#ff28a2

Indlæg fra oktober 2011

Halloween-idé: Troldmandens fingerpeg

Kære alle sammen.

Her kommer mit bud på lidt særdeles gyselig mundgodt på Allehelgensaften.

Rigtig god aften :)

Troldmandens fingerpeg
35-40 stk.
Troldmandens fingerpeg har været et af de seneste års største Halloween-hits hjemme hos os. De er også populære at byde gadens børn på, når de stemmer dørklokker og ønsker at høste lidt søde sager. Der er gys og gru for alle pengene. Du kan købe en form med huller formede som fingre hos Specialkøbmanden. Den har vi købt, for det gør fingrene endnu mere naturtro. Vi har dog også prøvet at bage dem uden form, og det kan man også sagtens. Blot flyder dejen gerne en smule ud, så fingrene mister lidt facon. Men de ligner alligevel, og vi klarede os fint uden for- men de første år. Uanset hvad, så smager kagerne sprødt, vaniljerigt og af ægte “mormor-bag”.

ca. 5 dl hvedemel
200 g smør
1 dl sukker
1 spsk vaniljesukker
evt. 2 spsk kokosmel


Pynt
40 smuttede hele mandler
rød frugtfarve

Bland mel, smør, sukker, vaniljesukker og evt. kokosmel i en skål og ælt blandingen godt sammen. Dejen skal være nem at arbejde med og ikke klistre fast i skålen. Sæt skålen med dejen ind i køleskabet og lad dejen hvile sig en halv times tid. Skold og smut mandlerne. Del dejen i 4 stykker og tril 10 små slanke fingre ud af hvert stykke. Bag fingrene i en fingerform, eller læg dem på pladen som de er. Vælger du sidstnævnte løsning, skal du være forberedt på, at fingrene flyder lidt ud inde i ovnen, så det er en god idé at give dem et tryk på siderne, så de bliver ekstra høje. Tryk til sidst en mandel fast i den ene ende af hver “finger”. Bag fingrene ved 200 grader i 8-10 minutter. Lad kagerne køle af på en rist. Mal fingrene ved fingerroden med rød frugtfarve.

Hvis I er glade for kakao, kan I tilsætte et par spiseskeer af det og i stedet lave mørke heksefingre. De er også skræmmende gode.

Halloween-vinderen fundet

Kære alle sammen.

Først vil jeg sige tak til alle jer læsere af min blog, der deltog i min Halloweenkurrence. Super sjovt og inspirerende at læse jeres gode idéer. Håber, at konkurrencen også må inspirere jer gensidigt. Det er så givende at erfaringsdele, og det glæder mig meget, at min blog også kan bruges til det. Så fyr endelig løs også i andre sammenhænge end, når der er en konkurrence. Efterlys gerne svar på en opskrift, du har ledt efter med lys og lygte, en kreativ idé til en julegave eller lignende. Der er efterhånden så mange, der læser med, og det er superdejilgt, når vi kan bruge forummet her til at udveksle lidt idéer, erfaringer og i det hele taget bare inspirere hinanden.

Dernæst vil jeg afsløre, at vinderen af konkurrencen nu er udtrukket. Der var 12, der deltog, og da jeg bad min kæreste slynge et tal ud mellem 1-12, lød et højlydt: 8 fra hans mund. "Hvorfor bad du mig om det?", spurgte han. "Fordi jeg kører en lille Halloweenkonkurrence på min blog i disse dage, og nu skal jeg have fundet en vinder", svarede jeg. "Nå sådan", grinede han. "Jamen så har du jo nok en vinder nu". Og ja, det har jeg. VInderen er Mia Bahl. Stort tillykke Mia. Send gerne din adresse til mig her, og jeg vil glæde mig til at signere din bog og ile til posthuset med den allerede i næste uge - før den kommer i butikkerne.

Til alle jer andre, der deltog, så vil jeg straks give jer besked, hvis jeres idé optages i én af mine kommende bøger, og så vil jeg glæde mig over at kvittere med at nævne jer i præsentationen i selve bogen under bidraget samt sende et signeret eksemplar af bogen, så snart den ankommer fra trykkeriet.

I morgen kommer der en møjhamrende uhyggelig, klam og skræmmende, men særdeles velsmagende opskrift på lidt mundgodt på bloggen. Så kig ind forbi og få opskriften og et kig ind i min nye bog, som opskriften er hentet fra :)

Mumieguf til Halloween

I dag skal du have et lille tip til, hvordan du kan lave en sjov lille Halloween-spise. Tippet kommer far min nye bog: Spilopper & stjerneskud.

Mumie-guf
Her kan du lave dine egen mumieguf, der minder mistænkeligt meget om hotdogs. Hvis din tid er knap kan du bruge en pakke bageklar tærtedej fra supermarkedet til dejen. Får du på et tidspunkt fingrene i min "Spiloppe" kan du også bruge opskriften på hjemmebagte pølsebrød, som du finder på side 177.

