#ff28a2

Indlæg fra november 2014

Julebog for under en 50'er

Måtte du søge den helt rette lille overraskelse til at give til børnene, din mor, søster, veninde eller måske en helt femte iblandt dine kære i adventsgave eller som en lille december-hilsen, kan jeg fortælle, at jeg netop har sendt en 80 siders inspirationsmættet julebog fyldt med opskrifter, tips og idéer til julemåneden på gaden. Den er en såkaldt "særproduktion" af min 98-siders julebog 'Sifs magiske jul', der udkom forrige år over hele landet. Nu har den fået nyt og større format og den leveres i et lækkert hardback-cover. Den kan KUN købes i Føtex og Bilka og koster 49,-. (begrænset oplag).

Du kan købe den i varehusene eller over nettet her.

Her får du lige et lille kig ind i bogens univers.

Rigtig dejlig 2. advent!

Mange julehilsner
Sif

1. advent: Hent inspiration i GRATIS jule-ebog og -video

Kære læser

Så blev det 1. advent, hvilket for mig betyder startskuddet på årets hyggeligeste måned. Mon ikke, du har det ligesådan. Julen er en særlig tid fuld af stearinlys, indehygge, dufte af kanel, kardemomme og nelliker, små overraskelser og hyggelige komsammener.

Har du lagt lidt planer for, hvordan du og måske familien markerer adventen? Måske har I lavet en adventskrans, måske har I lyst til at bage en portion æbleskiver eller klippe jeres egen julepynt? Hvis du kunne bruge lidt inspiration til, hvordan I kan forkæle smagsløgene, lave en fin dekoration eller lidt gaver til familien eller måske vore flyvende, frysende venner i haven, kan I hente inspiration i Anette Harbech Olesens, Claus Dalbys og min fire juleudsendelser 125-siders GRATIS jule-ebog, 'Vores Jul'. Du kan downloade jule-ebogen helt GRATIS ved at klikke på dette link. Heri finder du masser af inspiration til julens mundgodt, dekorationer, pynt, knas og meget andet. Du kan også se de to første af vores i alt fire juleudsendelser, som du kan linke direkte ind til fra et opslag i jule-ebogen. 1. afsnit kan også ses ved at klikke på linket i mit tidligere indlæg her, hvor du bl.a. kan få "opskriften" på, hvordan du laver de hjemmelavede juleengle, der er billede af nedenfor.

Andet afsnit af juleudsendelserne er også lige blevet frigivet i dag. Jeg har indsat en skærm i indlægget her nedenfor, som du kan se udsendelsen på.

Denne lille juleengel får du "opskriften" på i vores 1. udsendelse, som du finder linket til i mit tidligere indlæg her.

Denne julehilsen til vore fjerede venner får du "opskriften" på i 2. afsnit af vore fire juleudsendelser, som du kan se ved at klikke på skærmen nedenfor.

Her finder du vores 2. afsnit af vores i alt 4 juleudsendelser. Klik på skærmen og se hele udsendelsen :-)

Vores jul 2 advent from ALMA. on Vimeo.

Måtte du søge den helt rette lille overraskelse til at give til børnene, din mor, søster, veninde eller måske en helt femte iblandt dine kære i adventsgave eller som en lille december-overraskelse, kan jeg fortælle, at jeg netop har sendt en 80 siders inspirationsmættet julebog fyldt med opskrifter, tips og idéer til julemåneden på gaden. Den er en såkaldt "særproduktion" af min 98-siders julebog 'Sifs magiske jul', der udkom forrige år over hele landet. Nu har den fået nyt og større format og den leveres i et lækkert hardback-cover. Den kan KUN købes i Føtex og Bilka og koster 49,-. Den er trykt i et begrænset oplag.

Du kan købe den i varehusene eller over nettet her.

Rigtig dejlig 2. advent!

Mange julehilsner
Sif

Slyngeludgivelse på Black Friday: 149,95 KUN I DAG

I dag er en stor dag herhjemme hos os, en dag vi har ventet på i spænding nærmest fra vi vendte kalenderblad til 2014. Hver dag fra januar til nu har kompasnålen været stillet ind mod den 28. november - dagen, hvor den bog, som familien og jeg har stille og roligt så tage mere og mere form ville være klar til at blive "født". Så velkommen til, kære slyngelbog. I dag har Krudtuglen, Rollingen og Spiloppen fået deres fjerde og sidste søskende i flokken.

Hvad jeg aldrig har prøvet før er at udgive en bog på BLACK FRIDAY, som faktisk er en dag, jeg først i år har fundet ud af eksisterer - en dag fuld af de vildeste tilbud inspireret af en begivenhed, de afholder i USA. Saxo er gået helt juleamok i dag og har sat min slyngelbog til 149,95, men kun INDTIL MIDNAT I DAG. Så tøv ikke for længe for i morgen er bogen oppe på normalpris, 300 kroner, igen.

Hvis du vil sikre julegaven til en af dine kære eller til dig selv, kan du opnå det helt særlige tilbud her.

Test

Nyt nyhedsbrev i støbeskeen

Kære læser

I denne tid arbejder jeg på at gøre mit nye NYHEDSBREV klar til udsendelse. Det bliver fyldt med inspiration, som kun modtagere af mit nyhedsbrev får adgang til: Rejsetips fra nogle af verdens mest populære hovedsteder og rejsemål, helt nye nemme og lækre familieopskrifter, kreative idéer, særtilbud på mine bøger og kommende workshops m.m. Har du lyst til at være med fra starten, så tilmeld dig her.

