#ff31a6

Tid til en lille weekendaktivitet

Måske kender du det allerede? Ellers kan jeg varmt anbefale det. Det hedder "krympeplast", og er en slags plastikpapir, børnene kan tegne på, hvorefter de (sammen med mor, far eller en ældre søskende) kan putte tegningen i ovnen ved 175 grader i få sekunder og opleve tegningen krympe til en trediedel af den oprindelige størrelse. Super sjovt lille projekt, og det opleves helt magisk at kigge ind i ovnen og overvære processen. Forleden havde vi min søster og hendes familie på besøg, og dér satte alle ungerne sig omkring spisebordet og tegnede på krympeplast. De yngste kunne også sagtens være med - en sand fest for dem. Det er for eksempel min yngste, Noah, på 7 år, der har lavet de små motiver på billedet, og han spørger ofte selv helt uopfordret efter at tegne på krympeplast om eftermiddagen efter skole. Et lille projekt, de kan sidde stille og roligt og slappe af med. Nå, efter krympningen limede vi magneter bag på deres små "værker", og puttede de færdige sager i cellofanposer med en guldklips. Voila, så havde de hver en lille gave, de kunne give til én, de gerne ville glæde.

Aktiviteten kan tage alt fra 15 minutter til flere timer - alt efter, hvor opslugte børnene bliver i processen. I mine bøger har jeg også nogle idéer med til, hvordan man kan bruge krympeplast i mine bøger, for jeg synes virkelig, det er så fin en lille kreativ ting at lave med børn. Man kan også lave vedhæng til halskæder, nøgleringe og brocher m.v. Til halskæderne og nøgleringene skal man blot stanse et lille hul ud øverst i figuren med en hullemaskine. Kæder, snore og tilbehør til nøgleringe kan købes i bl.a. Panduro Hobby, og det samme kan brochenåle.

Du kan købe krympeplasten over nettet her. Den koster 69 kr. for seks ark. Jeg deler altid hvert ark op, før børnene får det i hænderne, i fire dele. Så holder det længere. Man kan også købe det med pirat- eller prinsessemotiver. Det koster 39 kr. for to ark, men så er der også leg til mange timer. Brug tegneblyanter eller evt. sprittuscher. Med sidstnævnte opnår du de allerkraftigeste, mest intense farver, men tegneblyanter er også fine.

 

Rigtig god fornøjelse og SKØN FREDAG til jer alle. Og, forresten, har du mon et nemt lille tip til en eftermiddagsaktivitet med børnene, andre på bloggen kan få glæde af?