Rul hver dejklump (svarende til et pølsebrød) ud til en helt tynd slange. Vikl den om pølsen (lad lige 2 centimeter være fri i den ende ene), indtil det ser ud, som om pølsen er pakket ind i en lang bandage. Rul en “bandagehat” (se billedet) af dej og bag pølserne på en bageplade beklædt med bagepapir i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter, eller til ban- dagerne er let gyldenbrune og pølserne gennemstegte. Sæt tre små prikker sennep på mumiernes “ansigter”, så det ligner øjne og mund.

KONKURRENCE - SKYND DIG AT DELTAGE
Har du selv en god Allehelgensaften-idé i ærmet, så skynd dig at skrive den her på bloggen og deltag i et signeret eksemplar af Spiloppen, som jeg vil sende til dig, der bliver udtrukket i næste uge. Indtil videre er der kun tre deltagere, så dine chancer er rigtig gode. Skriv til mig inden i morgen, den 30. oktober kl. 16 :-) GLÆDER MIG TIL AT HØRE FRA DIG.

RIGTIG GOD FORNØJELSE & god lørdag.

Juleværksted i Illums Bolighus i Kbh 12. nov. kl. 12-15

Mens efteråret folder sig ud fra sin allersmukkeste side og Allehelgensaften nærmer sig i kalenderen, sidder jeg og tæller ned. Der er i dag kun 11 dage tilbage til "Spilopper & stjerneskud" vil være at finde på hylderne i de danske boghandlere og andre gode steder, der har valgt at tage min kommende bog ind i deres sortiment. Det er lidt af en nedtælling - for mig nok ligesom et barns forventning til juleaften.

I disse dage er jeg i København med min mand. Vi har begge møder og andre arbejdsmæssige ærinder herovre. I forgårs var jeg til et rigtig spændende og inspirerende møde med Illums Bolighus på Amagertorv i København. Illums Bolighus har valgt at invitere mine bøger på eget forlag - min bagebog "Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne" samt min nye "Spiloppe" - ind i deres sortiment, og det er jeg bare pavestolt af.

Hvis du bor i eller tæt på København og kunne have lyst til at komme et smut ind i Illums Bolighus 12. november kl. 12-15, vil det glæde mig meget at se dig. Dér er jeg nemlig inviteret til at komme og signere mine bøger, og på dagen kan du købe mine to bøger i en sampak til særpris. Tag endelig dine børn med, hvis du har sådanne. Jeg har nemlig også et lille juleværksted, hvor der er aktiviteter fra min seneste bog, som jeg lader børnene tage del i. Jeg kommer også i Illums Bolighus i Århus. Det bliver den 16. december kl. 15-18, hvor juleriet formentlig er på sit højeste - både i bolighuset og hjemme i vore egne stuer :)

Inden julen banker på døren har vi dog en anden sjov mærkedag at glæde os til: Allehelgensaften. Faktisk er der helt præcist kun 3 dage, 6 timer og 27 minutter til, at den 31. oktober oprinder lige nu. I den forbindelse har jeg besluttet at afholde en rigtig uhhh..hyggelig lille konkurrence :)

KONKURRENCETID: SEND EN ALLEHELGENSAFTENIDÈ & VIND EN SPILOPPE

Har du et godt tip i ærmet, som alle, der læser med herinde kan få glæde af, vil jeg nyde at høre fra dig. Blandt alle tips, der indkommer inden den 30. oktober kl. 16, vil jeg udtrække en vinder, der begaves med et signeret eksemplar af min nye Spiloppe. Så bare fyr løs og bidrag med en sjov, god eller drønuhyggelig idé til den aften, hvor hekse, genfærd og mørkets magter slippes løs.

Nyd dagen!

At spise på en mindful måde

"Hvor ofte oplever du, at dine tanker flyver i alle mulige retninger, når du sætter dig til middagsbordet?", spurgte Eve, vores instruktur, en eftermiddag på det mindfulness-retreat, jeg deltog på på Mallorca for nylig. Hun kiggede rundt på alle os deltagere, der sat i en halvbue foran hende i det luftige, hvidkalkede klosterværelse med det smukke vælvede gavlvindue. Nu og da rejste den assisterende instruktør sig og slog skodderne op, så den friske oktoberluft kunne trænge ind. Og hver gang åbenbaredes den mest fortryllende udsigt til grønklædte bjergtoppe, azurblå himmel og et rustikt sandfarvet stenkors på kirketaget udenfor.

"Tja", tænkte jeg . "Det oplever jeg nok ganske tit; det er faktisk nok mere undtagelsen end reglen, at mine tanker er fokuseret 100% ind på på nydelsen af maden, stemningen, samtalerne, smagen af hver en bid og hver en slurk. Så indrømmet! Jeg tilstår, at jeg ofte tager mig selv i at være igang med at planlægge morgendagen eller evaluere på nogen af de hændelser, dagen har budt på".

"Okay", sagde Eve og nikkede, som kunne hun læse vore tanker. "Mange af jer oplever det nok ganke ofte. Øvelsen efter denne undervisningstime er derfor at gå ned i restauranten her på klostret og indtage jeres aftensmad på en mindful måde. Og hvad betyder det så? Jo, undlad at tale med hinanden, men ret i stedet al opmærksomhed mod maden. Prøv at dufte til den. Smag omhyggeligt på den, bemærk alle smagsnuancer, hæft dig ved konsistensen, når du tygger maden og lad den kolde kildevand flyde langsomt gennem svælget. Hvad du vil opleve er, at sanseoplevelsen omkring maden folder sig ud på en helt anden måde, end du nok er vant til. Du vil være mere bevidst om, hvordan de enkelte indslag på tallerkenen smager, dufter og ser ud og vil være mere opmærksom på, hvornår du er mæt. Og først og fremmest vil du nok opleve, at diffuse tanker lægger sig, en afslappet tilstand i kroppen udløses og en følelse af at give dig selv et mentalt pusterum folder sig ud.

