#ff31a6

Indlæg fra januar 2014

Ønsker og drømme for 2014 - hør om mine og stil skarpt på dine

Foto fra Katrineholm i Sverige, fotoworkshop med Aran Goyaga juni 2013

Så er der faldet ro over huset. Jeg har et stenalderbrød i ovnen, som vi blandt andet skal have til vores morgenmad i morgen. Det er mage til ét, jeg for nylig smagte hos en god veninde - ja, hun er faktisk også kogebogsforfatter, og opskriften er med i hendes seneste skønne kogebog, som du kan se et glimt af her. Brødet er næsten lige sat ind, så det giver mig en lille times tid til lige at indfri det løfte, jeg gav dig på bloggen i går, nemlig at berette lidt mere om, hvilke mål og ønsker, jeg har for 2014, inden jeg kryber i seng.

Egentlig er det jo nok ikke så vanvittig relevant for dig at høre om mine mål og drømme for året. At stille skarpt på, hvad du selv måtte have lyst til at prioritere og investere din tid i er selvfølgelig meget mere relevant. Men nogen gange kan vi mennesker jo inspirere hinanden, og hvem ved, om jeg måske kunne have held med at inspirere dig med mit indlæg.

Foto fra Katrineholm i Sverige, fotoworkshop med Aran Goyaga juni 2013

"Dit fokus er din virkelighed," siger Yoda fra Starwars-universet. Og ja, den lille vise jedi-ridder har jo ganske ret. At vort fokus skaber vores oplevelse af virkeligheden gælder jo ikke alene i forhold til, hvad vi vælger at beskæftige os med, men i det hele taget, hvad vi retter vore tanker og opmærksomhed mod. Og apropos opmærksomhed, så kan det faktisk være en øvelse i sig selv at "træne" den. Nærvær, fuld koncentration og tilstedeværelse er ikke noget, vi mennesker altid har så nemt ved - det er faktisk noget, der kræver stor bevidsthed af os.

I det liv mange af os lever, oplever vi ofte en flod af distraktioner - alene alle dem, der stammer fra digitale værktøjer som mobiler, computere, fjernsyn, ipads osv. Du ved sikkert udmærket, hvad jeg mener, for mon ikke også, at du til tider oplever, at enten mobilen eller det evigt tillokkende internet fylder mere i dit liv, end du egentlig ønsker. Nærværet ryger, når vi hele tiden skal tjekke, om vi har fået en sms, tage et skud til Instagram, tjekke Facebook, surfe rundt på alle mulige sider, vi egentlig overhovedet ingen gavn har af osv. Vi gør det alle sammen - mig selv inklusiv - men det er godt, hvis vi kan have bevidstheden med ind over i forhold til, hvor meget vi ønsker, at disse digitale værktøjer og medier skal forstyrre og afbryde den opmærksomhed, vi ofte gerne vil investere i vore relationer, sysler, opgaver og gøremål. "Opmærksomheden fungerer nemlig på mange måder ligesom en muskel - hvis vi bruger den forkert skrumper den ind, og hvis vi bruger den rigtigt, vokser den," siger den internationalt anerkendte psykolog og journalist på New York Times, Daniel Coleman, i sin bog, FOKUS, der lige er udkommet. Og ja, ligesom Yoda, har også Coleman jo ret, og sandheden er jo, at mange af os vist ikke er alt for gode til at bruge denne muskel "rigtigt". Som med alt andet kan kræver det dog kun en beslutning at ændre på, så måske har du, ligesom jeg, lyst til at gøre lidt mere ud af træningen af denne helt særlige "muskel" i 2014 :-) Jeg er sikker på, at der er fuld "return on investment" ;-)

Foto fra Katrineholm i Sverige, fotoworkshop med Aran Goyaga juni 2013

Okay, men hvis vi vælger at støtte op om Yodas synspunkt, hvad angår: "Dit fokus er din virkelighed," hvad er så dit fokus i 2014? Har du haft tid til at gøre dig lidt tanker om det? Ellers kunne det være, at du skulle sætte lidt tid af til at stikke en tur op i kontrolrummet og tune ind på, hvad der kunne være vigtigt for dig at  bruge din tid på i 2014. Hvad vil du gerne se tilbage på af bedrifter, mål, oplevelser og resultater, når vi om små 12 måneder skal ud at købe champagne og raketter påny? Hvem og  hvad vil du gerne have prioriteret din tid på - professionelt såvel som privat. Vi ved jo, at vi ikke når alt det, vi gerne vil - så hvad skal have lov at fylde og få dit fokus og din opmærksomed i 2014? Hvad er det vigtigeste i dit liv lige nu og her?

Selv har jeg ikke altid lagt planer for det forestående år. Det startede vist den gang, jeg fik mine unger og oplevede, at tiden strøg afsted, og at jeg kun nåede det, jeg fandt vigtigst og mest meningsfyldt, hvis jeg var fuldkommen skarp på, hvad dette var. At tiden i vort voksne liv opleves som om, den går hurtigere er såmænd også okay, synes jeg - så længe vi ved årets udgang har oplevelsen af at have brugt den på det rette. Og min erfaring siger mig, at hvis jeg ikke ved årets begyndelse gør mig klart, hvad der skal optræde på min Top 5, ja, så kan den oplevelse altså meget nemt udeblive. Det har du måske også selv erfaret. Så lidt planlægning skal der til, og det kan som gøres relativt simpelt. Alt hvad jeg sætter mig for er nøje at udvælge 5 overordnede indsatsområder, jeg gerne vil bruge som kompas og rettesnor i det år, jeg står overfor. Det gør det meget nemmere at vælge til og fra, når muligheder byder sig til. Jeg har nogle helt klare pejlemærker og vakler og tøver ikke - i hvert fald ikke så meget som ellers ;-) - , når jeg bliver bragt i en situation, hvor jeg skal vælge at tage opgaver på mig eller ej, takke ja eller nej til en invitation, et samarbejde osv. Jeg har på mange måde defineret nogle "fyrtårne", der hjælper mig med at vise mig min retning og navigere i det hav af af små og store tilbud, muligheder og fristelser, der hver dag krydser ind over ens spor.

