#ff28a2

For-pokker-den- er-god-den-pastaret

4 pers.

Er du alene hjemme en aften og trænger til at forkæle dig selv med et lækkert måltid, der samtidig er nemt og hurtigt at lave, er her en oplagt mulighed. Det er selvfølgelig lige så dejligt at lave til familien, og egner sig også fortrinligt som gæstemad med kvalitetsingredienser som tigerrejer, friske tomater, krydderurter og hvidvin.

Fremgangsmåde

Pil skallen af tigerrejerne bortset fra det sidste lille stykke ved halefinnen. Giv dem et snit i ryggen og fjern den sorte streng. Rens og snit forårsløgene i tynde skiver. Svits dem i lidt olie. Tilsæt de øvrige ingredienser på nær rejerne, der først skal i tomatblandingen lige inden serveringen og simre med 3-4 minutter. Kog pastaen og portionsanret retten i de dybe skåle, du synes, klæder den bedst. Tag et rivejern og en stor humpel parmesan ind på bordet, så man selv kan høvle osten hen over sin ret.

For-pokker-den- er-god-den-pastaret

Ingredienser

  • ca. 35-40 tigerrejer
  • 10 forårsløg i tynde skiver
  • 800 g friske cherry- eller kryddertomater i halve eller kvarte alt efter størrelsen
  • 5 store fed finthakkede hvidløg
  • 1 stor håndfuld grofthakket frisk basilikum
  • 1 stor håndfuld grofthakket frisk mynte
  • salt
  • 5 dl hvidvin
  • 1 terning hønsebouillon
  • 1/2 udkernet, frisk chili i tynde skiver eller 1⁄4 strøget tsk chiliflager
  • ca. 500 g spaghetti (evt. fuldkornsspaghetti, som har lidt mere “bid”)

Pynt

  • friskhøvlet parmesan et par blade frisk mynte eller basilikum