Vi gik alle ned ad den brede klostertrappe fra undervisningslokalet på førstesalen og satte os i restauranten, klar til at kaste os ud i øvelsen. Og hvilken oplevelse, der ventede os!

Mange af de ting, vi foretager os i hverdagen bygger jo på vaner, hvor vi knap nok forholder os til, hvad vi egentlig oplever. Vi er så forudindtagede i forhold til meget af det, vi næsten mekanisk foretager os hver dag - børste tænder, tage bad, tage tøj på, lave kaffe osv. - herunder også at spise. Vi ved jo godt, hvordan en tomat smager, hvordan en bid brød føles i munden, hvordan et stykke grillet fisk dufter osv. Det tror vi i hvert fald! Men når det kommer til stykket udforsker vi slet ikke oplevelsen og forholder os fokuseret, undersøgende og åbent til den. I hvert fald kan jeg fortælle, at det var en særdeles overraskende oplevelse at udforske maden på den nysgerrige, ja næsten "ærefulde" måde, vi gjorde den aften på klostret, hvor vores opmærksomhed var tunet målrettet ind mod madoplevelsen.

Senere på ugen spadserede jeg over på mit værelse i min pause midt på dagen. Jeg havde taget en myslibar med fra undervisningslokalet og netop brudt forsejlingen, da min kæreste ringede. Et kvarters tid senere lagde jeg røret på og greb ud efter den lækremyslibar, så jeg kunne nyde den på vej over til undervisningslokalet. Og da var det, at jeg opdagede, at den allerede var spist. Uden overhovedet at bemærke det havde jeg guffet den, mens jeg snakkede med min kæreste, og jeg havde været så opslugt af samtalen, at jeg slet ingen erindring havde om, at jeg havde spist den. Jeg havde glædet mig sådan til myslibaren, for vi fik ikke ret meget sødt på opholdet, og den var af en type, der var rigtig god, og nu var den spist fuldstændig uden, at jeg havde påskønnet den, fordi mine tanker havde været alle mulige andre steder. Det kan man da kalde spild - og hvor mindede det mig om mange frokoster, jeg har indtaget foran computeren i travle perioder af mit liv. Mæt bliver man ganske vist, men det mentale pusterum, den sanseoplevelse og velværefølelse, et dejligt måltid mad kan fremkalde, tja, disse oplevelser udebliver helt eller i bedste fald folder sig kun ud i begrænset omfang.

Stof til eftertanke, det gav denne oplevelse mig! Én af opholdets små øjenåbnere, som nu er givet videre til dig.

Rigtig god aften.

Obs. Citaterne bygger på min erindring om, hvad der blev sagt og ikke ordrette, transkriberede udsagn

Signeret udgave af Spilopper & stjerneskud

Kunne du tænke dig et signeret eksemplar af Spilopper & stjerneskud? Så er jeg lige om lidt helt klar til at skrive dig en personlig hilsen :) Måtte du ønske at glæde én i din familie eller én iblandt dine venner med en specielt signeret udgave, kan det selvfølgelig også lade sig gøre. Prisen er nøjagtig den samme som hos boghandlerene (299,-) + porto. Køber du to bøger, slår jeg en 50,- af prisen.

Hvis du kunne have interesse i ovenstående, så er du hjerteligt velkommen til at sende mig en hilsen her med dine ønsker samt dit navn og din adresse (eller modtagerens navn og adresse). Jeg pakker også gerne bogen fint ind uden beregning. Jeg sender dig herefter mit kontonummer, og sender dig bogen/bøgerne, så snart jeg registrerer din indbetaling.

Det vil glæde mig meget at høre fra dig (og til alle jer, der har skrevet til mig med forespørgsler og bestillinger på signerede bøger, så er jeg ved at arbejde mig igennem min mailbunke, så vil jeg først og fremmest sige dig tusinde tak og dernæst sige, at jeg skriver til dig med de oplysninger, du har brug for én af de allernærmeste dage :)

Rigtig dejlig mandag til jer alle.