I går afslørede jeg, at jeg der ikke hersker tvivl i mit sind om, at 2014 blandt andet skal bruges til at optimere mine evner inden for FOTOGRAFERING og FOODSTYLING. Jeg finder enorm glæde ved at fotografere - både i forbindelse med mine bøger og øvrige projekter i mit professionelle liv, og i mit private liv. Blodet pulserer virkelig i mine vener og jeg bliver fuldkomemmen opslugt, når jeg bevæger mig ud i verden med mit kamera om halsen og indfanger alle de smukkeste, mest sanselige, melankolske, smukke, bevægende, fabulerende og indtryksfulde stemninger og situationer, jeg møder på min vej. Og når jeg udvikler opskrifter, frembringer retterne, styler og fotograferer dem til mine bøger og kulinariske opgaver, ja, så glider jeg hurtigt ind i den fordybende tilstand, man i den positive psykologi kalder "flow". Og finder vi de aktiviteter i vort liv, der fremkalder den, ja så har vi én af nøglerne til at øge vores egen følelse af lykke og trivsel. Men at beslutte sig oppe i hovedet for at ville optimere sine fotograferings- og foodstylingsevner, bringer jo ikke ret meget med sig, før det bringes fra tanke til handling. Noget må sættes i værk - et initiativ til konkrete handlinger må tages. Og uden at jeg skal kede dig for meget med, hvad disse er, så kan jeg kort fortælle, at det indebærer at deltage i en international foto og madstyling-workshop i Portugal med to af verdens pt. hotteste madfotografer og bloggere samt et 2-dages "creative retreat" i regi af det succesrige amerikanske livsstilsmagasin 'Sweet Paul' til maj, at deltage i to Photoshopkurser her i foråret, at investere tid i at fordybe mig i diverse bøger og tutorials på Nettet om emnerne og ikke mindst sætte god tid af til at øve mig og prøve al min nyerhvervede viden af bag kameraet. Og jeg glæder mig - ja, er faktisk allerede i gang for fuld skrue, og har en fest med det. Fantastisk, når man virkelig føler en dyb passion for noget i sit arbejdsliv, som samtidig kan være med til at generere smør på brødet og en stærk kvalitetsmæssig optimering af ens projekter.

Jeg har også besluttet mig for, at jeg i 2014 vil skærpe mit INTERNATIONALE FOKUS. Jeg skal til marts til New York og mødes med en amerikansk agent, hvad der er noget af det mest spændende, der er sket i mit professionelle liv til dato. Hun har bragt nogle af de største amerikanske kogebogsforfattere frem, og det er min store drøm, at dette møde må føre til, at en eller flere af mine eksisterende bøger kommer ud på et amerikansk marked eller - hvad der faktisk kunne være endnu mere spændende - at søsætte et helt nyt bogprojekt rettet ud mod et internationalt publikum. Konceptet til en bog af denne type ligger allerede klar, og min amerikanske agent har taget rigtig godt imod det. Så det er drønspændende. Til marts lancerer jeg en ny international hjemmeside udviklet i samarbejde med gæve, visionære og ambitiøse kræfter fra det århusianske webbureau Komunikado, og i løbet af året vil jeg gøre en indsats for løbende at styrke mit netværk til internationale bloggere, samarbejdspartnere og nye bekendtskaber.

Foto fra Katrineholm i Sverige, fotoworkshop med Aran Goyaga juni 2013

Og derudover, har jeg SUNDHED på min Top 5 - både i forhold til kost, motion, yoga/meditation, personlig udvikling, prioritering af tid med mine unger, min familie og mine venner, egentid og læsning af gode bøger. Dette udgør jo hele fundamentet for ens trivsel - at man føler sig tro mod sig selv, sund, i trivsel og i balance - og det vil jeg have et stærkt fokus på i 2014. Jeg er allerede igang med at fordybe mig i litteratur omkring ernæring, at prøve nye, nemme, supersunde og velsmagende retter af, at snige mere yoga ind i mit program (elsker yoga og har bl.a. som mål at mestre fri håndstand, inden året er omme - yes, vildt, men arbejder på sagen), at tage mine unger med ud på smårejser, madlavningsworkshops, markeder og smagsløgsoplærende restaurantbesøg, at ringe og besøge min mor lidt oftere, at fordybe mig i berigende litteratur, der bringer mig ny viden, ny indsigt og nyt perspektiv på livet, min omverden og mig selv (Kender du i øvrigt Simons Krohns fremragende bog "Nærmere noget - filosofien bag yoga"? Du kan gratis downloade et kapitel fra bogen her).

