#ff28a2

Indlæg fra maj 2015

Sifs foredrag til inspiration for familier med børn

Kære læsere
Forleden skrev jeg på Facebook, at jeg har et nyt foredrag i støbeskeen om "Rejseliv med børn", og det udløste en del uddybende spørgsmål om, hvad jeg ellers tilbyder af foredrag. Så det vil jeg lige bruge et par ord på her. Jeg udbyder endnu ikke selv mine foredrag, da opgaven med at sælge billetter, finde egnede rammer at tale i osv. er lidt for tungt for mig at løfte selv. Jeg er jo stadig "ene kvinde i bixen", så nu og da bliver jeg nødt til at række ud og alliere mig med dygtige samarbejdspartnere, for at få alle ender til at nå hinanden på bedste vis :)

Og ja, som jeg skrev forleden er jeg i fuld gang med at skræddersy et foredrag som er bygget op omkring alle de erfaringer og oplevelser, jeg har gjort mig i forhold til at rejse med børn. Som nogen af jer måske ved, har jeg de seneste tre års tid arbejdet ret målrettet på at samle materiale ind til en stor inspirationsmættet rejsebog for familier med børn, der tager læseren med både til NYC, London, Paris, Rom og København og forsyner hende/ham med alle mine bedste tips til skjulte skatte, hemmelige oaser, centrale og økonomiske hoteller/lejligheder, spisesteder, klassiske retter og bagværk, caféer, seværdigheder og meget mere. Jeg har endnu én i tankerne, som kunne blive en opfølger til den første, der inkluderer Berlin, Barcelona, Istanbul, Stockholm og Amsterdam. Og disse tips og tricks indgår selvfølgelig også i mit kommende foredrag. Du kan læse lidt mere om foredraget allernederst her nedenfor, hvor jeg også præsenterer dig kort for mine andre foredrag.

Måtte du høre til dem, der lige nu sidder og planlægger efterårets foredragsrække i dit regi, og måtte du finde et eller flere af mine foredrag vedkommende for din målgruppe, er du meget velkommen til at kontakte mig på mail@tinkerbellbooks.dk eller på 27858987. Og måtte du ikke høre til dem, der selv udbyder foredrag, men måtte du have lyst til at høre ét af nedenstående, må du hjertens gerne give idéen videre til dit lokale bibliotek og opfordre dem til at give mig et ring. Så ser vi, om det ikke kan få det hele til at falde godt på plads. Alle foredrag præsenteres løbende inde på mine FB-sider, hvor du er meget velkommen til at melde dig som "følger" her eller sende mig en FB-invitation

Glæder mig til at høre fra dig.

1) KUNSTEN AT LEDE ET LOPPECIRKUS
At få en hverdag med jobs, familieliv, praktiske opgaver og gøremål m.v. til at gå op, kan være en ledelsesopgave af de mere avancerede. Ønsket om at få familietid til at gå hånd i hånd med professionelle ambitioner, tid til motion, vennerne, hobbies m.m. kræver balancekundskaber af ypperste klasse. I dette foredrag beretter jeg om, hvordan jeg selv varetager denne opgave, og kommer med mine bud på, hvordan vi alle med små greb kan skabe mere nærvær og sammenhold i familien og nå et stykke tættere på at opnå den eftertragtede balance mellem individualitet og fællesskab, familieliv og karriere

2) AT BRINGE DRØMME PÅ VINGER
Foredraget handler om, hvordan man hjælper en drøm ud af rugekassen og fører den fra tanke til handling. Mange drømmer om et liv som selvstændig, om en anden balance mellem arbejdsliv og familieliv, om at komme mere ud at rejse, at skifte karriere, at flytte til udlandet, skrive en bog, gøre sin private hobby til sit levebrød m.v. Men hvordan får man ført drømmen ud i livet ? I foredraget beretter jeg om mine egne erfaringer hermed og forsyner jer med tips til, hvordan I får taget de første skridt henimod de mål, I ønsker at realisere, krydret med værtøjer og step-by-step-planer hentet fra bl.a. den positive psykologi, som jeg er ved at tage en mastergrad i på Aarhus Universitet.

3) DET MAGISKE MADLABORATORIUM
I dette foredrag fortæller jeg om tilblivelsen af mine kogebøger: Hvor og hvornår jeg får nye idéer til dem, hvordan jeg inddrager mine sønner i processen, hvilken mad vi bedst selv lide, og hvad jeg oplever, måltiderne betyder for familielivet? I foredraget vil du også kunne høre om, hvordan du med succes kan introducere børnene for hjemmelavet sund slik til Disneysjov, om kræsenhed og hvad man kan gøre ved det, om værdien af hyggelige madtraditioner, om at forvandle køkkenet til et magisk madlaboratorium og om hvordan man med et snuptag kan gøre børnenes madpakker mere spændende!

4) REJSELIV MED BØRN
Lige siden mine sønner var helt små, har de været vant til at følge mig rundt i verden på små og længere eventyr. Vi har haft fornøjelsen af at gæste både Paris, Rom, London, NYC, Mallorca og mange andre skønne destinationer og har gjort os en masse erfaringer med, hvordan man får en rejse til at blive en god oplevelse for såvel børn som voksne. Det handler meget om lægge nogle gode planer, om at uddellegere ansvar, skabe en stærk fællesskabsfølelse efter bedste spejderånd: Én for alle, alle for én. I foredraget præsenterer jeg jer for vore bedste tips og tricks, anbefalinger og idéer til hvordan jeres ferie bliver en sikker succes. Jeg kan både fokusere ind på én af byerne eller dem alle - det er jeres valg.