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen som modtager af mit nye nyhedsbrev♡

 

Julens hjerteligste kage

Kære læser

I dag har Claus, Anette og jeg sendt vores gratis jule-ebog på gaden til GRATIS download fra Saxo.com. Det har været et spændende projekt at bringe på vinger sammen og sjovt at prøve kræfter med en helt ny måde at udgive bøger på, der også indtænker små julevideoer og interaktive links til vore blogs. I mit kapitel på 32 sider har jeg smidt lidt appetizers ind fra min nye bog, Slyngler & stanglakrids. Der er også et par af de største juleklassikere fra mine tidligere juleafsnit og selvfølgelig også nogle helt nye idéer. En af opskrifterne fra "Slynglerne" er denne hjertekage, som du altså finder opskriften på i e-bogen. Så måtte du have lyst til at se, hvordan man laver den, kan du frit downloade bogen her.

Hvis du har lyst til en gang månedligt at modtage inspiration til et sjovere, hyggeligere og mere velsmagende familieliv, kan du tilmelde dig mit helt nye nyhedsbrev her. Det første af slagsen er fyldt med særlige overraskelser, nyheder og tilbud eksklusivt til mine modtagere af mit nye nyhedsbrev som en del af fejringen af, at jeg omsider har fået gjort det klar til kick off :-)

De bedste julehilsner
Sif

Velkommen til VORES JUL - årets jule-ebog (gratis♡)

Kære læser

Du kan tro, jeg har glædet mig til at nå hertil, hvor jeg sammen med to gode kolleger - Claus Dalby og Anette Harbech Olesen - kan løfte sløret for et projekt, vi har gået og hygget os med de seneste uger. Vi er nemlig gået sammen om at lave en julegave til jer læsere - en 125-siders jule-ebog, som du kan downloade helt GRATIS ved at klikke på linket længere nede i indlægget.

Velkommen til VORES JUL
For os er julen blomsternes, hjerternes, børnenes og lysenes fest. Julen er en tid fyldt med traditioner, god mad og hyggeligt samvær. Alt det, vi godt kan lide. Derfor har vi forenet vores kræfter og inviterer dig indenfor til 'VORES JUL', som også er titlen på vores e-bog.

VORES JUL er en helt ny kombination af en jule e-bog og fire videoafsnit med os alle tre, og i et af programmerne gæster min yngste søn, Noah på 10 år, også julekøkkenet og hjælper os med at lave langtidshævede Lucicaboller, konfekt og hjemmelavede julekort. Du kan helt gratis downloade e-bogen og dermed hente inspiration til julen.

Hvem er vi?
Du kender nok allerede mine to medskabere af dette projekt - ellers kan jeg kort fortælle, at Claus Dalby er blomsterkunstner og havemand, og frembringer de mest vidunderlige dekorationer og buketter. I VORES JUL fortæller om sine bedste ideer og kommer med forslag til adventskranse og andre julerier. Anette Harbech Olesen er en af landets mest velopdaterede og vidende ernæringseksperter og i VORES JUL deler hun ud af sine bedste tips og opskrifter til den traditionelle julemad, og inspirerer også til nye og spændende lækkerier, som eksempelvis hjemmelavet marcipan og skønne salater til julebordet. Og mig, ja mit univers kender du nok lidt til allerede, siden du har fundet vej herind, men er det første gang, du kigger forbi, vil jeg, udover at byde dig hjerteligt velkommen, fortælle, at det er mig, der har ført pennen til bl.a. 'Krudtugler & kanelsnegle', 'Rollinger & roulader' og inden længe (28/11) har glæden af at sende finaleudgaven 'Slyngler & stanglakrids' på gaden.

Sådan henter du vores gratis jule-ebog
Vores gratis jule e-bog på 125 sider kan hentes fra Saxo.com via dette link (helt gratis at downloade, kræver blot at du indtaster navn og emailadresse).

Her kan du se vore 4 juleudsendelser
De fire videoafsnit udkommer hver uge gennem december, og kan ligeledes ses helt gratis. Første afsnit er nu klar, og kan ses ved at klikke på skærmen nedenfor. Husk at følge mig på Facebook eller skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvis du vil informeres, når næste videoafsnit er klar♡

Alle tre er vi også aktuelle med nye bøger – Claus Dalby med 'Claus Dalbys Jul'. Anette Harbech Olesen med 'Kolesterolkogebogen' og jeg selv med 'Slyngler og stanglakrids'. Alle tre bøger kan købes nu på Saxo.com via nedenstående links:

Claus Dalbys jul
Anettes Kolesterolkogebogen
Min Slyngler og Stanglakrids

Vi glæder os rigtig meget til at byde dig velkommen til vores univers og til at dele vore mange ideer og juletraditioner med dig. Vi har lagt i selen for at gøre det hele enkelt at gå til, og håber således, at du vil få rigtig stor glæde og gavn af såvel bog som videoer♡ Hvis du kunne have lyst til at DELE nyheden på min FB-side, vil jeg være rigtig glad for din hjælp til at sprede det glade budskab om vores gratis jule-ebog fyldt med inspiration til årets hyggeligste måned :-)

Lad dine drømme få vinger

Kære læser

Hvert år sker det samme! Når vi nærmer os et årsskifte, begynder det at snurre oppe under tagspærrene hos mig om, hvad det nye år kan fyldes med. Det er som at stå foran en portal, bag hvilken venter oplevelser, møder, projekter og drømme, hvoraf jeg kun kan kalde nogen frem for mit indre øje. Resten må jeg spændt vente på at se, når porten glider op.

Jeg hører til dem, som elsker forventningens glæde, og derfor ligger det mig på sinde at få lagt nogle ting ind i mit årsprogram, jeg kan gå og se frem til. Det kan være rejser, projekter, nye vidensområder, jeg ønsker at udforske, uddannelse, møder med nye, måske potentielle samarbejdspartnere og alt muligt andet. 

Når året går på hæld sender jeg tit tankerne på en evalueringsfærd igennem det år, der er er ved at runde af. Jeg gør lidt status over, hvad det indeværende år har budt på, hvad jeg brugte min tid til, hvilke projekter det lykkedes mig at søsætte, hvem jeg tilbragte året med osv. Og oftest sidder jeg tilbage med en god fornemmelse af, hvad året bibragte mig af glæder og udfordringer. Og selv om jeg måske nok ønskede sidstnævnte hen, hvor peberet groede, da de fandt sted, må jeg i bagklogskabens lys erkende, at det er udfordringerne og kriserne, jeg er vokset og blevet klogere af. Sådan er det bare. Det er i modvind, at vi for alvor lærer os selv og vore styrker at kende. 

