#ff28a2

Indlæg fra september 2011

Hvad er din bedste juleidé?

Lige nu er naturen sat i brand i hele den orange skala. Efteråret kan være så smukt, når solen skinner som i dag og lige nu sidder jeg og kigger ud af vinduet i min kærestes søsters hus med udsigt til marker, majestætiske træer med gyldne trækroner og massevis af buske og andre planter, der har iklædt sig efterårets kåbe. Meget smukt. På tegnebrættet har jeg lige pt. især udviklingen af julekalenderen til Bilka. Den skal emme af stemning, inspiration og julehygge med fokus på alt det, der gør en jul ekstra dejlig. Tid er jo en central størrelse i denne måned, og en faktor vi bliver nødt til at tage hensyn til. Blot fordi det er jul, forlænges døgnet jo ikke naturligt med flere timer, så hvis man skal have held med at snige lidt julebag, kreativ sjov, pynt, skønne juleretter og andet ind i programmet, så skal det være nemt og hurtigt at gå til. Så det er et af de væsentligste succeskriterier, jeg har sat mig for kalenderen. Lad mig endelig høre, hvis I har nogle gode bud på opskrifter eller aktiviteter, der kan passe ind under denne målsætning. Hvis ikke din idé kommer med i kalenderen, kan det sagtens være, at den kan komme med i en af mine kommende bøger, hvor jule- og vinteridéer også helt uafladeligt vil snige sig ind fra tid til anden.

Skøn dag og rigtig dejlig weekend til jer alle.

Appetizer på "Spilopperne" med ud med BoligLIV og Vi forældre

Kære alle sammen

Lige en frisk beretning fra mig :)

I går var jeg til møde med Den Store Bagedag - et spændende og idérigt møde med bagedagens samarbejdspartnere og sponsorer med fokus på, hvordan vi i fællesskab kan udvikle bagedagen til at blive en endnu stærkere, mere vedkommende og inspirerende mærkedag for familier og andre bageglade sjæle. I dag har jeg siddet fra morgenstunden på Roskilde bibliotek, med min bedre halvdel overfor mig, og fået en masse skrivebordsarbejde fra hånden. Der er så mange vigtige aftaler, der skal indgåes her inden Spilopperne kommer på gaden - både med forhandlere, strategiske samarbejspartnere på lanceringsfronten, pressestrategien skal på plads og ja, en hel del andre vigtige ting skal lirkes godt i hak. Derudover har jeg kastet mig over sammensætningen af den endelige liste af sjove, hyggelige og velsmagende juleindslag, der skal optræde bag lågerne i julekalenderen til Bilka. I må endelig stadig gerne skrive med gode input, hvis I ligger inde med sådanne. Altid skønt at høre om jeres gode idéer, favorittraditioner m.v., og alle, der får en idé optaget i kalenderen, honoreres med et signeret eksemplar af Spilopperne.

Og så en STOR NYHED. 24. november udkommer BoligLIV og Vi forældre med deres store julenumre fyldt med lækker inspiration til julen. I disse to skønne magasiner vil i år kunne finde en 32-siders appetizer på SPILOPPER OG STJERNESKUD. Det er en indbydende lille udgave - måske husker nogen af jer, at Rollinger & roulader udkom i sådan en version, da den blev sendt på gaden for et par år siden. Det er samme format og sidetal som Rollinge-appetizeren, og jeg er intet mindre en pavestolt over, at dette tiltag er bragt på vinger. Jeg er vild med både BoligLIV og Vi forældre, og synes, at deres visuelle og idémæssige universer stemmer så godt overens med mit. Så jeg håber, at I vil holde øje med tiltaget og evt. sikre jer et eksemplar af den fine lille miniudgave af Spilopperne med en god forsmag på, hvad der er at finde inde i den store originaludgave på 308 sider.

Billedet på dagens blogindlæg er hentet fra "Spilopperne" fra kapitlet: "Nøj, det' for børn - spiloppernes 5 stjerneskud" med præsentation af 5 af mine egne spiloppers yndlingslækkerier tll ganen.

Håber I alle får en pragtfuld dag.

Så er Spilopperne i tryk

I dag nåede vi målstregen!