Efterårsferien på hæld

Kære alle

Så er vi godt tilbage i Århus igen efter nogle skønne efterårsferie-slappe-dage i København. Det har virkelig været dejligt at trække stikket i en uge til fordel for familien. Efter en meget travl tid med færdiggørelse af min kommende bog, var det balsam for sjælen at tilbringe en uge med mindfulness og meditation på Mallorca. En meget brat omvæltning, var det unægtelig, men nogen gange kan man jo give den ganske meget gas og holde et højt tempo for en stund, så længe det, man laver er vigtigt for én, og man ved, at der er en målstreg med en form for "gulerod" lige om hjørnet med ro og tid til opladning og afslapning. Dernæst fulgte efterårsferien jo med en uges ferie i familiens skød, og det var også tiltrængt. Vi har brugt den godt - på både at besøge familien i København samt hygge i vores egen lille familie. Sidstnævnte har vi brugt mest tid på, og det har blandt andet omfattet overnatning for ungerne på en kæmpemadrasi dagligstuen, hvor nærmest hele gulvet udgjordes af madrasser. De lå tæt, gjorde de; sådan lidt hytteturs-agtigt, hvad der nu og da kan være mægtig meget hygge og nærhed i. Og så sov de så længe, at min kæreste og jeg kunne nå en kop hurtig morgenkaffe og en smule kærestetid på en nærliggende lille café, før de slog gluggerne op. Så ja, vi har både nået nyde nogle sløve morgener, bage lidt gode sager til morgenmad, spille fodbold, besøge Sømods bolsjer og udforske København om dagen og nyde dejlige pizzaer på et af vore favoritpizzarier, spise aftensmad hos vore familier og se gode film i egne rammer om aftenen.

Og nu er vi så hjemme igen og skal lige have klaret lektierne til i morgen, inden den står på aftensmad og hygge her den sidste aften inden, skolen starter igen i morgen. Masser af opgaver venter efter 14 dage væk fra arbejdet - først og fremmest skylder jeg en masse af jer et svar på jeres mails, og det vil jeg den kommende tid prioritere højt midt i alle lanceringsforberedelserne, presseudsendelserne, planlægningen af medie- og eventoptræderne osv. Jeg holder jer løbende briefet om alle aktiviterne.

Vidunderlige pizzaer hos Salumeria i Kbh

Holder du af en god pizza - altså sådan en rigtig god én tilberedt efter bedste italienske foreskrifter i stenovn og serveret  med et par venlige kommentarer fremført på dansk med kraftig italiensk accent, så er SALUMERIA stedet. Det er et lille charmerende sted med skinker i loftet og en stor glasvitrine med bruchettas og frisklavede pastaretter, der er klar til at blive skudt i den buldrende stenovn. Stedet er simpelt og pizzaerne ligeså, og dette skal forståes i ordets bedste betydning. Det ligger på Godhåbsvej 49, 2000 Frederiksberg og forleden var vi forbi med alle vore unger, der frit fik lov at vælge blandt det dejligt store sortiment. Min personlige favorit er nummer 44: Parmesan. Det er en pizza med tynd, hjemmerullet bund, tomat, ost, ruccola, parmesan i skiver og pesto. Hertil bad jeg om friske tomater samt et stænk hvidløg, og det smagte bare godt. Der var en lang skranke med syv høje barstole, hvor man kunne sidde og nyde sin pizza, og det valgte vi at gøre. Betjeningen var helt i top, meget personlig og serviceminded. Så stedet får min varmeste anbefaling, og min vurdering bygger ikke blot på ét, men to besøg, der begge har været en sand fornøjelse. Pizzaerne ligger prismæssigt på omkring en halvtredser, så alle kan også være med her. Billedet er desværre ikke af så super høj kvalitet, da det er skudt med min mobil i den lidt dunkle belysning. Så håber, I kan leve med det :)

Seks stjerner til Salumeria ud af seks: ******

RIGTIG dejlig dag i solskinnet og efteråret.

Tanker fra en efterårsferie og lidt om "Musens refugium"

Kære alle sammen

I dag er det fredag, og efterårsferien er i fuld gang. Min kæreste og jeg pakkede i går vore fem unger og en hel del modellerbare, bløde tasker med tøj og andre fornødenheder ind i vores bil og satte kursen mod København for at holde en lille håndfuld efterårsdage derovre i samlet flok. Og apropos flok, så er det lidt af en mindre garnison, vi udgør, når vi fuldtallige drager ud på udflugt. Syv mand høj - to voksne og fem børn.
Hvor kan sådan en flok præstere megen snak, pludren, grinen og meningsudveksling på kryds og tværs. Det er skægt, det emmer af liv, og jeg nyder det i fulde drag, selvom det selvfølgelig også kræver sin mand og sin kvinde at bære guidetrøjen i sådan en børneflok. Mange små og store ønsker og behov søges dækket fra morgenstunden, og som voksne er det op til os at udstikke vejen, placere lodderne på vægtskålen og sørge for, at alle bliver højt og de rette kompromisser indgået løbende. En spændende opgave - nok én af de væsentligste og mest dybtfølte i livet.

