#ff31a6

Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne

Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne
Udgave: 
1. udgave, udkommet i 12.000 ekspl.
Udgivet: 
2010
Sider: 
176
ISBN-nr: 
978-87-992090-0-2
Forlag: 
Tinkerbell Books
Grafisk design: 
Charlotte Brixen
Fotograf: 
Søren Gammelmark/Sif Orellana

Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne er en smuk livsstils- og inspirationsbog fyldt med skønne og lettilgængelige bageopskrifter og stemningsfulde og farvemættede fotos af Søren Gammelmark og forfatteren selv. Den er krydret med fabulerende eventyrtegninger af illustrator Nis Nielsen og massevis af eventyr, fortællinger og anekdoter.

Der er grove løjer til madpakken, søde lækkerier til weekendmorgenerne, mundgodt til højtiderne, fuldtræffere fra tipoldemors bageskål, opskrifter på forvandlingsdej og meget mere. Der gøres holdt ved årstider, mærkedage og traditionsrige begivenheder, der giver anledning til at bage nogle helt særlige brød og kager, hvortil knytter sig fængslende historier.

Du kan købe bogen her.

Anmeldercitater: 

"Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne – alene titlen på Sif Orellanas nye bog får mig til at trække på smilebåndet og få lyst til at vide mere. Hvem er greven og kammerjunken og hvad gør de i en bog fuld af bageopskrifter? Sif ønsker at videregive mere end bare en god opskrift, hun giver dig en historie, en oplevelse og en stemning med i købet. Bogen er et eventyrligt univers af smukke billeder, dejlige opskrifter og et budskab om at ælte kærlighed ind i brødet og krydre hverdagen med kanel, knas og knus.

Det er en usædvanlig smuk og original bog, der skal gå i arv til min datter, når hun flytter hjemmefra. Bogen spiller på alle sanserne, på fantasien og eventyret, på idéen om at skabe sine egne fortællinger og eventyr, der knytter sig til en helt speciel opskrift. Du får tipoldemors fødselsdagskringle, kineserindens lykkekager, ismandens sommerlige æblebrød og selvfølgelig den dragende citronmåne. Undervejs stifter vi bekendtskab med greven og kammerjunken og andre finurlige figurer. Bogen er fyldt med smukke fotos af Søren Gammelmark og forfatteren selv og prikken over i’et er Nis Nielsens fine illustrationer.

Det er en skøn inspirerende livsstilsbog med gode opskrifter – som forsøder det triste efterår". - Mette Bach Lindgaard, Bogblogger.dk

.........

"Sif Orellana - forfatteren bag bl.a. succesbogen ”Krutugler og kanelsnegle” - er nu igen aktuel med en familie-/livsstils-/kogebog. Denne gang fra eget nystartet forlag. Kvaliteten er der dog ikke ændret noget ved. Tværtimod. ”Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne” skal nok blive endnu en salgssucces!

Som titlen også antyder, så er Sif Orellanas nyeste bog ikke bare endnu en kogebog med opskrifter til børn. Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne byder på såvel små fortællinger, historiske facts som lækre opskrifter – hovedsagligt på bagværk, men også med et par bonusopskrifter på f.eks. sweet tea, marcipanmus og is. Og selvom bogen er familievenligt udført, så vil den uden tvivl kunne bringe lige så meget glæde i hjem uden børn, for den er sprængfyldt med gode gedigne – og ikke mindst anvendelige – opskrifter.

Bogens indhold præsenteres af Sif Orellana i fællesskab med de to små stregtegnede hjælpere Greven og Kammerjunken. I indledningen introduceres de to ”medforfattere” og gennem hele bogen byder de på skift ind med små historier og anekdoter, der knytter sig til opskrifterne i bogen. Desuden er der til hver opskrift knyttet enten lidt bonusinfo om en eller flere af ingredienserne, et tip til ændring af opskriften, eller en lille note med historiske facts, som alt i alt gør madlavningen lidt mere interessant.

Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne er rigt illustreret med en blanding af virkelig delikate madbilleder og stemningsfotografier af såvel mennesker som steder. Især madbillederne imponerer, da stimulansen af synssansen ift. madlavningen til fulde tilfredsstilles.

Eneste anke er, at der enkelte steder er en tilbøjelighed til, at stemningsbillederne dominerer. Det er udelukkende en detalje, men f.eks. ved opskriften på ”Min mors skønne kransekager” fylder fotoet af kransekagerne, som faktisk er rigtigt appetitvækkende, kun en sjettedel af siden, hvor resten af billederne er stemningsskabende. Når nu madbillederne er så professionelt udførte og mundvandsfremkaldende, kunne de uden problemer have været tildelt den største plads ved alle opskrifter. Men det er et luksusproblem, når nu bogen overordnet set er så vellavet. Og der er i hvert fald ingen tvivl om, hvor opskrifterne til dette års julebag skal hentes fra". - Trine Wøldiche, Kultunaut, www.kultunaut.dk

.........

"Efter de to succeser ”Krudtugler & Kanelsnegle” og ”Rollinger og Roulader”, får vi nu ”Greven, Kammerjunken og den dragen Citronmåne” af Sif Orellana. Endnu en gang kan vi fornøjet glæde os over en sansemættet helhedsoplevelse med skønne bageopskrifter, sjove fortællinger og søde eventyr. Oveni hatten får vi en række skæve anekdoter fra forfatterens familieliv og spøjse kulturhistoriske bidrag om madkultur samt en skønsom blanding af idéer, gode råd samt ikke mindst madglæde og livsglæde formidlet som vi ikke har set det før!

Greven, Kammerjunken og den dragen Citronmåne” er en poetisk, munter og glad bagebog med meget mere end blot opskrifter. Her er historien om de forskellige klassiske bageopskrifter, gode råd til hvordan kagen kommer til at sidde lige i skabet og fantastiske eventyr om bagværk, der vil få ungerne til at elske at bage! Med ”Greven, Kammerjunken og den dragen Citronmåne” får hele familien fornyet lyst til at bage i hverdagen og ikke mindst lyst til at prøve masser af nye brødtyper og skønne kager. Sif Orellana giver med sin bog også et flot bidrag til, at vi holder fat i vores gamle traditioner eller genoptager dem, der måske er glemt. 

Bagning er en gammel skøn tradition og det er herligt at opleve, hvordan forfatteren værner om ”Højtidsbagning” og ”Tipoldemors fuldtræffere”, der byder på bagværk som tipoldemor lavede ligesom jeg elsker ”Kager med personlighed” alias verdensberømte kager opkaldt efter kendte personer. Bogen giver både børn og voksne indsigt i historien bag bagværket og dét er ganske enkelt genialt! Jeg savner kun et stikordsregister bagerst i den ellers suveræne bog, der vil blive flittigt brugt! " - Sjov for børn, www.sjovforboern.dk

Læsercitater: 

Kære sif. Jeg købte din bog i går. Jeg havde STORE forventninger og jeg må sige de blev til fulde opfyldt. Jeg brugte hele dagen i går på at bage og fik fantastiske resultater. Min ældste datter kom hjem på besøg og læste historierne for mig mens jeg bagte - super hyggeligt.Vi blev enige om at invitere mormor og morfar til at spise bagværket, og min mor blev meget begejstret (hun er i forvejen en stor fan). Du skal vide du beriger vores liv med det du laver. Kombinationen af din fantastiske og inspirerende pen, din sans for æstetik og din kulinariske tæft gør at dine bøger hæver sig langt over almindelige koge-/bage-/livsstilsbøger - det er bogkunst!Læser Birgitte Bynck, mail via min hjemmeside