#ff28a2

Indlæg fra august 2012

Til casting i København

Kære alle sammen

I skrivende stund sidder jeg i hjertet af København og slapper lidt af ovenpå en ret særlig oplevelse, jeg gerne vil indvie dig i. Forleden fik jeg nemlig et lidt usædvanligt opkald fra en caster fra København, der var på jagt efter en kvindelig studievært til et nyt madprogram, der skal optages og sendes på én af de landsdækkende kanaler i Danmark næste år. Hun mente, at jeg rummede en række af de kvaliteter, hun og de redaktionelle kræfter bag programmet søgte, så hun ville gerne invitere mig til en casting i København. Og den fandt altså sted i dag, og gik godt, så vidt jeg kunne vurdere :-)

Endnu kan jeg desværre ikke  fortælle så meget mere, om hvad programmet og opgaven går ud på, for sådan noget er jo mægtig hemmeligt, indtil den afgørende beslutning er truffet, om hvem redaktionen ønsker at samarbejde med. De havde haft et par håndfulde kandidater inde til casting foruden mig, så det bliver spændende at se, hvem de ønsker at arbejde videre med. Måtte de finde potentiale i et samarbejde med mig, vil jeg glæde mig til at høre mere om projektet og afklare, om en sådan opgave vil kunne passe godt ind i mit forlags- og forfatterliv. En rigtig interessant mulighed i hvert fald.

Og så folder København jo også et stort gastronomisk program ud i disse dage indenfor konceptet 'Copenhagen Cooking'. Så det skal jeg kigge nærmere på her i weekenden. I morgen skal min mand og jeg  blandt andet en tur ind i Rantzausgade, hvor en lang række internationale restauranter er blevet indbudt til at lave gadekøkken, afholde workshops og skabe "en mangfoldighedsfest i verdensklasse", som der står i informationsmaterialet. Det skal nok blive inspirerende.

Jeg ønsker dig en rigtig dejlig weekend. Skønt at kunne slappe af med lidt god mad og hygge et par dage.

Kreativt værksted & en juvel til dig

"Fortæl hvilken inspiration, du har lyst til at dele". Sådan lød udfordringen fra Lene Nygaard fra designermor.dk, da hun for nylig stillede det medsøsterpanel, jeg er repræsenteret i, månedens opgave. “Sikken masse muligheder, sådan en opgave åbner op for,” tænkte jeg. Det første, der slog mig, da jeg læste Lenes mail var dog, at jeg havde lyst til at give jer et smugkig ind i mit kreative skriveværksted, hvor "Gartnerinden & lykkesmeden" jo, som I ved, er ved at blive skabt. 

Hvis du har lyst til at læse mit indlæg og få en lille smagsprøve-opskrift fra bogen kan du klikke her.

Rigtig dejlig dag til dig. Her hos mig dufter der af "Gulerodskage med lakridsglasur" og "Helsemuffins fra det lille gartneri", og kameraet har fundet sin plads på stativet klar til at forevige kagerne i min nye bog.

Et kig ind i fotostudiet

I dag buldrer ovnen og sender besnærende dufte ud i køkkenet. Den står på fotografering af opskrifter til "Gartnerinden & lykkesmeden", og dagens program folder først og fremmest lækkerier ud, der hører hjemme i afdelingen "Fedtfattige kager og sunde snacks". Det lyder måske lidt frelst, men det er det nu ikke. Trangen til lidt forkælelse rammer bare både i hverdagen og weekenden, og så er det jo godt at have nogle opskrifter på lager, der smager fantastisk, men ikke blæser os helt omkuld med usunde fedtstoffer, kalorier og sukker i uhyrlige mængder. Så min lille udfordring til mig selv har været at udvikle sådan en håndfuld opskrifter, så vi med lidt bedre samvittighed kan give efter for lidt søde forkælelser til aftenkaffen. I mange af opskrifterne er der tænkt citron, rødbede, gulerod, æble, svesker og andre vitaminholdige sager ind, og gældende for dem alle er, at de ikke indeholder smør, men sundere fedtstoffer som kokosolie og majs-, raps- og solsikkeolie. 

Opskriften på dagens blogindlæg er en "Juvelkage med rødbede", og kombinationen af den dybe, mørke kakaopulver, vaniljesukkeret og de fintrevne rødbeder er bare god.

