#ff28a2

Hjemmelavet ymerdrys

Hører du også til dem, der jævnligt oplever, at den sidste del af jeres rugbrød ligger og bliver tørt og kedeligt? Her er et lille tip til, hvordan du får det bedste ud af resterne og samtidig slipper for dårlig samvittighed ved at skulle smide brød ud. Med en lille indsats kan det nemlig forvandles til et lækkert sundt drys på toppen af familiens ymer, ylette, A38 eller yoghurt. Hasselnødder, mandler, hørfrø og solsikkekerner kan udelades, men smager dejligt.

Fremgangsmåde

Skær skorpen af rugbrødet og giv det en hurtig tur i en foodprocessor, til det er blevet til drys. Tilsæt råsukker, hasselnødder, mandler og hørfrø og blend kortvarigt. Hæld blandingen op i en skål og tilsæt solsikkekernerne. 

Tip

Er din muscovadoråsukker eller brune farin blevet hård som sten, kan du gøre det blødt ved at lægge en halv skrællet rå kartoffel eller en skive brød ned i pakken og lukke den tæt. Efter et par timer er sukkeret blødt og lækkert igen. Har du akut brug for at få noget muscovadoråsukker eller brun farin vristet ned i en skål, kan du rive klumpen på rivejernet.

Hjemmelavet ymerdrys

Ingredienser

  • 4 tykke skiver mørkt fuld-kornsbrød
  • 2 spsk mørk muscovadoråsukker (eller brun farin)
  • 1/2 dl hasselnødder
  • 1/2 dl mandler
  • 1 spsk hørfrø
  • 1 spsk solsikkekerner