At have sjælen med

Her til morgen sad jeg i bilen med kurs mod Aarhus efter en håndfuld dages fordybende arbejde på min kommende bog på kunstner-refugiet Klitgården i Skagen. Mens bilen sejlede stødt gennem det åbne landskab, foldede et tema sig ud i mine tanker omkring evnen til at være til stede i nuet. I de travle liv, mange af os lever, kan nydelsen og påskønnelsen af nuet og de små glæder, lykkeglimt og livsbekræftende øjeblikke, vi alle sammen har en god portion af i hverdagen, så let smutte forbi vores radar, mens vi er i fuld gang med, i tankerne, at gennemgå gårdagens hændelser eller planlægge morgendagens. Det sker for os alle, og det er såmænd også okay. Problemet er, når vores splittede opmærksomhed bliver en vane og livsstil, og nærværet, roen og opmærksomheden på dét, der er, lige her og nu, ryger. Så er det tid til at trække i nødbremsen og give sin måde at rejse gennem livet på et serviceeftersyn.

Selv har jeg de seneste måneder været en del på farten i bestræbelsen på at dygtiggøre mig som fotograf via kurser i udlandet og samle materiale til min kommende rejsebog. Jeg har ikke altid rejst meget, så det er priviligeret og en stor glæde at kunne give efter for den eventyrlyst og iver efter at se verdenen, jeg så længe har haft. Men at være meget på farten, kræver i særlig grad en evne til at synke ind i nuet, være til stede lige præcis dér, hvor man er på det tidspunkt, man er dér og sætte planlægning af alt, hvad der ligger forude i kalenderen ‘on hold’. Nogen gange kan man være så ivrig efter at nå frem til sin destination eller til næste punkt på listen over 'Must-sees', at man slet ikke har åndsnærværelse nok til at nyde rejsen dertil, som kan være fuld af skønhed, sanselighed og unikke indtryk.

 

Og egentlig er det jo ikke væsentligt anderledes i vores hverdag, hvor vi zapper rundt fra det ene til det andet - både fysisk og i tankerne - med mobilen i hånden, så vi konstant er til rådighed for omverdenen eller lige kan tjekke FB, Instagram, vores mail, sende en sms, skyde et foto eller en lille film af noget, der er værd at mindes eller vise til vennerne. Det kender vi garanteret alle sammen i forskellig grad, og selvom sådanne situationer givetvis ikke kan undgåes - og nok heller ikke skal det - ja, så må vi lige være en smule opmærksomme på, at vi ikke lever hele vort liv i sådan et evigt “flimmer”, hvor nuet brister som knaldperler foran os uden, at vi når lige at synke ind, trække vejret, observere og mærke, hvad der udspiller sig og være dér. Og, ja, "mærke os selv", som man jo kalder det, hvor navlebeskuende det end må lyde. Men, kan vi ikke mærke os selv, kan det vel være svært rigtigt at mærke andre samt at høre den  lille indre stemme, der bor i os alle og som jo har det med at vejlede os ganske fornuftigt om mål og retning, hvis vi ellers har ro og nærvær nok til at lytte efter :)

Det får mig til at tænke på Karen Blixen, som jeg husker engang skrev om sine afrikanske bærere, at de en dag under en vandring pludselig satte sig ned. Lettere forundret spurgte hun dem, hvorfor de gjorde holdt, og de svarede, at de først måtte have sjælen med. Flere og flere af os genkender nok behovet for nu og da at standse op. Behovet for lige at samle tankerne, finde ro indeni og tage en dyb indånding. For mig sker dette ofte, når jeg skriver på mine bøger, sidder i min bil på mine lange køreture, dyrker yoga, bager, læser, løber, mediterer eller går mig en god lang tur. Og "lommer" til sådanne aktiviteter sørger jeg bevidst for jævnligt at lægge ind, da det er min erfaring, at det er her, jeg tanker energi og lader op. "Man kan ikke hælde af en tom kande," siger man, og det udtryk dukker ofte op i mine tanker og minder mig om, at hverken en blender kan blende i timevis uden at bryde sammen, en bil køre fra Herodes til Pilatos uden at tanke benzin og ja, vi kan heller ikke som mennesker holde til (eller det skaber i hvert fald sjældent noget godt for vores indre balance) at ræse afsted i overhalingsbanen i 5. gear uafbrudt uden lige at nappe en afkørsel i ny og næ, gøre holdt et smukt sted, hive låget af termoflasken, skænke os en god kop kaffe, trække vejret dybt og sidde og nyde udsigten, mens vi husker os selv på, hvor meget, vi egentlig når, lærer, koordinerer og præsterer i det liv og den hverdag, vi har. Vi har hver vores måder at synke ind i nuet på, at mærke taknemmeligheden over alle de små og større glæder i vores liv og få sjælen med. Efter min bedste overbevisning, er metoden ikke vigtige, men det er den effekt, der udløses deraf til gengæld i høj grad.

Med ønsket om en dejlig weekend. Håber, du kunne lade dig inspirere af mine ord, og håber, at dine fridage må blive fulde af dejlige øjeblikke og luft til lige at læne dig tilbage og nyde nuet og en lille fristund med ro til at påskønne  alt det gode, der er i dit liv, alt det, du værdsætter og er taknemmelig for♡