Indlæg fra august 2013 | Sif Orellana
#fa0505

Indlæg fra august 2013

1. oplag af 'KRAM' udsolgt på under en måned

Kære venner.

Tænk engang! Efter knap en måned på markedet er 1. oplag til 'Kram i madkassen' udsolgt på nær ganske få eksemplarer. I dag gav jeg grønt lys til at sætte 2. oplag i tryk, og nu håber jeg bare, at den sidste rest fra 1. oplag holder til de nye triller ud på forhandlernes hylder. Det havde jeg alligevel ikke regnet med! Godt nok vidste jeg, at mange familier ude i det danske land nok kunne bruge en god portion ny inspiration til madpakkerne, men at det var så mange, og at interessen var så stor for straks at slå en klo i min nye bog og invitere den med hjem på hylden, det havde jeg ikke lige forudset.

Det glæder mig dog usigeligt, og jeg vil gerne sige tusinde tak til alle jer, der dels har henvendt sig til mig og efterlyst såden en samlet bog fyldt med madpakketips, dels har suppleret jeres samling med et eksemplar af min nye bog, da den omsider kom til verden. Jeg håber, at den må bringe jer inspiration og glæde.

Går du også op i at lave nogle gode madpakker, og har du endnu ikke et eksemplar af 'Kram i madkassen' på hylden derhjemme, så kan du måske komme særdeles nemt til din helt egen udgave ved at deltage i konkurrencen om et ud af 5 signerede eksemplarer her. I samarbejde med 'Sæson for god smag' udlodder jeg nemlig en håndfuld af min nye bog, og alt det kræver at deltage er at sende en mail til saeson@lf.dk med navn og adresse og skrive KRAM i emnefeltet. Vinderne trækkes den 20. september, og de heldige får direkte besked.

Kan du ikke vente, men vil sikre dig et eksemplar med det samme, kan du købe den som "rigtig" bog her og som e-bog her. Sidstnævnte sendes med det samme til dig over mailen, så du har den øjeblikket efter.

Har du lyst til et smugkig ind i bogens univers og til at få adgang til tre opskrifter ganske gratis. Så klik på opskrifterne nedenfor, som jeg har udlånt til redaktør Pernille Bech fra Sæson for god smag.

Babytærter med spinat og parmesan
Fuldkornspastasalaten, der ville med på tur

Ungernes figenpålæg

Når lysten til lidt forkælelse rammer om morgenen

Ja, hvad gør man så? Lysten til at hygge lidt om sig selv kan jo slå ned når som helst, og hjemme hos os meldte behovet sig i morges. Eller... for at være helt ærlig, så var vi faktisk lidt på forkant med behovet, for allerede i går aftes besluttede vi os for, at vi ville slå øjnene op til en omgang morgenmad, der ikke normalt hører til på en tirsdagsmorgen - men netop dét gør det jo nogen gange ekstra lækkert og hyggeligt.

Forleden spottede jeg i supermarkedet en pose med risengryn, hvis farve var noget mere gyldenbrune end de sædvanlige. Posten kom fra Urtekram, som jeg er en stor fan af. De laver så mange skønne produkter, og jeg følger nøje med i de nye produkter, der kommer fra dem løbende. Og nu har de altså præsteret en pose med ris til risengrød bestående af økologiske, korte fuldkornsris, der i smag og konsistens er lidt mere aromatisk og rustik. Meget lækre!

I min barndom diskede min mor nu og da - især i den kolde tid - op med et lille lækkert ganeforkælende indslag, som du måske også husker fra din egen barndom: Risklatter rørt med risengrød, æg, mel, sukker, vanlijesukker og et nip salt. De blev bagt i lidt smør på panden og serveret dampende varme - sprøde udenpå og dejligt bløde og lækre indeni. Vi strøede et tyndt lag kanelsukker henover dem og lod dem ledsage af en kop velbrygget te.