Klokken 9.30 ankom Noah, Lucas og jeg til Narayana Press, hvor vi var ventet med små friskbagte croissanter og varm chokolade for at markere den store dag: TRYKSTART. Drengene var med under hele processen, trykkede selv på skift på knappen på den kæmpestore trykmaskine, der fik maskineriet til at summe og lyde som en rumraket, der var ved at gøre sig klar til "take off". Kort efter tændte lys i maskinen, en masse ruller og andre avancerede sager begyndte at snurre og kort efter så vi et glimt af det første ark med 40 sider af Spilopperne på. Fantastisk oplevelse! Hvert ark tog cirka 2 timer at trykke i sit fulde oplag, og dernæst skulle der trykkes på knappen igen. Så knap 7 timer blev det til på trykkeriet, hvor vi samtidig fik forberedt et rigtig humørfyldt lille papskilt til boghandlerne, som kan indgå i deres præsentation af bogen.

Vi er lidt møre nu, må vi nok indrømme, for vi har alle sovet lidt uroligt i nat og været rigtig spændt i dagene op til. Men vi er møre på den gode måde, for en vidunderlig lettelse, glæde og stolthed har også indsneget sig. Tænk at vort store projekt er blevet bragt til ende - eller rettere, er nået til dette vigtige sted i sin lange skabelsesproces. Nu venter nemlig distribution, som Nordisk bogcenter hjælper mig med, presselancering, optrædener rundt omkring i landet, signereringer og meget andet spændende. Så det glæder jeg mig også rigtig meget til.

Resten af dagen skal bruges til bare at slappe af og nyde, at dagen er gået godt. I en stor rulle på mit kontor har jeg to store trykark med hver 40 sider på fra Spilopperne. Det kalder smilet frem at kaste sit blik over på dem en gang imellem. Det bevidner, at det virkelig er i dag, at vi har sat Spilopperne i tryk. Om en lille måned ankommer en kasse med en god stak i på min dørtærskel. Orv, hvor jeg glæder mig.

Rigtig dejlig dag til jer alle sammen - og tillykke endnu engang til vinderne, der fik en opskrift/idé optaget i bogen. Glæder mig til at invitere mange flere bidrag med i de kommende :)

PS. Billederne på dagens indlæg er ikke så skarpe, og det beklager jeg. De er skudt af os alle sammen lidt på skift med min mobil, så kvaliteten kunne godt være lidt bedre. De viser dog alligevel meget godt, hvad vi bl.a. oplevede i dag.

Hjerteligt tillykke til vinderne :)

Kære alle sammen

Først vil jeg sige TUSINDE TAK til alle jer, der de seneste måneder har sendt mig de skønneste opskrifter, tips og idéer i den hensigt at få dem optaget i SPILOPPER & STJERNESKUD. Fire håndfulde af jer har fået jeres bidrag optaget i min kommende bog, og I vil inden længe finde et signeret eksemplar af bogen i jeres postkasse. Jeg vil lige understrege, at jeg har alle dejlige bidrag liggende i min arkivbank nu, og nogle er sat på venteliste, fordi de ikke måske ikke lige passede som fod i hose i de kapitler, jeg har med i denne omgang, men måske vil passe fantastisk i et af de kapitler, jeg præsenterer i én af mine kommende udgivelser. Så lige pludselig får I måske en hilsen fra mig med forespørgsmål om, jeg må have æren af at præsentere jeres opskrift eller idé i den sammenhæng :)

Nogen af jer, der har fået svar fra mig om, at I har fået jeres bidrag optaget i "Spilopperne" er måske ikke på listen nu. Det skyldes, at mit manuskript voksede sig så stort undervejs, at jeg måtte lade en god håndfuld kapitler stryge direkte ind i det nye dokument, jeg har oprettet til "Spiloppens" efterfølger: SLYNGLER & STANGLAKRIDS. Og det var i så fald nok her, jeres idé var anbragt. Så den bliver præsenteret. Det bliver bare ikke lige i denne omgang. SLYNGLERNE tegner dog allerede nu til at blive en skøn bog at skrive med idéer til Høstdage i efteråret, Kyndelmisse, Sommerferie på bagsædet, I det sunde hjørne, Mormordage, Isboden er åben, Kulturklubben, Lommepenge, Kulinarisk forårsrejse til Mölle osv.

