#ff28a2

Indlæg fra januar 2015

Kålsalat med granatæblekerner, æble og hampefrø

Hej kære læser

Inspireret af mine to ophold i NYC i 2014, hvor små, brandhyggelige caféer og økologiske frokoststeder ligger som skjulte oaser fordelt i Nolita, som er kvarteret, jeg har kastet min kærlighed på, har jeg udviklet denne salat. Den er fyldt med gode sager, hvoraf flere er hentet fra kategorien 'Superfoods', der skulle have en ekstra helsebringende og immunforsvarsopbyggende virkning på vores krop. Uanset hvad, så smager den bare tæskegodt, er frisk og appetitvækkende og indeholder mange forskellige teksturer og smagsnuancer. Jeg var heldig selv at finde alle ingredienserne økologiske i bl.a. Irma og hos Urtehuset (begge i København, men begge på Nettet). Det er ikke sikkert, at du har held med at finde en rød grønkål, som ser så flot ud i salaten, men den grønne kan fint erstatte den.

En af mine veninder venter gæster til middag i morgen og spurgte, om jeg mon kunne nå at poste opskriften inden da, så hun kunne nå at købe ind til den, og ja, det kan jeg da. Jeg hentede billederne, jeg skød af salaten i sidste uge, ind på computeren i går, og voila. Her kommer et styk opskrift på:

Kålsalat med granatæblekerner
4 pers.

2-3 håndfulde finthakket rød (eller grøn) grønkål
1 pk blandede salater (eller evt. spæde salatblade)
kernerne fra 1 granatæble
tern fra 1 syrligt uskrællet æble
½ dl afskallede hampefrø (kan udelades, men sunde og delikate i salaten)
1/2 dl græskarkerner
1/2 dl tørrede tranebær

Dressing
saften fra 1/2 citron
1 stor spsk flydende honning
1 stor spsk Arffmann sennep (eller en god Dijon)
1 knsp flagesalt

Snit grønkålen helt fint og bland den i en stor skål med de blandede salater og resten af ingredienserne. Rør dressingen sammen og hæld den enten over eller lad gæsterne gøre det selv. Der er ingen olie i dressingen, så den er ikke kalorietung, men let og frisk.

Rigtig god appetit - og dejlig torsdag (kun én dag fra EF-dag, Endelig Fredag) ☀️