#ff31a6

Krudtugler og Kanelsnegle

Krudtugler og Kanelsnegle
Udgave: 
1. udgave, udkommet i 109.000 ekspl.
Udgivet: 
2004
Sider: 
276
ISBN-nr: 
ISBN-13 978-87-02-02143-1
Forlag: 
Gyldendal
Grafisk design: 
Gyldendal
Fotograf: 
Inge Skovdal

Krudtugler og kanelsnegle sætter fokus på en hverdag med børn. Den åbner dørene til et univers, hvor kreativitet og leg er i højsædet og præsenterer læserne for et mylder at tips og idéer til mad- og bageopskrifter, inden- og udendørs aktiviteter, ferieprojekter, indretning, hjemmelavede gaver, søde sager, drinks, dekorationer, pynt, fødselsdags- og julehygge og meget, meget mere.

Med en kombination af praktisk sans, kreativitet og kulinarisk tæft giver Sif Orellana her sit byd på, hvordan man - med enkle midler og en forholdsvis lille indsats - kan bringe mere glæde og inspiration ind i en travl hverdag med børn og få dagligdagen til at blive både lidt nemmere og en hel del sjovere. Bogen tager udgangspunkt i de fire årstider og giver friske og gennemtestede råd om, hvordan man kan inddrage børnene mere i de praktiske gøremål og i planlægningen af årets festlige begivenheder.

Hvert kapitel er fyldt med inspirerende billeder, nyttige forslag og anvisninger til kreative og hyggelige aktiviteter, som børn og voksne kan være sammen om.

Du kan købe bogen online her.

Anmeldercitater: 

»En rigtig herlig bog« – Jyllands-Posten, 2004

.........

»Krudtugler og kanelsnegle er en rigtig familiebog der handler om hvordan man kan få puslespillet til at gå op så hverdagen ikke kun bliver slid og slæb, skælden ud på børnene og stress og jag.

Forfatteren Sif Orellana har samlet en masse inspiration og giver den her videre til andre familier, særligt forældre. Krudtugler og kanelsnegleer ikke kun en kogebog, men jeg har valgt at bringe anmeldelsen her under kogebøger da titlen inspirerer til det. Det er en rigtig familiehobby-bog der inkluderer mange andre kreative elementer end kogekunsten, men denne er en primær del af bogen.

Bogen er delt ind i forskellige afsnit; lægger ud med Det muntre køkken, hvorefter der gives bud på indretning af børneboligen, tips til weekendhygge og sjov, som følges op af et progam til hvordan man hurtig bliver rask når man er syg, og endelig bud på konkurrencer og lege udendørs. Herefter breder bogen sig ud over de fire årstider, hvor man får fif til forskellige højtider, ferien, børnefødselsdagen, indendørshygge på regnvejrsdage og så videre. Krudtugler og kanelsnegle afsluttes med skabeloner og et register, gennemført og flot!

Wauw! Krudtugler og kanelsnegle er en rigtig familiebog – og en ganske flot én af slagsen! Forfatteren Sif Orellana er mor til tre drenge og uddannet i litteraturhistorie og massekommunikation. I fagbogen her giver hun et bud på hvordan man kan gøre hverdagen og weekenderne med sine børn lidt mere inspirerende og kreativ. Hun beskriver enkelt og klart, og overskueligt ikke mindst, hvordan man kan lade børnene deltage mere i gøremålene, og hvordan de vil nyde at være med til at planlægge de mere festlige begivenheder i familien. Det gør hun godt! Krudtugler og kanelsnegle får ihvertfald mig til at længes efter at få børn så jeg kan bruge denne bog! Sif kan ikke få mindre end de 6 mulige bogorme! Det er en hamrende flot og gennemført fagbog for børn!

6 ud af 6 bogorme. Vildt lækker fagbog for familien – fyldt med magi!« - Grith Lygum 2004, www.bookworm.dk

Læsercitater: 

Denne bog er uprætentiøs, brugbar og bare for lækker! Og det er altså et sjældent syn i den genre. Min veninde, som er kok, sad og bladrede i bogen forleden - og gik igang med at skrive de opskrifter af, som hun synes var så lækre, at de måtte afprøves...indtil hun besluttede, at det blev en alt for stor opgave, og at hun bare måtte eje bogen selv :-) " - Annika E (fra www.saxo.dk)

"Krudtugler og kanelsnegle er min personlige "bibel", den har fået en fast og fremtrædende plads i mit hjem. Den er smukt illustreret, layoutet og skrevet. Sproget er hyggeligt og rart og man får lyst til straks at kaste sig ud i de mange forskellige forslag der er til aktiviteter med ungerne. Madopskrifterne er skønne, lækre og nemme. Passer perfekt til en familie, der elsker lækker mad og hygge og ubesværlige og krævende opskrifter. Jeg kan ikke sige andet, end jeg GLÆDER mig til efterfølgeren. " - Malene B (fra www.saxo.dk)

"En hel genial bog - skønne opskrifter og gode ideer. Gode opskrifter på både voksen og børnemad - og en kombination heraf. Flotte billeder og layout. Lige til at gå til. Massevis af ideer til aktiviteter, ting man kan lave - især til de forskellige højtider. Også praktiske ideer til en travl hverdag. Et STORT femtal. " - Dorthe Krøgh (fra www.saxo.dk)