#ff28a2

Den hæslige slyngels fastelavnsboller

Til fastelavn hører fastelavnsboller, og disse er nogle rigtig gode nogle af slagsen. De er med i "Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne" og dér vil du også finde svaret på, hvorfor, de hedder som de gør. Der er nemlig en historie, der knytter sig til bollerne om en lille dreng, der nærer et stort ønske, som en bager med magiske evner hjælper ham med at indfri :)

Fremgangsmåde

Lav først cremen Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen og pisk majsstivelse i. varm fløden op til kogepunktet og hæld den i æggemassen. Hæld det hele tilbage i gryden og bring cremen tæt på kogepunktet, mens der piskes. Tag cremen fra varmen og bland mandlerne i. Lav derefter dejen rør gæren ud i den fingervarme mælk. Tilsæt sukker og 50 g af smørret, og bland det godt sammen med gærblandingen. Tilsæt kardemomme og mel. Ælt dejen sammen og stil den til hævning et lunt sted i en times tid med et fugtet viskestykke over. sæt ovnen på 225 grader. Ælt derefter resten af det bløde smør i dejen. rul dejen ud til en firkant, der er 1⁄2 cm tyk. skær firkanter ud af dejen og kom en lille top kagecreme på hver. Fold dejen sammen om cremen og anbring bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl bollerne med æg og bag dem i den varme ovn i 15 minutter. rør flormelis, kakao og vand sammen til chokoladeglasuren, og kom den på bollerne lige inden serveringen.

Den hæslige slyngels fastelavnsboller

Ingredienser

ca. 8-10 stk.

Dejen
50 g gær
21⁄2 dl fingervarm mælk
2 spsk sukker
125 g blødt smør
1 tsk stødt kardemomme
ca. 600 g mel

Creme

1 æg
1 spsk sukker
1 spsk vaniljesukker
1 spsk majsstivelse
21⁄2 dl fløde
1 dl smuttede, finthakkede mandler

Pensling
1 sammenpisket æg

Chokoladeglasur

80 g flormelis
30 g kakao
4-5 spsk vand