Foto fra researchrejse til Paris med mine tre betroede assistenter, juni 2013
Foto skudt af Noah Orellana, 9 år, fra researchrejse til Paris, juni 2013
Foto fra researchrejse til Paris med mine tre "kiddos in the field", juni 2013

Derudover har jeg en række nye initiativer, jeg glæder mig til at folde ud i regi af mit forlag TINKERBELL BOOKS og i min virksomhed MUSE CONCEPT STUDIO, som selvfølgelig er et næsten selvskrevent punkt på min Top 5. Jeg brænder for, hvad jeg laver i mit arbejdsliv og må ofte nive mig selv i armen for at forstå, at jeg rent faktisk har haft held med at skrue et professionelt liv sammen, der favner så mange af mine interesser, kompetencer og styrker. Når det lykkes er det virkelig "lysten, der driver værket", og det er jeg dybt taknemmelig for. Jeg vil glæde mig til at løfte sløret for mine nye projekter, når jeg er lidt længere med dem, men lige nu og her kan jeg da sige så meget, at måtte du holde af Krudtugle-serien, så kan du sidst på året (november 2014) glæde dig til at finde finaludgaven 'SLYNGLER & STANGLAKRIDS' på boghandlernes hylder :-) Jeg er i fuld gang med den, og wow, den skal nok blive god ♡

Foto fra Søndermarken, Frederiksberg i København, december 2013

Og sidst men ikke mindst har jeg valgt at lade min master i POSITIV PSYKOLOGI finde plads på min Top 5. At starte på det studium har været en berigelse og inspiration ud over alle grænser. Det er eminent dygtige lærerkræfter, der står bag uddannelsen, og studiet har været endnu mere øjenåbnende og indsigtsgivende end ventet i forhold til emner som: karakterstyrker, positive emotioner, engagement, flow, eksistentiel mening, livsglæde, lykke og trivsel. Så dette studium optræder naturligvis også på min Top 5.

Ja, se det var de fem punkter, jeg har valgt at retre mit fokus mod i 2014. Det er dem, der kommer til at være retningsgivende i forhold til mine beslutninger og vurdering af, hvad der er vigtigt at invitere ind i mit program, og jeg glæder mig helt vildt til at se, hvorhen de bringer mig i de måneder, der udgør 2014.

Så nu er det din tur :-) Hvad står der på din Top 5? Har du allerede udvalgt dine fokusområder og defineret dine ønsker og drømme til det kommende år - eller hvad kunne du mon tænke dig at prioritere?

Måske har mit lille indlæg om mine punkter inspireret dig. Det ville i hvert fald glæde mig usigeligt. Ønsker dig rigtig meget held og lykke med at finde dine 5 punkter for året.

Alt det bedste, Sif

Lyst til et indre brusebad?

Har du lyst til at give dig selv et indre brusebad, så læg følgende ingredienser i indkøbsvognen næste gang, du er ude at handle :

Indre brusebads-juice

2 store glas

4 store gulerødder
2 sprøde, syrlige æbler
1 stor rødbede
1 hel citron (med skal og det hele)
1 lille knold ingefær
1 flaske hampefrøolie (du skal kun bruge 2 spsk. til denne juice)
Tja, ja måske en juicepresser hvis du ikke har én ;-)

Put det hele i en juicepresser - undtagen hampfrøolien - og pres dig selv en fantastisk juice. Og ja, citronen skal i hel, bare husk at skære toppen af, så du ikke får den tørre "knop" med. Det er vores nye sundhedseliksir herhjemme, og jeg siger dig, at den smager godt. Det lille fif med den hele citron giver den et løft, der er helt vildt lækkert. Mine unger er ikke så vilde med rødbede, så den putter jeg i til sidst i en lidt mindre udgave, så jeg bare selv kan nyde den i - for jeg elsker nemlig selv rødbeder, og denne knold er fuld af gode næringsstoffer, der er sunde for dig. Og så gør det jo heller ikke noget, at roden samtidig er kendt for sine rensende og afgiftende egenskaber :-)

Håber du må nyde dit indre brusebad!

Hvad er dine mål for 2014 - vil du høre mine?

I dag har jeg forvandlet mit køkken til et madværksted - ellere rettere et bageværksted - og jeg må bare sige, at der er få steder i verden, jeg har det bedre og går helt i ét med, hvad jeg laver, end her. Det er sjovt, som vi mennesker har forskellige ting, der hensætter os i en tilstad af flow og fordybelse. Sådan har det altid været for mig, når jeg går i køkkenet. Okay, indrømmet! Denne tilstand indfinder sig kun, når jeg erobrer eneherredømmet over køkkengemakkerne, for at synke helt ind i processen og glemme alt omkring sig er kun muligt, når der ikke er små eller større køkkenassistenter, der gerne liiige vil høre lidt om, hvordan det kan være, at dejen er så klæg eller hvorfor vi egentlig ikke putter kanel i én af mine absolut yndlingsretter: Spaghetti Bolognese. Idéerne er mange og spørgsmålene og interessen ligeså, og det er super dejligt, hyggeligt og glædesfyldt - det er bare ikke i disse sammenhænge, at jeg opnår den meditative oplevelse, som jogså er en glæde ved at gå i køkkenet og frembringe lækkerier til gane og svælg.

Jeg er i fuld gang med at udvikle otte lækre opskrifter indenfor temaet "SUNDHED" til Bahnes forårskampagne, og senere på året (til efteråret) vil jeg svinge røreskeen, når der står "BAGNING" på programmet og udvikle 10 sjældne godbidder fra et af de hjørner af det kulinariske univers, jeg holder allermest af, nemlig bagværkshjørnet.

