#ff28a2

Boeuf Bourguignon

Her kommer en opskrift på en vidunderlig klassiker og fest-gryderet: Boeuf Bourguignon. Den er skøn til gæstemad og dejlig at forkæle sig selv og familien med en weekendaften. Rigtig god appetit - og glæd dig. Opskriften rækker i øvrigt til 4-6 personer.

Fremgangsmåde

Skær kødet ud i tern á 3x3 cm. Krydr med salt og  peber og vend ternene i mel. Varm smør og olie op i en stor gryde (selv bruger jeg en stor, charmerende støbejernsgryde) og brun kødet. Tilsæt de rengjorte hele eller halverede skalotteløg, hakket hvidløg og de rengjorte hele eller halverede champignons. Tilføj derefter bacon og lad det hele brune i gryden. Rør tomatpuré i og tilsæt rødvind, fond, balsamicoeddike, laurbærbladene, den finthakkede friske timian og peberkornene. Lad gryden stå og simre i en times tid under låg på middelvarme. Smag til inden serveringen med salt og peber.

Boeuf Bourguignon

Ingredienser

  • Cirka et kilo oksebov 
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 15 skalotteløg
  • 4 hvidløgsfed
  • 200 g hele champignons
  • 200 g røget bacon i tern
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1/2 l rødvin
  • 2 spsk koncentreret kalvefond
  • 1/2 spsk balsamicoeddike
  • 2 laurbærblade
  • 1 1/2 spsk frisk timian
  • 10 hele peberkorn