#ff28a2

Indlæg fra juli 2011

Besøg i bolsjefabrikken: Sømods Bolcher

De lever efter min mening op til titlen som verdens bedste bolsjer: Sømods Bolcher i Nørregade 24 i København. Jeg har i hvert fald aldrig smagt nogen, der overgår dem. Det skulle da lige være vore egne hjemmegjorte, som heller ikke er helt tossede. I Krudtuglerne slog vi os løs med de søde sager i et kapitel om hjemmelavede bolsjer. Det er en utrolig sjov aktivitet, som børnene elsker. Det kræver lidt øvelse at forme bolsjer i flere farver og med mere end én smag, men man skal ikke prøve det mere end et par gange, før man faktisk formår kunsten ret så hæderligt. Det er nu mest om efteråret og vinteren, at vi finder tid og lyst til at kaste os over at frembringe en hjemmelavet portion af slagsen, for det er varmt at stå ved komfuret med den kogende sukkermasse, og det egner den kolde tid af året sig allerbedst til.

I går var vi så forbi Sømods Bolcher, fra hvem jeg har hentet meget af min inspiration til vores egne eksperimenter i hjemmebolsjeværkstedet. Ofte står de ferme bolsjemagere selv og strækker i den søde, seje masse og former de smukkeste, velformede og ikke mindst afsindig velsmagende mundhapser i alverdens fortryllende farver. Alle kan komme besøg i værkstedet direkte fra gaden og der er i samme regi mulighed for at købe et virvar af forskellige varianter, som udstilles i glasmontrer og frister så ganske enormt. Man kan også købe boljserne over Nettet og blot betale for forsendelsen. Og de er altså det hele værd, skulle jeg hilse at sige. Egentlig er jeg ikke normalt så stor fan af bolsjer, men har man først smagt disse, ja, så er man altså "solgt til stanglakrids". Skønt udtryk, i øvrigt! Det er én af grundene til, at det har fået lov at finde vej til titlen på efterfølgeren til Spilopper & stjerneskud: SLYNGLER & STANGLAKRIDS.

Men kender I ikke Sømods Bolcher, så vil jeg altså varmt anbefale jer at lægge vejen forbi, hvis I bor i eller gæster København på et tidspunkt. Et supercharmerende lille sted med en oplevelse, der helt sikker vil tage kegler hos både børn og voksne :-)

Sømods Bolcher får 6 ud af 6 stjerner ******

Regnbuer og is til den store guldmedalje

Så er vi nået til København, hvor vi lige er vågnet i min søsters og hendes families hus. Jeg kan se ud af vinduet, at solen skinner, og det glæder mig unægteligt, for i dag står der "Tivoli" på programmet. Udover at det ofte står én i en mindre formue at tage sin familie på forlystelsestur til Tivoli, så er det indiskutabelt bare en større fornøjelse, når vejret er godt. Så jeg sender hermed en varm tak til vejrguderne over at lade solen skinne netop i dag :)

Forleden talte jeg lidt om is, og om at sommer, sol og is hører sammen. Vi overvejede selv at producere en portion af den skønne kølige spise i vores ismaskine, men dagen løb nu fra os med alle vore gøremål på listen, så vi endte som nævnt med et bæger fra Ben & Jerry. Et helt igennem vidunderligt sortiment af isvarianter, denne producent formår at frembringe efter min vurdering. Den hjemmelavede er nu også god. Måtte I have lyst til et lille tip om en semi-hjemmelavet isanretning, så kan jeg anbefale jer følgende, der er baseret på en liter regnbueis og en håndfuld digestives. Opskriften er fra "Rollinger & roulader".

regnbue-iskage
Rund og charmerende og lige til at tage toppen af lækkersulten og hedeslaget. Køb en liter god regnbueis og en pakke digestive. Skær en skive regnbueis på cirka 3 cm’s tykkelse. Dyp et glas af nogenlunde samme diameter som kiksen i varmt vand og tryk en rund skive ud med glasset. Kom isen ind mellem to kiks og server den indbydende lille iskage med det samme for børn og voksne, der trænger til lige at blive kølet lidt ned.

De bedste ønsker om en solrig og fantastisk dag.