I slutningen af 2013 satte jeg vanen tro god tid af til at stille skarpt på ønsker, mål og fokusområder for 2014, og FOTOGRAFERING & FOODSTYLING optræder højt på min Top 5. Det samme gør INTERNATIONALT FOKUS, og hvor vildt det end er, så fik jeg af forunderlige veje kontakt til en amerikansk agent i oktober, der har vist stor interesse for mit forfatterskab og mener, at det har potentiale på et amerikansk marked. Så hende skal jeg over at besøge i New York til marts, og det er næsten, så jeg må nive mig selv i armen at forstå, at det er sandt. Dette fortæller jeg meget mere om i den kommende tid. Tre andre overskrifter optræder på min tTop 5, og dem vil jeg indvie dig i i morgen. De to ovenstående har dog gjort, at jeg dels sætter timer af mit arbejdsprogram af til at fordybe mig i alt det tekniske omkring fotografering, især mad- og livsstilsfotografering. Jeg har tunet min lille udstyrspark med en fjernstyret udløser, et nyt objektiv og en lækker kamerarygsæk til alt mit grej, og på nettet finder jeg masser af tutorials om både fotografering og foodstyling. Jeg har også tilmeldt mig en helt fantastisk foodstyling & photography workshop i Portugal til maj med to af verdens pt. hotteste madbloggere, og det glæder jeg mig mere til, end jeg har ord til at beskrive. Og ja, så er det altså også i år, at SLYNGLER & STANGLAKRIDS kommer til verden. Jeg er i fuld gang med den, og har til sinde at give alt, jeg har i mig af kulinariske opskrifter og kreative idéer, lækre fotos, og nemme, hyggelige og gode tips til et liv med børn, så det bliver en værdig finaleudgave fyldt med mere inspiration, end du kan drømme om. Der er jo lidt at leve op til, da de tre andre er blevet taget fantastisk imod. Krudtuglerne er solgt i mere end 110.000 eksemplarer og Rollingerne og Spilopperne er begge kåret til "Danmarks bedste" børne- og familiekogebøger og nomineret til titlen som "Verdens bedste". Så jeg ved, at der er store forventninger, og dem vil jeg gøre mit allerypperste for at leve op til.

Måtte der være områder, du særligt godt kunne tænke dig inspiration til, så skriv endelig en kommentar, og jeg vil tage det med i mine overvejelser om, hvordan jeg kan sammensætte det bedste repertoire af idéer og opskrifter til dig.

Nå ja, jeg har fået et tip om en ny fotoredigerings-app til Instagram og legede lige lidt med den. Resultatet kan du se ovenfor :-) App'en hedder i øvrigt PicLab, hvis du skulle få lyst til at lege med den selv - og den er gratis, men kan også fås i en udvidet udgave, der koster lidt.

Rigtig dejlig torsdag til dig.

Syndig morgenforkælelse: Hjemmebagte vafler på en helt almindelig onsdag

Kære du

Kender du glæden ved at afvige lidt for principperne? Det gjorde vi i morges på mest "syndige" vis med en stor stak hjemmebagte vafler med stødt kardemomme. Normalt nyder vi kun disse kalorie- og knap så fiberholdige lækkerier til vores sløve morgenmåltider i weekenderne. Her får ungerne tit lov til at vælge på skift, hvad vi skal forkæle os selv med, og ønskerne er talrige: Pandekager, vafler, spejlæg og bacon, en deluxe havregrød, skyr med hjemmelavet granola og ahornsirup, hjemmebagte boller i diverse varianter, hjemmepressede juices og smoothies osv. Men i hverdagene - ja, der holder vi os som hovedregel i det lidt sundere hjørne, hvor mæthedsfølelsen prioriteres højt, omfanget af fiber, vitaminer, gode proteiner, frø, nødder og alle de andre gode, sundhedsfremmende fødevarer. Og i hverdagene er sukker ikke en gæst, der ret ofte inviteres til at sidde med omkring morgenmadsbordet.

Men i går aftes, da vi skulle til at rette an til at gå i seng, opstod idéen til at bryde lidt med normen. En gang imellem skal der simpelthen dømmes fest på en hverdag - og når det er hverdagen, der lægger ramme til sådan en begivenhed, ja, så føles festen altså ofte endnu sjovere, lækrere og mere "syndig" på den gode måde. Så dér stod vi op tyve minutter før, vi plejer, tændte for vaffeljernet og gik igang med at blande dejen. Og 20 minutter senere var der hjemmebagte vafler til hele flokken. Og jeg kan love jer for, at de blev guffet og nydt med største velbehag i skæret fra de to blafrende stearinlys og med vintermørket hvilende tungt over landskabet lige på den anden side af ruderne. Vanvittig hyggeligt, og måske i det hele taget lidt vanvittigt. Men hvor er det dog skønt en gang imellem bare at give pokker i principperne og forvandle hverdagen en fest - og det bedste er, at det rent faktisk kan lade sig gøre indenfor en tidsramme, de fleste kan overkomme med nedenstående opskrift. Vi lavede i øvrigt 1 1/2 portion, som rakte mere end rigeligt til fem sultne munde.

Ovenstående billede er fra "Spilopper & stjerneskud", hvor opskriften oprindelig er præsenteret.

