#ff31a6

Indlæg fra maj 2016

Hjemmelavet vaniljeis med frisk mynte og chokostykker

 
Hej kære læsere.

Her en lille opskrift på hjemmelavet is, som vi er rigtig glade for at lave, især om sommeren, hjemme hos os. Et af de steder i verden, vi oplever at få den allerbedste, mest cremede, aromatiske og delikate is er i Italien, og Venedig er ingen undtagelse. Billedet her ovenfor er skudt af Noah, min yngste søn og medforfatter på Sunde slikmunde. Jeg tror da nok lige, at der er en lille mesterfotograf gemt i ham, er det ikke rigtigt :-)

Opskriften er med i 'Slyngler & stanglakrids', og er også at finde i vores nye bog, 'Udeliv året rundt', der byder på de bedste af mine opskrifter fra mit forfatterskab baseret på ingredienser hentet i naturens skattekammer, der kan forkæle gane og svælg derhjemme, eller opskrifter, der kan laves hjemmefra og tages med ud under åben himmel som en lille lækkeri, der kan forsøde skoveturen, ekskursionen til stranden ell. lign. I bogen finder man også en portion nye opskrifter, der ikke er præsenteret i andre bøger, og hele molevitten er krydret med lege og kreative aktiviteter, som naturen har været inspirationskilde til. Her kommer opskriften på vores hjemmelavede vaniljeis med frisk mynte og chokoladestykker.

 
Vaniljeis med frisk mynte og chokoladestykker
8 pers.

4 æggeblommer
120 g fint rørsukker
1 spsk vaniljesukker
4 dl letmælk
friske mynteblade fra 4‐5 myntestilke
4 dl piskefløde
100 g mørk chokolade (70 % kakaoindhold)

Pisk æggeblommerne godt med rørsukker og vanillesukker. Tilsæt mælken og rør blandingen godt rundt. Tilsæt de nthakkede mynteblade. Pisk øden til luftig skum og bland den med i. Hæld blandingen i en ismaskine og lad den indfryse i ca. 45 minutter. Tilsæt den nthakkede chokolade efter ca. 20 minutter. Hvis du ønsker isen helt fast, kan du putte den i fryseren nogle timer efter turen i ismaskinen. Har du ingen ismaskine, kan du hælde isen i en form, sætte den i fryseren, og røre i den hvert kvarter igennem den første time, så den ikke krystaliserer. Tilsæt da chokoladestykkerne efter det første kvarters indfrysning.


Rigtig god fornøjelse!

Hjælp os og få et gratis signeret eksemplar af 'Sunde slikmunde'

Kære læser.

Den 26. april udkom min søn Noahs (12 år) og min første kogebog skabt i et tæt samarbejde. At skabe en bog med sin søn og gennemleve hele tilblivelsesprocessen sammen - fra idéen til bogens indhold bliver født, til opskrifterne bliver udviklet, billederne skudt, fortællingerne foldet ud og bogen smeltet sammen i et helstøbt univers - er en oplevelse så stor, meningsfuld og inspirerende, at den er svær at putte ord på. Det har virkelig været sådan et glædesfyldt projekt for os begge, og at kaste et blik på Noah i disse dage og det smil, han stiger ud af sengen med hver morgen, idet han spørger, om der er nogle "nyheder" med vores bog, ja, det er simpelthen en oplevelse, der fylder mig med taknemmelighed.

I sidste uge strøg vores bog ind på Saxos bestsellerliste, og I kan nok tænke jer, hvor stor en begivenhed det var i det lille hjem. Det er en kæmpe anerkendelse for os begge og et tegn på, at vores projekt er lykkes, og vi kunne ikke være mere glade, lettede og taknemmelige.

Der er dog en lille ting, vi utrolig godt kunne tænke os din hjælp til. Der er stadig familier derude i det danske land, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med vores bøger og det univers, vi udfolder i dem, og derfor betyder det så meget, at der knytter sig et par ord på, hvad læsere, der allerede har været i kontakt med det, oplever og synes om det. Så Noah og jeg har besluttet at udlodde 10 signerede eksemplarer af "Sunde slikmunde" til de 10 første af jer, der måtte have lyst til at hjælpe med at skrive en lille omtale af vores bog inde på Saxo's hjemmeside her. Der er ingen krav overhovedet til, hvad du skriver. Det er naturligvis helt op til dig. Din bog bliver signeret af både Noah og mig, og vi skriver gerne en lille personlig hilsen i den. Og så sender vi den direkte til din hoveddør, så du ikke skal afsted og hente den på posthuset. Alt du skal gøre efter at have skrevet din lille omtale er at sende mig en email på siforellana@hotmail.com, hvor du lige skriver dit navn og adresse. Så vælger Noah og jeg de første 10 ud og skynder os at sende et signeret eksemplar af vores bog ud til jer hver især. Måske har du allerede investeret i vores bog, men så kan den ekstra signerede udgave måske bruges i sommerhuset eller foræres som en kærkommen lille gave til bedsteveninden, din mor (når hun har børnebørnene på besøg), din søster eller andre, du gerne vil glæde. Husk blot at skrive i mailen, hvem du gerne vil have den signeret til :-)

Vi vil være dig noget så taknemmelig, hvis du vil hjælpe os med denne lille opgave. Det vil faktisk betyde kolossalt meget for os, for det vil helt sikkert hjælpe vores bog godt på vej ud i verden, og måske skabe grobund for, at Noah og jeg kan følge den op med én mere, vi skaber sammen. Idéerne bobler allerede :-) Så på forhånd TAK.

De bedste hilsener om en skøn, afslappet og hyggelig weekend fra os♡