#ff28a2

Hvid chokolade med lakrids

Denne opskrift på konfekt håber jeg virkelig, du har lyst til at afprøve, for konfekten tager kun et øjeblik at frembringe, og så smager den bare sjældent godt. Kombinationen af hvid chokolade og stærk lakrids er simpelthen et “match made in heaven” efter min mening. Men prøv selv! Det kan hurtigt blive en klassiker hos jer også, er jeg vis på. Jeg har skabt opskriften til min lille magiske julekalender, men den er et hit året rundt :)

Fremgangsmåde

Smelt den hvide chokolade i et vandbad. Du kan også lægge den i en klar pla- stikpose, slå en knude på posen, lægge den i en skål og overhælde den med vand, du lige har kogt i elkedlen. Kom et stykke bagepapir ned i en lille bradepande, og hæld den smeltede chokolade i. Kom lakridsbolsjerne i en plastikpose, og knus dem ved at banke på dem gennem posen med din kødhammer eller en anden tung genstand. Fordel de knuste lakridsbolsjer over den smeltede hvide chokolade. Drys derefter lakridspulveret henover. Rør let i massen, så lakrids- bolsjer og -pulver bliver godt fordelt i chokoladen. Sæt bradepanden i køleskabet en halv times tid. Skær konfekten ud i mundrette stykker - og så er der blot tilbage at nyyyyde.

Tip
Jeg bruger tit selv en pose blandende stærke lakridsbolsjer, hvor der også er nogle med et strejf af banan eller en anden lidt syrlig smag.

Hvid chokolade med lakrids

Ingredienser

300 g hvid chokolade
15-20 knuste stærke lakridsbolsjer efter eget valg
2-3 spsk lakridspulver