Hjemmebagte vafler med vaniljesukker eller stødt kardemomme

8 vafler

4 dl hvedemel (gerne m. de gode skal- og kimdele bevaret)
5 1⁄2 dl mælk
2 æg
50 g smeltet smør eller kokosolie
1⁄2 tsk salt
1⁄2 tsk bagepulver
2 spsk sukker
1 spsk vaniljesukker eller stødt kardemomme

Pisk alle ingredienserne til vaffeldejen sammen i røreskål og hæld dejen op i en stor kande. pensl vaffeljernet med en lille smule fedtstof. Hæld vaffeldejen på, luk jernet igen og steg vaflerne, indtil de er gyldenbrune og lige til at stikke gaflen i. Server vaflerne med marmelade, ahornsirup og rørsukker.

Skulle du få lyst til at få mere inspiration til små, nemme opskrifter til et liv som børnefamilie, kan du lige nu sikre dig "Spilopper & stjerneskud" med 25% rabat (kr. 224,-) hos SAXO her

Alle mine andre bøger udbydes også i denne uge til helt ekstraordinær kampagnepris i anledning af nominereringen af 'Kram i madkassen' og 'Guld i gryden' til titlen som 'Verdens bedste'.

Rigtig god fornøjelse, når lysten til en "vanvittig syndig" morgen måtte melde sig hos jer ♡

Har du lyst til at se et glimt fra de nye tv-programmer, jeg er vært på?

Kære alle sammen.

I dag vil jeg fortælle dig om én af de ting, jeg laver udover at skrive bøger og være forlægger.

Jeg har nemlig gennem de seneste to år haft fornøjelsen af at være programvært på en kulturportræt-serie, Folk i farver, på TV2 Østjylland, og her til februar starter 3. programrække i serien. Du kan se et lille klip fra én af de kommende udsendelser ved at klikke på billedet ovenfor. Dér er jeg ude at mødes med Mek Pek.

Måske har du set én eller flere af udsendelserne på TV2 Østjylland eller over Nettet. Jeg har nemlig fra gennem tiden - fra min blog - linket til udsendelserne, der ligger på TV2 Østjyllands hjemmside, så alle jer, der ikke kan se kanalen og kunne have lyst til at få et glimt af dem, kan se dem her. Måske kender du dem slet ikke, og så vil jeg lige fortælle dig lidt om dem.

I hvert program jeg tager ud og mødes med en hovedperson inden for det kreative eller kunstneriske felt, der har valgt en lidt anderledes vej gennem livet end de fleste. De er alle på hver deres måde ildsjæle, og de er alle bosat i Østjylland. I november og december 2013 var jeg på besøg hos syv forskellige hovedpersoner, deriblandt sanger og musiker Mek Pek og Poul Krebs, som nok ikke kræver yderligere præsentation. Jeg har også mødtes med lidt mindre kendte mennesker som keramiker Mette Maya Gregersen, billedkunstner Peter Skovgaard, operasanger Hans Dueholm og flere andre spændende personligheder, som det har været en ære og glæde at stifte bekendtskab med.

Folk i farver på besøg hos Sigrid Hovmand på Samsø, 1. sæson. Til venstre Jesper Jørgensen fra Wasabi Film, i midten mig, til højre keramiker Sigrid Hovmand.

Og jeg må bare sige én ting: Hold da op, hvor er disse mennesker bare alle er båret frem af en beundringsværdig passion for det, de laver. De besidder et engagement, der smitter og tjener til enorm inspiration og de er drevet af mening og kærlighed i forhold til det virke, de har valgt at gå igennem ild og vand for at bringe på vinger. På mange måder har disse mennesker fundet det formål med deres liv, vi vel alle sammen så inderligt ønsker at finde - dét, der gør vort liv meningsfyldt at stå op til hver morgen og giver os brændstof til at tilegne os kompetencer og omsætte dem til glæde og fordel for os selv og andre på bedst mulig vis. Disse mennesker er ikke kommet sovende til deres resultater. De har i mange tilfælde udstået en masse trængsler og er gået igennem en masse udfordringer for at holde fast i deres drøm og tro på, at den vej, de har valgt gennem livet er den rigtige, den, der fylder dem med en dybfølt oplevelse af at bruge dem selv og deres tid her på jorden til dét, der har allermest værdi og mening for dem selv og andre. Når jeg spørger dem om, hvorfor de har valgt det virke, de har, siger de gennemgående: "Fordi det var det eneste rigtige at gøre" eller "fordi jeg altid har vist, at det var dét, mit liv skulle bruges til". De føler nærmest ikke, at de har noget valg, hvis de skal være tro mod sig selv, bevare deres integritet og udføre den mission, de på mange måder føler, de er bragt på med her i verden. Spændende, drøninspirerende og beundringsværdigt!

Programmerne vil blive sendt på TV2 Østjylland fra februar måned. Jeg sætter et link ind til hvert program her på bloggen. Måtte du have lyst til at se nogle af de gamle udsendelser, hvor jeg bl.a. mødes med Lene Kaaberbøl, Allan Olsen, Lars Lilholt, Morten Ramsland, Erik Peitersen, Thera Hoijmans, Finn Nørbygaard og mange flere, så kan du klikke her.

Rigtig dejlig søndag fra mig. Håber du har det godt :-)

Fejringskampagne: Få 25% rabat på alle mine bøger i syv dage

Kære venner

I dag søsætter SAXO og jeg en storstilet fejringskampagne i anledning af, at to af mine bøger netop er blevet nomineret til titlen som "VERDENS BEDSTE".

Så fra og med i dag og en uge frem kan du helt ekstraordinært få 25% rabat på alle mine bøger og få dem bragt lige til døren. 2. oplag af "Kram i madkassen" er til min glæde tæt på udsolgt, så den har jeg begrænset oplag på, mens der skulle være nok bøger på lager af de øvrige titler. Har du brug for lidt inspiration til nytårsfortsætterne, kan jeg varmt anbefale dig "Gartnerinden & Lykkesmeden", der giver masser af input til måder, du trin for trin og på overskuelig vis kan bringe dine drømme på vinger.