Det er noget af en forskel fra, hvordan mit liv så ud for en uge siden, hvor jeg gik rundt på et plateau højt hævet over havet på klostergårdspladsen og kastede lange mediterende blikke ud over havet, mens jeg lyttede intenst til mit åndedræt. Det var nemlig én af øvelserne. En gående meditaion. Mit retreat tog sit primære afsæt i mit ønske om at afsøge mindfulness-universets muligheder med henblik på et bogprojekt, jeg har i støbeskeen, der bærer titlen: "Musens refugium" og handler om moderne kvindeliv og det centrale ønske, mange af os bærer på om at fylde det med en masse livsbekræftende, udviklende, glædesfyldte, familiære, job-ambitiøse oplevelser, mål og projekter. Hvordan gør vi det bedst? Hvordan får vi skabt balance i vort liv? Hvordan finder vi åndehuller til at mærke os selv og løbende opleve afklaring om, hvad vi gør, er det rigtige? Hvordan fylder vi livet med lidt af alt det bedste, og hvordan sikrer vi, at vi får sat os selv godt til rette i kontrolstolen, hvor vi selv udstikker kursen og ikke lader os blæse rundt med af vilkårlige ydre omstændigheder? Jeg vil løbende fortælle jer mere om mit projekt, og jeg kan allerede nu afsløre, at det kommer til at rette sit fokus mod et hav af centrale områder af et kvindeliv: Selvudvikling, børneopdragelse, parforhold, indretning, motion, meditation, yoga, kost, drømme, venskaber, velvære, job og karriere, ferieliv, vision/mission i livet og alt muligt andet og mere.

Det var blandt andet stof til denne bog, jeg drog afsted for at researche på i forhold til, hvad meditation, yoga og mindfulness kan bidrage med til at skabe ro og retning, transformere diffuse tanker til klare og skabe kontakt til ens "indre kerne", som det jo udtrykkes inden for denne verden. Hvad vil det overhovedet sige? Er det ikke en kontakt, vi i forvejen oplever, når vi blot finder lidt ro i vores liv, går en tur og sidder og kigger ud over vandet? Skal der andre teknikker til for at skabe denne kontakt. Tja, det var blandt andet dét, jeg drog afsted for at afklare. Og svar, det fik jeg! Mere om det senere på denne blog - og i "Musens refugium".

Skøn dag til jer alle - og bemærk lige den skønne kloster-svalegang med udsigt over Mallorca. Sikken et sted! Gæster i øen en gang, er klostret afgjort et besøg værd, og så skriver I bare til mig og får adressen :)

Den store bagedag

Kære alle sammen

I dag er det Den Store Bagedag, som jeg har den store fornøjelse at være ambassadør for. Til alle jer, der måtte have lyst til at gå i køkkenet i dag og mødes over bageskålen, kan jeg anbefale jer at lave en hurtig og nem portion brusebadsboller, som med små greb kan forvandles til både skattejagtboller, tebirkes, kanelsnegle og de dejligste kardemommeboller. Du kan finde opskriften her. Du kan også gå ind på Den store bagedags hjemmeside og finde et kæmpe stort og indbydende sortiment af bageopskrifter.

Rigtig god fornøjelse - og god bagedag!

At være til stede i nuet

Da vi mandag 10. oktober ankom i lufthavnen for at slutte trop til gruppen af deltagere i mindfulness-retreatet på Mallorca fik vi en lille mappe med program, beskrivelse og definitioner af mindfulness samt nogle øvelser. I flyveren sad jeg og kiggede lidt i mappen. Min viden om feltet var på det tidspunkt meget begrænset, så jeg var spændt på at få indsigt i, hvad det egentlig var dette område byggede på af værdier, målsætninger og metoder. "Mindfulness vil sige at være opmærksom på en bestemt måde: med vilje, i dette øjeblik og uden at være forudindtaget", stod der blandt andet i mappen (et citat for mesteren bag mindfulness Jon Kabat-Zinnn). Det lyder jo enkelt, men det viste det sig ikke at være. Vort sind er på mange måder så tilvænnet at møde verden og vore medmennesker med en forudindtaget holdning, der præger vore tanker og oplevelser. De kommende dage ville vi arbejde med at ruske lidt i netop denne vane, at tilstræbe at opløse den, så vi bare "er" uden at være fordømmende.

Vi arbejdede med dette gennem meditationer - især kropscanningsbaserede, som var nyt for mig og krævede lidt øvelse.

Jeg vil skrive mere herom i morgen, for lige i skrivende stund er hele familien ved at pakke kufferten for at sætte kursen mod efterårsferiedage i København, og der er også brug for min tilstedeværelse. Det er i øvrigt Den store bagedag i dag, så jeg vil ønske alle en rigtig dejig dag, måske med et hyggeligt bageprojekt på dagsordenen. Jeg er jo ambassadør for bagedagen, så jeg har jo et særligt forhold til markeringen af dagen og har også selv en pladefuld kardemommeboller på tapetet i eftermiddag med en god kop varm kakao.

Skøn dag til jer alle.

Minder fra et klosterliv på Mallorca

Så er jeg hjemme igen fra et meget oplevelses- og lærerigt retreat i meditation, yoga og mindfulness på et vidunderlig smukt mallorcinsk kloster beliggende på toppen af øens højeste bjerg. Mange tanker blev vakt undervejs, øvelser i stilhed gennemlevet og skønne visuelle oplevelser lagret i den indre erindringsbank samt på CF-kortet på mit kamera. For ja, mit kamera fulgte mig på turen, og jeg vil glæde mig til de kommende dage at invitere jer med på en billedrig rejse, der folder mine oplevelser på klostret ud.