ÆNDR MÅDEN DU SER PÅ TINGENE PÅ, OG...

I går sad jeg i sofaen og læste i en bog om, hvorledes vore tanker skaber vores virkelighed, og selvom det jo ikke er nogen hemmelighed for nogen af os, at vi ikke alene er, hvad vi spiser, men også hvad vi tænker, så finder jeg emnet overmåde interessant.

Har du nogensinde tænkt over, at det at ændre din synsvinkel gør det muligt at bevæge dig fra bedrøvet til glad, fra urolig til fredfyldt, på et øjeblik? De fleste af os kan være meget fastlåste i den måde, vi betragter verden omkring os på, men skaber vi en ændring af den måde, vi ser tingene på, så vil de ting, vi ser på, ændre sig. Det lyder måske logisk, men ikke desto mindre er det noget, de fleste af os kan have gavn af at minde os selv om fra tid til anden. Virkeligheden er en fortolkning - forskellige øjne ser forskellige perspektiver, og dermed forskellige virkeligheder. Vi ved alle, at vi enten kan se glasset som halvt fuldt, eller halvt tomt. Begge synsmåder er korrekte. Vi vælger hver vores.

TIDEN HJÆLPER TIL
Det er både sjovt, interessant og tankevækkende, hvordan vi kan være blinde for, at ting, vi oplever, kan forstås på anden vis end på den ene, fuldkommen indiskutabelt rigtige måde, vi betragter dem på, når vi står midt i dem. Det tænker jeg tit over. Ikke sjældent konstaterer en del af os nok, at det kvikkeste vi kan gøre er at alliere os med en fætter, der hedder 'Tiden' for i samarbejde med ham at få kastet det lys indover hændelser, begivenheder og oplevelser i vort liv, vi først forstår den fulde mening med og udbytte af, når 'Tiden' har bragt os på afstand af dem. Hvad man dog ikke erkender i bagklogskabens lys! I al den tid, vi befinder os midt i orkanens øje og lader kastevindene skabe rod i frisuren, er det som om, vi endnu ikke har fundet den knap på lommelygten, der udvider det felt, den bader i lys. Vort syn er så at sige begrænset og således også vores forståelse.

Det har til alle tider fascineret mig, hvorledes vi mennesker tilgår os selv og vores omverden på vidt forskellige måder. Du har sikkert også hæftet dig ved, hvordan nogen mennesker vælger at betragte træk ved dem selv som mangelfulde og pinagtige, mens andre anskuer samme træk som fulde af potentiale og muligheder. Nogen slår sig selv oveni hovedet og udsteder hårde domme over dem selv over alt det, de ikke kan. Andre begejstres over udfordringen ved at have træk og færdigheder, de endnu ikke har givet den opmærksomhed og "styrketræning", der skal til for at få dem til at vokse og gro. På mange måder historien om det halvtomme eller halvfyldte glas i en ny udgave. Og igen: Vi vælger selv!

ALDRIG FOR SENT
Min erfaring er, at vi mennesker alle har et enormt potentiale, der bare venter på at blive forløst. Det sker dog ikke af sig selv; vi må selv gøre noget for det. Der skal med andre ord fyres godt op under skaberlysten, viljestyrken og formålet med at bringe vore drømme ud i verden. Uden disse drivkrafter, er der intet, der bevæger sig fremad. Det til alle tider vidunderlige er dog bevidstheden om, at det aldrig er for sent at forløse sit potentiale og sine drømme. Jeg husker, at jeg for år tilbage fik fortalt en historie om en kvinde i slutningen af 70'erne, der besluttede sig for at realisere en drøm, hun altid havde haft om at bestige et af verdens højeste bjerge. Alle rystede på hovedet, men kvinden satte sig for at lukke ørerne for alle advarslerne og udleve sin drøm og sin eventyrlyst, inden hun skulle herfra. Og det gjorde hun så. I min optik megasejt.

Jeg husker også, at jeg for en lille håndfuld år siden læste om en walisisk kvinde, der debuterede som forfatter i en alder af 82 år "Jeg blev nødt til at lægge røret på og ringe tilbage, fordi jeg blev så chokeret. Jeg måtte tage mig sammen for overhovedet at tage røret og ringe op igen. Det kom så et lyn fra en klar himmel. Jeg ventede faktisk på, at manuskriptet ville blive afvist og sendt tilbage. Det var en vidunderlig overraskelse," sagde hun til The Guardian. Ja, intet er umuligt for den, der tror. Vidste du i øvrigt, at Astrid Lindgren var 37 år og Karen Blixen 48, før de debutede som forfattere? Sådanne eksempler er vigtige at huske på og lade sig inspirere af. Det er aldrig for sent at lave et sporskifte og fyre op under drømmene.

AT FINDE SIT SPOR
Selv er jeg taknemmelig for, at jeg vovede at tro på, at min pen var så tilpas levende og mit hjerte så fuld af historier, at jeg kastede mig ud i forfattergerningen i en alder af 34 år og fem år senere startede mit eget forlag. Og min passion for at se mine idéer blive bragt til verden til gavn og glæde for andre og mig selv har været min drivkraft på min vej. Hvis du hører til de mange, der har lidt sværere ved at stille skarpt på, hvad det egentlig er, du "brænder for" eller har som livsformål, så har jeg et par gode råd. Og tro mig, måtte du føle, at det har voldt dig besvær at finde dit rette spor i livet, så er du i sandhed ikke alene. Hvor har jeg mødt mange, der leder, og som nu og da har oplevet håbet svinde. Men jeg er nu stærk i troen på at vi alle, hver og én, er her af en årsag, og at vi hver især har et formål med opholdet. Så har du ikke fundet din ledestjerne, så hold ud, og fortsæt din søgning. Pludselig funkler den foran dig, og det sker ikke helt sjældent på tidspunkter, hvor vi mindst venter det, udløst af hændelser, vi slet ikke vidste kunne være katalysator herfor.