HJERTELIGT tillykke vil jeg dog sige til vinderne, som er præsenteret i Spiloppen med navns nævnelse dér, hvor deres bidrag er præsenteret. Nogle af titlerne på jeres bidrag vil måske være svære at genkende, da jeg har kaldt dem noget, der passer godt ind i bogens univers. Skriv endelig til mig, hvis I har nogen spørgsmål :)

Her kommer listen:

* Mums-filibaba-klatkager samt Tip fra det professionelle grøntsagskøkken af Kristina Hobbs
* Citronboller med birkes samt Hvid chokolade-konfektkage med et strejf af lakrids af Camilla Biesbjerg
* Nummernum nuggets af Jette Elisa
* Den vildt go’e salat af Anette Damsgaard Bonde
* Creamy Caramella - med hvid chokoladefrosting af Camilla Kolling Christensen
* Blueberry Dream af Dorthe Kjeldahl
* Kniplingetryk i fimoler af Rita Hoel
* Armbånd af maxi-rørperler af Mette Brinch
* Skattekortinvitation samt sørøverskattejagt af Hanne Hegedys
* Alfredos æggekage af Heidi Hedegaard Nielsen
* Bløde langfredagsbrud af Karin Kobberø
* Malenes italienske svigermors “contorno” af Malene Kianna Madsen
* Tip til kalendergave-system af Johanne Birn
* Op-på-lakridserne-boller af Hanne Christensen
* Juleleg af Anne Rosbjerg
* Frugttallerken-der-bringer-smilet-frem samt af Knækbrødet-der-ikke-er-til-at-komme-udenom af Nicoline
* Esters æbler fra æbleskrællemaskine af Ester
* Lines fortryllende æblesuppe af Line Sørensen
* Frugtcocktail i farvelag af Heidi

I fire sidste må rigtig gerne sende mig jeres adresser over min kontaktside, for I har skrevet jeres gode bidrag direkte på bloggen, hvor jeg ikke lige kan se jeres kontaktoplysninger. Se skriv, og jeg vil sende jer et vindereksemplar af "Spilopperne".

SKØN AFTEN til jer alle. I morgen klokken 9.00 står den på trykstart på Narayana Press, og jeg glæder mig bare helt vildt. Skriver i morgen eftermiddag og fortæller om, hvordan det hele er gået :)

ps. Dagens blogbillede er, som du nok har regnet ud, indholdsfortegnelsen til Spilopper & stjerneskud.

Vinderne afsløres i morgen

Kære alle sammen

Sikken smuk morgen at vågne op til! Efteråret kan være så skønt, når solen stråler og himlen er tindrende blå, luften ren og temperaturen frisk. I dag vil jeg udarbejde den endelige liste over alle jer, der fik en opskrift, en kreativ idé eller et tip med i Spilopper & stjerneskud. Hver og én af jer er nævnt med navns nævnelse under præsentationen af jeres idé, og jeg er stolt og beæret over at kunne inddrage jeres bidrag i min bog. Så i morgen præsenteres den endelige liste her på bloggen, og alle der optræder på den vil om en måneds tid kunne finde et gaveeksemplar af "Spiloppen" i deres postkasse med en lille signeret hilsen fra mig på én af de indledende sider.

I går blev min dag lidt lang. Var først i seng et stykke ud på natten, da opgaverne lige pt. er mange. Udover at bogen skal gøres endeligt klar til tryk, er der også en del lanceringsplaner, der skal forberedes, pressemeddelelser, der skal skrives, marketingmaterialer, der skal udarbejdes osv. Så der er godt gang i kasket-skifteriet lige for tiden. Det er sjovt, jeg nyder variationen og at blive udfordret i mange discipliner, og samtidig glæder jeg mig rigtig meget til, at bogen er kommet godt til verden og lanceringen kører med alle de tiltag, det nu kræver at gøre klar forinden.

Jeg ønsker jer alle en vidunderlig søndag. Billederne på dagens blogindlæg er skudt fra stuehuset og haven på vores tidligere landsted, hvor min kæreste, jeg og vore fem unger boede et år af vores liv med heste, marker og trækroner, der strakte sig helt op i himlen lige udenfor hoveddøren.

En hardcore korrektur-lady!

 

Ja, det er, hvad hun er, min eksterne redaktør!

I dag fik jeg en fyldig, foret kuvert overleveret anbefalet af Post Danmark, hvori lå alle 308 sider af manuskriptet korrekturlæste og redigerede af Hanne Rask. Og hold da op, hun er hård til dét med sprog, grammatik og hvad, dertil hører. Skønt at få et par friske øjne på endnu engang (det er 4. korrektur, vi er igennem nu), for henad vejen bliver man selv helt sneblind, og kan ikke længere se sine egne fejl. Det er sjovt, for nu har jeg jo i temmelig mange år arbejdet dagligt med formidling, og grammatik og sproglige finurligheder har til alle tider haft min store interesse. Så egentlig går jeg jo og tror, at alt er i orden i mit manuskript, men dér kan jeg da bare tro om igen. Hanne finder i hvert fald altid noget, og hvor er jeg hende taknemmelig for det. Super godt arbejde, hun havde præsteret her lige før trykstart, og hendes korrektioner er nu leveret ned til Narayana Press, der med største omhu sidder og retter de sidste ting i den originale, digitale udgave af bogen, som i disse dage er igennem et grundigt tjek og en proces, hvor alle lavtopløselige billeder skfites ud med højtopløselige.

