#ff28a2

Indlæg fra september 2014

Behind the scenes i Slyngeluniverset

I dag er det søndag, og dagen har fra morgenstunden stået i "Slynglernes" tegn. Noget af det første, jeg gjorde, da jeg vågnede var at gribe fat om mit kamera, tænde for ovnen, sende en "brunch cassarole" på varmeferie derinde og forvandle mit lille køkken til fotolaboratorium med store sorte og hvide skumplader, der hjælper mig med at "modellere" lyset, som jeg ønsker det. Ovenfor kan du se mit skud af "Slyngel-kyllingetabouleh", som er en skøn fyldig og mættende salat fyldt med gode sager som kylling, spinat, tørrede tranebær, blommetomater, mynte og andet godt. Genial til ungernes madpakker og skøn som tilbehør til aftensmaden.

Ønsker jer alle en dejlig, afslappet og hyggelig søndag ♡

Og vinderne er...

Så er vinderne af 3 SIGNEREDE UDGAVER AF GREEN KITCHEN STORIES udtrukket. TAK til jer alle sammen for jeres søde kommentarer og deltagelse i min lille konkurrence. VINDERNE ER:

Anna Clemen Bartels
Camilla Elise Hansen og
Sonja Kleinhapel Gonzales

Stort tillykke til jer alle tre. Mail mig gerne jeres adresser herigennem eller på mail@siforellana.dk, så sender jeg bøgerne ud til jer primo næste uge.

Billedet på dagens indlæg er ikke fra Green Kitchen Stories, men et lille lille smugkig ind i mit eget kommende Slyngelunivers, hvor efteråret er foldet ud som den ene af fire årstidsblokke koblet til en stoooor indledende, hele-året-rundt-blok fyldt med tips, opskrifter og idéer til madpakker, morgenmad, weekendbrunch, nem hverdagsmad, gæstemad, kreative sysler, Børnenes hjemmebageri, Juniors madaften osv.

Ny bog på vej på dansk af GREEN KITCHEN STORIES


 

Kære alle sammen.

Det er faktisk en kæmpe nyhed for alle fans af de to drøninspirerende unge mennesker, danske Luise Sofie Vindahl og svenske David Frenkiel, der sammen står bag den succesrige madblog og kogebog ved navn Green Kitchen Stories. Der er nemlig en ny bog på vej ud på de danske hylder af parret og tro mig, hvor de lagde verden ned med den første, ja, så kan de ikke andet end erobre hele universet med den næste, der kommer til at bære titlen GREEN KITCHEN TRAVELS. Den udkommer i Australien og England 15. september og i USA en uge senere. Den danske udgave udkommer i MARTS 2015 på mit forlag, TINKERBELL BOOKS, hvad der er en vis forlægger, der er pavestolt over at kunne være en del af. Bogen er i fuld gang med at blive oversat og jeg kan ikke ord for, hvor meget jeg glæder mig til at indvie jer i Luise og Davids vidunderlige kulilnariske univers.

I den nye bog er de, sammen med deres lille datter Elsa på 5 år og en lillebror i maven, rejst ud i verden på jagt efter den bedste inspiration indenfor det vegetariske, sunde køkken. Og Milde Herre Jemini, de har gjort det godt. Mine forventninger var tårnhøje for deres første bog har jo været en bragende succes og taget verden med storm, og at de har formået at løfte overliggeren endnu engang, hensætter mig i en tilstand af dyb beundring. I er så umanerligt dygtige, I to, Luise og David. Sikke I kan komponere retter, der får mundvandet til at løbe, skyde billeder, der får én til at tabe underkæben og vække stemninger, så man får vakt minder og bragt den indre filmstrimmel i sving. Godt gået, begge 2.

KONKURRENCE-TID!!!

Lad os fejre jeres bedrift med at udlodde tre signerede udgaver af jeres første bog, GREEN KITCHEN STORIES. Og lad denne lille give-away samtidig være et STORT og hjerteligt tillykke med jeres lille nyfødte søn, Isac. Så skønt, at der er kommet endnu en lille guldklump til verden, der kan assistere jer på jeres vegetariske mission, som vi er så mange, der følger med største glæde.

Hvis du har lyst til at vinde et signeret eksemplar (signeret af parret selv), kan du skrive en lille kommentar nedenfor her inden søndag aften den 7. september klokken 20 (på min ældste søns fødselsdag). Mandag morgen den 8. september offentliggør jeg vindernavnene.

Du kan læse mere om Luise og Davids nye bog her.

Rigtig dejlig weekend!