SKRIDT 1: HVAD HOLDER JEG AF AT LAVE?
Sæt dig ned med en notesbog eller et ark papir foran dig og noter alle de ting ned, du oplever vækker din begejstring og giver dig glæde. Det kan være stort og småt. Intet er for fjollet at skrive på. Giv den bare gas og kom helt ud i kringlekrogene. Prøv derefter om du kan samle alt, hvad du har nedskrevet i nogle grupper og give dem nogle overskrifter. Når du har gjort det, har du måske 5 ,10 eller måske 20 overskrifter, som skærper dit overblik over, hvad der gør dig glad at beskæftige dig med. Nu har du afdækket de aktiviteter og områder i livet, der giver dig glæde, energi og som du føler dig motiveret til at finde tid til i dit program.

SKRIDT 2: HVAD ER MINE STYRKER?
Dernæst kan jeg give dig et værktøj til at kaste lys over dine styrker. Sæt dig foran din computer og klik ind på denne hjemmeside: www.viastrength.org. Her finder du en såkaldt "styrketest" udviklet af to pionerer indenfor den positive psykologi, Martin Seligman og Chris Petersen (førstnævnte er herren, der betragtes som "fadder" til den 'Positive psykologi'). Her vil du blive stillet en række spørgsmål, som vil afsløre, hvilke 5 ud af 24 positive karakterstyrker, du primært er domineret af. Ifølge de to ovennævnte herrer, er det disse fem styrker, der skulle øge din trivsel, motivation og lykkefølelse at skabe rum til at udfolde i din hverdag. Testen tager ca. 25-30 minutter at tage. Når du har taget testen og fået resultatet har du altså både afdækket dine interesser (fra skridt 1) og dine karakterstyrker (fra skridt 2). Disse oplysninger kan til sammen bringe dig på sporet af, hvad der kunne være meningsfyldt for dig at investere mere af din tid på og måske på sigt forvandle til noget, du også kan omsætte ind i indtægtsgivende aktiviteter. 
 

Håber at disse skridt må bringe dig tættere på, hvad du bærer på af potentiale, ressourcer og styrker og skærpe din viden om, hvad du finder glæde og mening med at beskæftige dig med. Måtte du have lyst til at læse mere om, hvordan du kan stille skarpt på dit livsformål, dine styrker og ledestjerner, har jeg meget mere herom i min bog "Gartnerinden & Lykkesmeden", som lige nu kan købes til 294,- hos Saxo (normalpris 350 kr.). Du kan opnå til buddet ved at klikke her. I den finder du også masser af inspiration, råd og værktøj til at blive bedre til at styre din tid, til at leve sundere og gribe fat om tøjlerne på dit liv. Den klæder dig kort sagt på til at evne i en helt anden grad at opdyrke dit livs muligheder og skabe din egen lykke♡

Rigtig dejlig lørdag til dig, der har læst med - det er min søde nieces 10-års fødselsdag i dag, så hurra for dig MAJA

Skønne, nemme weekendboller med overraskelser


Kære læser

EF-dag
Jeg kan tænke mig, at vi deler glæden for weekender! Et af ugens ubetinget største højdepunkter hjemme hos os er i hvert fald at slå øjnene op til EF-dag, dvs. Endelig Fredag, og vide, at der kun er få timer, til vi kan træde igennem svingdøren til to dejlige fridage med sløve morgener, ekstra god morgenmad, slappestunder, filmhygge og smagsløgsforkælende middage omkring spisebordet. Udsigten til at vågne uden vækkeur, klippe linen til klokkestrengen og drysse rundt i nattøj til op ad formiddagen er en af livets store, men simple glæder.

 
 
Tid til at skeje lidt ud
Som den madglade familie, vi er, spiser vi godt både til hverdag og fest, men hvor vi i hverdagene tilstræber at spise overvejende sundt, vitamin- og fiberrigt og med en skelen til kalorieindholdet, elsker vi at give efter for lækkerierne og de lidt mere kalorieholdige fristelser i weekenderne. Vi lever så vidt muligt efter 80/20-princippet, hvor vi spiser sundt i 80% af tiden og skejer lidt mere ud de resterende 20%. Det giver en god balance, oplever vi. Og selvom der nu og da sniger sig en portion pandekager ind en tirsdag morgen eller en dessert en torsdag aften, er det typisk i weekenderne, vi nyder de lidt mere tidskrævende og syndige fristelser.Disse boller må du prøve
I dag skal du have en opskrift på nogle af vores yndlingsboller på denne årstid. Jeg bagte dem forleden, og de er altså et sandt hit. Der skal nisseøl i dejen, så derfor kan de jo ikke så nemt laves hele året rundt, men kun, når julen står for døren, og de mørke, krydrede øl er at finde på hylderne. Og så er der tænkt en lille overraskelse ind, som du kan læse mere om nederst i opskriften :-)
 
Bollerne er både mørke og fiberrige på grund af grahamsmelet og nisseøllen, og så er de fyldt med skønne, hakkede nødder, figner og svesker. De er lækre til morgenmad en sløv weekendmorgen – nybagte eller lunede iovnen. De er dog også gode om eftermiddagen til en kop te – enten med koldt smør eller “naturel”. Håber, du har fået lyst til at bage dem, for jeg er overbevist om, at du vil holde lige så meget af dem som jeg. Og husk at tænde et par stearinlys på bordet. Levende lys hører den mørke tid til, og hos os får den, der tænder lysene, lov til at bestemme, hvem vi vil tænke ekstra meget på i vores familie, når vægen antændes. En hyggelig lille tradition.
 
Bollerne er med i min nye bog, Slyngler & stanglakrids, der udkommer 28. november og lige nu kan købes til en helt særlig forsalgspris til 199,95 (norm.pris 299,95) her (begrænset oplag, så tøv ikke for længe).
 