Lucas skulle også lige studere bogen i dag - ikke mindst ryggen, som han har haft den store ære at pryde på alle tre udgivelser i serien. Og Spiloppen er ingen undtagelse. Det er i øvrigt et vaskeægte spiloppe-billede, der er udvalgt til pladsen på denne udgivelse, så det vil jeg glæde mig til fremover at betragte i reolen ved siden af Krudtuglens og Rollingens lille Lucas-billede. Og ja, dagens andet blogbillede er af en skål Caesar Salad, som jeg på børnenes opfordring lavede til middag i aften. Min bedre halvdel er i København, så drengene og jeg hyggede os alene ved middagsbordet, og valget af ret var altså: Caesar Salad - "den med den gode dressing, mor". I sommer nød vi de skønneste salater af denne type i Tanternes Hus på Anholt, og siden da har drengene udnævnt den til én af deres "yndlingssalater". Trumfen i salaten af de hjemmelavede, ovnbagte brødcroutonner vendt i olivenolie, presset hvidløg, lidt salt og peber. For ikke at glemme dressingen, som drengene var inde på. Den er også rigtig vigtig for resultatet. Opskriften kan du i øvrigt finde i Rollinger & roulader.

Rigtig god fredag.

Dummyudgave klar af "Spilopperne"

I dag har jeg tilbragt formiddagen hjemme med at skyde de sidste to serier af trin-for-trin-billeder til de sidste to kreative frembringelser i Spilopper & stjerneskud. Det var så det allersidste, der manglede, og hvilken fantastisk følelse at få uploadet billederne til trykkeriets ftp-server. Herefter blev kursen atter sat mod trykkeriet i Odder, hvor et fyldigt chateque med håndtegnede skabeloner blev overrakt min betroede kontaktperson, Sabine. Med mig hjem fik jeg til gengæld et print af smudsomslaget til Spilopperne, og det skar vi til, så snart vi ramte matriklen og prøvede at putte det udenpå Rollinger & roulader, der jo har helt samme format. Spilopperne er ganske vist vokset en anelse i forhold til de to forgående (+32 sider), men omslaget passede nu ganske godt alligevel. Hvor vild en følelse at stå med bogen i favnen - også selvom indholdet slet ikke var Spiloppens med Rollingens.

Hvad laver vi ellers i disse dage? Jo, vi går blandt andet rundt i privaten og kigger intenst på et ark med silkebånd i alle regnbuens farver. Nøj, det er svært at vælge, hvilket der skal i Spiloppen. Der er så mange flotte. Mine tre sønner har naturligvis udvalgt sig hver deres favorit, så det gør jo ikke valget nemmere. I morgen modtager jeg 4. korrektur på det ombrudte manuskript (det kalder man det, når det er sat op i ét samlet hele med tekst og billeder) fra min eksterne redaktør. Den skal kigges grundigt igennem, og så må bilen endnu engang dirigeres i retning af Odder, hvor trykkeriet ligger og de sidste småkorrektioner skal foretages. Spændende - nu er vi vel nok tæt på!

TAK i øvrigt til alle jer, der allerede har sendt mig de skønneste opskrifter som mulige indslag i den julekalender, jeg laver eksklusivt til Bilka. Jeg glæder mig rigtig meget til at kigge nærmere på dem alle sammen og prøve dem af. Hvis I er flere derude, der ligger inde med opskrifter på lækker julebag, idéer til konfekt, kreative porjekter, hjemmelavede gaver eller lignende, I har lyst til at dele med mig, så send mig endelig en hilsen. Det vil glæde mig at sende en god portion signerede "Spilopper" afsted til alle jer, der måtte få en opskrift eller idé optaget i kalenderen :)

Dejlig aften til jer alle!

Så blev en stor juleaftale indgået

I dag har jeg været til et vigtigt møde, hvor de sidste spændende streger blev slået på tegnebrættet i en storstilet aftale om at folde julen ud for fulde gardiner i en inspirerende og stemningsfuld opskrifts- og aktivitetsjulekander i regi af Bilka. To visionære kvinder i Bilkas marketingafdeling har været mine kontaktpersoner i projektet, der er skudt igang af varehuskædens marketingchef.