Og så går jeg såmænd også og tæller lidt ned i disse dage, for om præcis en uge starter jeg på masteren på Positiv psykologi. Det glæder jeg mig til. Alle billeder til "Gartnerinden" skal være i hus inden da, så det snurrer her i køkkenet. Det bliver spændende at få fyldt lidt ny viden på de indre hylder, og for, at det ikke kun er mig, der får glæde af det, vil jeg løbende indvie dig i de meste interessante og relevante emner, undersøgelser og resultater, vi bliver introduceret til. Så det bliver en lang række universer, vi vil bevæge os ind i her på bloggen de kommende måneder. Det er universer, som "Gartnerinden & lykkesmeden" også åbner døren op til på bogens 320 sider, og det samme vil jeg altså gøre her på bloggen. Det bliver emner som: Mad og sund livsstil, lykke, selvledelse, familieliv, job og karriere, tidsstyring, udfoldelse af styrker, det gode liv, indretning, forældreskab, parforhold, søvn, yoga, meditation, motion, positiv tænkning osv. -  områder, der optager de fleste moderne kvinder i dag. Byd endelig ind med kommentarer, idéer og forslag, hvis du har lyst. Det er altid så dejligt med liv på bloggen :-)

Her til sidst vil jeg lige fortælle dig om en film, jeg så i går. "Anonymous" hed den. Den handlede om Shakespeares liv og virke, og var bygget op over den påstand, at det slet ikke var Shakespeare selv, der havde ført pennen til alle de storslåede teaterstykker, digte m.v., der bærer hans navn, men en jarl, der af forskellige grunde (som filmen afslører) ikke kunne stå frem som den egentlige ophavsmand. Lidt af en omskrivning af den historie, vi normalt har fået fortalt om Shakespeare og hans bedrifter. En god film, så den kan jeg godt anbefale dig, hvis du er i filmhumør en aften i den kommende tid.

Rigtig dejlig aften.

"Sifs magiske julekalender" på gaden 15. oktober

Så er datoen på plads! 14. september sættes "Sifs magiske julekalender – 24 velsmagende og kreative idéer til sjove juledage" i tryk. Det er lidt af en milepæl at nå denne dato, for mange timers arbejde med tekst, opskrifter, fotos, opsætning med videre har fundet sted i månederne op til, og når knappen aktiveres på trykkeriet, føles det næsten som at sætte en fødsel igang :-)

Her ved siden af kan du se forsiden på kalenderen og nedenfor vil jeg give dig et lille smugkig ind i bogens univ

Idéen med julekalenderen har været at skabe en handy, hyggelig og stemningsfuld juleinspiraitionsbog pakket med nemme og lettilgængelige juleidéer, håndtegnede illustrationer og atmosfærefyldte farvefotos, som kan skabe juleglæde og stemning hjemme i dit og din families hjem i tiden op til jul. Det har fra starten af været mit ønske, at den skulle kunne erhverves af alle til en overkommelig pris, så jeg har prissat den på 99,95 kroner.

I bogen præsenterer jeg dig for 24 opskrifter, kreative idéer og lege, der på nem og overskuelig vis kan få jeres december måned til at emme af velsmag, kreativitet og julehygge. Jeg har desuden krydret kalendren med et juleeventyr og et bonuskapitel med fire af mine yndlingsopskrifter på julens bedste kager.

Hvis du kunne tænke dig et par eksempler på, hvad der er med i kalenderen, kan jeg nævne, at jeg blandt andet har forsynet den med opskrifter og idéer til: honningmænd, nougattine, fortryllende rystekugler, kræmmerhus med mundgodt, pebernødder med overraskelser, snemands-slikkepinde, pakkeblomster, monsterstore snefnug, solbærtoddyer med indbygget julehumør og svenske “lussekatter”.

Jeg håber, du kan lide, hvad du ser. Julen er jo efter min mening en magisk tid. Selv har jeg i hvert fald elsket julen lige siden, jeg var helt lille, og jeg mindes de små overraskelser og kreative og kulinariske indslag, min mor sneg ind i hverdagen i min barndom, med største glæde. Mange er disse indslag er siden hen blevet en del af mine drenges jul, og i bogen vil du finde opskrifter og beskrivelser af en god portion af dem, der gør, at de måske også kan blive en del af jeres jul :-) Hyggelig tanke.

Rigtig dejlig aften og på genhør i morgen.


 

Godmorgen og dejlig lørdag

Kære alle sammen

Vil blot ønske jer en rigtig dejlig lørdag. Selv er vi ved at pakke taskerne for at sætte kurs mod Svinkløv, hvor vi skal op og skyde nogle dejlige stemningsbilleder til mine kommende projekter. Nogle af billederne kommer allerede med i "Gartnerinden & lykkesmeden", og jeg vil præsentere jer for en lille smagsprøve, når jeg er godt hjemme igen. Hvis I ikke kender Svinkløv, kan jeg varmt anbefale jer at skrive det på listen over skønne udflugtsmål. Naturen er fantastisk: Det brusende hav, de dueblå og rødmalede fiskerbåde, klitterne, svinklovene, lyng og snørklede skovstier med vandløb og junglestemning. Skriv, hvis I skal have tips til gåture eller lignende. Jeg kender stedet ganske godt efterhånden og byder gerne ind med forslag til udflugsmuligheder :-)

Billedet på dagens indlæg er en virkelig lækkerbisken, som kan laves på ingen tid. Det er citronpestovendt fuldkornsspaghetti med et drys af mynte. Den er med i "Gartnerinden & lykkesmeden".