Klik HER og stryg direkte tind til mine bøger til den skarpe pris hos Saxo.

Mange glade weekendhilsner fra mig til dig ❤

Retter fra nogle af verdens førende sundhedsguruer - gratis til dig

Ja, den ser lækker ud, gør den ikke? Mine tænder løb i hvert fald i vand, da den blændende dygtige fotograf Ditte Ingemanns billeder af retterne til Anja og Zenias bog, REJSEN TIL SUNDHED, foldede sig ud på min computerskærm. Og tro mig, bogen byder på mange flere lækkerier af samme kaliber. Du får opskriften på retten nedenfor, og lidt længere nede i indlægget finder du en "godbid" mere fra bogens univers.

Mon du overhovedet kender konceptet bag REJSEN TIL SUNDHED? Det gør du med stor sandsynlighed ikke, for der kommer jo en ny kogebog ud hver dag i vores lille land, og hvordan skulle nogen af os have en jordisk chance for at følge med i den strøm :) Men nogen bøger er værd at hæfte sig ved, og denne er én af dem, og det siger jeg ikke kun, fordi jeg har æren at være forlægger på den.

Jeg har tidligere fortalt lidt om REJSEN TIL SUNDHED herinde på bloggen, men da jeg har hængt lidt i linen i den sidste halvdel af 2013 på grund af svær sygdom i min familie, har jeg desværre slet ikke fået indviet jer så meget i processen omkring bogen og i selve dens univers, som jeg kunne have ønsket. Så det vil jeg nu tage revanche for og præsentere jer for forfatterne Anjas og Zenias eget forord til bogen, hvor hele dens grundkoncept ridses op. Det lyder sådan her:

...................

Må vi have lov til at invItere dig med på en rejse?

En rejse, der begynder lige dér, hvor du er nu. En rejse, som strækker sig over flere lande, og som vil introducere dig for nogle uhyre spændende mennesker. En rejse, som fortsætter, selv efter at du har vendt det sidste blad i denne bog. En rejse til sundhed.

Hvad er sundhed?
Det kommer helt an på, hvem du spørger. Et utal af bøger, sundhedswebsites, slankekure og magasiner byder på hver deres sundheds-trosretning. Tidens hotteste trends kræver radikale valg og disciplin. Alle, der har prøvet at følge sådan en hot diæt, ved, hvordan det føles, når man ikke kan hamle op med spillereglerne. Gode intentioner bliver erstattet af gamle mønstre, og inden vi får set os om, er vi tilbage ved udgangspunktet. Entusiasme og gåpåmod daler og efterlader os til sidst med følelsen af opgivelse, fiasko og forvirring (det er bitter erfaring, der taler her!).

Velkommen om bord
Vi kan ikke tilbyde dig et sundhedsmirakel, som sker i løbet af en nat. Forandring kræver tålmodighed, en gradvis omstilling af kroppens signaler (det hjælper vi dig med) og mod til at viske tavlen ren. Til gengæld lover vi dig, at vi ikke fjerner noget af det, du holder allermest af, ligesom vi heller ikke ønsker, at din sundhed skal gå på kompromis med det, der giver dig allermest glæde og nydelse.

Med denne bog i hånden vil du blive en del af en besætning, der griber de chancer, livet byder os. Vi har forsynet os med kompas, kikkert og notesbog, spidset blyanten og lagt begrænsningerne bag os. Rejsen begynder her. Velkommen om bord på vores ekspedition mod sundhed,

Anja og Zenia

...................

På Anja og Zenias færd ud i verden på jagten efter den nyeste viden, de mest kyndige, veldokumenterede  råd og lettilgængelige tips om, hvordan vi helt almindelige mennesker øger vores sundhed på en måde, der sikrer, at vi ikke skal lægge hele vort liv om fra den ene dag til den anden (eller nogensinde for den sags skyld), mødte de en lang række eksperter, der hver især bidrog med én eller flere af deres yndlingsretter.

Nedenfor får du ernæringseksperten Gloria Parfitts favoritspise, Laksasuppe med rejer. Gloria er uddannet på The Institute For Optimum Nutrition og har flere års klinisk erfaring med konceptet ”Metabolic Balance®, som går ud på at optimere vores helbred ved hjælp af stofskiftet. Hun mener at slankekure burde fejes af bordet og giver i stedet sit bud på, hvordan man kan tabe sig og øge sin sundhed i løbet af et to ugers detox-program. Hendes råd finder du i REJSEN TIL SUNDHED.

De fire værste ting, du kan spise ifølge Gloria er:

* 
Forarbejdet/raffineret mad
* Grillet og hårdt stegt mad
* Hærdet fedt som margarine
* Sukker

Her kommer hendes opskriften på én af hendes absolut yndlingsretter:

Laksasuppe med rejer

4 pers.

