#ff28a2

Skattejagtboller

Skattejagtbollerne, jeg bagte i Rabatten på DR den 7. januar er med i Krudtugler & kanelsnegle i fødselsdagskapitlet. Opskriften på bollerne er den samme som brusebadsbollerne på side 21 - jeg laver blot selv dobbelt portion og skruer mængden af smør op til 125 gram, når jeg bager dem til fødselsdag, hvor de godt må være rigtig bløde og lækre indeni. Opskriften har fulgt mig siden jeg var lille, hvor jeg lærte den i hjemkundskab. Den er super nem, hurtig og så smager de bare skønt. Den kan i øvrigt med et snuptag også forvandles til kanelsnegle, tebirkes eller morgenbrød med sesam, birkes eller andet godt. Se hvordan på side 21 i "Krudtuglerne".

Fremgangsmåde

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Tegn en stor firkant på et stykke pap og lav skattekortet inden for firkanten. Klip ligeså mange brikker ud, som der er deltagere af børn ved fødselsdagen. Pak hver brik ind i et lille stykke bagepapir. Tag en klump dej på størrelse med en bolle og vikl dejen udenom brikken i bagepapir. Sæt bollen på en bageplade beklædt med bagepapir. Fortsæt til alle boller er formet med puslespilsbrikker. Hvis der er færre børn end 24 (dejen rækker til 24 boller), kan du enten lave bollerne lidt større, eller lave en pladefuld uden brikker til blot at hygge med, hvis nogen er mere sultne. Stil bollerne til hævning under et fugtigt viskestykke i ca. 25-30 minutter, tænd ovnen på 225 grader, pensl bollerne med lidt pisket æg, og sæt dem ind, når hævetiden er omme. Bag dem i cirka 12 minutter.

Sæt evt. et fødseldagsflag ned i bollerne (sørøverflag er også et hit, hvis du kan få fat i sådanne), et lys, en stjernekaster ell. lign. Hvis du vil gøre det lidt nemt for dig selv og forvandle bollerne til det "søde indslag" og således undlade at lave lagkage, kan du pensle dem med hvid glasur og drysse lidt minislik på toppen. Det ser rigtig festligt og indbydende ud, og er et sikkert hit blandt børnene.

 

Skattejagtboller

Ingredienser

 ca. 24 boller

  • 12 spsk vand
  • 2 pk gær 
  • 6 dl mælk
  • 125 g smør
  • ca. 16 dl hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 6 spsk sukker
  • 2 tsk kardemomme (kan udelades)

Pensl bollerne med pisket æg