Og det var sådan en omgang, vi nød i morges, inden fløjten lød og vi drønede afsted mod skolen. Morgerner kan tit være frygteligt travle - sådan er de i hvert fald ikke helt sjældent hjemme hos os. Man er så træt, når vækkeuret ringer, og vil hellere sove et kvarter mere og så øge tempoet lidt, når man endelig får smidt slæverne ud over sengekanten. Det gør nogen gange, at jeg ikke selv når at sidde og spise morgenmad omkring bordet, men bruger tiden på at smøre nogle gode madpakker og lige sikre mig, at alle drengene har husket at pakke deres gymnatik- og svømmetøj, taget de udprintede papirer inde i printeren osv. Jeg arbejder dog ihærdigt på at ændre på denne tendens til for stramme programmer om morgenen, for der er da ikke noget bedre end at have lidt luft, tid og ro til lige at dække et hyggeligt morgenbord, lave noget god morgenmad (og god morgenmad kan altså også høre til i den sunde afdeling, hvad den sædvanligvis er hjemme hos os - elsker for eksempel selv en portion mager yoghurt med hjemmelavetmüsli med masser af gode frø, nødder og gryn i toppet med et par spiseskefulde friskkværnede hørfrø). Vi bestemmer jo selv, om vi vil overgive os til - eller mønstre viljestyrke og selvdisciplin til at tage kampen op mod -  den indre stemme, der mere end hvisker: "Giv bare vækkeuret et donk. Du har brug for søvn; kan du ikke mærke, hvor træt du er? Sov nu bare...". Og lykkes vi med at mane denne stemme til jorden, skyde dynen til side og træde ud på soveværelsesgulvet, så skal der sjældent gå ret mange øjeblikke, før man takker sig selv for at have foræret sig selv det ekstra kvarter.

Måtte I også have lyst til at bage en omgang skønne risklatter, så får du lige opskriften her. I min barndom fik jeg dem næsten altid om eftermiddagen, så det er jo også en god mulighed :)

Risklatter som i gamle dage
6-8 stk.

ca. 5 dl risengrød (brug evt. fuldkornsgryn, så du lige sikrer, at I får lidt gode fibre)
2 æg
1/2 tsk vaniljesukker
3 spsk hvedemel (gerne med skal- og kimdelene bevaret)
smør til stegning (eller kokosolie, hvad jeg brugte i morges)

Kog risengrøden efter anvisning på posen. Bland alle ingredienserne i en skål. Varm panderne op på komfuret, tilsæt lidt smør eller kokosolie og anbring 4 store grydeskefulde af dejen på hver pande. Lad dem stege ved middel varme, indtil de er gyldenbrune og gennembagte på hver side. Server rygende varme med kanelsukker og en god kop te. Læn jer tilbage og nyd det herlige måltid.

Rigtig god fornøjelse.

Nyt superhit til madkassen - minirugbrød bagt i muffinform

Kære læser.

Jeg håber, du har det godt og er ved at finde dig godt til rette i hverdagen igen. I går skrev jeg, at jeg havde været en tur i køkkenet for at bage til den kommende uges madpakker, og lovede lige at lægge opskriften på bloggen. Den kommer her, og er selvfølgelig hentet fra min nye madpakkebog, Kram i madkassen. Håber, den må smage både dig og dine madpakkespisere godt.

Minirugbrød bagt i Muffinform
ca. 8-12 styk alt efter størrelsen på muffinhullerne

Disse minirugbrød bagt i muffinform er et lækkert indslag i madpakken. De stammer fra min nye madpakkebog, og er et ideelt indslag i madkassen, da de smager godt og er et mættende og fiberrigt frokostbrød med en god ostehaps, en humpel agurk og en tomat. De er også nemme lige at gribe om og tage med ud på legepladsen i et frikvarter, hvor maven knurrer.

2 dl knækkede rugkerner
1⁄2 dl rosiner
1 dl knuste hørfrø
3 dl kærnemælk
2 dl rugmel
3 dl havregryn
1/2 dl mørk maltmel (kan udelades - kan købes i helsekostforretninger)
1 dl solsikkekerner
2 tsk natron
1 tsk salt

Udblød rugkerner og rosiner i koldt vand, natten inden, de skal bruges, eller i lunkent vand i et par timer. Knus hørfrøene i en morter eller en rengjort kaffemølle. Hæld vandet fra rugkernerne og rosinerne og kom dem op i en røreskål sammen med de øvrige ingredienser. Jeg bruger min Kitchen Aid til at røre dejen godt sammen, men du kan også sagtens gøre det i hånden. Fordel dejen i smurte muffinforme. Og ja, det er rigtigt! Dejen skal ikke hæve. Det gør den inde i ovnen. Bag mini-rugbrødene i 40 minutter ved 180 grader med varmluft.