Ny bog: SLYNGLER & STANGLAKRIDS

I disse dage holder vi såkalt "mosterferie", hvor fire fætre og en kusine er samlet under samme tag med hygge, samvær og fællesoplevelser på tapetet. I forgårs var vi på markedet på Ingerslev Boulevard i Århus, hvor vi købte de skønneste kirsebær og en stor pose ærter, som vi tog med over på naturlegepladsen på den anden side af vejen på Sct. Anna Gade skolen. Det er en helt fantastisk legeplads og et skønt frirum for rigtig mange familier på Frederiksbjerg. I onsdags var der også en ung pige, der kom med sine 6 små Løvvædder-kaninunger, og det vakte naturligvis stor interesse, især hos kusinen, der var inde at sidde i buret og kæle lidt med de små dunede, livlige størrelser. Så gæster i Århus, og har I jeres børn med, kan jeg varmt anbefale jer et besøg på den omtalte legeplads. Det er en lille oase på jord, som desværre skal nedlægges i 2013 - en beslutning, politikerne har truffet til stor sorg og ærgelse for rigtig mange familier, der bor i lejlighed og derfor bruger legepladsen som et dagligt, kærkommet fristed og naturmæssigt åndehul. Så nu må vi nyde den så længe, og det har vi i hvert fald til hensigt at gøre i fulde drag, for vi elsker at komm dér.

I dag skal vi et smut til København og holde weekend med den årlige Tivoli-tur på programmet. Forleden, hvor vi havde stillet børnene en is i udsigt, endte vi ved Ben & Jerry, som efter min mening laver aldeles himmelsk is. I den bog, der kommer til at efterfølge Spilopper & stjerneskud, kommer der et stort iskapitel, hvor jeg allerede er i fuld gang med at lægge isopskrifter ind, blandt andet inspireret af varianterne i Ben & Jerrys sortiment, for nøj, hvor er de bare lækre. Hvad den nye bog kommer til at hedde, jo, det må være tid til at afsløre:

SLYNGLER & STANGLAKRIDS

Sådan lyder titlen :) Hvornår den kan ventes i handlen, ved jeg ikke helt endnu. Den er under udarbejdelse. Det er storbysrejsebogen til gengæld også, og hvilken, der skal udkomme først har jeg ikke helt afgjort endnu. Hvis du har en stemme på, hvilken du allerhelst så først på boghandlerens hylde, kunne det være rigtig sjovt at høre fra dig :)

Rigtig dejlig dag til jer alle - her skinner solen, og det havde vi sådan set ikke turde håbe på, for DMI havde vist regn og skyer. Så vi går bare og smiler over den dejlige vejrmæssige overraskelse. Sol og sommerferie hører nu sammen.

Er I klar til at se en bid af forsiden?

Så er forsiden til Spilopper & stjerneskud på plads - næsten i hvert fald. Kun ganske få justeringer mangler. Og som nævnt tidligere vil jeg jo så gerne indvie dig i, hvordan den ser ud. Så mens min grafiker og jeg arbejder på at lægge sidste hånd på værket, vil jeg i dag løfte sløret for et hjørne af den endelige udgave. Min plan er løbende at lade tæppet gå for flere og flere brikker, så du til sidst kan se den helt endelige udgave i sin helhed :)

I går fik jeg desuden slået de sidste streger på præsentationsmaterialet og prisstrukturen til Spilopper & stjerneskud, som i dag er godt placeret i Bodil Helbos mappe. Bodil er min eksterne samarbejdspartner, som på allerbedste vis står for indsalget til landets boghandlere. Vi samarbejdede omkring opgaven i forbindelse med min første bog på eget forlag, Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne, og også denne gang er Bodil til min glæde at finde på holdet, der bringer Spilopperne til verden.

Bodil drog afsted i morges klokken 06.00 på sin salgsrejse ud til den første håndfuld boghandlere på hendes liste, og nu krydser jeg blot fingre for og håber på, at alle jer boghandlere derude må have rigtig meget lyst til at binde an med et godt parti "Spilopper", så alle interesserede læsere kan finde den på jeres hylder i tiden op mod jul. Den bliver superfin, har fået vokseværk i forhold til sine forgængere (er gået fra 276 til 308 sider), er smækfyldt med massevis af flotte, stemningsfulde farvebilleder, leveres i en lækker hardbackudgave med fransk foldet smudsomslag med et familiespil på indersiden og er i samme store format, som sine forgængere. Trods de ekstra raffinementer og designmæssige løft har jeg valgt at bibeholde prisen på 299,-, så jeg håber inderligt, at I vil finde bogens udtryk og univers inspirerende.

Så hvis nogen af jer, der læser med på bloggen, måtte have 3 minutter til at hjælpe mig med at give boghandlerne lidt motivation til at lægge en bestilling ind, så vil jeg være jer dybt taknemmelig for at skrive et par ord her på bloggen i dag. Det vil virkelig glæde mig, da denne fase i hele bogprocessen er utrolig vigtig for mig og alle små opbakkende hilsner modtages med største taknemmelighed og glæde:)

Og nu afsted på markedet med os, for her står den jo på såkaldt "mosterferie" og ungerne er klar til at komme ud i solskinnet og op på markedet efter ærter og andre gode sager. Herligt, at solen er kommet frem på himlen - ah, hvor gør det godt med et pust vaskeægte sommervejr.