At sidde på en stenbænk med udsigt over havet, marker, landsteder og skove - højt hævet over livet i byen med alle dens blinkende lys og det pulserende liv, de fleste af os lever til daglig, var balsam for sjælen og satte mange hverdagslige aspekter, rytmer, prioriteringer og behov i perspektiv. Jeg havde praktisk taget ingen erfaring med hverken yoga - på nær en sæson med gravidyoga for snart 15 år siden, da jeg ventede min ældste søn - og ej heller meditation og mindfulness. Så det var med stor nysgerrighed, en god portion åbenhed og måske et lille gran sund skepsis, at jeg drog afsted på turen. Jeg havde valgt at tilmelde mig turen alene - uden mand, veninder, min søster eller andre, jeg kendte, for dette var en tur, hvor fokus først og fremmest skulle være på mine indre processer, og den proces ville bedst kunne foregå uforstyrret og fordybet, hvis jeg drog afsted på egen hånd. Det samme gjorde de 31 andre retreat-deltagere (på nær tre søstre, som havde valgt at deltage sammen, hvad der så ud til at foregå på fineste vis).

Jeg vil de kommende dage løfte sløret for betragtninger, oplevelser, hændelser og spændende indtryk, som turen begavede mig med, som måske også kan vække inspirerende tanker hos jer, puffe lidt til de vaner og konventioner, som vi så let hvirvles ind i og måske give de af jer, der ikke er så bekendt med, hvad mindfulness, yoga og meditation er, en oplevelse af, hvad disse universer kan bringe af glæder og gavn i et indholds- og opgavemættet hverdagsliv:)

Rigtig dejlig onsdag og skøn efterårsferie - for den er vi jo midt i lige nu, også her på matriklen. Herligt!

Retreat i mindfulness på Mallorca

Ja, tænk engang. Fra i morgen eftermiddag og de kommende seks dage tager jeg hul på en klostertilværelse på Mallorca! "Hvad gør du?", tænker du måske, og ja, jeg skal på retreat med fokus på mindfulness, yoga, øvelser i stilhed, meditationer m.v. Jeg har booket retreatet for et halvt års tid siden og er drønspændt på, hvad der venter mig. Vi lever jo alle travle liv, hvor det nu og da kan være en udfordring at finde rum og ro til virkelig at lytte til og mærke os selv.

Jeg gør det bedste for at finde mine åndehuller til at sikre, at jeg har mig selv med i, hvad jeg laver og træffer af beslutninger, men ofte er hverdagen så fuld af praktiske gøremål, pligter og opgaver, at tiden til virkelig at få standset op og set sit liv i helikopterperspektiv, at for knap. Mon ikke, I er en hel del, der har samme oplevelse? Det tror jeg :) På mit tegnebræt over kommende bogprojekter har jeg bl.a. en bog, der har til hensigt at udforske dette emne og udfolde en masse forskellige måder, metoder og veje til at fremme balance, glæde, mening og energi i sit liv. Så min motivation til at tage med på retreatet er også at afsøge mulighederne, som mindfulness, meditation og yoga måtte indeholde med henblik på netop at nå dette mål.

Jeg kender endnu ikke så meget til mindfulness træning og ej heller til yoga og meditation, men det det har for lang tid siden vakt min nysgerrighed at trænge dybere ind i, hvad disse universer og metoder kan bibringe af afklaring, ro og forankring, og nu skulle det bare være!

Det er "Leadership in Time", der står for retreatet (se vedhæftede billede kopieret fra deres hjemmeside), og de har fået mange gode ord med på vejen fra tidligere kursister. Jeg kan desværre ikke lade jer følge med i forløbet over min blog, mens det står på dernede, for der er lagt op til en uge, hvor vi hverken bruger mobil, er på nettet eller for den sags skyld har særlig meget øjenkontakt med vore medkursister. Der er til gengæld skabt en ramme, hvor vi som kursister får optimale betingelser for:

* at opleve en dyb grad af stilhed i sind og krop
* at opleve øjeblik til øjeblik ikke-dømmende, ikke-reaktiv opmærksomhed
* at kultivere og bevare mindfulness i dagligdagen
* at udvikle kapacitet til at generere effektive og autentiske løsninger for virksomheden og for én selv

Udbyttet skulle gerne være at:

* erstatte rastløse tanker af klarhed, indre retning og evnen til at træffe de rigtige beslutninger
* forbedre evne til at håndtere stress-situationer
* øge koncentrationsevne og kreativitet
* udvikle af større kontrol, balance og ro

Så ja, der venter en virkelig spændende uge og jeg vil glæde mig meget til at fortælle jer om den, når jeg er godt hjemme igen. Det bliver en meget brat overgang fra en utrolig travl periode til en uge med øvelser i stilhed, ingen travle deadlines og hastesager. Vildt - er bare spændt på, hvordan det vil gå. Indtil da vil jeg bare ønske jer alle en rigtig god uge 41. Når jeg rammer dansk grund igen på søndag om en uge, ligger efterårsferien godt og venter i kalenderen med børn, familiebesøg og afslappende aktiviteter på programmet. Så det glæder jeg mig til.