Tip
Du kan selvfølgelig også bage dejen i en brødform og lave et stort rugbrød i stedet. I så fald skal du bage brødet i en lille time ved 175 grader med varmluft.

Tip til choko-rugmuffins
I 'Lagekagehuset' kan man købe de dejligste rugbrødscookies med mørk chokolade – en oplevelse, der virkelig får mundvandet til at løbe. Du kan lave en udgave, der ligner meget, ved at tilsætte 100 g mørk chokolade med 70 % kakaoindhold til dejen her. Du skal bare hakke chokoladen groft og blande den i dejen. Bagefter kan du hakke en håndfuld hele hasselnødder groft og drysse dem over muffinene. Man tror næsten ikke, at noget kan smage så godt og samtidig være så relativt sundt. Uhm, prøv det!

Hvis du måtte have lyst til at få mere inspiration til madpakkerne, kan du købe min nye bog her i trykt format og her som e-bog, der straks sendes til dig pr. email. Den byder på 60 superhits til madpakken, som alle er testet og prøvesmagt af mit eget lille børnepanel bestående af mine sønner og deres kammerater :)
 

 

Vil du høre om en god bog, jeg læser for tiden?

Billedet er skudt for en god uge siden på Anholt, hvor min familie og jeg tilbragte sommerferiens sidste ferieuge.
Det er mine sønner og lille niece, der står i vandkanten og lige tager havet i øjemål. Er farven på havet ikke fantastisk? Den farve er simpelthen den ubetinget smukkeste farve i hele verden, hvis du spørger mig :)

Ja, du tænker nok, at dette blogindlæg handler om sommerferie, for det vidner billederne jo om, men det gør det faktisk ikke. Sommerferien sidder dog stadig i kroppen og gode oplevelser har fået tildelt plads i det indre billedgalleri. Nogle af dem er også blevet til fotos skudt med mit kamera, og dem kan du lige få en lille introduktion til her.

Indlægget er faktisk snarere om lige nu og her. Det er lidt dagbogsagtigt i stilen, for dagen har været en rigtig selvforkælelsesdag for mig, og jeg vil gerne dele nogle af oplevelserne med dig.

Den startede som en sløv morgen med langsom opvågnen uden vækkeur og en dejlig fristund under dynen med en god kop te og en bog, jeg næsten ikke kan lægge fra mig. "Hvilken?," tænker du jo nok, og det er selvfølgelig én af de ting, jeg vil indvie dig i i dag :)

Måske har du læst den selv for laaaang tid siden, for det er mit indtryk, at det er en bog, som mange har haft stor glæde af at fordybe sig i, og den er vel egentlig med tiden blevet lidt af en klasiker hos de, der har en stærk nysgerrighed efter at trænge ind under huden på, hvad dette liv egentlig handler om og hvordan vi mennesker er strikket sammen følelsesmæssigt, mentalt og åndeligt. Den er udkommet i et hav af lande og googler man den, kommer der tonsvis af henvisninger op. Og nu er den altså også landet på mit sengebord.

Bogen er skrevet af Eckert Tolle og hedder "Lev i nuets kraft" med undertitlen "Meditationer og øvelser", men lad mig sige med det samme, at det ikke primært er en meditionsbog, men en bog, der stiller skarpt på den kolossale værdi, der ligger i at øve sig i at tune sin opmærksomhed ind mod nuet fremfor at lade tanker og bevidsthed suse rundt og evaluere på fortidige hændelser eller rette sig mod alt det, der venter ude i fremtiden, der vækker enten længsel og spændt forventning eller frygt og bæven.