Dejlig dag til jer alle.

Så er mine kommende bøger på vej i tryk

Kære alle sammen

Der har været meget stille på min blog den seneste tid, og det må alle I undskylde, der er gået forgæves herinde for at få en lille opdatering og måske hente lidt frisk inspiration. Årsagen er, at jeg har investeret al den tid, jeg kunnet finde i mit arbejdsprogram til at få bragt mine to udgivelser godt til verden. Nu er målstregen meget nær - første trykstart i næste uge -  og hvor er det bare en dejlig følelse :-) Den 15. oktober kommer "Sifs magiske julekalender" på gaden og den 5. november udkommer min store bog i år: Selvudviklings- og inspirationsguide "Gartnerinden & lykkesmeden". Så det har virkelig summet af travlhed i både skriveværksted, fotostudiet og på forlaget, og det har desværre gjort, at jeg ikke har nået mine daglig blogindlæg. Jeg har savnet mit blogliv, og glæder mig rigtig meget til igen at puste nyt liv i aktiviteterne herinde og ikke mindst høre lidt fra dig, hvordan du har haft det henover sommeren, hvad du har af planer for den sidste del af året osv. Jeg skylder også en del af jer svar på jeres dejlige mails. Beklager ventetiden. Meget snart vil I finde en hilsen fra mig i jeres mailbox :-)

Der er så meget at fortælle fra de seneste måneders begivenheder, aktiviteter og projekter: I juni tilbragte jeg en skøn uge i Rom og hentede dér masser af inspiration til nye retter, fandt nye tips og idéer til min storbysrejsebog og skød en masse stemningsfulde billeder af byen med de trange, brostensbelagte gader, pulserende markedsplader, scootere, kaffebarer, historieomsuste ruiner og mageløse bygningsværker osv. Jeg skød en masse billeder dernede, så udvalgte af dem vil du blive præsenteret for her på bloggen og andre vil du møde i mine kommende bøger - blandt andet "Gartnerinden & lykkesmeden". Jeg har også nydt nogle dejlige feriedage i Skagen og på Anholt, og i morgen har jeg fornøjelsen af at tilbringe et døgn med mine sønner og et vennepar på Svinkløv Badehotel, hvor badehotellet, den omgivende natur, himmelen, havet og omgivelserne også vil blive foreviget af mit kamera til brug i kommende bøger.

Jeg har været nede på trykkeriet til møder om formater, papirvalg, plan for trykstart osv., og er rigtig glad for de beslutninger vi sammen har truffet for udtryk og form på mine to kommende bøger.

Om to uger starter jeg på masteren på "Positiv psykologi", og kan slet ikke vente med at komme igang. Som led i min research til "Gartnerinden & lykkesmeden" har jeg læst en ordentlig stak bøger i sommerferien - blandt andet om positiv psykologi - og jeg må sige, at jeg er dybt fascineret over, hvad forskningen indenfor dette felt har bibragt af spændende resultater og ny viden om trivsel, positiv tænkning, udvikling af styrker osv. Så også det vil jeg skrive om her på bloggen i månederne, der kommer.

Og så har jeg fornøjelsen af at afsløre forsiden på "Gartnerinden & lykkesmeden", som jeg glæder mig helt enormt til at se i sin færdige form. Måske har du allerede fået et glimt af bogens forside på Saxo, Adlibris eller en af de andre internetboghandlere, for jeg har fornylig uploadet den til Bogportalen, som er det sted, forlag kan præsentere deres kommende bøger og knytte et billede af forsiderne til. Min dygtige grafiker, Charlotte Brixen, har dog for et par dage siden lagt allersidste hånd på den, så den udgave, du ser her, er helt frisk og endnu ikke vist nogen steder. 

I dag har den stået på photo shoot til "Gartnerinden & lykkesmeden". Jeg har en stor kapitelblok med i bogen om regnbuemad, superfoods, krydderier og deres helsebringende egenskaber, masser af nemme og velsmagende retter, skønne opskrifter på bagværk, sund slik og meget mere. Og alle disse retter og kulinariske indslag bliver foreviget netop i disse dage.

Du kan se et lille glimt af, hvad resultatet blev af gårdagens shoot øverst i indlæget. Retterne er den russiske kongesuppe "Borsjtj" og Ovnbagt solskinsratatouille.

Rigtig dejlig aften til jer alle. 

Kh. Sif