Toscansk weekendhygge

Kære alle sammen

Vi havde en rigtig hyggelig fødselsdagsmiddag herhjemme i går, hvor Louise blandt andet blev begavet med et spil Bezzerwizzer. Så aftenen blev brugt omkring spillepladen, og det var faktisk rigtig sjovt. Det er også blevet kåret af flere omgange til "Det bedste familie-spil", og det lever det rigtig fint op til, synes jeg. I dag har vi bare slappet af med lidt god sen morgenmad - bagte kanelsnegle og prøvede at dryppe lidt ahornsirup ud over remoncen. Det blev rigtig godt. Her til aften står den på Toscansk pastaret - opskriften finder du i "Krudtuglerne". Har du ikke lige bogen på hylden, får du opskriften her. Håber du vil prøve den ved lejlighed - den er én af vore absolutte klassikere her i familien.

Rigtig dejlig lørdag aften til jer alle. Her kommer opskriften:

Toscansk pastaret
4 personer

Et rigtig godt alternativ til klassikeren over alle klassikere, Spaghetti bolognese.

4 fed hvidløg
1 stort løg
100 g spegeskinke el. mager bacon
100 g toscansk salami (kan erstattes af spansk chorizo)
400 g hakket svinekød
250 g champignon
1/2 tsk sambal oelek
2 ds hakkede tomater
1 1/2 dl fløde 13 %
salt og peber


Tilbehør:

Spaghetti
Friskhøvlet parmesan
Basilikum eller bredbladet persille

Hak hvidløg, løg, skinke og salami fint. Svits det i en gryde med lidt jomfruolivenolie. Tilsæt det hakkede kød og brun det godt. Tilføj de finthakkede svampe og sambal oelek og lad det varme godt igennem med de øvrige ingredienser. Tilsæt herefter de hakkede tomater, fløden og salt og peber. Kog pastaen – spaghetti er vores favorit, for retten svøber sig så delikat om de slanke bånd – og server retten med et drys friskhøvlet parmesan og lidt grønt på toppen samt et godt stykke lunt flute.

Fødselsdagsfest og weekend

I dag er det fredag, solen skinner og min søde bonusdatter, Louise, fylder 12 år. Det er da en dejlig morgen at vågne op til. Foredraget i Horsens i går aftes gik rigtig godt. Det var et dybt engageret og meget deltagende publikum, jeg kom ned til, som det var en fornøjelse at være i selskab med, og vores efterfølgende snak kunne uden vanskelighedern have strakt sig meget længere hen på aftenen, hvis vores tidsramme havde tilladt det. Men vi skulle alle hjem til vores familier og de 2 1/2 time, vi tilbragte sammen var spændende og inspirerende. Så dem vil jeg gerne sige alle jer, der var til stede tak for :) Altid skønt at møde jer læsere og høre om jeres liv, tanker, drømme og oplevelser med mine bøger, hvad jeg kan gøre bedre, med fordel kan øge fokus på osv. :)

Og så har vi som sagt fødselsdag på tapetet i dag. Louise runder 12 år skarpt efterfulgt af Lucas, der ligeledes bliver 12 år den 7. november - samme dag, som "Spilopperne" udkommer. Så det skal fejres i aften i familiens skød, og det glæder jeg mig bare helt vildt til. STORT TILLYKKE, Louise :) På billedet på dagens blogindlæg ser du i øvrigt Louise med en hjemmebagt bolle med en indbagt prinsessekrone i silkepapir. Det er ét af fødselsdagstippene i Spilopper & stjerneskud, hvor du selvfølgelig også finder både opskrift, handlingsanvisende forklaring og skabelon til kronen.

Jeg har haft så skøjtende travlt den seneste tid, så UNDSKYLD min håbløst lange svartid over mailen. Jeg har læst hver og én hilsen, og I skal vide, at de glæder mig meget, og jeg når meget snart frem til nogle dage, hvor jeg vil sætte mig og svare jer alle. Så jeg håber, I har lidt tålmodighed med mig lidt endnu.

Jeg ønsker jer alle en solskinsrig dag og skøn aften i aften. Fredag aften er og bliver et vidunderligt tidspunkt på ugen med udsigt til hele to fridage, lidt ekstra dejlig mad og afslapning med familien. Ah, herligt at nå hertil på ugen.

Foredrag på Horsens Bibliotek i aften kl. 18.30

Kære alle sammen

I aften dirigeres bilen til Horsens, nærmere bestemt til Horsens Bibliotek. Klokken 18.30 er jeg nemlig klar til at indvie aftenens tilhørere i, hvad mine egne erfaringer er med at led et såkaldt "loppecirkus". Der er mange roller i vores liv, og én af de vigtigeste for os med børn, er med garanti vores forældrerolle. Der skal god ledelse til, for at få en aktiv hverdag til at hænge godt sammen, hvor lodderne på vægtskålen løbende justeres, så det berømte puslespil går op og den gode balance opstår. Formlen på det ligger jeg selvfølgelig ikke inde med, men en masse erfaring med at få enderne til at nå hinanden i mit liv med min familie kan jeg godt byde på. Så måtte du have lyst til at lytte med, vil det være dejligt at finde dig blandt publikum i aften kl. 18.30. Billetterne koster 65,- og kan købes i døren.

