#ff28a2

Lady & Vagabondens hofret

4 pers.

Kødboller i tomatsauce er en klassiker og en højtelsket ret hjemme hos os. Denne udgave er superenkel og lynhurtig at lave. 20 minutter er, hvad du skal sætte af fra start til slut, og den er en succes både som middagsret og som gæstemad. Vil du gerne være lidt på forkant, kan retten sagtens laves dagen forinden og sættes på køl, så kun spaghettien lige skal en tur i gryden.

 

Fremgangsmåde

Rør hakket kylling og krydderier. Hæld lidt olivenolie i sauterpanden. Læg små valnøddestore klumper af den sam- menrørte kyllingefars på panden og svits let, til kødbollerne bliver smukt gyldne og gennemstegte. Hæld to dåser hakkede tomater i en dyb sauterpande og tilsæt bladene fra et halvt bundt frisk basilikum og lidt salt. Lad tomatsaucen simre i 10 minutter. Bland kødbollerne i tomatsaucen og server retten med friskkogt spaghetti ledsaget af et godt drys friskhøvlet parmesan og lidt frisk timian eller basilikum på toppen. Sidst, men ikke mindst, er et stykke lunet flutes eller friskbagt brød aldrig af vejen.

 

TIp

De små kødboller til Lady & Vagabondens hofret kan lynhurtigt laves, hvis du bruger en bollesprøjte eller putter farsen i en plasticpose og klipper et hul i den ene ende. Så kan du hurtigt og nemt lige sprøjte farsen ud på panden. Tippet er lige så anvendeligt, hvis du skal lave små frikadeller til buffeten eller børnefødselsdagen.

Sprødt tilbehør

Lad eventuelt retten akkompagnere af tynde skiver flutes, dryppet med lidt god olivenolie og grillet sprøde og gyldenbrune i ovnen. Her kan anbefales Ridderens lyk- kebrød. Gnid skiverne med et fed frisk pillet hvidløg, når de er kommet ud af ovnen og drys dem med lidt flagesalt inden serveringen. De små fluteskiver smager himmelsk og klæder Lady & Vagabondens hofret rigtig godt. De egner sig i øvrigt også godt som snack med lidt pesto, guacamole eller fintskivede kryddertomater med lidt hakket frisk basilikum som drys.

Lady & Vagabondens hofret

Ingredienser

Kødboller

  • ca. 500 g hakket kylling
  • 2 fed pressede hvidløg
  • 2 spsk finthakket frisk timian
  • 1 tsk salt
  • 1 knsp hvid peber
  • olivenolie

 

Tomatsauce

  • 2 ds hakkede tomater
  • en lille håndfuld grofthakket frisk basilikum
  • lidt salt

 

Pynt

  • friskhøvlet parmesan
  • et drys frisk timian eller basilikum