Fra 1. december og indtil juleaften vil I kunne finde fire liveoptagelser, jeg skal skyde her inden længe, med inspiration til, hvordan I på nem og hyggelig vis inviterer julen indenfor i jeres stuer. Derudover vil der de første 24 dage i december gemme sig sjove, hyggelige, idérige og velsmagende opskrifter, tips og idéer bag lågerne, der folder hele julen ud indenfor følgende kategorier: Dejlige drikke; hjemmelavede gaver; festlig julepynt; lækker konfekt; skøn julebag, herlige juleretter og sjove lege og konkurrencer.

Så der bliver noget for enhver smag. Julekalenderen vil blive præsenteret på Bilka.dk og alle tips og idéer vil ligeledes blive lagt på Bilkas facebookside og udsendes direkte til alle nyhedsabonnenter. Så er du endnu ikke tilmeldt, kan du sikre dig juleidéerne ved  tilmelde dig på deres hjemmeside.

Alle opskrifter, tips og idéer i julekalenderen er udviklet eksklusivt til Bilka.dk, så det er ikke idéer, du finder i mine bøger eller andre steder.

Jeg glæder mig rigtig meget til samarbejdet, og ser frem til at tage hul på forberedelserne, så snart min bog er sat i tryk på tirsdag. Måtte der være nogen af jer, der ligger inde med nogle super juleidéer, I har lyst til at dele med mig, hører jeg mægtig gerne fra jer. Alle idéer, der måtte komme med i julekalenderen, honoreres med et signeret eksemplar af min nye bog.

RIGTIG dejlig aften til jer alle.

En dag med spilopperne på trykkeriet

I dag står jeg med det ene ben på vej ud af døren for at sætte kurs mod Narayana, mit trykkeri i Odder, der meget snart skal få deres store trykmaskiner til at spinne for snart efter at køre store ark med de 308 sider til min bog ud. Det er så vildt spændende at nå her til og i denne uge resterer nu blot at få kørt blåkopien ud, som jeg omhyggeligt skal kigge igennem og godkende. Spiloppernes stjernespil på indersiden af omslaget layoutes på Narayana, så det skal jeg også ned og bistå med at lægge sidste hånd på i dag. Så min lille hilsen bliver lidt kort i dag, da tasken er pakket og de gæve folk dernede er klar til at tage imod mig inden så længe.

På dagens blogindlæg inviterer jeg jer lige et smut indenfor i Halloween-kapitlet i bogen. Det er fyldt med alle mulige forskellige små projekter, typisk á ca. 30 minutters varighed, som familier kan plukke i og sammensætte deres eget lille Allehelgensaftens-program efter. En hel masse mundgodt - både i den sunde, vitaminrige og lidt mere søde afdeling er med samt tips til græskarbowling, hjemmelavede uhyggelige edderkopper, spøgelsesleg osv. vil være at finde.

RIGTIG dejlig tirsdag til jer alle :)

Hjemme igen fra inspirerende københavnertur

I går kom jeg hjem fra København, hvor jeg opholdt mig fra torsdag til søndag for at deltage i Lindhardt & Ringhofs 40 års fødselsdagsreception torsdag aften (på valgaftenen) og for fredag at mødes med Den store Bagedag om planlægningen af årets markering af begivenheden af samme navn i efterrårsferien. Som nævnt i tidligere indlæg har jeg glæden at være ambassadør for Den store Bagedag. Bagning har jo en stor plads i mit hjerte, og jeg oplever, at bagning er en aktivitet, der kan bringe meget glæde, nærvær og mange hyggestunder i familier med børn. Al den skønne duft, de samhørige stunder omkring bageskålen, hyggen omkring spisning af de gode sager, man bager osv. Det gør vist alle godt. Jeg trådte til som ambassadør for tre år siden sammen med entertainer og studievært Sebastian Klein og børnepsykolog Margrethe Brun Hansen, og også i 2011 er jeg protektor for begivenheden. Og receptionen hos L&R var også en dejlig oplevelse. Min tidligere redaktør fra Gyldendal er tlltrådt i en ny stilling på L&R, og da jeg har sat stor pris på det samarbejde, vi har haft, er det naturligt at holde kontakten i hendes nye regi, som er i en spændende udvikling i denne tid fuld af nye initiativer, fremsynede idéer og nye måder at tænke Egmont-koncernens mange platforme sammen.

