens e-bogserie, uge 34: ‘Frysning af frugt + bær, grøntsager & krydderurter’
af Heidi Kirk Nissen

Som mange af jer nok efterhånden har fået opsnuset, så har jeg de seneste år haft den store glæde at stifte og drive ‘Sisterhood Retreats’, min rejsebaserede workshop- og retreatvirksomhed, hvor jeg underviser i mad- og livsstilsfotografering, styling, kreativ forretningsudvikling, billed-redigering, SoMe, madlavning, storytelling, værdi- og målafklaring m.v. Det var på et af disse retreats - helt præcist mit retreat i Toscana tilbage i 2018 - at jeg første gang havde fornøjelsen at krydse spor med Heidi Kirk Nissen, eller ‘Nisse’, som hun kaldes i daglig tale. Siden da er det blevet til en række flere inspirerende møder, og jeg må sige, at det er sjældent, at man møder mere passioneret, engageret og handlekraftig en kvinde end Nisse. Jeg går altid fra vore møder stærkt opløftet, inspireret og imponeret over Nisses målrettethed og iver efter at gøre en forskel.

Ultrakort fortalt hører Nisse til dem, der altid har elsket at få jord under fingrene og som excellerer i at finde simple, nemme og smarte måder at få styr på det grønne uderum, mange af os har liggende lige udenfor hoveddøren, og som vi ofte finder så utrolig stor nydelse i at opholde os i, men sjældent kan skære ret meget tid ud af programmet til at passe og pleje. På sin hjemmeside Dyrkhaven.dk og i sin Klub Dyrkhaven folder Nisse massevis af stærkt inspirerende tips og tricks ud til at skabe haver, vi er glade for og stolte af, haver, der er realistiske at passe, og haver, som vi ikke har lyst til at forlade, fordi de er så rare at være i. Sving ind forbi, hvis du hører til dem, der tænker: “Sign me up! Jeg er afgjort til dem, der er til mindre stress og ærgrelser og mere liggestol og nydelse.”

Og sidste nye, fantastiske initiativ fra Nisse er en lille serie af e-bøger om, hvordan vi bliver verdensmestre udi frysning af hhv. frugt & bær, grøntsager og krydderurter - tre billed- og tipsmættede, lækre, nemttilgængelige bøger på hhv. 22, 19 og 19 sider. De giver dig alle hemmelighederne til, hvordan du nemt og ligetil kan fryse og gemme nyplukkede, lækre frugter og bær, grøntsager og krydderurter fra din egen solrige have, fra gårdbutikken eller supermarkedet, hvordan du løsfryser, fryser frugt med sten, fryser æbler og pærer, hvordan du råsylter og optør frugt og bær, fryser grøntsager, blancherer grøntsager, pakker i små portioner og hvordan du gør krydderurter, fulde af aromtiske stoffer klar til en tur i fryseren i isterningebakker eller i form af krydderurtesmør. Du vil lære alt det, du skal vide om at fryse dit overskud af sommerens og efterårets skatte ned, så du kan bruge dem i lækre krager, desserter, drikke eller varme, styrkende retter hele vinteren.

Hver e-bog koster 35 DKK, og lige nu får du en rabat på 15%, hvis du vælger at købe dem alle. Det betyder, at du kan få alle nøglerne til, hvordan du skal fylde kummefryseren med spiseligt guld til 89 DDK.

rosa baggrund.png