#ff28a2

Ridderens lykkebrød

 "Der var en gang en ridder, der hed Guldhjerte. Han var stærk, tapper og respekteret af alle for sit ædle hjerte. Kun én mand kunne gøre ham rigtig bange, og det var Kong Dragefod. Han var nemlig så ond, at alle blomster og planter visnede omkring ham, hvor han end viste sig. En tidlig morgen kom Ridder Guldhjerte ridende hen ad en regnvåd sti. Fra bunden af en vandpyt så han et forunderligt lys stråle op imod sig. Guld- hjerte vidste straks, at der måtte være tale om en genstand, der besad en magisk kraft, for ellers ville den ikke glimte med sådan en styrke. Han sprang af hesten, gik hen til pytten, stak hånden ned igennem vandskorpen og ..."

Sådan starter historien om Ridderens lykkebrød, som er titlen på det brød, du får opskriften på her. Resten af historien kan du læse i rollinger & roulader. Du må ikke lade dig afskrække af, at brødet er et døgns tid undervejs, dette italienskinspirerede brød, for der er kun ganske lidt arbejde involveret i processen. Det tager blot 6-8 minutter at røre og ælte dejen sammen på 1. dagen, og omtrent det samme at forme den til et lykkebrød den efter- følgende dag. Så prøv brødet ved lejlighed. Det adskiller sig både i smag og krumme fra den typiske franskbrødsdej, og er et brød med meget karakter – for ikke at glemme al den lykke, det beriger jer med, når det bringes nybagt ud af ovnen.

Fremgangsmåde

 1. dag:

Smuldr gæren i en stor skål og tilsæt de to slags mælk og det smeltede smør. Tilføj salt, sukker og de tre meltyper. Rør først dejen sammen med en ske og ælt derefter. Læg plastfilm over skålen eller anbring skålen i en stor ren plasticpose og slå en knude. Sæt den i køleskabet i et lille døgns tid. Er det efterår eller et lunt vinterdøgn, kan skålen også anbringes på terrassen eller altanen.

2. dag:

Rul dejen ud til en ca. 60 centimer lang pølse. Sno den mange gange og saml den til en ring. Læg den på en bage- plade med bagepapir. Lad den efterhæve tildækket i ca. 1⁄2 time. Pensl ringen med vand og drys med durummel til pasta eller alternativt groft majsmel. Bag den midt i ovnen i cirka 30-40 minutter ved 200 grader.

Ridderens lykkebrød

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl mælk
  • 1 dl kærnemælk
  • 30 g smeltet smør
  • 2 tsk flagesalt
  • 2 tsk sukker
  • 125 g hvedemel
  • 100 g durummel til pasta
  • ca. 500 g durummel til pizza