#ff28a2

Brusebadsbollerne fra "Krudtuglerne"

Denne opskrift på brusebadsboller er - så vidt jeg kan vurdere på læsernes tilbagemeldinger - én af dem, der er blevet brugt allermest hos de familier, som "Krudtugler & kanelsnegle" har fundet plads i bogreolen i. De er supernemme at ælte sammen, og så skal de bare hæve i den tid, det tager dig at snuppe et brusebad. Derefter er det blot at skyde dem i ovnen i 12 minutter og en pladefuld velduftende boller er klar til at sætte på bordet og nyde med kold smør, ost og måske lidt god marmelade.

Fremgangsmåde

Opløs gæren i den lunkne vand. Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen sammen. Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stil bollerne til hævning udner et fugtigt viskestykke, tænd ovnen på 225 grader og snup et dejligt brusebad. Bollerne er klar til at blive sat i ovnen på midterste rille, når du kommer tilbage i køkkenet efter ca. 25 minutter. Pensl dem eventuelt med pisket æg først. Så bliver de ekstra flotte. Bag dem i cirka 12 min.

Brusebadsbollerne fra "Krudtuglerne"

Ingredienser

  • 6 spsk vand
  • 50 g gær
  • 3 dl mælk
  • 50 g smeltet smør
  • 7-8 dl mel
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk. kardemomme (kan udelades)