Rigtig dejlig dag til jer alle - både dem, jeg kommer til at hilse på i aften og dem, der kan se frem til at bruge aftenen på anden dejlig vis :)

Den dag himlen fyldtes med luftballoner

Forleden dag så jeg et mageløst syn ud af vinduet. Først dukkede der en enkelt op bag trækronerne. Så én mere. Og én til. Og til sidst var hele horisonten fyldt med luftballoner. Det er skægt, når man kigger ud af det samme vindue og helt pr. automatik forventer at se nøjagtig det samme, som man altid ser, når man kigger ud af det - og så får forudsigeligheden og vanen et ordentlig klask henover snuden. Det er tæt på magisk at se himlen dækket af sådan en flok balloner en helt almindelig hverdag, synes jeg. Næsten som et lille vink eller en lille humoristisk kommentar til, hvordan vi mennesker ofte falder trygt hen i rytmer, vaner og antagelser, der lige for en kort stund bliver udfordret og viser os, at alt kan ske, selv når vi allermindst venter det. Vi må bare ikke miste troen på det og selv medvirke til bevidstløst at antage, at udsigten altid ser nøjagtig ens ud, når vi kigger gennem vore vinduer.

Nu er luftballoner jo til at få øje på for enhver, men mange andre glædelige små tilkendegivelser, ytringer, manifestationer og begivenheder finder jo sted hele tiden. Nogen gange har vi bare for travlt til at få øje på dem. Det er vi til gengæld ofte rigtig gode til, hvis livet virkelig slår en koldbøtte, kaster os ud i uventede forhindringsløb og måske ligefrem truer os selv eller dem, vi holder af. Så kan vi pludselig godt få øje på alt dét omkring os, vi normalt bare tager for givet, alt dét, der jo egentlig er så mageløst, fortryllende og berigende. "Tingene er ikke, som de er, men som vi er", sagde Anaïs Nin. Og ja, det er værd at huske på.

Ja, tankerne blev vakt den dag, himlen var fyldt med luftballoner, og nu fik jeg lejlighed til at dele det med jer også :-)

Rigtig god aften til jer alle.

Indian Summer og Spiloppernes Stjernespil

I dag har der været fuld fart på fra morgenstunden. Op klokken 06.00, morgenkaffe, pakke-pakke, og så afsted i al hast ind til Københavns Hovedbanegård, hvor jeg sprang på toget kl. 7.50 og ramte Århus kl. 10.40, så jeg kunne nå at piske hjem at smide tasken, gribe den australske kogebog med det delikate fransk-falsede smudsomslag i reolen og dirigere bilen ned til Narayana Press. Hele Spilopper & stjerneskud er nu færdigtrykt - på nær smudsomslaget, der sættes i tryk i morgen indeholdende Spiloppernes stjernespil, som er at finde på indersiden af omslaget. Det er et aktivitetsspil for hele familien med 36 kulinariske og kreative aktiviteter á ca. 30 minutters varighed. Der skal bruges et par terninger til at spille det. Det er alt! Jeg håber, det må blive vel modtaget. Det har været rigtig sjovt at udtænke det, og primus motor bag har faktisk været min bedre halvdel, som en aften slog nogle streger på et stykke papir lige efter aftensmad, og sagde: "Se, dér har du dit stjernespil". Voila, så var grundstenen til det lagt. Ikke så tosset med lidt hjælp fra manden i ens liv. Og i dag har jeg så været nede og bistå trykkeriet med at få klaret de allersidste finjusteringer - og dog, ikke helt allersidste, for dem skal vi nå i morgen formiddag, og så er det altså også tid til at få trykket knappen i bund på trykmaskinen, så hele molevitten kan sendes afsted til bogbinding i Tyskland :)

Ellers må jeg indrømme, at jeg har gået og sendt lidt længselsfulde tanker mod den fuldstændig vidunderlige weekend, vi har lagt bag os. 25 grader i begyndelsen af oktober er næsten for godt til at være sandt. Min søster havde været på stranden og været i vandet hele to gange. Stranden var tætplastret med mennesker i bikinier og badebukser. Selv nåede jeg ikke omkring stranden, men Kongens Have var nu heller ikke et helt skævt alternativ. En god kop coffée to go, sol fra en skyfri himmel og udsigt til en dag med tid til at komme helt ned i gear er bare godt.

Klokken er blevet lidt mange, så i dag vil jeg ikke ønske "god aften", men en dejlig nat :)

Weekend i København

Ah, hvor er det skønt med en weekend, hvor vi kan tillade os at holde helt fri. Det er lidt tiltrængt ovenpå meget travle uger. Til gengæld er det skønt at vide, at et godt arbejde nu er veloverstået, og forventningerne til at stå med Spilopperne i favnen om under en måned er store. I går var min dejlige kæreste og jeg en tur inde at slentre i Kongens Have. Jeg er født i København et stenkast fra netop Kongens Have, og ved, at min mor hver dag spadserede med mig i klapvognen, hvor jeg - udstyret med en bolle fra bageren i hånden - havde en fest med at kyle gode, mundrette stykker efter ænderne. De er jo ret tamme ænderne, og de nød vist legen ligeså meget som jeg. Prøv at se, hvor meget efterårsstemning, der er at se på træernes blade, og så ville vejrguderne ovenikøbet det sådan, at temperaturen sneg sig op på 24 grader i går. Sikken en fridag!

Om lidt skal vi ud at sige hej til min søster og hendes familie. Dejligt!

Rigtig dejlig søndag til jer alle.