SKØN dag til jer alle!

Så har feriegæsterne indfundet sig

Så er de her - min søster, niece og nevø! Dagen er gået med forberedelser til deres komme, og glæden var stor, da dørklokken bimlede sidst på dagen. Fem glade unger har hygget bravt med fodbold i solskinnet (for ja, solen tittede til en afveksling frem i dag, og hvor var det bare DEJLIGT - endelig!), playstationspil, filmhygge, god mad omkring spisebordet og maaaaasser af pludren. Der er meget at samle op på, når der tit går uger og nogle gange måneder imellem, fætrene og kusinen bringes sammen.

I morgen stiller meteorologerne os solskin og blå himmel i udsigt, så der har vi planer om at gå på Ingerslev Marked og købe en stor pose friske ærter, et par bakker solmodne danske jordbær og hvad vi nu ellers kan finde af gode sager. Og så vil vi drysse over på den skønne naturlegeplads lige overfor og slappe af, spille lidt bold, klatre i stativerne, betragte dyrene (der er kaniner, undulater, geder, en påfugl, høns m.fl. derovre) og bare nyde udendørslivet. Vi har også en Tivoli-tur på tapetet i Tivoli Friheden, for vi er så heldige at have årskort til parken og om onsdagen må man have en gratis ven med. Perfekt, for så kan vi alle stryge igennem indgangsportene uden at lægge hele feriebudgettet i billetlugen. Og ja, grunden til, at der er is på dagens blogindlægsbillede samt en glad Noah, der spiller petanque er, at vi også har sådan en kombination på dagsordenen. Lige om hjørnet fra hvor vi bor er der en dejlig petanque-bane, og i morgen er der is til alle, der deltager i konkurrencen. Om vi laver den selv, ved jeg ikke helt endnu. Vi har nemlig en ismaskine, og det er altid et hit at kreere vore egne iskombinationer. Det tager et øjeblik at hælde ingredienserne i maskinen og så skal den bare stå og røre i 45 minutter, hvorefter en lille liter af den hjemmegjorte sag er klar til servering, og med nøjagtig det i, som skaberne bag isen elsker allerhøjest. Så har I ikke en ismaskine på hylden allerede, kan jeg godt anbefale at skrive den på ønskelisten.

Rigtig dejlig dag til jer alle i morgen. Her har klokken lige rundet midnat, og hele huset emmer af fred og ro, så også jeg må vist ud at have fat i tandbørsten, så jeg kan være frisk til vore feriestrabadser i morgen :)

Indendørs sommerliv og amerikanske pandekager

Sol, sol, kom nu frem! I morgen kommer min søster på ferie hos os med fætter Mads og kusine Maja, og vi glæder os til at se dem. Men hvor søren bliver solen og de lune sommergrader af? Vi skulle jo have nydt det glade strandliv med dukkerter og et svalende visit i isbaren. Nu må programmet vist i stedet vrides mere i retning af en tur i svømmehallen, lidt bagning indendørs, et spil kort og måske nogle gode traveture i skoven og en omgang fodbold, når regnen ikke trommer på ruden. En tur til stranden kan det da måske også blive til, og så kan vi gå hjem og male på sten. Da vi var på Anholt for nogle uger siden, så vi nogle rigtig flotte motiver, som jeg lige arkiverede på nethinden. Det er nemlig et nemt og hyggeligt lille projekt, og de malede sten er bruge som dekoration i hjemmet eller give væk som en personlig lille gave. De kan bruges som bordkort, brevholder, pyntegenstand i vindueskarmen, til at give hvidløgsfed et blidt tryk 16 for at løsne skallen, til at lægge ude foran hoveddøren med et "Er i haven" eller "Velkommen". Mulighederne er mange.

Vi bagte også amerikanske pandekager, da vi var på Anholt, og opfandt en rigtig god opskrift på sådanne. Pandekager er en meget afholdt spise i vores familie, så vi har en utrolig masse pandekageropskrifter, som vi veksler lidt imellem. Jeg havde dog ingen af dem med derover, så vi prøvede os lidt frem og hver og én af de små flade, søde sager blev spist og under stor nydelse, så de kan altså godt anbefales. Opskriften kommer her:

Amerikanske pandekager
27 pandekager

6 æg
1 spsk vanillesukker
4 spsk rørsukker
1/2 tsk salt
9 dl mælk
6 dl mel
2 spsk bagepulver
1 dl smagsneutral olie

Bland alle i ingredienserne i en stor skål og pisk blandingen godt sammen. Sæt to store pander på blusset og bag tre pandekager på hver ad gangen. Stabl pandekagerne ovenpå hinanden og stik evt. et eller to træspyd ned igennem til sidst, så de ikke vælter. Server med rørsukker, ahorn- eller agavesirup og evt. friske, solmodne danske jordbær.

