SIF ORELLANA

View Original

Matcha-chokolade med pistaciekerner

Idéen til denne chokoladebark stammer fra New York, hvor min søn Noah og jeg for nogle år siden tilbragte en håndfuld efterårsferiedage i selskab med Noahs yngste storebror, Lucas. Vi faldt over en café, ‘Chalait’, der serverede den lækreste varme kakao med stødt matcha-te, og besnæret af det grønne pulver og bevidstheden om, at det var spækket med sunde antioxidanter og næringsstoffer, købte vi en lille dåse med hjem. Efter lidt eksperimenteren i køkkenet kom vi på denne skønne lille lækkerbisken, som vi er sikre på, at I også vil synes om. Opskriften stammer fra Noahs og min bog, Sunde slikmunde, som blev kåret til “Danmarks bedste familiekogebog” i 2016.

Ingredienser

ca. 20 stykker

300 g hvid chokolade
1 tsk pulveriseret matcha-te
2 spsk tørrede granatæblekerner (ell. lign.)
2 spsk hakkede pistaciekerner

Drys
lille drys matcha-pulver

Tip
I stedet for tørrede granatæblekerner kan du bruge frysetørrede hindbær eller jordbær.

Fremgangsmåde

Smelt chokoladen, og bland matcha‐pulveret i. Spred blan‐ dingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med tørrede granatæblekerner og hakkede pistacier. Lad blandingen størkne (evt. i fryseren eller udenfor, hvis det er koldt). Drys med lidt matcha‐pulver. Skær eller bræk choko‐ laden ud i mindre stykker. Hvis I holder børnefødselsdag, ser det rigtig festligt ud at lægge en håndfuld stykker i en cello‐ fanpose med et flot bånd omkring til hver gæst som erstat‐ ning for den normale farveladeslik.

Tip
Matchate‐pulveret kan både købes i Matas og i de fleste helsekostbutikker i Danmark.

Vidste du, at ...
... i modsætning til almindelig grøn te, som optræder i form af blade, så forekommer grøn matcha‐te i pulverform, som er resultatet af en nænsom pulverisering af tebladene, hvilket gør det muligt at udvinde alle de vitale næringsstoffer herfra.