20 kæmperejer
3 dl vand
1 spsk kokosolie
4 dl kokosmælk
1 tsk salt
200 g kinesiske nudler, mellemtykke
2 gulerødder, revet
2 røde peberfrugter, i tynde skiver
100 g sukkerærter
100 g bambusskud
4 dl kokosmælk
1⁄4 agurk, i tynde skiver
en lille dusk frisk koriander

Laksapasta:
2 røde chili, evt. uden kerner
2 hvidløg, hakket groft
2 1⁄2 cm ingefær eller galangarod, hakket groft
2 små skalotteløg
1 stilk citrongræs, uden de yderste lag, hakket groft
1 spsk thai-fiskesovs eller tamari (soja)
2 tsk gurkemeje saft af 2 limefrugter
30 g mandler, hakkede

Lav først laksapastaen ved at køre alle ingredienserne i en food- processor til en grov pasta. Skal det gå stærkt, kan du også bruge en god thai-karrypasta i stedet.

Fjern hoveder og skal fra rejerne og læg halerne til side. Kom hoveder og skal i en gryde med 3 dl koldt vand, bring det i kog, og lad det simre i 30 minutter. Hæld fonden gennem en sigte, og smid skallerne væk.
Varm kokosolien i en wok over medium varme. Kom rejehalerne i, og steg i 1 minut. Tilføj laksapastaen og steg i yderligere 2 minut- ter. Tilføj fond og kokosmælk, og lad suppen simre stille i 5 minut- ter. Smag til med salt.

Kom nudlerne i en gryde med kogende vand og lad dem koge et par minutter, til de er møre. Hæld vandet fra i en sigte. Fordel nudlerne mellem fire store skåle. Top med gulerod, peberfrugt, suk- kerærter og bambusskud og hæld rejesuppen over. Pynt med agurk og koriander.

Tip 1:
Lav en vegetarisk udgave ved at bruge en vegetaris bouillon og erstatte rejer med stegt tofu og hårdkogte eller pocherede æg.

Tip 2:
Du kan også stege rejerne hurtigt på en pande med hvidløg og chili, og lægge dem oven i suppen.

 

Har du lyst til at blive inspireret til en middagsret mere, der både er nem, sund og super velsmagende? Så kig med her, hvor du får en opskrift fra en vaskeægte detox-guru.

På Anjas og Zenias rejse til Indien mødte de nemlig Dr. Nish Joshi, der er cand.med., kiropraktor og detox-specialist. Han har klinikker og praktiserer flere steder i verden. Dr. Joshi kommer oprindelig fra Indien og det er derfor ikke så overraskende, at hans sundhedsfilosofi tager afsæt i de ayurvediske principper. Dem kan du læse meget mere om i bogen, men lige her skal du forkæles med én af de retter, der kan få hans smagsløg og fornemmelse for sundhed til at danse af begejstring omkring spisebordet i privaten. Det er en opskrift på linsepilaf. Billedet af den smukke yoga-dyrkende kvinde ved siden af pilaffen er i øvrigt Zenia, som er den ene af de to forfattere til bogen (hvor hun også lærer dig nogle af hendes bedste yoga-øvelser og i øvrigt tager dig med på en rejse ind i yogaens verden).

Linsepilaf

6 personer

2 hvidløg, hakket fint
1 bundt forårsløg, hakket
2 dl linser, skyllet
1 dl brune ris, skyllet
1⁄2 dl vilde ris, skyllet
2 spsk olivenolie
2 spsk mandelflager
1⁄2 spsk tørret timian
5 dl bouillon

Sauter forårsløg, hvidløg, linser og ris i olivenolie, indtil løgene er bløde. Det tager ca. 4 minutter. Kom mandler, timian og kyllingebouillon i, og bring det til kogepunktet. Skru ned for varmen, og lad det simre med låg på i cirka 30 minutter, eller til væsken er absorberet af risene.

Håber opskrifterne og introduktionen til REJSEN TIL SUNDHED har inspireret dig. Kunne du tænke dig at høre lidt mere om bogen, kan du læse mit tidligere blogindlæg her.

Måtte du have lyst til at læse mere, blive inspireret til at øge din egen sundhed og komme med på rejse ud i den store verden, kan du købe bogen her.

Alt det bedste fra mig.
Sif

Giv mig en hjælpende hånd og VIND EN BOGPAKKE


Opslag fra KRAM I MADKASSEN

Kære venner

2013 har på mange måder ikke været så nemt et år i min familie. Megen sygdom har præget hverdagen, og i julen måtte vi sige farvel til én af vore nærmeste. Så det var ikke det sværeste kalenderblad at vende nytårsaften i år.

Inden året gik på hæld, tikkede dog en fantastisk nyhed ind i min mail-kasse om, at mine to nye bøger GULD I GRYDEN og KRAM I MADKASSEN til min store glæde begge havde opnået en kåring som "Danmarks bedste" og en international nominering til "Verdens bedste" inden for hver sin kategori. Den endelige kåring finder sted i Beijing til maj 2014, så det er vildt spændende at se, hvordan det går.

En sådan glædelig begivenhed skal selvfølgelig fejres, og det er jeg ved at planlægge sammen med SAXO. Fra på fredag i denne uge lancerer vi i samarbejde en helt særlig kampagne på deres site med enormt attraktive priser på mine bøger i en afgrænset periode (17/1-24/1). Og i den forbindelse ville det jo glæde mig, at der var lidt ord på, hvad I oplever mine bøger bibringer jer af inspiration og oplevelser. Så derfor søsætter jeg et lille initativ med en bogpakke bestående af 3 SIGNEREDE BØGER EFTER EGET VALG iblandt mine titler (se mine bøger i spalten til højre her på sitet) som hovedpræmie.

Opslag fra GULD I GRYDEN

Jeg vil simpelthen høre jer, om I, der allerede kender GULD I GRYDEN og KRAM I MADKASSEN vil hjælpe mig med at gå ind og lave en anmeldelse af bøgerne på SAXO's hjemmeside inden den 24/1 kl. 20. Jeg trækker derefter lod iblandt alle jer, der hjælper mig.