God fornøjelse og rigtig dejlig dag til jer alle

Fætter-kusineferie

I den kommende uge står den på fætter-kusineferie - noget af det bedste min søsters og mine unger kender til. Vore familier bor til daglig tre timers kørsel fra hinanden og med en Storebæltsbro imellem os, så det bliver ikke til så mange træf i dagligdagen. Så når vi ses er det gerne i længere tid ad gangen, og denne gang er der masser af forventning og glæde til stede på begge matrikler til en hel uges samvær, hygge og afslapning. Så det skal nok blive rigtig hyggeligt :) Nu er to intense ugers arbejde med photoshoots til Spilopper & stjerneskud også godt overstået. Søren, min fotograf, skal giftes om 14 dage og har ryddet kalenderen for arbejdsopgaver for at hellige sig forberedelserne af den store dag, så i næste uge står den også på rendyrket ferie hos os, og det bliver bare rigtig dejligt.

Billedet på dagens blogindlæg er fra vores sommerhusferie på Anholt, hvor alle fætre og den eneste kusine i flokken hyggede bravt efter en aktiv dag med masser af distancer tilbagelagt på jernhestene, badeture og fodboldspil. Og så er en sjov film på computeren slet ikke den værste måde at slappe af og finde lidt ro på sammen.

Håber også I nyder sommeren i fulde drag - omend de hersens vejrguder godt kunne tage at stramme elastikken og få givet os lidt solskin :)

De bedste hilsner her fra skrivepulten.

"Hvad Elvira Grinitus ville putte i madpakken"

Ja, sådan hedder madpakkekapitlet i min kommende bog. Elvira Grinitus er et moderne svar på Astrid Lindgrens løsslupne og livskraftige Pippi Langstrømpe, og hvis der er noget hun ikke vil, så er det at gøre knæfald for "plejer" og kedelige vaner. Så når Elvira kan vælge, hvad der må komme i madpakken, så er det ikke ufestlige valg, hun foretager sig, og der knytter sig gerne en sjov historie til indslagene. Elviras  bananbrødkranse er fulde af lige dele kærlighed og mel samt en håndfuld andre gode sager. De kan nydes i madpakken eller en dag, hvor vovsen slippes løs i skoven og anemonerne dækker gulvet under de slanke træstammers hvælvende kroner. Synes lige I skulle have et kig ind i kapitlet.

Rigtig skøn lørdag til jer alle. Her til formiddag skal jeg på loppemarked med min gode veninde Theresa, som er lige så glad for sådanne som jeg. Bagefter skal vi skyde billeder til hendes fine hjemmeside, hvor en masse nye produkter til hus og garderobe inden længe kommer på. Så tag gerne og hold øje med den :)

Dejlig lørdag til jer alle.

Lav din egen nøglekæde af libertystof

I dag har jeg brugt formiddagen på en mini-photo shoot, hvor vi blandt andet fik foreviget en hjemmesyet nøglekæde, som du finder anvisninger på i kapitlet "Slip kreativiteten løs" i Spilopper & stjerneskud". Den er supernem at lave og kræver bestemt hverken avanceret kørekort til symaskine eller andre særligt tunede færdigheder. Og så kan den laves for ca. 25 kroner i det skønneste liberty-stof. Så den er både fin til dig selv og en god lille gavemulighed til veninden, søsteren eller en anden, du gerne vil glæde til fødselsdag eller i anden anledning.

Nu skal jeg ned og mødes med min gode veninde, Theresa, der er på en lille overnatningstur her i Århus med sin lille datter, Alma. Så det glæder jeg mig til. Theresa skriver også bøger og har desuden den mest inspirerende hjemmeside, hvor hun forhandler forskellige slags unika til hjemmet og garderoben. Så vi skal have skudt lidt billeder af hendes nye produkter til hjemmesiden og ellers bare venindehygget godt.

Rigtig dejlig dag til jer alle i regnvejret - typisk sommervejr, som ikke behøver at vare alt for længe. Sol, sol, kom nu frem.

Foredrag: Er du klar til at arbejde med oplevelser?

I dag vil jeg fortælle jer om et nyt tiltag, som jeg glæder mig over at kunne søsætte. Udover at skrive koge- og livsstilsbøger, har jeg jo også i mine 12 år med faste stillinger i kulturlivet, været meget optaget af at udforske og udvinde potentialet i mødet mellem et erhvervs- og kulturlivet. Du kan læse mere om mine tanker herom under Sif Press ApS, hvor jeg præsenterer konceptet "Business & Arts". Min årelange erfaring med området har vist mig, at dette er et forretningsområde med kolossale gevinster for såvel et resultatorienteret erhvervsliv med et nødvendigt fokus på innovation og et kreativt kulturliv med behov for at styrke evnen til at "drive forretning".