 
 
Decemberboller med nisseøl
12 boller

De tager bare kegler, disse boller, og vil du tilsætte et drys sjov og ballade, kan du læse om, hvordan du bager et lille "gavekort" ind i bollerne allernederst i indlægget. Her kommer opskriften:

15 g gær

1 nisseøl (33 cl)

2 dl fromage frais (eller skyr)
3 spsk mørk sirup

1 spsk salt

75 g hakkede valnødder

50 g hakkede, tørrede figner

50 g hakkede svesker

200 g grahamsmel

400 g hvedemel

Opløs gæren i nisseøl og fromage frais/skyr. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen sammen. Den er temmelig klistret, og sådan skal den være. Læg film over skålen med dejen eller anbring den i en plastikpose. Slå en knude øverst, så posen er forseglet. Sæt skålen på køl i køleskabet i mindst 8 timer. Drys en håndfuld hvedemel over dejen, tag en håndfuld dej op ad gangen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Hver klump skal være godt indhyllet i mel, så den ikke hænger ved. Lad bollerne hæve en lille halv times tid ved stuetemperatur, inden du sætter dem i ovnen ved 250 grader i ca. 10-12 minutter.

 
 
Tip til lille konkurrence

Er du til en lille overraskende novemberkonkurrence, kan du skrive et "gavekort" på en lap papir, f.eks. “Du har vundet retten til at vælge aftensmad på lørdag samt film til hjemmebiografen efterfølgende”. Fold papiret sammen og pak det godt ind i et lille stykke bagepapir. Tag en klump dej og form den omkring bagepapirspakken, så du former en bolle, der ligner de øvrige. Den af jer, der er heldig at få bollen med gavekortet, vinder retten til at bestemme lækker weekendmad og film for en aften :)

Rigtig god bagelyst og dejlig weekend, når den indfinder sig i morgen ♡
 

At finde sit livsformål

Kære læser
Kender du oplevelsen af længe at have arbejdet henimod en målstreg, der virkelig betyder noget for dig at nå, for så omsider at bryde båndet, der markerer målfeltet? Det er jeg overbevist om, du gør, og mon ikke, du også er enig med mig i, at det er noget af det mest forløsende og tilfredsstillende, man kan opleve som menneske: At sætte sig et mål og nå det!

Hvor ligger lykken gemt?

Hele mit liv har jeg holdt af at sætte mig mål og arbejde mig henimod dem. Jeg elsker, som alle andre, at krydse målstregen, men er også meget opmærksom på at nyde rejsen dertil. "Lykken er ikke en destination, men en måde at rejse på," siger et kinesisk ordsprog, og i min optik rummer ordene et budskab, der er værd at minde sig selv om. I vores hektiske, tempofyldte liv er der ofte meget, vi skal nå, og ikke helt sjældent bliver jagten på at få vinget så mange punkter af på dosmerseddelen som muligt så intens og målrettet, at vi tit er et skridt foran og glemmer at nyde det nu, som er. Livet består jo af en perlerække af øjeblikke, men de brister mellem hænderne på os, hvis vort fokus vedvarende hviler på et punkt, der ligger foran os som en forestillet virkelighed, der alligevel sjældent er, som vi ser den for vort indre øje. Og det nærvær, den glæde og lykke, der ligger og glinser som små hvide sten på rejsen henimod fyrtårnet, bukker vi os ikke altid ned og samler op, giver vores opmærksomhed, forundres og begejstres over.

Rejsen henimod et personligt mål for 2014

Når et år går på hæld, har jeg gjort det til en kær vane at vælge fem overordnede mål, jeg har for det kommende år. I årsskiftet 2013-14 var et af de mål at skabe finaleudgaven i min krudtugleskerie: Slyngler & stanglakrids. Jeg stillede min indre kompasnål ind på at have givet bogen form senest 1. december, og forrige mandag bevægende jeg mig over målstregen, da jeg så bogens sider komme til syne i fysisk form på de store trykmaskiner på mit trykkeri. Den følelse af lettelse, stolthed og taknemmelighed, der slog rod i min krop og foldede sig ud i hjerte og sind på vejen hjem i bilen, var vidunderlig. "Yes, jeg gjorde det!" Hvilken rejse og hvilken slutspurt! Ikke mindst den sidste har været intens og med en udnyttelse af døgnets 24 timer, der bragte mig ned i en dybere søvn end vanligt de relativt få timer, jeg ramte sengen i ugerne op til trykstart. Men hvor har det bare været det hele værd. At bladre igennem bogens sider nu, og se, hvordan det univers, jeg ønskede at folde ud, tog form. Det efterlader mig lykkelig og nærmest uden ord.Søgningen efter sit livsformål

At finde sit livsformål i det liv, vi er blevet givet, er ikke altid ligetil, og selv har jeg da også måttet gå nogle runder i terræner, der ikke viste sig at være dér, jeg fandt bedst grobund for, hvad det nu end er, jeg har med mig af færdigheder og evner i dette liv. Men at fare lidt vild og gå ad stier, der ikke føles rigtige er jo også en del af afklaringsprocessen. Vi skal nok alle ud ad nogle "forkerte" veje i rundkørslerne nu og da for at vide med os selv, at det i hvert fald ikke var ad de stier, vi skulle bevæge os. Og at udelukke nogen potentielle veje gennem livet er jo også med til kaste lys over hvilke hovedårer, der kan synes mere rigtige at gå af.

At bruge min kreativitet ud fra en humanistisk tankegang, der skaber fornyelse og forvandling for andre mennesker - dvs. inspirerer, indgyder livsmod, motiverer og vækker til eftertanke - er den mission, jeg har gjort til min i dette liv. Og at det rent faktisk lykkes at leve af at bringe mine kompetencer i anvendelse på den måde, jeg finder allermest glæde ved og mening i, fylder mig med taknemmelighed.

