#ff28a2

Foccacia rustica for den travle

1 bradepande

Skorpen på dette brød er den, der gør det til noget helt særligt. Det er en dej, der er utrolig nem og hurtig at blande sammen, inden du går i seng om aftenen. Sammensæt- ningen af durumhvede og pizzamel giver brødet en sej, luftig krumme og den olivenoliestænkede overflade med majsgryn efterlader en smuk gylden overflade og en appetitvækkende, sprød skorpe. Brødet egner sig ideelt til madbrød til en middag med mange mennesker, men er også redningen, der er lige til at gribe fat i, hvis man 5 minutter i sengetid konstaterer, at man den følgende morgen skal have eftermiddagsbrød med til 45 børn og voksne i børnehaven. Lav da tredobbelt portion i en kæmpe bageskål og fordel den næste morgen i tre bradepander. Har du varmluftsovn, kan de bages samtidig.

 

 

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, olivenolie og de to typer mel. Rør dejen godt sammen. Det er meningen, at den skal være meget lind. Du skal ikke have fingrene i den og ælte den. Rør blot med skeen. Stil dejen på køl 3-48 timer (du bestemmer – put blot lidt mere gær i, hvis du kun har 3 timer). Hæld dejen i bradepanden, drys med majsgryn, dryp med olivenolie og stryg evt. lidt flagesalt over. Bag brødet midt i ovnen 20-25 minutter ved 225 grader, til det er gyldent og gennembagt.

Foccacia rustica for den travle

Ingredienser

 

  • 15 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 11/2 tsk salt
  • 3 spsk olivenolie
  • 200 g durumhvedemel
  • ca. 300 g pizzamel (eller hvedemel)
Drys
  • 3 spsk majsgryn
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 1/2 tsk flagesalt