Billederne på dagens blogindlæg er fra Nørrebro på København. Jeg løb på de to motiver på min vej gennem byen ned til Hovedbiblioteket i Krystalgade, hvor jeg sad og uploadede billeder til trykkeriet og gav feedback på de sidste layoutede sider af bogen.

Rigtig dejlig dag til jer alle.

Så nåede vi målstregen - spilopperne klar til tryk

 

Kære alle sammen

Det er en stor dag i dag her hos os, for i dag - for et øjeblik siden - blev alle 308 sider + omslag uploadet til trykkeriet i Odder, som skal bringe Spilopper & stjerneskud trygt igennem den sidste fase i dens skabelsesproces. Det har været en arbejdsom weekend, så derfor nåede jeg desværre ikke at lægge et blogindlæg på, men i dag kan I til gengæld se det færdige omslag, somd et kommer til at se ud, når bogen vil udkomme 7. november. Den lille hvide firkant nederst til venstre er dér isbn-nummeret og stregkoden skal sidde.

Nøj, hvor er jeg bare glad. Glad og lettet, og næsten helt lykkelig indeni, for det er halvandet års arbejde, som i dag er bragt til ende. I næste uge venter blue print og diverse godkendelser og så ryger bogen i tryk den 27. september. Så nu går der ikke længe, før den manifesterer sig i sin endelige form, og jeg kan næsten ikke vente til at stå med den i hænderne, og heller ikke til at høre jeres respons.

Håber I har nydt weekenden i fulde drag. Her står den lige nu på bagning af en god portion boller, som vi ser frem til at hygge os med over en kop te inden aftensmaden. Ah, dejligt!

Rigtig dejlig søndag eftermiddag og aften til jer alle :)

Et kig ind i cupcake-laboratoriet

Jeg er i København i disse dage. Ankom i går for at mødes med Den store Bagedag, som jeg er ambassadør for. Jeg er nu fortsat nært forbundet med min trofaste computer for at få de sidste finjusteringer på plads på bogen og for at lægge billeder op af de skabeloner og trin-for-trin-billeder, jeg sidder og tegner og skyder lige fra, jeg slår øjnene op om morgenen. Da min bedre halvdel og jeg kørte ind i København i går så jeg et stort banner fyldt med cupcakes fra den lille fine butik, jeg har omtalt før, der hedder Agnes' Cupcakes. Det fik mig til at smile, for også jeg har været fordybet i cupcake-produktion den seneste tid for at gøre mit eget kapitel udi cupcakens kunst klar. På dagens blogindlæg får du et lille smugkig ind i kapitlet.

Jeg iler igen, for travlhed præger programmet. I morgen er vi så tæt på målstregen, vi næsten kan komme, og det fylder mig med kolossal glæde og spændt forventning. Wow, det bliver stort at få loadet hele bogen op til trykkeriet og vanvittig spændende at få det første print af bogen i hænderne. GLÆDER MIG.

RIGTIG solrig og god dag til jer alle

Noget så fordybet...

... er jeg i disse dage. Fordybet i færdiggørelsen af min bog. Det er en spændende slutfase med masser af finjusteringer for at gøre bogen så fin og helstøbt som overhovedet muligt. Som I måske kan se, har jeg lagt et andet billede på gårdagens blogindlæg. Det er fordi, der netop kom nogle ændringer til det opslag. Det er en sjov proces, denne sidste, for bogen er i vedvarende forandring lige op til trykstart. Et billede skiftes ud hist, et nyt sættes ind pist, og atmosfærer foldes ud med større intensitet og nerve. Spændende! På opslaget I kan se på dagens blogindlæg var et andet billede oprindeligt sat ind af én af mine sønner. Jeg havde dog dette i arkivet og har altid syntes, at det havde en helt særlig dejlig stemning over sig. Så tænksom, forventningsfuld og spejder Lucas ud af vinduet en juledag med sne på græsplænen og julelyskæden bag tavlen i køkkenet. Fordybet i julekapitlet - som jeg er i disse dage - vækkes forventningen efter jul, sne og masser af hjemmebag og varme drikke. Men den nærmer sig nu også med forsigtige skridt, den søde juletid. Nu er inspirationen i hvert fald på plads i kapitlet med de 24 opskrifter og idéer. Håber, I vil få glæde af nogle af dem :)

Rigtig dejlig aften!

Så uploades manus til trykkeriet i denne uge

Der arbejdes på højtryk i disse dage, så jeg beder jer undskylde, at jeg har lidt forsinkelser på på mailfronten. Jeg vender tilbage så snart arkene til min bog kører igennem den store trykmaskine på Narayana Press i Odder.