Tolle taler meget om, hvor stor indflydelse, vi selv har på, hvilke tanker vi lukker ind i vores sind, og hvor stor betydning karakteren af disse har for prægningen af vores livssyn, selvforståelse og handlemønstre. Og hvor er det bare rigtigt! Det er ikke ny viden hos mig, men et område, jeg finder dybt interessant, fordi det det er noget, vi rent faktisk selv kan styre, hvis vi øver os, og fordi jeg ved - belært af erfaring - at der virkelig er rigtigt, at vi ikke alene er "hvad vi spiser", som man jo har sagt i så mange år, men også i høj grad er, "hvad vi tænker". Så det gør mig ikke det mindste at blive mindet om disse vigtige pointer jævnligt. Der sker jo desværre også tit det - det oplever jeg i hvert fald temmelig ofte selv - at hvis vi ikke er opmærksomme, ja, så overlader vi ofte ansvaret for vort indre kontrolrum til autopiloten (læs: vore fastlåste overbevisninger), og disse overbevisninger er sjældent sammenfalende med vores såkaldt 'sande jeg'. Overbevisninger om os selv og livet er ofte nogen, vi har fået overleveret i barndommen eller på anden vis tillært os, og de er sjældent pålidelige vidnesbyrd om, hvem vi virkelig er.

Tænk blot på, hvordan du under opvæksten former et mentalt billede af, hvem du er, der er præget af den opdragelse, du får, det miljø, du vokser op og de historier, dine nærmeste fortæller dig om dig. Faktisk kan man måske snarere sige, at de tanker og det selvsyn, der er formet af ovennævnte prægninger er dem, der danner dit 'ego', som kan beskrives som en slags 'falsk selv', der skabes gennem ubevidst identifikation med alle de tanker, der huserer i dit sind. Det er måske en anelse kryptisk, dét, jeg giver udtryk for her - i hvert fald for de, der ikke har læst Tolles bog. Det kan jeg godt forstå, hvis nogen måtte tænke, for det kræver nok lidt flere ord og uddybninger, og ja, dem leverer Tolle altså, hvis du skulle være interesseret og ikke har læst hans bog i forvejen. Så dette er egentlig blot en lille appetitvækker og introduktion. Håber, det har givet dig lyst til at læse mere om emnet.

Efter min morgenstund i selskab med Tolle, sprang jeg i yoga-tøjet og drog afsted mod en times undervisning  efterfulgt af en rask løbetur på løbebåndet. Yogaen er jeg vild med og med tiden, er jeg faktisk blevet så god til øvelserne, at jeg ikke syrer fuldkommen til i hele kroppen og bare ligger og stønner opgivende. Så nu er det sjovt! Sådan er det jo med al ny læring. Man skal lige have fat om teknikkerne, og når færdighederne er ved at indfinde sig, bliver man nu og da 'hooked'. Og det er jeg altså blevet med yogaen. Jeg har dyrket yoga i en hel del år, men ikke så stabilt, og selvom det måske ikke ser så hårdt ud, ja, så kan jeg ellers godt lige love dig for, at det kræver styrke, smidighed og udholdenhed at klare sig igennem en time på gulvet. Men hold da op, hvor han man det bare godt bagefter! Det er sand balsam for krop, sjæl og sind.

Derefter stod den på en tur på loppemarkedet med gode 'fangster' med hjem i tasken, bagning til madpakkerne i den kommende uge, en omgang græsslåning samt lidt idégenerering i forbindelse med et nyt bogprojekt, jeg har i støbeskeen. Og nu venter et godt aftensmåltid og lidt filmhygge. En dejlig søndag! Bageopskriften var fra min nye madpakkebog - den får du i morgen her på bloggen :)

