#ff28a2

Indlæg fra august 2014

Æbletærte med boghvede, kokossukker og kanel fra Sri Lanka

Hej alle sammen.

Så er der lige lidt nyt fra mig på bloggen. Jeg sidder helt fordybet i skabelsen af min nye bog, "Slyngler & stanglakrids", i disse måneder, så al min tid investeres næsten dér for tiden. I eftermiddags fik jeg dog så lyst til æbletærte af at sidde og kigge ud på de rødkindede æbler, der prydede hele græsplænen, at jeg forlod Slyngeluniverset for en stund og bagte os en kanelduftende 'galette' med mine rejser til sydlandske himmelstrøg i tankerne. Og resultatet blev faktisk så vellykket, at jeg har valgt at tage opskriften med i min nye bog.

Tærten blev bagt med boghvedemel, kokossukker, æg, kanel fra Sri Lanka og andre gode sager, og med de valg på ingredienslisten er tærten faktisk en fest for alle, også glutenallergikere og alle dem med gluten-intolerance. Jeg er begyndt at bage en hel del med glutenfri meltyper og andre sødemidler end den gængse rørsukker. Jeg har ikke selv glutenallergi, men det er der efterhånden mange, der har, og vi har alle godt af at skære lidt ned på mængden af gluten og raffineret sukker i vores kost.

På mine foodstylings- og photography workshops i udlandet har der været et stærkt fokus på glutenfri bagning og madlavning generelt, og det er et helt nyt område for mig at dykke ned i, som har inspireret mig meget. Jeg har stadig masser af opskrifter med i mine bøger bagt med helt almindeligt mel samt masser af grove meltyper, men jeg giver ofte nogle glutenfri alternativer, så alle kan være med.

Kagen her serverede jeg faktisk med en god spiseskefuld skyr, for vi havde hverken crème fraiche eller piskefløde, jeg kunne forvandle til flødeskum, i huset. Og skyr er noget, jeg holder meget af til min morgenmad, og det kan sagtens afløse crème fraichen i sådan en sammenhæng her (og så er der kun 0,2% fedt i Skyr i stedet for den noget mere kalorietunge crème fraiche).

Min "Slyngler & stanglakrids" udkommer i sidste halvdel af november i år. Jeg kan desværre ikke sige det mere præcist, for det afhænger lidt af, om jeg når at få alle billeder færdige til tiden, og at alt andet klapper i processen. Den bliver på omkring 300 sider ligesom de sidste og fyyyyyldt med masser af frisk inspiration til året rundt, højtider, hverdage, weekender, ferier, fester, kreative stunder, bagestunder, simregryde-stunder, komsammener, spaghetti-stunder, børnenes-maddag-stunder og meget mere.

Alt det bedste herfra.
Sif

Hilsen midt i en fordybet skrivetid

Hej kære læsere

Der har været lidt stille på min blog et stykke tid, og det ville jeg lige rette op på med et lille "sommer-postkort" med et par skud fra den skønne sommer, vi har nydt i år. Den unge dame, der nyder livet i min liggestol i haven er såmænd min dejlige niece, Maja på 9 år, der senest har har flettet de fineste sommerlige armbånd til mig af Liberty-stoffer, som jeg bærer hele tre af på mit højre håndled. Kreativ, det er hun nemlig, og desuden har den unge dame nogle værdier, man så afgjort bør lytte til fra tid til anden. Det blev jeg endnu engang mindet om, da hun for nylig stolt viste mig sit nye cover til sin mobiltelefon, hvorpå var påtrykt "NÆRVÆR" med store typer. Se, det er da et budskab og en reminder, der har værdi. Så Maja fik straks en 20'er og stak atter en tur i Tiger og købte ét til mig også. Så nu har vi det samme cover, og det er slet ikke så tosset, når man nu engang er så stor en fan af sin unge niece♡ Jeg er jo den stolte og meget glade mor til tre raske musketterer, men døtre kom der ingen af, så det var godt, at min søster kunne bringe både en førsteklassessøn og en skøn Maja til verden, så vi har én i flokken at tøse-hygge med :)

Lige for tiden er jeg helt fordybet i skriverierne på min kommende bog, Slyngler & stanglakrids, og det går rigtig godt. Der sker altid det samme med mig, når jeg nærmer mig mine deadlines. Jeg går helt i ét med processen og synker dybt ind i arbejdet med at skabe det univers, jeg oplever vil tjene til allerstørt inspiration for alle jer ude i de små hjem. Det er en betagende proces, for på dette tidspunkt bliver alle de billeder, opskrifter, kreative idéer, små tips og tricks, anekdoter m.v.,  jeg har gået og samlet henover de sidste mange måneder, integreret under ét tag, der denne gang bærer navnet: SLYNGLER & STANGLAKRIDS.

Og hvad retter jeg så fokus mod denne gang? Jo, I SLYNGLER & STANGLAKRIDS kommer der helt nye vinkler ind på et børnefamilieliv, du ikke er blevet præsenteret for før. Der er kapitler om lommepenge, mormordage, glutenfri fristelser, Børnenes maddag, Aftensmad til 2 dage, I det sunde hjørne, nemme vennemiddage, ferieleg på bagsædet, Isboden er åben, høsttur i efteråret, Efter skoletid, Valentine, spandevis af juleidéer og meget, meget mere. Som altid er der en stor blok med opskrifter, tips og idéer til hele året rundt efterfulgt af fire store årstidsblokke, der retter sit fokus ind mod sæsonaktuelle retter, bagværk, traditioner, højtider osv.

Så vi kommer godt rundt om emner, som aldrig har været belyst før i Krudtugle-serien og så kommer der masser af frisk inspiration til nogle af de emner, vi aldrig kan få nok idéer til som eksempelvis morgenmad, madpakkerne, brunch i weekenden og de fire årstider.

Håber, I har det rigtig godt alle sammen. Så snart mit manus er skrevet færdigt og mine billeder til bogen skudt, har jeg mange spændende nyheder, jeg vil glæde mig til at dele med jer på bloggen. Indtil da kan I lige få et par stemningsskud mere fra min tur til Portugal i begyndelsen af sommeren.

Alt det bedste fra mig!

Kh
Sif