Måden de to brancher kan krydsbefrugte hinanden er fascinerende og vanvittig udbytterig. Det kræver indgående indsigt i begge fagområder at sikre, at redskaber i den ene verden bringes hensigtsmæssigt i anvendelse i den anden, så det optimale potentiale udløses med fremdrift, innovationskraft og forretningsforståelse som følge. Det har jeg beskæftigt mig indgående med i forbindelse med de kreative alliancer og det sponsorsamarbejde, jeg har været dybt involveret i som led i mit virke som h.hv. marketingchef for Århus Festuge og arrangementschef på ARoS Aarhus Kunstmuseum, hvor virksomheder som Arla, Magasin, Ikea, Nordea, SAS, De gule sider, Pressalit, Hummel, Ceres m.fl. har været tilknyttet som samarbejdspartnere og sponsorer.

Med min baggrund i kulturlivet har jeg været priviligeret at gøre mig en masse nyttige erfaringer indenfor krydsfeltet erhverv-kultur, og de erfaringer vil jeg rigtig gerne dele med jer i et foredrag om, hvordan I kan få det optimale ud af at arbejde med oplevelser og innovationsprocesser i jeres virksomhed. For at sikre, at I får det optimale udbytte af foredraget, er det en gevinst at have Jens Damgaard med ved min side. Jens har arbejdet flere år som iværksætter og har derudover solide internationale ledererfaringer med bl.a. kompetencer indenfor uddannelse samt udvikling af ledere og medarbejdere med i bagagen. Så han er lidt af en kapacitet, og hver især kender vi vore respektive brancher til bunds og kan i forening se, hvor mulighederne i at åbne op for brugen af oplevelser i erhvervslivet, ligger.

Og hvorfor fortæller jeg så om det her på min blog? Jo, det gør jeg, for udover at være mor, kæreste/ægtefælle og privatperson med interesse for familieliv, traditioner, gastronomi, kreative aktiviteter m.v., er du garanteret også optaget af at gøre en forskel rent professionelt. Og så kunne det jo godt tænkes, at du kunne se et potentiale i, at du og dine kolleger kunne få lidt inspiration til, hvordan I "tænker ud af boksen", udvikler jeres salg og markedsføring og øger værdien af jeres produkter eller services ved at indtænke brugen af oplevelser, storytelling og emotionel intelligens.

Lige nu udbyder jeg i samarbejde med Jens et foredrag (evt. med integreret workshop) á ca. 1 1/2 times varighed + 1/2 times spørgetid, hvor vi kommer ud til jer og giver jer vores input til, hvordan I identificerer det største potentiale for at arbejde med oplevelser i netop jeres virksomhed. Vi holdt det i efteråret sidste år på Iværk og vækst-messen i Forum, og dengang var det et kæmpe tilløbsstykke. Du kan læse mere om foredraget her, som lige nu udbydes til en særpris. 

Se det var et blog-indlæg af en helt anden type end de sædvanlige. Dagen i dag står dog primært i Spiloppernes tegn. Den skal nemlig bruges til at udvikle de sidste kreative frembringelser til kapitlet "Slip kreativiteten løs". Og så kommer Søren, min fotograf, for sidste gang i morgen inden sit bryllup, som kræver hans opmærksomhed de kommende 14 dage :-) Dejligt!

RIGTIG SKØN DAG til jer alle. 

Pølsebrød med kamutmel i kassen

Så fik endnu en lang begivenhedsrig photo shoot en ende. Vi kom godt omkring i dag - 5 lækre fotos af "Spiloppernes stjerneskud" og knap et par håndfulde til kapitlet "Børnekomsammener - den komplette pakke". I sidstnævnte indgår blandt andet en opskrift på hjemmebagte pølsebrød, der bare er supernemme at lave og smager vildt meget bedre end de luftige, fiber- og næringsfattige fabriksfremstillede fra supermarkedet. Så dem glæder jeg mig til at give dig opskriften på.

I morgen skal min mormor begraves, så det bliver en tænksom og vemodig dag. Hun var dog godt 90 år og var meget afklaret om, at hendes liv havde budt hende alle de oplevelser, hun forventede af livet. Så hun var klar til at lukke sine øjne, var ikke syg, blot meget gammel og træt. Så det er ikke én af de meget sørgerlige begravelser. Uanset hvad er det dog bare altid følsomt og et meget definitivt farvel, når én af ens kære runder livet af. Så mange tanker rige på dejlige minder fra min barndom med min mormor kører i disse dage revue for mit indre øje og vækker mange følelser og erindringer.