Billederne på dagens blogindlæg er som nævnt indledningsvis fra min sommerferie på Anholt med familien. Hvis du ikke har haft fornøjelsen af at gæste Anholt endnu, kan jeg fortælle dig, at det er et fantastisk feriested, der også har den fordel, at det ikke kræver udenlandsk valuta i håndtasken at komme dertil. Tit farer vi jo afsted mod sydlige himmelstrøg, mens vi glemmer, at der er nogle skønne steder i vort eget lille land at holde ferie, og Anholt er altså efter min mening ét af dem. Vildt, at det ikke er mere end en god uges tid siden, at vi nød sådanne badedage, som dem, du ser på billedet. Mentalt er jeg allerede ved at slippe sommeren, og jeg aner efterår i luften. Og ved du hvad? Jeg glæder mig faktisk. Jeg ELSKER sommeren, sikkert helt som du, men der er også noget ved efteråret: Den høje, klare blå himmel og alle de gode ting, man kan høste fra naturens spisekammer og forvandle til lækkerier i køkkenet: de rødkindede æbler, nødder, hyldebær, brombær, mirabeller. Så jeg er klar til at skifte sommergarderoben ud med strikkede trøjer og varme strømper. Efterår, du er ventet, men sørg nu for at forkæle os med nogle gode solskinsdage med høj, blå himmel og ikke alt for kolde temperaturer. Dem vil vi gerne vente med til vinteren overtager stafetten. Men så er vi også klar til dem, julebag og indehygge en masse :)

Håber, du fandt glæde ved mit indlæg. God aften til dig og dine.

Ps. Vil lige minde om, at hvis du skal nå SAXO's skolestartstilbud på hele mit sortiment af bøger (30% rabat), så er det sidste dag. Du finder dem her.

Tinkerbell Books træder ind i en ny æra

Kære alle sammen.

Det er faktisk lidt halvstort for mig, dét, jeg vil dele med jer her. Jeg har kort nævnt det på Facebook, men endnu ikke afsløret det her på bloggen. For få dage siden udgav jeg nemlig min allerførste e-bog på mit forlag, Tinkerbell Books. Det var e-bogsudgaven til KRAM I MADKASSEN, som nu er mulig at anskaffe dig for kun 109,95 kr., hvorefter du vil straks vil få den leveret direkte over emailen i en lækker pdf-udgave med alle billeder bevarede, interaktiv indholdsfortegnelse og hyperlinks. Hvorfor jeg finder det relevant at udgive e-bøger? Ja, nu skal du høre om grunden til, at jeg også har taget skridtet til det :)

For mig er det afgørende, at mit forlag er med på de nyeste trends. Det gælder både layoutet, indholdet og præsentationsformet. Så selvfølgelig skal Tinkerbell Books også udgive en e-bogsversion af alle de bøger, det overhovedet er muligt at lave e-bogsversioner af.

Den 30. august udkommer 'GREEN KITCHEN STORIES' jo på mit forlag, som er en fuldkommen fantastisk vegetarisk kogebog af det unge dansk-svenske par, Luise Vindahl og David Frenkiel, og lige i disse dage ligger jeg i forhandlinger med australske Hardie Grant Books om køb af e-bogsrettighederne. Jeg var så priviligeret at blive udvalgt som den, der "fik lov" at købe rettighederne til udgivelse af den trykte danske version. Jeg skriver "få lov til", fordi vi faktisk var flere danske forlag, der var interesserede og mindst to af dem var nogle af Danmarks største. Så at de valgte mig er et kæmpe skulderklap, som jeg er utrolig stolt af og glad for. Så nu må vi lige se, om den også kommer som e-bog, men ellers vil jeg virkelig opfordre dig til at holde øje med den hos Bogklubben Bolig & Livsstil (hvor den er månedens bog her i august, på SAXO, i boghandlerne og i Coops varehuse.

