#ff28a2

Den dansende pjerrot-kage

Her er mit bud på en hjemmebagt lækkerbidsken, vi selv holder meget af. Kagen er saftig og god, og den fine chokoladefigur sjov at lave.

Fremgangsmåde

Rør smørret blødt sammen med sukkeret. Tilsæt æg og kokosmel. Bland hvedemel og bagepulver og rør blandingen i sammen med mælken. Fyld dejen i en velsmurt springform (evt. en silikoneform), og sæt den i en kold ovn. Tænk ovnen på 200 grader og bag den i ca. en time. Sigt flormelis over kagen, når den er kølet af og drys med lidt finthakkede tørrede tranebær.

Sådan laver du "Den dansende pjerrot"
Figuren på kagen lavede vi ved først at google “H.C. Andersen papirklip” på nettet. Dér fandt vi hans dansende pjerrot (scroll lidt ned og du finder ham). Vi smeltede lidt hvid chokolade i en plastikpose, hvor vi havde slået knude på den åbne ende. Vi lagde posen i en skål med vand, der lige havde kogt i elkedlen. Dernæst lagde vi et ved plastikchateque henover den udprintede tegning af pjerrot, klippede hul i det ene hjørne af posen med smeltet chokolade og tegnede figuren op i chokolade. Da figuren var stivnet, ridsede vi to dybe riller i kagen og stak figuren ned. Det kræver lidt forsigtighed, hvis figuren skal stå op, så hvis I er mere til det helt sikre og mere er til gækkerier end knækkerier, kan I evt. lægge figuren ned på kagen i stedet. Det ser også fint ud. Man kan også lave hjerter eller andre figurer. En skæg og festlig måde at pynte sine kager - og så ser det bare helt professionelt ud! Håber I har fået lyst til at prøve tricket af :-)

Den dansende pjerrot-kage

Ingredienser

  • 125 g sukker
  • 175 g smør
  • 3 æg
  • 100 g kokosmel
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1¾ dl mælk

Drys

  • 2 spsk flormelis
  • 1 spsk finthakkede tørrede tranebær