#ff31a6

Tre, to, en... aktion!

Kender I dette her med at have noget, man skal, som man bare ikke kan finde energi til? Man ved godt, at man ikke slipper ud af den belastende sindstilstand af laden-stå-til, man har opbygget i kroppen, før man får det gjort, men overspringshandlingerne står bare i kø?

Mon ikke vi alle sammen finder os selv i den situation fra tid til anden? Det er pudsigt, som der nogen gange kan forplante sig en stemning af "jeg-orker-det-bare-ikke" i kroppen, og når fristen for aflevering af årsregnskabet, indsendelsen af ansøgningen til det job, du faktisk ved er lige dig eller nedpakningen af huset i forbindelse med de forestående flytning så står og blinker med "haster-haster" lige foran dig, ja, så får du taget dig sammen og gjort noget ved sagen. Og bagefter tænker du så: "Var det bare dét?"

Tit er opgaverne nemlig ikke helt så uoverstigelige, som du kan gå og få dem bygget op til i dine tanker. Og hver gang du så tager dig selv i nakken og handler på én af de opgaver, du egentlig godt ved ikke bare forsvinder af sig selv, efterlader det øjeblikkeligt sådan en befriende følelse af handlekraft og tagen-ansvar. Sådan har jeg det i hvert fald.

"Handling" er bare det eneste, der kan bringe vores liv i fremdrift, berige os med følelsen af at "gøre noget", udrette noget og tage ansvar for, at tingene sker. Tit efterlader det ovenikøbet energi i kroppen at se, at der sker noget omkring os. At det er os, der sætter ting i værk, som bringer udvikling og resultater med sig. Tit handler det jo om at bide sig fast, at mærke, at man vil noget nok (og her tænker jeg ikke på at få klaret vasketøjsbunken, men snarere lidt større, mere menneskeligt vigtige ting), og så gå efter bolden. Man må udstikke en kurs, der forekommer at være den mest direkte, og måtte man så opleve, at der skal lidt omveje til, ja, så er det jo bare en del af rejsen, der fører til målet. Turen dertil er mindre hård, når man kan fæstne sit blik på målet, og på den følelse, det vil udløse at "nå frem". Så er det dér, man retter sit fokus og det betyder, at al den modvind og alt det slid, der måtte være på vejen dertil, føles som midlertidigt og mindre drøjt.

Jeg læste en klumme forleden af en århusiansk politiker, der var blevet opfordret til at cykle fra Århus til Paris til sommer som led i en indsamling til Børnecancerfonden. Hun skrev, at hun slet ikke var vant til at cykle, slet ikke havde den form, der skulle til for at komme igennem sådan en tur, men til gengæld elskede hun udfordringer, og det måtte hun jo sige, at denne cykeltur var.

Hendes teori var, at det ofte er de mentale barrierer, der er vores største modstandere i sporten, på arbejdet såvel som i livet generelt. Når først de er overvundet, er man næsten i mål", skrev hun.

Hun tilføjede: "Det afgørende for at nå sine mål er sjældent, hvad man kan, men ofte, hvad man vil. Man er tit præcis lige så stærk, som man beslutter sig for at være". Det er jeg meget enig i.

Så for, at vi alle udvikler os, vokser og gror og føler, at vi gør en forskel her i livet, er det vores primære opgave at finde ud af, hvad der virkeligt er vigtigt for os at udfordre os selv indenfor, hvad vi ønsker at dygtiggøre os indenfor, hvad vi ønsker at gennemføre, nå af mål, udrette, ændre på, tilføje i vores liv osv. - det være sig indenfor privatlivet og/eller arbejdslivet. Og når vi så er nået så langt, er det vigtigt at spørge os selv, HVORFOR det er vigtigt for os?  Når først dét står os tindrende klart, så har vi hele det fundament på plads, der gør, at "HVORDAN" bliver meget lettere for os at finde svaret på. Med andre ord må vi først vi finde ud af, hvor vi vil hen, og dernæst udstikke ruten dertil.

Blot lidt fredagsfilosofiske tanker fra mig inden weekenden. Der er så meget uudnyttet potentiale til stede i alle mennesker, men uden benzin på køretøjet, udmønter de sig aldrig i konkrete resultater. Det er synd, synes jeg, for tit handler det blot om at komme igang. Så vi må gøre, hvad vi kan for lige at give hinanden et lille velmenende skub engang imellem, der gør, at vi måske mærker lysten til lige at slå et smut omkring tankstationen næste gang, vi kommer forbi sådan én :-)

Rigtig dejlig fredag til jer alle - nu er påskeferien lige om hjørnet. Dejligt!