"Rejsen til sundhed", der bliver en helt ny måde at præsentere en sundhedsbog på - i en form, der mest af alt minder om en medrivende og oplevelsesmættet opdagelsesrejse foretaget af to unge videbegærlige og livskraftige ernæringseksperter, der som kvindelige modstykker til Indiana Jones begiver sig ud i verden, ikke for at finde den hellige gral, men for at indfange svarene på, hvordan vi almindelige mennesker kan integrere sundhed på alle væsentlige planer i vores liv og hverdag uden at give afkald på alt det, der giver os livskvalitet og værdi. Anja og Zenia, der har skrevet bogen, har formet konceptet til den i tæt samarbejde med mig, og det har været en sand fornøjelse at folde det ud i den form, der er så appellerende, lærerige, rig på oplevelser, spændende møder med nogen af verdens fremmeste sundhedseksperter inden for både gastronomi, yoga, mindfulness, krydderier, meditation, sukkerafhængighed og alt muligt andet. Bare glæd dig - den bog er aldrig set på markedet før. Der er ingen, der ligner den, og jeg spår den et stort potentiale - også internationalt! Og ja, den bog kommer altså også som e-bog fuld af lækre rejsebilleder af Anja og Zenina selv, mundvandsfremkaldende madbilleder af Ditte Ingemann fra The Foodclub, portrætter af de to skønne forfattere bag bogen af dygtige Tia Borgsmidt bl.a. kendt for hendes smagfulde billeder af mad og interiør til bl.a. Alt for damerne, BoligLIV, FIT Living m.fl. Kunne du tænke dig at se ét af hendes skud? Så kig med her nedenfor. Det er Tia, der har stået bag linsen, da det blev knipset!

Så ja, mit forlag, Tinkerbell Books, træder i 2013 ind i en helt ny æra med dette nye tiltag, en æra, jeg længe har glædet mig til, at jeg var klar til at tage skridtet ind i. Og nu var tiden altså moden. Skønt, når en drøm hopper ud af sindet i sin egenskab af "plan under tilblivelse" og bliver omsat til konkrete handlinger. Det er det, det hele handler om. Drømme er dejlige, men de bliver først for alvor vakt til live, når de forvandles til konkrete produkter, handlinger eller projekter :)

"Men hvad er dit eget bud, Sif, på, at e-bøger egentlig er attraktive", tænker du måske? Og ja, det er et godt spørgsmål, som jeg naturligvis har tænkt en del over som forlægger og helt almindelig bogelsker. Efter min mening er der ikke ret meget, der overgår at sætte sig med en "rigtig" bog i hænderne, man kan bladre i, dufte til, og mærke på. Det elsker jeg, og det kommer helt sikkert aldrig til at ændre sig. Men, når jeg skal pakke min kuffert og tage mine yndlingsbøger med mig på ferie - og tro mig, jeg rejser med tonsvis af bøger uanset, hvor jeg drager hen i verden - ja, så er jeg jo ved at gå i knæ, og må bare sande, at jeg får et ikke alt for opmuntrende topmøde med damen ved overvægtsskranken om, hvor mange skilinger, jeg skal smide i hendes bøsse for at få min kuffert med på flyet. Ligeledes er mine bogreoler så fulde, at jeg næsten ikke kan snige en enkelt fir-sidet folder ind i den. Og jeg har ikke ret mange flere kvadratmeter herhjemme til at banke flere reoler op. Så hvad gør jeg? Jeg kan jo ikke bare stoppe med at købe de bøger, jeg elsker at læse og lade mig inspirere af? Og her står fordelene ved e-bøger jo i kø. At kunne hente al sin yndlingslitteratur ned til sin Ipad og lægge den lille slanke sag i kufferten med, hvad der svarer til 10-20 kilo bøger forvandlet til omkring 680 gram, der lige er klar til at finde frem, hvor man end er, og uden hold i ryggen, ja, det er da afsindig smart. Og I-paden tager altså ikke mange hyldemeter op i reolen heller. E-bogsversionerne er ligeledes gode at finde frem i sofahjørnet, i sommerhuset, i køkkenet, hvor man nemt kan søge på den opskrift, man vil lave og ja, i flyet, toget, lufthavnen, på hotellet, i ferielejligheden - overalt. Og så er bøgerne ovenikøbet temmelig billige at komme i nærheden af - min nye KRAM I MADKASSEN står for eksempel i 109,95 kroner og leveres straks over din email. Det er da en god pris! Det synes jeg i hvert fald :)

Så ja, dette er ét af de nye tiltag, jeg er stolt af at søsætte her i 2013. Det andet er, at jeg har fundet tiden moden til at udgive andres bøger end mine egne. Bogklubben Bolig & livsstil har netop meddelt, at de har solgt 1200 eksemplarer af 'GREEN KITCHEN STORIES' her i august, hvor de udbød den som 'Månedens bog'. Tilbage resterer kun 50 eksemplarer på lager, og det betragter de som en kæmpe succes. Jeg har købt 4.000 eksemplarer hjem og forventer, at de - ligesom i USA, England og Australien - vil blive revet ned fra hylden. Så er du - ligesom så mange andre madører - fan af David og Luises vidunderlige gastronomiske univers på deres blog, så vil jeg anbefale dig at overveje at forudbestille den hos SAXO, hvis du vil være helt sikker på at få fingrene i et eksemplar.