At bevæge sig ud af skaftet på en gaffel

Livet er på mange måder uforudsigeligt, og det gælder også arbejdslivet. På den vis er livet jo det eventyr, man så ofte sammenligner det med, hvor man aldrig rigtig ved, hvad der gemmer sig bag om næste hjørne. Jeg er selv spændt på, hvor mit spor fører hen, hvad der vil åbenbare sig på min vej og hvilke forgreninger, jeg vil vælge, når mit spor deler sig igen. På mange måder bevæger vi os jo i store dele af vort liv ud af en ensporet vej som var det skaftet på en gaffel. Og måske en dag ender sporet og hovedåren forgrener sig i tre-fire slanke spor, der minder om "tænderne" på selvsamme gaffel. Og hvilken af dem giver det så bedst mening at gå af? At gå tilbage vil jo ikke give mening, så et valg skal træffes for ikke at gro fast i den hensigt at undgå at træffe valget.

Forskellige faser i livet

I al den tid, vi som forældre har hjemmeboende børn, er der et stort ansvar og hensyn, der påhviler os at løfte og tænke ind i vore prioriteringer, og det spor, vi bevæger os af, er således uundgåeligt defineret heraf. Når børnene begynder at flyve fra reden, aner vi punktet, hvor skaftet på gaflen forgrener sig i tre-fire mindre stier. Selv må jeg jo også se i øjnene, at mine krudtugler efterhånden er blevet til store, selvstændige drenge på hhv. 11 (om 1 uge), 15 og 17 år, og selvom jeg nok aldrig selv bliver træt af at bage, lave mad og have gang i små kreative projekter, så er tilslutningen ikke helt den samme blandt mine tre musketterer, som den var for bare 5 år siden.

Min ældste søn, Oscar på 17 år, er draget til USA på udveksling et år, så nu har jeg kun to raske svende hjemme. De bliver stadigt mere og mere selvkørende og selvstændige og har gang i en masse aktiviteter efter skole og sammen med deres venner. Hver anden uge bor de hos deres far, og det giver mig mulighed for at rejse, videreuddanne mig og kaste mig over projekter, jeg ikke tidligere kunne og ønskede at prioritere i et begivenhedsrigt og travlt familieliv. Så nye vinde blæser ind over mit liv, og jeg kan slet ikke vente med at se, hvorhen de fører mig, og hvorhen jeg lader dem føre mig. Jeg forestiller mig, at mine kommende bøger i stigende grad kommer til at rette sit fokus mod rejseoplevelser, andre kulturers madtraditioner, måder at leve, tænke og indrette sig på. Jeg er optaget af, hvordan mennesker rundt om på kloden vælger at bringe deres styrker og ressourcer i spil for at opnå et godt liv, hvordan de håndterer udfordringer og hvad lykke er for den enkelte. Hvilke værdier og ledestjerner vælger mennesker at leve efter og hvordan tilstræber den enkelte at skabe mere trivsel, mening og balance i tilværelsen. Så bøger med dette indhold vil med stor sandsynlighed se dagens lys fra min hånd fremover, og måske vil jeg ligefrem vælge at handle på en drøm, jeg altid har haft om også at skrive skønlitteratur.

Hvad med dig - hvordan ser dit 2015 ud?

Har du mon også tænkt over, hvorhen dit spor fører dig? Kan du se en lige strækning foran dig som en amerikansk highway, der skærer sig gennem landskabet eller aner du en forgrening foran dig, som vil kræve nogle valg? Hvad skal dine mål være og fokusområder udgøres af i 2015? Er der noget, du længe har haft mod på og lyst til, men ikke haft tid til at prioritere? Har du mon mulighed for at flytte lidt rundt på nogle brikker i puslespillet for at finde den fornødne tid - eller måske helt tage et par brikker ud for at efterlade plads til nogle nye? Vi er jo alle designere - designere af vort eget liv, og vi vælger selv, om vi holder af minimalistisk design, spraglet, ensfarvet, konservativt, eksperimenterende eller traditionelt design. Hvordan vil du præge dit 2015? Selvom mange ting i vort liv er givet på forhånd og kan begrænse os i vore valg, så er der ofte mange flere steder, vi kan gå ind og flytte lidt rundt, luge ud, tilsætte nyt og skabe en helt ny "indretning" af vort liv. Det giver mig altid så meget motivation at tænke over, og måske har mit indlæg også sat lidt tanker igang hos dig :-)Rigtig dejlig dag.De bedste hilsner
Sif

PS. 

Nedenfor får du lige en opskrift, for uden mad og drikke, duer helten jo som bekendt ikke. Den er hentet fra mit "Slyngelunivers". Håber, den må smage dig.Brownie-chokomoussekage


8-10 personer


Er du glad for chokoladekager, så glæder jeg mig til at introducere dig for denne brownie-chokomoussekage. Den smager så godt, at jeg mangler ord til at beskrive det, og så er den oven i købet utrolig nem at lave. Halvdelen af kagedejen bruges til at bage en brownielignende bund, mens den anden halvdel lægges ovenpå, når kagen er kølet af, og har konsistens som den lækreste, fløjlsbløde mousse. Nuvel, den hører ikke til i slankekøkkenet, men tro mig! Den er værd at lade sig friste af en gang imellem!

