#ff28a2

Magiske honningmænd

Hvem elsker ikke et honninghjerte fra bageren, hvis det er helt nybagt og skabt af alle de krydderier og ingredienser, der hører et rigtigt honninghjerte til? Det er vi nok mange, der gør. Men hvordan bager man dem selv, og hvordan giver man dem sit eget lille personlige touch, så de bare vinder indpas hos alle i familien, store som små? Jeg har eksperimenteret lidt med honningkageopskrifter, og denne har altså givet alle de øvrige baghjul. Rigtig god bagelyst. Honningmændene er i øvrigt fra Sifs magiske julekalender.

Tip
Formen med kagemænd kan erhverves hos specialkoebmanden.dk.

Tip
Har du ikke en kagemandsform, kan du sagtens bage honningkagerne i en smurt muffinform af metal.

Fremgangsmåde

Smelt honning, muscovadosukker og smør i en gryde. Lad blandingen køle af til rumtemperatur, og pisk æggene i. Tilsæt krydderier samt hvedemel med natron, og rør dejen godt sammen. Blend rosinerne med fløden, og kom blandingen ned i gryden til de øvrige ingredienser. Rør dejen godt sammen, og kom den i en smurt form med huller støbt som kagemænd. Vær opmærksom på ikke at fylde hullerne mere end halvt op. Bag kagemændene i ca. 12 minutter ved 180 grader. Rør glasuren sammen. Pensl et lag hen over kagemændene, og plant to mini- m&m’s på hver kagemand som øjne.

Magiske honningmænd

Ingredienser

14 stk.

140 g honning
160 g muscovadosukker
225 g smør
4 æg
1 tsk kardemomme
1 spsk stødt kanel
1 spsk stødte nelliker
500 g hvedemel
1 spsk natron
2 dl rosiner
1⁄2 dl fløde 13 %

Glasur
175 g flormelis
1 pasteuriseret æggehvide

Pynt
Mini-m&m’s