Håber I må have udsigt til nogle gode dage - måske endda feriedage. Det er bare med at nyde dem i fulde drag og fylde dem med en masse af alt det, vi går og drømmer om til daglig, men hvor hverdagens travlhed ikke efterlader så meget luft til fritidsjov og familiehygge.

Kh.
Sif

Børnekomsammen - den komplette pakke

Så rykker Søren, min fotograf, snart ind i privaten igen. Jeg har en lille time tilbage i køkkenet, før dørklokken må forventes at ringe. I dag skal vi skyde billeder til kapitlet "Børnekomsammener" samt "Spiloppernes 5 stjerneskud". Førstnævnte kommer hele vejen rundt om børnefester lige fra invitation over tips til festlig borddækning, bordplan, lege, godt til gane og svælg, skattejagter, konkurrencer m.v. Sidstnævnte præsenterer en Top 5 over mine "spiloppers" yndlingsretter spredende sig fra hits på middagsbordet til kagebordet og helt over i det sunde hjørne.

Senere på dagen løfter jeg lige lidt på sløret for, hvad kapitlet kommer til at indeholde. Så hvis du kigger ind forbi min blog sidst på eftermiddagen, så kan du få et smugkig ind i mit kreative værksted og i bogens univers.

Rigtig dejlig dag til jer alle.

Malmö - en skøn by at gæste

Kære alle sammen

Så er jeg godt hjemme fra min weekendtur til Malmö. Sidst jeg gæstede den svenske by, der kun tager en god halv times tid at køre til over Øresundsbroen fra København, var som barn. Mine erindringer om dette besøg, der går mere end 30 år tilbage i tiden, er meget sparsomme, så jeg var fuld af forventning, da vi rullede ind i byen. Vejrguderne havde lovet både regn og sol, så om dagene ville stå på god kaffe på de udendørs caféer eller mere en udforskning af byens museer og indendørs steder, vidste jeg ikke. Lørdag morgen vågnede vi dog op til bragende sol og blå himmel, så det skabte de bedste betingelser for at drysse rundt på må og få og indsnuse udelivsstemning på både havnen, pladserne, torvet og de små hyggelige shopping-områder. Jeg fandt mig en fantastisk cremefarvede hørsommerkjole i lidt gammeldags stil med kniplinger og helt tynde stropper på udsalget, og da jeg har en helt særlig glæde ved at købe mit tøj i udlandet, hvor der gerne knyttes en masse glade minder til, der spirer frem, hver gang man bærer tøjet, så valgte jeg at lade den få lov at komme med mig hjem i kufferten. Vi boede på et hotel, Hotel Mayfair, som ligger lige i hjertet af byen ved Stortorget og Lille Torget, hvor et mylder af caféer og kaffebarer holder til. Hotellet er rimeligt i pris, og hvis du bestiller over internettet, kan du hente nogle rigtig gode rabatter.

Byen er rig på skønne steder - blandt andet nød vi besøget på torvepladsen, hvor boderne bugnede af frisk frugt og grønt. Og så har byen formået at indrette et meget moderne og visionært havnemiljø med husbåde, rekreative områder, små kanaler og caféer. Vi mødte en fantastisk imødekommenhed fra byens borgere, der gjorde stærkt indtryk. Yderst hjælpsomme og hjertelige var hver og én, vi var i kontakt med. Så byen er afgjort et besøg værd, synes jeg, og jeg kan godt anbefale jer at rette kompasnålen mod Malmö, hvis I har mulighed for at finde en weekend til at slappe lidt af sammen i inspirerende og "mysiga" (svenskernes svar på vores "hyggelige") rammer.

Rigtig skøn dag til jer alle. Her hos mig står den på forberedelser til endnu en photo shoot i morgen med temaet: Børnekomsammener.

Weekend i Malmö

Kære alle sammen

Så er weekenden startet og jeg er så heldig at tilbringe den i Malmö med min kæreste. I går formiddags var jeg i København og nød en skøn frokost på Café Dan Turell, som jeg varmt kan anbefale at gæste, hvis I er i byen (se billedet). Her i Malmö har vi  indlogeret os på et hotel, der stammer helt tilbage fra 1400-tallet, og har netop indtaget et skønt morgenmåltid i hotellets hvidkalkede kælder med vælvede buer og gamle malerier af riddere og konger på væggene. Om lidt skal vi ud at kigge på byen, og jeg har kameraet med, så jeg kan indfange byens stemning og lade jer få et indtryk af, hvordan byens puls, atmosfære og liv er. Hotellet er placeret midt i byens hjerte, så vi kan gå til både det nye havneareal med charmerende kanaler og havneliv, byens parker (som vi fik et glimt af fra bilen, da vi ankom i går aftes), de indendørs torvepladser m.v. Spændende, hvad der venter os.

