#ff31a6

Tak fra én forlægger til en anden

Kære alle sammen

I dag vil jeg fortælle jer en glad historie fra mit nye forlæggerliv.

En sommerdag for snart to år siden var jeg ude at gå en tur i Risskov i Århus med min veninde Liv - en skov, jeg allerede har fortalt om her på bloggen som én, jeg holder rigtig meget af. På denne gåtur kom vi forbi Claus Dalbys skønne hus og have, hvorfra han også driver sit forlag Klematis. Udover at udgive cirka 100 titler om året skriver Claus også selv havebøger, laver fjernsynsudsendelser og har gang i massevis af andre spændende projekter. En fantastisk inspirerende og topengageret herre, der efter min mening har evnet det, vi alle drømmer om: At skabe et arbejdsliv, der på bedste vis forener hans kreative kompetencer, tæft for købmandsskaft og dybfølte passion for flora og fauna.

Tilfældet ville, at Claus gik rundt i sin have og arbejdede, og vi faldt i snak henover plankeværket. Vi fandt snart ud af, at vi havde en fælles kærlighed til bøger, formidling og områder, der knytter sig til fritidslivet, hus, hjem og have, og Claus inviterede os ind i sin have på et glas hyldeblomstsaft, så vi kunne fortsætte snakken dér. Det korte af det lange er, at han og jeg sidenhen har holdt kontakten, og jeg er fuld af taknemmelighed over de kompetente råd, han beriger mig med, når jeg nu og da støder på nye udfordringer i en branche, jeg er i fuld gang med at udforske og blive klog på.

Det er en stor glæde at opleve den imødekommenhed og hjælp, jeg møder fra en garvet, livsklog forlægger. Alle skal jo starte et sted, og jeg er lykkelig over at opleve, at min kuffert gennem årene er blevet pakket godt med formidlings- og projektkoordineringsværktøjer, presse- og marketingstrategiske redskaber, erfaringer med at bringe store publikationer til verden fra idé til færdigt resultat osv. Det er mig til stor gavn i mit virke som forlægger. Men at lære alle kringelkrogene af forlagsverdenen at kende kræver tid, erfaring, fingrene i muldet. Og dér er det uvurderligt at kunne søge gode råd hos en erfaren og begavet herre som Claus engang imellem. Senest hjalp han mig med en kontakt til Pricerunner.dk, som han selv netop havde lavet et marketingsamarbejde med. Og på en uge havde jeg fået samme dejlige samarbejdsaftale på plads, som du kan se resultatet af her.

Så mit indlæg i dag er en varm tak til dig, Claus. Det gør en verden til forskel at have en "livline" som dig at gribe ud efter på den rejse, jeg har begivet mig ud på med mit forlag.

Selv gør jeg også mit bedste for at støtte op om de spirende talenter, der løbende kontakter mig med bogidéer og lign. Jeg har jo desværre også kun 24 timer i døgnet, men i det omfang, det er muligt, prøver jeg at yde mit bidrag til, at udvalgte projekter, der rummer et særligt åbenlyst potentiale, bringes et skridt videre en realisering.

Og så skulle I lige unde jer selv at kigge forbi Claus' skønne blog, som han dagligt opdaterer med friske indlæg. Dejligt at møde et forbillede indenfor sit fag, som med så stor integritet og succes har betrådt den sti, man netop selv har begivet sig ud på :-)

Rigtig smuk forårsdag til jer alle.