"Spiloppernes stjernespil" er ved at blive designet i disse dage. Det er et aktivitetetspil, som vil være at finde inde bag et foldet fransk smudsomslag på bogen. Smudsomslag af denne type er slet ikke noget, man normalt ser i Danmark, for det er alt, alt for dyrt at producere. Men nu er jeg jo selv blevet forlægger, og mit dybfølte ønske om at gøre en forskel, levere noget af kvalitet, der hæver sig over, hvad man ellers finder på hylderne giver mig mod til at prøve det af. Og så håber jeg bare inderligt, at I vil synes om det, og have lyst til at investere i min bog. Prisen på 299 kroner fastholder jeg. Den ændres der ikke på - selvom bogen faktisk vokser fra 276 sider (Krudtuglernes og Rollingernes sideantal) til 308 sider. Der ryger så mange bøger ud hver eneste dag i Danmark, så hvis man skal føle sig motiveret til at investere i én af dem, skal den virkelig byde på noget, og det håber og arbejder jeg ihærdigt på, at Spilopperne vil komme til. Så nøj, hvor er jeg spændt på at høre jeres modtagelse :)

Nå, tilbage til arbejdet - det kalder nemlig rigtig meget i disse dage. I øvrigt er billedet på dagens indlæg fra julekapitlet, som fyldes med 24 søde, kreative og hyggelige opskrifter, tips og idéer.

SKØN dag til jer alle.

Udendørsliv i efteråret

Kære alle sammen

Nogen gange kan mange bare trænge sådan til at holde weekend. Sådan havde jeg det i slutningen af denne uge. Der er godt kul på programmet for at få Spilopperne gjort helt klar til tryk, så det var skønt at kunne se frem til et par fridage med familien, og ovenikøbet se, at meteorologerne lovede sol og regnfrit :-) Og de fik ret. Solen strålede fra en blå himmel i går morges, så dagen blev tilbragt i det fri med stop på torvet på vej ud til campingpladsen, hvor vi provianterede friskstegte fiskefrikadeller hos fiskemanden, som blev nydt midt i naturen med nybagt rugbrød, sprøde stykker agurk og frikblandet remoulade. Uhm, et herligt frokostmåltid. Simpelt og godt. Derefter stod programmet på en omgang fodbold, et slag kongespil, ture gennem legepladsens actionbane på tid for både børn og voksne og en god stor is på hjemvejen. Og så er hyldebærene i øvrigt også ved at være høstklar. Tog lige en smagsprøve derude på campingpladsen, hvor det vrimlede med hyldebærtunge grene. Uhm, søde og gode. En herlig dag! Og alt i mens sad min dygtige layouter og tryllede med bogens afsluttende sider, så dem sidder jeg og kigger på lige nu og glæder mig sådan over. Håber I vil nyde dem også og finde god inspiration på dem.

Ønsker jer en rigtig dejlig dag alle sammen.

Så er sidste kapitel ved at blive layoutet

Så er mine sidste fotoangivelser til julekapitlet sendt afsted, og weekenden vil blive brugt aktivt til layout af de allersidste sider i Spilopperne. Nedtællingen til trykstart er virkelig i gang, og meget snart skal køleren sættes mod Gylling i Odder, hvor gæve folk står klar til at bringe trykmaskinerne i sving og køre store ark ud med de 308 sider, Spilopperne tæller. Det bliver fuldstændig fantastisk at se siderne blive kørt ud med alle billeder, tekst og illustrationer. Lidt som en rigtig fødsel, for jeg har skrevet og arbejdet på Spillopperne siden januar, altså i små ni måneder og nu er den snart klar til at blive bragt til verden.

Og nøj, hvor skal der holdes weekend nu. Det har været travle dage med mange sommerfugle og også et lille nervepust i maven i ny og næ. Håber I alle må nyde jeres fridage rigtig meget.

SKØN FREDAG til jer alle.

Så nåede vi i mål! HURRA!

