#ff28a2

Hotcakes for morgenslikmunde

4 pers.

Disse herlige, små tykke pandekager serveres i USA med bacon eller små pølser og æg til. Selv foretrækker vi dem dog med ahornsirup og måske lidt rårørte bær (blåbær, hindbær, jordbær og/eller skovbær rørt med lidt sukker). De er nemme at lave, og man kan hurtigt fremtrylle et helt lille bjerg, da der kan være tre pandekager på hver stor teflonpande.

Fremgangsmåde

Pisk alle ingredienserne sammen. Steg de små lækre hotcakes som klatkager på en tefalpande i en smule ekstra smør til de er gennembagte og smukt gyldenbrune. Server med ahornsirup.

 

Tip om bagepulver

Har du en mistanke om, at dit bagepul- ver er blevet for gammelt, så drys en knivspids i et glas koldt vand. Hvis det stadig er friskt og effektfuldt, bruser

og perler det som en sodavand efter et øjeblik. Bagepulver er i øvrigt et nyttigt redskab, hvis du har en gryde, hvor der er brændt noget fast i bunden. Drys lidt bagepulver i sammen med et par decili- ter vand og lad det stå i nogle timer. Så er gryden lige til at gøre ren.

Hotcakes for morgenslikmunde

Ingredienser

  • 5 dl hvedemel
  • 2æg
  • 5 dl mælk
  • 2 spsk sukker
  • 11/2 knsp salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 spsk smeltet smør