Kh.
Sif

stemningsbilleder fra tilblivelsen af Slynglerne

 

Kære alle sammen

Det er en tid fuld af skabelse og fordybelse lige nu her hos mig. Sensommeren og efteråret står altid i produktivitetens tegn. Det er her alle opskrifter, indtryk, oplevelser, tips og idéer, der hører et nyt bogunivers til, skal fældes ned i ord og foldes ud i billeder. Jeg er vild med disse processer og går ofte helt i ét med dem - så meget det nu lader sig gøre, når man samtidig er forankret i en hverdag med børn, familie, gøremål, venner, forpligtelser, hobbies og interesser. I vid udstrækning smelter alle områderne dog ofte sammen i mit liv. Mit job er i vid udstrækning min hobby, min lidenskab og interesse, mine unger, familie og venner er en integreret del af mange af mine projekter for jeg skildrer jo først og fremmest fritidslivet og tager her udgangspunkt i det liv, jeg selv lever og dagligt er en del af. Og forpligtelser - jo, dem er der jo også. Har eksempelvis ligge siddet med mit momsregnskab, hvilket tog mig omkring 20 timer i alt, og selvom der faktisk er visse elementer af processen, jeg egentlig synes er meget tilfredsstillende (som omsider at finde et bilag, jeg ikke kunne afdække egenarten af), så er det ikke her, jeg oplever, at lyset tændes i mine øjne ;-) Færdigt blev det dog, og det gjorde, at jeg med ro i sindet kunne tage afsted til nedenstående sted i 24 timer for at skyde nogle naturbilleder til min sommerblok til "Slynglerne" i families og venners lag samt hente lidt ny inspiration til mine smagsløg :)

Svinkløv badehotel har nemlig en umanerlig dygtig køkkenchef, som ved en ting eller to om, hvordan man strikker et forrygende måltid sammen. Han har styr på, hvordan man får det nordiske køkken til at sprudle af smagsindtryk og er dygtig til at indtænke strandurter i retter og desserter, eksempelvis det meget sunde havtorn, som i øvrigt indgår i en af mine opskrifter i "Slynglerne".

Da jeg kom hjem igen, fandt jeg en lidt fyldig kuvert i posten fra ByHornung. I den fandt jeg den lille nye stoftaske, jeg havde bestilt, da jeg så tasken på Instagram. Jeg er fuldkommen fortabt i de blå nuancer og har vist de seneste uger udviklet en svaghed for indfarvede tørklæder, tasker, bluser og kjoler i lækre blå nuancer - indigo blå, kaldes den vist.

I sidste uge var jeg for første gang på et ophold på Refugiet Klitgården i Skagen for at færdiggøre manuskriptet til min nye "Slyngel-bog". Helt uden at kunne styre det, røg mine mundvige mod nord, da stedet åbenbarede sig for mit åsyn. Hold da bare helt op! Hvor priviligeret er man ikke lige at få lov at opholde sig dér i en håndfuld dage - imponerende smukt hus, der ligger i første parket til havet, og det værelse jeg fik, lå nærmest ude i havet! Sådan føltes det i hvert fald, når jeg sad og skrev, for jeg kunne slet ikke se andet end hav, når jeg sad ned ved skrivebordet og klimtede løs på tasterne. Jeg skrev op til 14-16 timer i døgnet, så det var ikke fordi, jeg var ude at inspicere Skagen så meget. Det blev dog til en lækker middag inde på Skagen fiskerestaurant den ene aften, ne morgen-gåtur ved Grenen og et smut ind til Skagen by en anden for at shoppe lidt regi (tallerken, skærebræt, stofserviet m.v.) i en meget lækker køkkenbutik, som jeg på det varmeste kan anbefale. Den hedder 'Laurentius' og ligger på Sct. Laurentii vej 29 i hjertet af Skagen.

Laurentius har det skønneste udvalg af bl.a. fransk køkkentøj, regi og andre køkkenlækkerier, jeg længe har set, og med lidt held søsætter de to gæve kvinder, der har skabt butikken, Susanne og Charlotte, i nær fremtid en webshop, så alle i landet kan få adgang til deres håndplukkede "kvalitetsgedigne" sager. Når jeg kommer i gang med fotograferingen til "Slynglerne" for alvor, vil jeg vise lidt af tingene frem.

Og ja, et lille madbillede skal I da også lige ha'. Jeg har med stor fornøjelse inviteret en bagesten indenfor i mit liv, og den blev prøvet for første gang i går. Jeg har ellers ikke haft den allerstørste succes med mine tidligere bagesten, men denne her, som er fra Bahne, er bare super god. Du kan se den her, og såmænd også bestille den her, hvis du skulle få lyst til det.

Pizzaerne blev bragende gode, og børnene spiste lige til de var ved at revne. Og jeg slap let om madpakkerne dagen derpå, for dér fik den naturligvis et par gode overskydende 'slices' med deres yndlingsfyld på toppen. I min nye "Slyngler & stanglakrids" har jeg opskrifter på vildt gode 'English Breakfast pizzas' og en fantastisk glutenfri pizza med ristet valnøddepesto, ovnbagte tomater, karamelliserede nektariner, gorganzola og frisk mozzarella. "Yummy", som de siger på Instagram og andre smarte steder :-)