#ff28a2

Kokosmakroner

Lad det være sagt først som sidst: Jeg elsker kokosmakroner og har gjort det siden, jeg var en lille pige. Det var én af de første kageopskrifter, jeg lærte at bage selv. Den var nem, hurtig og resultatet var efter min mening mundvandsdrivende godt. Nu holder jeg også meget af kokos (hvad du sikkert kan lure af min topping på min ylette forleden), så selvfølgelig må sådanne små søde lækkerier, der er sprøde udenpå og seje og klæge indeni tage kegler. De tager 30 minutter at lave fra start til slut og store børn kan som nævnt sagtens fremtrylle dem helt på egen hånd og garanteret med familiens begejstring som følge. En hyggelig weekendaktivitet og -spise, og nu går der jo ikke længe, før fredag eftermiddag rammes i programmet og to skønne fridage hviler forude. I går drev den søde tand min yngste søn på 7 og mig ud i køkkenet, hvor vi bagte de herlige makroner, du kan se på billedet. Vi havde en lille rest marcipan tilbage fra julen og valgte at rive 100 gram i "dejen". Super lækkert resultat. Desuden puttede vi 1 1/2 tsk økologisk pulveriseret vanilje i. Det gav makronerne et flot, lidt mere rustikt udtryk, som var meget appetitligt et skue. Håber I vil nyde dem, hvis I måtte få lyst til at servere et stort fad af de søde lækkerier. Der bliver ca. 15 ud af portionen her.

Fremgangsmåde

Pisk æg, æggehvider, sukker og vaniljesukker  godt sammen og bland kokosmel og revet marcipan  i. Sæt massen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag makronerne midt i ovnen i ca. 10 minutter ved 200 grader. Smelt 100 g god mørk chokolade og dyp de afkølede makronernes bund deri. Læg makronerne tilbage på bagepladen og sæt dem eventuelt udenfor, så chokoladen kan stivne hurtigere. Anbring dem på et fint fad og server med en velbrygget kop kaffe eller en dejlig kop te.

Kokosmakroner

Ingredienser

  • 2 æg
  • 2 æggehvider
  • 2 dl sukker
  • 1 1/2 tsk vanillesukker
  • 200 g kokosmel
  • 100 g revet marcipan

Pynt

  • Smeltet chokolade under bunden