#ff31a6

Spilopper og Stjerneskud

Spilopper og Stjerneskud
Udgave: 
1. udgave, udkommet i 17.500 ekspl. - Nomineret til Verdens bedste børne- og familiekogebog 2011
Udgivet: 
2011
Sider: 
308
ISBN-nr: 
978-87-992090-2-6
Forlag: 
Tinkerbell Books
Grafisk design: 
Charlotte Windsløw Brixen
Fotograf: 
Søren Gammelmark og Sif Orellana

Spilopper & stjerneskud er den længe ventede efterfølger til bestsellerne Krudtugler & kanelsnegle og Rollinger & roulader. Bogen er en smuk inspirations- og livsstilskogebog fyldt med nemme, velsmagende og kreative opskrifter, tips og idéer suppleret af stemningsfulde og farvemættede fotos af Søren Gammelmark og Sif Orellana samt skønne illustrationer af grafiker Charlotte Brixen. Den Den er krydret med personlige refleksioner om og inspiration til et glædesfyldt familieliv, der gør bogen til andet og mere end en almindelig familiekogebog. “Husbibler” har læserne kaldt de to forgående bestsellere i serien, og med 3‘eren er der lagt op til endnu én af slagsen.

Spilopper & stjerneskud følger årets gang og udstyrer læserne med friske og gennemtestede bud på, hvordan man med små greb kan samle familien omkring nemme og velsmagende måltider, bageprojekter, kreative aktivieter, lege og højtidsfejringer. Hvert kapitel er fyldt med inspirerende billeder, praktiske forslag og anvisninger til kulinariske og kreative aktiviteter, som børn og voksne kan være sammen om. Der er bl.a. tips til næringsrig morgenmad, sunde madpakker, skønne hverdags- og gæsteretter, et vitaminholdigt “Frugtkvarter”, og humørfyldt “Cupcakelaboratorium” og meget mere.

Bogen blev i december 2011 kåret til Danmarks bedste børne- og familiebog og nomineret til Verdens Bedste. 

Du kan købe bogen online her.

Anmeldercitater: 

"Fra allerførste side af denne skønne bog, bliver man glad. Sif Orellana har skrevet en, efter min mening, fuldstændig fænomonal, forførende og fantastisk flot bog. En af de bedste jeg har haft i hænderne i mange år. Bogen er en gennemført "mursten" på 300 sider, til inspiration og glæde.

Bogen er, som titlen antyder, fyldt med spilopper, skønne fotos og sjove opskrifter. Her finder du en iderigdom uden lige til børnefamilier, til bedsteforældre og til alle vi andre, der blot er barnlige og glade sjæle. Lad f.eks. børnene lave de helt uundværlige "frøbrocher" eller de finurlige gækkebreve. Her er inspiration til alle - til sjovere week ender eller til mere kulør på hverdagene. Som I kan læse, så har jeg totalt overgivet mig. Og bogens opskirfter i børnehøjde er alletiders. Fuld valuta for pengene, mine allervarmeste anbefalinger" - Mad for livet, Anette Harbech Olesen

............

"Spilopper og stjerneskud" er en livsstils-koge-bage-familie bog af den bedste slags. Fuld af gode opskrifter, underholdning og tonsvis af virkelig god stemning til alle årets måneder.

De fleste kender hende nok bedst som forfatteren til bestsellerne Krudtugler og kanelsnegle og Rollinger og roulader. Sif Orellana har tilsyneladende ramt en tør plet på det danske bogmarked med sine bøger, for de to første er på nuværende tidspunkt trykt i over 150.000 eksemplarer samlet set.

Nyeste skud på stammen hedder Spiloppper og stjerneskud. Bogen emmer af overskud. Ikke på den irriterende jeg-kan aldrig-leve-op-til-dette måde. Men mere på en smittende det er-da-ikke-så-svært-lige-at-nå måde. Jeg tager mig selv i tro på, at jeg da godt liiige kan nå at både at lave hjemmelavet julebag og producere diverse kreationer af julepynt og klip sammen med ungerne inden jul i år.

