#ff28a2

Skønne frokostbrød

Her kommer en opskrift på nogle rigtig dejlige frokostbrød, jeg bagte forleden til mine ungers madpakker. De er også rigtig velegnede til en venindekomsammen eller måske til buffetbordet på skolen. Her kommer opskriften, som er baseret på en langtidshævet dej. At bruge en langtidshævet dej (der kan holde sig i køleskabet i flere dage) gør det nemt lige at tage nogle "klumper" op direkte fra skålen i køleskabet om morgenen og lægge fyld på, fx. til børnenes madpakker. Det kan måske lyde meget overskudsagtigt at bage om morgenen, men det tager mig 10 minutter at gøre frokostbrødene klar, og mens de bager tager jeg gerne et bad eller spiser lidt morgenmad med familien. Så det er altså ikke det helt store besvær at kreere lidt ekstra godt til madpakkerne på den måde.

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad dejen hæve natten over. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og tag de klumper dej op, du har brug for til at forsyne alle børnene på matriklen med et velgørende frokostbrød. Drys en smule mel ovenpå dejklumperne og tryk dem let med håndfladen, så de forvandles til små halvflade pizzaer. Put helt tyndt udskårne skiver frisk mozzarella på. Snit en mellemstor skrubbet kartoffel (lad skrællen sidde på) på et julienne- eller rivejern og fordel de tynde kartoffelskiver i et tyndt lag ovenpå mozzarelaen. Vrid et par gange med saltkværnen henover, og giv også peberkværnen en lille tur. Stænk til sidst med en god koldpresset jomfruolivenolie, drys med lidt hakket frisk rosmarin og bag frokostbrødene i ovnen ved 220 grader (varmluft) i ca. 10-15 minutter (alt efter størrelsen på brødene). Afkøl frokostbrødene og pak derefter hver enkelt ind i et stykke madpakkepapir med en elastik omkring og læg den i madpakken. Uhm, en sikker succes hver gang! 

Skønne frokostbrød

Ingredienser

5 g gær
1 l vand
800 g hvedemel (gerne af en type med kimdelene bevaret)
200 g grahamsmel
200 g grovvalsede havregryn
1 tsk salt
1 dl olivenolie

Fyld
tynde skiver frisk mozzarella
tynde skiver kartofler (brug et julienne- eller rivejern)
friskkværnet salt og peber
olivenolie
lidt hakket frisk rosmarin (eller tørret, hvis du ikke lige har fået købt en frisk)