I går fik vi skudt det allersidste billede til Spilopperne! Hurra, hvor er det bare en dejlig målstreg at nå. Nu har Charlotte Brixen alt, hvad hun behøver for at lægge sidste hånd på det visuelle udtryk, og jeg glæder mig bare så meget til at se bogen i sin helhed. Oscar, min ældste søn, fyldte 14 år i går (tusinde tak for lykønskningerne her over bloggen og mailen), og blev fejret med morgen- og aftensmad efter eget ønske. Så den stod på amerikanske pandekager fra morgenstunden og en rigtig mormor-ret til aftensmad: grydestegt kylling med persille i maven i selskab med kartoffelgratin, syltede agurker og brun sovs. Næste skud på stammen, der har fødselsdag, er Louise, min kærestes datter. Hun runder 12 år  om godt tre uger og lige i hælene på hende følger hendes bror og mine to yngste sønner, der alle fylder år i november. FEM børnefødselsdage på under tre måneder. Vi har taget hul på en tid, hvor mange livretter vil bringes på middagsbordet!

Billedet på dagens blogindlæg er af "Edderkoppen Frederik", der kan laves i et snuptag af børn helt ned til 3-4 år (måske med lidt hjælp fra mor, far eller en ældre søskende). Den består af store, vamsede sorte piberensere og to små perleøjne. Opskriften kommer med i Spilopperne i Allehelgensaften-kapitlet. For der skal jo være noget for både store og små - og her kan alle med garanti være med.

Rigtig dejlig aften - selv skal vi en tur på ARoS Aarhus Kunstmuseum og opleve Rainbow Panorama. Det glæder jeg mig til :)

Oscars fødselsdag og sidste photoshoot

I alt hast får I lige et pip fra mit summende hus. Oscar, min ælste søn, fylder 14 i dag, så den stod på amerikanske pandekager med blåbær og ahornsirup til morgenmad. Om halvanden time kommer Søren, min fotograf, og så går det løs med den allersidste photoshoot til Spilopperne. SÅ VILDT at være nået hertil. Nøj, hvor er det bare dejligt :-) Den står især på jul i dag. I får lige et hurtigt skud af et par småting, der er med i julekapitlet.

Ønsker jer en DEJLIG dag i det flotte solskin (dejligt, når den står på fødselsdag i eftermiddag her i familien)

Summende travlhed inden allersidste photoshoot

En summende travlhed har sænket sig over mine stuer i disse dage. I morgen er den allersidste photoshoot på tapetet, og her skal den sidste håndfuld Allehelgens- og juleopskrifter og idéer i hus. Så mine indlæg er lidt korte i disse dage, og i går nåede jeg det desværre slet ikke. Og til de, der har skrevet til mig, vil jeg blot sige: TUSINDE tak for jeres hilsner - jeres svar kommer med lidt forsinkelse på grund af mit stærke fokus på at gøre bogen helt færdig, men det skal nok komme. Stol trygt på det :)

Til gengæld tager bogen mere og mere form. Min dygtige layouter, Charlotte Brixen, sender mig dagligt de dejligste opslag, som glæder mig så meget at se. Nedtællingen til trykstart er begyndt, og de sidste dage skal bruges godt. GLÆDER mig til at vise jer bogen meget, meget snart.

Billederne på dagens blogindlæg er i øvrigt fra påske- og børnekomsammenkapitlerne.

SKØN dag til jer alle.

Spaghetti al vongele i mindet af Rom

Kære alle sammen.

Så får I lige et hurtigt skud af de lækre små hvidløgs-, chili og persillevendte venusmuslinger, der øjeblikket efter billedet blev skudt med min mobil blev vendt med den friskkogte spaghetti og serveret rygende varm med et koldt glas hvidvin. Uhm, en himmerigsmundfuld. Min dejlige bedre halvdel og jeg har nydt den talrige gange her i Danmark og vist nok kun en enkelt gang i Rom, men nøj, hvor den smagte skønt indtaget i Italierners hovedstad tilberedt efter bedste italienske foreskrift. Den er superenkel at lave og smager næsten urimelig lækkert taget i betragtning, at den er så nem at fremtrylle. Den store udfordring består sådan set først og fremmest i at anskaffe sig de delikate venusmuslinger. Det er ikke altid så let, men velassorterede fiskehandlere har dem med jævne mellemrum, og har de dem ikke, kan du tit bestille dem hjem, hvis du lægger en ordre ind på dem. De koster omkring 100 kr. kiloet og til to voksne, skal du bruge ca. et kilo. Opskriften kommer med i "Bonden, hakkedrengen og den eventyrlige knapsuppe".

I dag står den på mere dummylayout-udfærdigelse samt layoutfeedback her hos mig. Tiden til trykstart nærmer sig, og bogen tager mere og mere form. Dejligt. En tur i skoven er dog også på programmet, så det glæder jeg mig til inden længe at nå til.

RIGTIG skøn søndag til jer alle.