Bogen er en blanding af opskrifter på mad, drikke og bagværk, gør-det-selv opskrifter på alt fra juleklip og servietfoldning til superpersonlige værtindegaver og hjemmelavede smykker, og indeholder derudover også masser af ideer til aktiviteter, som man kan kaste sig ud i sammen med børn og barnlige sjæle, små anekdoter fra forfatterens eget liv og utallige fifs til variationer af de i bogen angivne opskrifter.

Man kan glæde sig selv og sine med lækkerier som Karamelliserede rabarberknallerter, Stifado som en græsk mama ville lave den, Havremuffins eller måske til den kommende højtid en portion Juleaftensboller de luxe. Der er opskrifter i rigelige mængder. De er både inddelt efter årstider og højtider - og der er mildest talt masser af inspiration at hente.

Spilopper og stjerneskud er en flot indbunden bog med smudsomslag - med den lille ekstra feature, at der på indersiden af omslaget er trykt en spilleplade til et spil, "Spiloppernes stjernespil", som familien kan spille sammen.

Der findes masser af bøger med opskrifter til både voksne og børn. Der findes masser af bøger med aktiviteter til hele familien. Men der findes ingen andre, der formår at fremtrylle den helt særlige stemning, som følger med Sif Orellanas bøger. Allerede når man sidder med bogen i hånden, fornemmer man den helt særlige atmosfære af god gammeldags hygge og samvær. Spiloppper og stjerneskud er ikke enten opskriftsbog eller aktivitetsbog. Det er en livsstilsbog" - Kultunaut, Trine Wøldiche

Læsercitater: 

"Endnu en fantastisk bog fra Sif. Allerede inden bogen blev købt i mandags glædede jeg mig til at vende siderne i bogen og dykke ned i hendes kreative univers. Spilopper & stjerneskud lever fuldt ud op til mine forventninger. Den er spækket med spændende opskrifter og sjove projekter - alt sammen spændende fortalt med både tekst og billeder. Helt klart en bog der bør være på alle småbørnsforældres ønskeliste i år." - Vebbe (fra Saxo.dk)

"Stjernestunder ved juletid. Med en splinterny "Spilopper og Stjerneskud" i hånden kan julens stress og jag bare komme an. Med decembermorgenernes aktiviteter kræver lidt ekstra tid, bliver det rart med lidt nyt på morgenbordet. F.eks. i form af lækker mysli - for bare at prøve noget andet end den fantastiske opskrift fra krudtuglerne. Sif Orellana får det hele til at se så let ud, men på en så uhøjtidelig måde, at jeg tør give mig i kast med både mad og aktiviteter. Når du ser et stjerneskud må du ønske - jeg ønsker mig, at der kommer flere af samme salgs." - Sokrab (fra Saxo.dk)

"Igen formår Sif at tage os med ind i et fantastisk univers med levende sprog og smukke, smukke billeder. Det er atter en fornøjelse at drømme sig væk til hyggestunder og sjove projekter - og finde ud af, at det jo er lige til at gå til sammen med mine egne små spilopper. Endnu et stjerneskud fra forfatteren, og endnu en familiebibel til reolen i køkkenet :-)" - Britt72 (fra Saxo.dk)

"Endnu en 'husbibel' landet i vores lille hjem. Spillopper og stjerneskud er, som de foregående bøger fra Sif´s hånd, en bog, som er et must til alle børnefamilier, både som inspiration til mange sjove aktiviteter og lege, men bestemt også som kogebog med mange skønne opskrifter for både børn og voksne. Herhjemme glæder vi os allerede til at 'arbejde' os gennem bogen og at den er krydret med så skønne fotos, gør jo kun oplevelsen endnu bedre. I en, for mange, travl hverdag er det fantastisk med en bog, som på én gang samler det hele, men på samme tid åbner for uendeligt mange muligheder for hyggeligt samvær i familien. Dette er virkelig en bog for hele familien og kommer helt sikkert til at bringe os mange timers sjov, kreativiteter og hygge." - Timo4760 (fra Saxo.dk)