#ff28a2

Rudolfs knækkerier

ca. 25 stk.

Bringer man en flok gode oste i selskab med Rudolfs knæk- kerier, så behøver man ikke meget mere end et par store skefulde blandede oliven fra den tyrkiske grønthandlers bøtte, før ens lykke er gjort. Knækkerierne er også gode i madpakken og dejlige til en kop varm te om eftermiddagen. Og så er de drønsjove at lave og i øvrigt også en god julegaveidé til gourmeter i familien og vennekredsen.

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 220 grader. Bland alle ingredienser og ælt dem sammen til en fast dej. Del dejen i to lige store dele og rul dem så tyndt ud, I kan. Det er en god idé at rulle dejen ud på et silikonebagepapir, som så kan stanses ud som rensdyr eller andre julemotiver og lægges direkte over på bagepladen. Pensl oversiden med vand og drys pynt over. Bag dem i ca. 15 minutter, eller til de er smukt gyldne.

Rudolfs knækkerier

Ingredienser

  • 280 g rugmel
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk kommen (kan udelades)
  • 3/4 dl smagsneutral olie (evt. solsikke-, vindruekerneolie)
  • 2 1/2-3 dl vand

Pynt

  • græskarkerner, sesamfrø, hasselnøddeflager, hakkede valnødder, solsikkefrø, hørfrø, blå birkes, revet parmesan, revet cheddar