Rigtig skøn lørdag til jer alle.

Dagen hvor der gik cupcakes i den

Sikken dag! Det har virkelig været sjovt i dag. Fantasien er blevet sluppet løs og de festlige cupcakes har boltret sig rundt iblandt store dinosaure med hang til søde sager, er blevet anrettet på fade i et festfyrværkeri af farver og æsker med blomstrende forår på. Nu er vi færdige. Seks timer har vi været igang, og et skønt sortiment af billeder er nu i hus, så Cupcake Laboratoriet kan præsenteres i Spilopper & stjerneskud og forhåbentlig tjene rigtig mange cupcake-fans til inspiration og deres søde tand til gavn. Dén med lakrids er min personlige favorit, men der er nu mange gode smagsvarianter at forkæle familien med.

Rigtig dejlig aften til jer alle. Jeg skal lige nå omkring supermarkedet, inden det lukker og købe en værtsgave til i morgen, så jeg må hellere komme afsted, så jeg når det inden lukketid :-)

Så er der gang i cupcake-laboratoriet

Kære alle sammen

Lige en ultrahurtig formiddagshilsen, for der er godt gang i cupcake-bagningen her i mit køkken. Lakridscupcakes, karamelcupcakes og kokoscupcakes er nu kreeret og en god række andre varianter venter på at blive bragt til verden, så de kan blive indfanget af Sørens kamera fra kl. 12. Jeg skyder selv et par skud i løbet af dagen, så I lige kan få et kig ind i Cupcake Laboratoriet. Sikke her dufter - det bliver en ren fest efter aftensmaden i aften med det store udvalg af søde sager :)

Dejlig dag i regnvejret - lige den perfekte dag til at bage for mig.

Cupcakes - så går det løs!

Jeg er i fuld gang med forberedelserne til morgendagens fotoskydning, hvor det helt store - og søde - omdrejningspunkt er: CUPCAKES. Siden "Agnes" slog dørene op i København og præsenterede et væld af forskelligfarvede, indbydende cupcakes har jeg været fascineret af denne lille spise. Faktisk må jeg tilstå, at jeg slet ikke er til de alt for farvestrålende, tyk-glasur-overdyngede og på andre måder overlæssede. Jeg elsker de meget enkle cupcakes, der er mere rene i smagen og hvor e-numrene ikke vælter frem på listen over ingredienser. Så dem, mange dåner over, med dekorative sukkerfigurer i neonfarver osv. - de stryger ikke lige så højt op på min hitliste. Cupcakes med smag af lakrids, karamel, bær, kokos, mørk chokolade osv. - sådanne er lige mig. Så i "Spilopper & stjerneskud" vil du finde opskrifter på de lidt mere enkle udgaver, der dog slet ikke er ufestlige at se på, for udover den smukt svungne frosting og et let drys nødder, kokos, chokoladespåner eller andet, har flere af dem også fået et lille pift i form af lidt humørfyldt partypynt. I kapitlet vil du bl.a. kunne finde opskrifter på: "Heavenly Licorice med lakridsfrosting", "Creamy Caramella med hvid chokoladefrosting", "Koo koo med hvid chokoladefrosting og kokosflager", "Healthy Berry" og "Marzis knockout med jordbærskum og svøb af mørk chokolade".

Det skal nok blive en festlig dag i morgen. Endnu venter mange forberedelser, så jeg vil skynde mig tilbage til køkkenet, og give jer en dugfrisk rapport sidst på dagen i morgen om, hvordan Projekt-Cupcake" spændte af :-)

Her drypper regnen sagte - håber I nyder en hyggelig stund indendørs, indtil vejrguderne besinder sig og begaver os med lidt sol.

"Slip kreativiteten løs"

Sådan hedder et af kapitlerne i Spilopper & stjerneskud, og i dag har Søren været her og skyde løs af de kreative frembringelser, jeg har lavet. To af dem kan du se på dagens blogindlæg. De er supernemme at lave og kan både bruges til at peppe ens egen garderobe lidt op eller gives i gave til en god veninde, mor, søster eller ja, hvem som helst, man måtte have lyst til at glæde. Der er selvfølgelig masser af flere kreative idéer i kapitlet - også nogen til drengene - og kreativiteten blomster også i andre af bogens kapitler, blandt andet i de fire sæsonblokke.

Om lidt skal jeg ud at nyde en aften i det danske sommerland med min dejlige kæreste og det glæder jeg mig bare rigtig meget til. Aftenens menu står på hjemmelavet Spaghetti Bolognese, som er den ret, jeg har kåret til min absolut "yndlingsret". At svare på, hvad der er ens yndlingsret er jo næsten umuligt, når man elsker mad som jeg, og der er så meget vidunderlig sæsonaktuelt mad som fjordrejer og fisk om sommeren og franske simreretter om vinteren. Men en godt krydret bolognese, der har stået og simret og samlet saft og kraft serveret med friskkogt spaghetti og godt med høvlet parmesan, det bliver jeg simpelthen aldrig træt af :)

Håber også, at I må nyde jeres aften rigtig meget.