Så har du lyst til at give mig en hjælpende hånd, så gå ind på Saxos hjemmeside via nedenstående to links og skriv en lille anmeldelse. Hvis du skriver én på begge bøger, ryger der to lodder i bøtten og du forøger dine chancer for at vinde min bogpakke med frisk inspiration til dig eller nogen, du holder af.

Her kommer linkene:

http://www.saxo.com/dk/guld-i-gryden_sif-orellana_hardback_9788799209095

http://www.saxo.com/dk/kram-i-madkassen_sif-orellana_hardback_9788799209057

Vil du læse mere om kåringen og nomineringen her og få et lille kig ind i bøgernes univers, kan du klikke her.

På forhånd tusinde tak for hjælpen.

Kh.
Sif

Sådan får du sundhedsbarometret op at ringe i 2014

Som to moderne, kvindelige udgaver af såvel Indiana Jones som Klodshans er de væltet ind i audiens hos nogle af tidens fremmeste sundhedsguruer på deres odyssé rundt i verden. Navnene på disse to kvindelige heltinder er Anja Ballegaard og Zenia Santini, og deres mission har heddet: REJSEN TIL SUNDHED.

Anja og Zenia er kvinder i deres bedste alder - først i trediverne og begge, gift og mødre til henholdsvis tre og to skønne unger. De mødtes på naturapat-uddannelsen i København for år tilbage - den ene fra Tarm i Vestjylland og den anden fra Jægerspris på Sjælland. Siden da startede de virksomheden og bloggen Naturazin.dk op, som de driver sammen i dag.

De har mange ting til fælles, de to kvinder. De har ikke stået sidst i køen, hvad angår eventyrlyst, nysgerrighed, videbegær og gå-på-mod; alle egenskaber, som både Indiana Jones og Klodshans har til fælles. De har ligeledes begge erfaret at fare vild i sundhedsjunglen, og har oplevet, at det kan være svært i et travlt liv med familie, karriere og alt det andet, der fylder i puslespillet at få plads til både sundhed, nydelse og nærvær. De manglede håndgribelige redskaber, gode tips, råd og idéer til at få et godt forhold til deres krop, integrere sundhed på et overkommeligt niveau i deres liv, der holdt længere end 14-dage og ja, til at skabe sig det liv, de ønskede sig. Og med den mission for øje drog de ud i verden for at mødes med kyndige eksperter indenfor hele sundhedspaletten. Rejsen gik fra USA over London og Indien og hjem igen til Danmark, hvor de forarbejdede og perspektiverede deres indsamlede viden i bogen, REJSEN TIL SUNDHED, som jeg har den store glæde, stolthed og fornøjelse at have været med til at bringe til verden på mit forlag Tinkerbell Books.

Anja Ballegaard

I bogen kan du høste frugten af den nyeste stressforskning, viden om sukkerafhængighed og ældgamle ayurvediske traditioner og skoler. Og mens Anja og Zenia i fænomenal ping-pong skiftes til at føre pennen og forarbejde den viden, de samler ind, får du også praktiske tips og tricks, lækre opskrifter og svaret på, hvordan og hvor meget du egentligt skal træne for at få en krop i balance.

En genial ting ved bogen er desuden, at de to forfattere afslutningsvis præsenterer dig for en såkaldt "Sundhedsudfordring på 8 uger", hvor de samler al deres viden og inspiration og hjælper dig med trin-for-trin at opbygge helt nye, sunde vaner i dit liv indenfor såvel søvn, fordøjelse, kost, vægt, motion og stress – og med at fortsætte rejsen og blive ved med at træffe de bedste og mest naturlige valg for dig og din krop – for der er ikke noget mere vanedannende end at have det godt.

Bogen udkom 8. november på Tinkerbell Books til 299,95 kroner. Køb den her og få den bragt lige til døren og kan købes og blive sendt her.

Se her, hvordan en læser har anmeldt bogen på Saxo:

"Jeg slugte Rejsen til Sundhed på et par dage - bogen er super velskrevet, sjov, informativ og vigtigst af alt, så skinner forfatternes personlighed igennem i bogen, hvilket er en sand fornøjelse. Bogen byder både på lækre opskrifter og gode tips til en sundere hverdag. Jeg kan på det varmeste anbefale bogen."

Pssst: Kig ind forbi min blog i morgen og find to udvalgte opskrifter fra bogens univers.

Zenia Santini

FORVANDL DIT LIV NU!

Anja og Zenia har netop lanceret et dagsseminar under titlen FORVANDL DIT LIV NU!, som de blandt andet kommer til Aarhus med den 1. februar og Roskilde den 15. marts 10-15. Læs mere om seminaret på deres hjemmeside her: Forvandl dit liv nu!

Kurset koster 499,- og når du går derfra, ved du:

- Hvordan en sund ufanatisk livsstil kan ændre dit liv
- Hvordan du kommer af med din sukkertrang én gang for alle
- Hvorfor sundhed handler om meget mere end kost og motion
- Hvordan du kan være sund uden at fjerne det, du holder allermest af
- Hvordan du laver en gradvis omstilling af kroppens signaler
- At sundhed ikke er endnu en opgave på listen

Rigtig god dag til dig og håber, at du må finde god inspiration i REJSEN TIL SUNDHED til at bringe dine nytårsfortsætter på vinger :-)