#ff28a2

Prinsessens æblebehag

6-8 pers.

Der findes mange æblekager i verden, men denne her må være den bedste. I anledning af Den Store Bagedag 15. oktober var to af mine krudtugler og jeg i Go' Morgen Danmark og bage, hvor vi valgte at lave denne her. Så måske har du kigget med dér og fået en fornemmelse af, at der virkelig er tale om en dejlig efterårslækkerbidsken.

Håber I vil nyde den lige så meget, som vi gør.

Fremgangsmåde

Smuldr smørret i melet og tilsæt salt, sukker, æg og fløde. Ælt blandingen sammen. Lad dejen hvile koldt i ca. 1 time. Rul den ud i en tykkelse på ca. 3 mm, og skær den ud i to runde bunde på størrelse med en springform. Anbring den ene bund i bunden af springformen og gem den anden til låg. Beklæd springformens sider med resten af dejen.

Fyld

Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem i springformen og drys dem med sukker, rosiner og hakkede mandler. Læg dejlåget hen over æblerne og pres kanten godt ned.
 
Remonce
Rør smør og sukker hvidt og tilsæt hakkede mandler. Fordel remoncen oven på låget, og prik let med en gaffel.
Bag kagen midt i ovnen i 50 minutter ved 200 grader og server den lun med vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche til.  
Prinsessens æblebehag

Ingredienser

  • 175 g smør
  • 250 g hvedemel 
  • 1/2 tsk fint salt
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 2 spsk piskefløde

Fyld
  • 1 kg æbler, fx coxorange 1 tsk kanel 3/4 dl sukker 1 dl rosiner
  • 1/2 dl hakkede mandler

 

Remonce
  • 60 g smør
  • 60 g sukker
  • 50 g hakkede mandler
Tilbehør
vaniljeis, iskold flødeskum eller cremefraiche