Skøn sommerpastaret med tigerrejer, hvidløg, chili og citronskal

"Hvilken lækker og nem lille sommerret, kunne du foreslå læserne", spurgte en journalist fra Jyllands-Posten mig forleden, da hun gæstede mig hjemme i privaten i den hensigt at lave en artikel om, hvordan jeg bruger mit køkken som mit kreative værksted. "Tja, der er mange", svarede jeg. "Dog holder jeg utrolig meget af en meget nem lille pastaret med pillede tigerrejer stegt på panden i lidt olivenolie tilsat finthakket hvidløg og frisk rød chili samt friskreven citronskal. Vend retten med friskkogt spaghetti og drys med parmesan - hvis du holder af det. I Italien er det vist en mindre forbrydelse at rive parmesan på pastaretter med fisk og skaldyr, men jeg må tilstå, at det sker hjemme hos os på trods af de italienske foreskrifter, for vi holder så meget af det. Især hvis det er en god parmesan - en ujævn, godt lagret klump, vi selv høvler af. Nogen gange har vi købt et ordentligt lager med hjem fra Rom, når vi har gæstet byen, og der er få ting, vi sætter mere pris på i månederne efter end vores selv-hjemmebragte parmesan af bedste kvalitet og til meget fornuftige priser. I den udgave, jeg lavede forleden af pastaretten, forkælede jeg os med aromatiske cherrytomater, smørvendte grønne asparges, kammuslinger, et par slanke skiver Victoria filet og laksestykker. Uhm, super godt, enkelt og lækkert. Du skulle selv prøve det, hvis du, som vi, er glad for fisk og skaldyr :-) Og retten er altså også forrygende bare med en god portion tigerrejer af god kvalitet, der kan fåes til ca. 40 kroner for en god stor pose på frys.
 

Rigtig skøn aften til jer alle herfra.

Ferietid og marokkansk kylling med citron, safran og oliven

Duften fra den marrokanske kylling med citron, safran og oliven, som skal på aftenenes middagsbord, når mine næsebor, mens jeg sidder her i sofaen og skriver dagens blogindlæg. At være afsted på ferie er ofte tiltrængt og noget, man har set frem til længe. Den optræder gerne i tankerne som den berømte gulerod, der gør, at man lige giver den en ekstra skalle på arbejdet og får donts på dosmersedlen vinget af, så ferien kan nydes med ro i sindet og i fulde drag. Det skønne ved ferie er dog også, efter min mening, de glade minder, de efterlader, som præger tankerne i ugerne og måske månederne efter. Særlige billeder, sindet af sine egne finurlige grunde, har fastfrosset og ført over som roterende skærmbilleder på den indre harddisk, passerer revu på nethinden og kalder smilet frem. Et af dem er det billede, I ser på dagens indlæg - tre glade unger hængende i luften på baggrund af en næsten azurblå himmel; frie, glade og på afstand af hverdagens faste, til tider lidt monotone rytmer. Et dejligt billede, synes jeg, som gør mig glad at tænke på, for der er så meget barndomsliv, vovemod, livskraft og glæde i det billede. Det er sådanne billeder, jeg nyder at krydre mine bøger med, for de vækker stemning fra et sommerliv, mange af os kan associere med, oplever jeg. Og det er vigtigt, føler jeg, for at gøre årstiderne nærværende i bogen, sætte retter, lege og sæsonaktuelle aktiviteter ind i en kontekst, der aktiverer vores sanser,  tager os ved hånden og folder en varm sommerdag ud for os med dejlige middagsretter på havebordet, alternative snobrødsdeje til grillen eller bålet, tips til madkurven, når strandturen er på tapetet, lege i græsset og meget andet. Så sådanne billeder samler jeg på og glædes sådan over at se dukke op på computeren, når CF-kortet aflæses.

Håber I nyder weekenden og har noget dejligt i vente i morgen, hvor endnu en fridag er at finde i kalenderen.

Og så er det vist tid til den marokkanske kylling, der tilberedes i en fantastisk lerkonstruktion, der hedder en tagine. Opskriften er med i Spilopper & stjerneskud, og er fuld af kraft og anderledes krydderier - virkelig en dejlig ret, jeg glæder mig til at præesentere for jer. Alene udsigten til den duft, den fremkalder i hele hjemmet, kan motivere mig til at lave den. Håber I vil synes ligeså meget om den, som vi gør :-)