175 g smør175 g chokolade (70 %)175 g kokossukker (eller rørsukker)1 lille knsp fint salt


6 pasteuriserede æggehvide
r


8 pasteuriserede æggeblommerkornene fra 1 vaniljestang (eller 1⁄2 tsk vaniljepulver) 


50 g usødet mørkt kakaopulver

Drys


usødet mørkt kakaopulverTænd ovnen på 175 grader. For en springform godt med et stykke bagepapir. Kom smørret i en gryde og smelt det. Hak i mellemtiden chokoladen, og hæld derefter det varme smør over den. Rør i blandingen, til chokoladen er smeltet og blandingen er helt homogen. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt gradvist 50 g af den samlede sukkermængde samt saltet til hviderne. Pisk derefter æggeblommerne med de sidste 125 g sukker og vaniljen. Bland chokolademassen med æggeblommeblandingen og vend forsigtigt de piskede hvider og kakaopulveret i. Hæld halvdelen af dejen op i springformen og bag bunden i ca. 25 minutter. Tag kagen ud og bliv ikke bekymret, hvis den falder en smule sammen i formen, når den har stået lidt. Lad kagen køle helt af. Fordel den den anden halvdel af dejen over den bagte bund. Dæk springformen til med husholdningsfolie og sæt den i køleskabet i minimum et par timer (gerne natten over), inden den skal nydes. Drys lidt usødet mørk kakao henover kagen gennem en sigte inden servering. Portionsanret den eventuelt og lad den ledsage af friske bær og en god kop kaffe.Helt vildt forsalgstilbud på Slynglerne

Kære læser

Vil du sikre julegaven til dig selv eller én af dine kære i god tid, kan du lige nu købe min nye bog til en HELT VILD SÆRPRIS: 199,95 (normalpris 299,95).

Det er tale om et BEGRÆNSET OPLAG, som udbydes af internetboghandleren Saxo efter først-til-mølle-princippet. Så tøv ikke for længe, hvis du vil sikre dig min nye bog med masser af frisk inspiration til nemme, hurtige, hyggelige og velsmagende idéer til familielivet. Tilbuddet kan opnås ved at klikke her.

Slyngler & stanglakrids udkommer 28. november. Den er på 352 sider og udkommer i et lækkert hardbackformat fyldt med opskrifter, tips og idéer krydret med et hav af lækre mad- og stemningsbilleder fra hele året rundt. Nedenfor kan du få et lille kig ind i bogens univers.

Du kan opnå det hele ekstraordinære forsalgs-tilbud ved at klikke her.

Engelske muffins - smager så englene råber højt i kor

Sidste år drog mine sønner og jeg en lille håndfuld dage til London for at lave lidt research til "Slynglerne" samt vores kommende rejsebog. Udover at pakke rygsækken med kamera, notesbog og pen, havde vi omhyggeligt sneget intentionen ned i sidelommen om at kigge englænderne over skulderen i forhold til deres morgenmadstraditioner. Netop i dette kulinariske hjørne af den engelske gastronomi gemmer sig nemlig, efter min mening, ikke så få lækkerier, som kan tjene os danskere til god inspiration, når vi rammer EF-dag (Endelig Fredag) og har et par sløve-ekstra-god-morgenmads-dage i udsigt. Et af de indslag i det engelske morgenmadsrepertoire, vi nød at stifte bekendtskab med påny var engelske muffins, der i mine øjne er lidt af en genistreg. Jeg har altid elsket disse boller med deres luftige, bløde krumme og sprøde, flade top og bund, og jeg må tilstå, at mine smagsløg jublede ved gensynet. Vel hjemkommet til Danmark gik jeg igang med at eksperimentere lidt i køkkenet og efter en række forsøg, lykkedes det at skrue en opskrift sammen, der bare får mundvandet til at løbe.

Blandt flere andre engelske fuldtræffere, har opskriften på de engelske muffins fundet vej ind i "Slynglernes univers", og da bogen jo først kommer på gaden den 28. november, vil jeg indvie dig i, hvordan du selv kan frembringe den herlige spise. Så her kommer opskriften og en række billeder fra en af de dage, der stod "Engelske muffins" på menuen hjemme hos os. Måtte du have lyst til at forudbestille et eksemplar af min bog, som er på 352 sider (ja, den største af mine bøger til dato) fyldt med inspiration til familier med børn og andre madglade sjæle, der gerne vil have lidt førstehjælp til lækker mad i en fart, så kan du lige nu købe bogen i forsalg på SAXO til kun 255 kroner (normalpris 300 kroner). Du kan købe bogen til særpris her.

Hjemmebagte engelske muffins
16 stk.

10 g gær

2 1⁄2 dl håndvarmt vand
2 1⁄2 dl mælk

3 spsk honning

50 g smør

1 dl fuldkornshvedemel
800 g hvedemel

1 tsk salt

Drys
4 spsk majsgryn

Rør gæren ud i en skål med det håndvarme vand og sæt skålen til side i 10 minutter. Varm mælk og honning i en lille gryde. Tag gryden af blusset, tilsæt smørret og lad det smelte. Lad blandingen køle af. Hæld gærblandingen i smørblandingen, tilsæt salt og drys melet i ad flere omgange. Ælt dejen godt, indtil den er smidig og elastisk. Lad den hvile i skålen under et fugtigt viskestykke i 5 minutter. Beklæd en bageplade med et stykke bagepapir og drys halvdelen af majsgrynene ud over det. Rul dejen ud, indtil den er cirka 2-2 1⁄2 centimeter tyk. Stik 16 muffins ud med et glas på cirka 8 1⁄2 centimeter i diameter. Flyt dem forsigtigt over på bagepapiret med majsgryn og drys resten af majsgrynene over muffinsene. Dæk bagepladen til med et let fugtet viskestykke og lad muffinsene hæve et lunt sted i ca 45 minutter, eller indtil de har fordoblet deres størrelse. Varm to tunge stegepander op til medium varme. Løft forsigtigt 4-5 muffins over på hver pande uden at ryste majsgrynene af – de må ikke røre hinanden på panden. “Bag” muffinsene i cirka 10 minutter på hver side, eller indtil de er gyldne og indbydende. Læg dem til afkøling på en rist. Gentag processen, indtil alle muffinsene er færdige.