Og så lige en sidste ting. SAXO kører i denne uge - tror, det slutter i morgen - et helt særligt her-og-nu-tilbud på mine bøger, hvor du får 30% på alle de titler, der er udkommet fra min hånd. Det er for at markere udgivelsn af min nye madpakkebog, hvor de har valgt at gøre mig til 'UGENS FORFATTERFOKUS' og altså give en skarp pris på alle mine bøger. Så mangler du nogle i samlingen, er det et godt tidspunkt at slå til lige nu :)

Mange glade sommerhilsner herfra.
Sif ♥

Opskrift på hjemmebagt kringle, der vækker mindelser om mormorhygge i barndommen

I går oploadede jeg et billede af min hjemmebagte kringle på Instagram, og jeg fik snart efter forespørgsler på opskriften Jeg lovede at poste den herinde på min blog, og det løfte vil jeg selvfølgelig holde :) Måtte du have lyst til at bage en kringle mage til, kan du finde opskriften her. Den stammer oprindeligt fra min lille juleinspirationsbog, Sifs magiske julekalender. Der er nok til at traktere en rigtig stor familie i denne kringle, og den kan altså sagtens bages, selvom sneen ikke drysser fraoven.

Måtte I ikke kunne sætte hele kringlen til livs på én omgang, kan du sagtens fryse den resterende del ned, og så tage den op og varme den i ovnen, når lysten til kringle melder sig på ny. Hvis du er glad for en lidt mere rustik krumme, kan du med succes bytte 200 g af hvedemelet ud med hvid hvede, hvor skal- og kimdelene er bevarede. Men alt det står også inde på opskriftssiden. Med ønsket om, at den må smage dig dejligt!

Kh.
Sif

Vil du med i køkkenet, så tilmeld dig min madskole den 8. sept. kl. 11-12.30

Den 6.-8. september lyder startskuddet til årets store Food Festival på Tangkrogen i Aarhus - et samlingspunkt for alle gourmeter og madentusiaster, private såvel som professionelle. Sidste år gæstede intet mindre end 27.000 gæster og over 200 aktører og kokke festivalen og gjorde dermed begivenheden til en succes, der langt oversteg arrangørernes forventninger. Igen i år bliver nyeste viden og lærerige madoplevelser serveret på Tangkrogen, og fokus er i år særligt lagt på at inddrage publikum i leg, smag og viden.

Det lyder da som en begivenhed, man ikke må gå glip af, og det sker heller ikke for mit vedkommende, for jeg har nemlig takket ja til at selv at stå i spidsen for en madskole, og det glæder jeg mig rigtig meget til!

Så hvis du og dit barn kunne tænke jer at mødes henover skærebrættet og bageskålen den 8. september kl. 11-12.30, og få en god portion frisk inspiration med jer hjem, vil jeg se frem til at byde jer velkommen. Fokus vil være på KRAM I MADKASSEN, og du og dit barn involveres selv i madlavningen. Inden vi skilles, vil I få små smagsprøver med hjem på jeres hjemmegjorte madpakkehits. Hvis jeg har vakt din interesse, kan du se priser og evt. booke plads på min madskole her. Der er kun plads til 24 deltagere i alt på holdet, og det er efter først-til-mølle-princippet. Så tøv ikke for længe, hvis det kunne være noget for dig og jer :)

Læs evt. mere om Food Festivalen her og tilmeld dig deres nyhedsbrev.

Der er også mange andre spændende kokke og gourmeter, der afholder mad- og kokkeskoler under festivalen. Klik på billedet nedenfor for yderligere information.