Og nu begynder vi da at være klar til at byde weekenden velkommen, gør vi ikke :-)

Mange gode efterårshilsner fra slynglerne og mig
Sif

English Breakfast Pizza plus særtilbud på Slynglerne

Så er slynglerne sat i tryk

I går morges meget tidligt satte jeg mig i bilen med en nybrygget kop java og satte kurs mod Gylling, der ligger ved Odder i Jylland. Derude på markerne, hvor stilheden omslutter alt i landskabet, kragerne har deres vendeplads og efteråret står mere gyldent end nogen andre steder, jeg er krydset indover, ligger Narayana Press, som er det trykkeri, jeg har udvalgt til at være stedet, hvor mine bogfødsler finder sted. Det er drevet af nonner og munke, der både skyder deres hjerteblod i trykkunsten såvel som i at drive deres eget gartneri og leve et liv i tro overensstemmelse med deres værdier og livsformål. Et helt igennem vidunderligt sted drevet af mennesker, jeg har den dybeste beundring og respekt for.

Og ja, endnu en fødsel skulle finde sted i går, denne gang finaleudgaven i min krudtugleserie, "Slynglerne", som jeg kalder den, og omend det jo ingenlunde er mig uvant at vælge de rette ord til at formulere, hvad jeg ønsker at udtrykke, så kommer jeg faktisk lidt til kort her. At beskrive, hvad det vækker af stolthed, glæde og taknemmelighed at nå frem til den dag, jeg ramte i går morges, hvor spidsen af min pegefinger (eller mine sønners, for de har nu også tit, på skift, haft fornøjelsen) kan ramme knappen på de store trykmaskiner og sætte det store maskineri igang, er mig næsten umuligt. Det er hver gang en berusende, lettende og lykkeudløsende følelse; endelig er barnet klar til at blive født. Så dagen i går var én af de store ♡

Jeg kan jo slet ikke vente med at vise jer resultatet, og da vi må vente lidt endnu på, at bogen triller ud til landets boghandlere - den udkommer 28. november - vil jeg lige invitere jer indenfor imit slyngelunivers her, nemlig i mit kapitel kaldet "Weekendbrunch", for omend det kun er onsdag, så nærmer vi os da med hastige skridt et par fridage i kalenderen :)

Dette brunchindslag vil både store og små garanteret tage vel imod hjemme hos jer også. Det forener englændernes skønne “English Breakfast” med italienernes fuldtræffer: pizzaen. Se nedenfor, hvordan du frembringer de små sprøde godbidder. Vil lige nævne til dig, der overvejer at invitere min "Slyngelbog" hjem på hylden eller at glæde familie eller venner med den i julegave, at SAXO lige nu kører et forsalgstilbud på den, hvor du kan købe bogen til 255 kroner (normalpris 300 kroner). Den udkommer 28. november. Du kan opnå den særlige lanceringspris her.

Du kan finde opskriften på "kærlighedsjuicen" i min nye "Slyngelbog".


 

English Breakfast Pizza
 

Pizzadej med rug og fibre


Her kommer opskriften til de lækre English Breakfast Pizzaer.

Lav gerne pizzadejen dagen før og lad den hæve i køleskabet natten over. Alternativt kan du slå dejen op, en times
tid inden du skal sende pizzaerne i ovnen (øg da mængden af gær til 50 g), og lade den hæve, mens du forkæler dig selv med et godt, langt bad. Venter I gæster, er English Breakfast Pizza også en sikker fuldtræffer, da du på denne måde serverer hele måltidet i én sammentænkt ret – nyt og garanteret noget, der både vil vække lidt opsigt og blive taget vel imod. Gør pizzaerne klar og send dem i ovnen med varmluft, mens I sludrer over en kop friskbrygget java.

4 mellemstore (eller 2 store) portionspizzaer

15 g gær

2 1⁄2 dl lunkent vand

2 spsk jomfruolivenolie

1 tsk salt

300 g fuldkornshvedemel

300 g tipo 00 (eller hvedemel)

Drys
speltflager og solsikkefrø

Bland gær og vand i en skål. Tilsæt de andre ingredienser og rør dejen godt sammen, til den er smidig og stadig temmelig klæg. Stil dejen til hævning i køleskabet natten over.

Tomatsauce
2 dåser hakkede tomater

1 spsk frisk oregano (eller 1⁄2 tsk tørret) 

2 spsk jomfruolivenolie

salt og friskkværnet peber

3 finthakkede fed hvidløg

Kom ingredienserne i en gryde og kog tomatsaucen ind i cirka 20 minutter til en velduftende, intens sauce. Er du lidt i tidsnød, kan du også sagtens bruge en god, færdigfremstillet tomatpuré eller smøre en stor spiseskefuld hakkede tomater på dåse ud på bundene, drysse lidt godt flagesalt over og køre et par gange med peberkværnen.

Fyld
12 tynde skiver frisk mozzarella 

4-8 stykker bacon

4-8 små pølser af god kvalitet 

evt. 4 skive gedeost

frisk timian, lidt bredbladet persille, friske ærteskud og/eller et par blade rucola 

4 æg

Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og tag dejen ud af køleskabet. Drys lidt speltflager og solsikkefrø over dejen, og del den i fire klumper. Form dem til bunde på en eller to bageplader beklædt med bagepapir. Smør bundene med tomatsauce. Fordel mozzarellaskiver, bacon, pølser og eventuelt gedeost på pizzaerne og bag dem i ovnen i 15-17 minutter. Varm lidt olivenolie eller smør på en pande, steg et spejlæg til hver person og læg dem på pizzaerne lige inden servering. Du kan også slå et æg ud på hver pizza, når der er 5 minutter tilbage af bagetiden, men det bliver mere velsmagende, sprødt i bunden og delikat at se på, når du steger ægget på panden og lægger det over pizzaerne til sidst.

Drys med timian, persille og ærteskud eller rucola. Server pizzaerne i selskab med et glas friskpresset juice og en velbrygget kop kaffe – så er der intet mere tilbage at ønske.

Lige nu kan du som nævnt forudbestille min "Slyngelbog" til 255 kroner (normalpris 300 kroner) hos Saxo ved at benytte dette link. Jeg ved ikke, hvor længe tilbuddet gælder, da det er ét, Saxo selv har sat i værk, så tøv ikke alt for længe, hvis du vil sikre dig den til særpris :)

Mange glade efterårshilsner
Sif