#ff28a2

Syndig morgenforkælelse: Hjemmebagte vafler på en helt almindelig onsdag

Kære du

Kender du glæden ved at afvige lidt for principperne? Det gjorde vi i morges på mest "syndige" vis med en stor stak hjemmebagte vafler med stødt kardemomme. Normalt nyder vi kun disse kalorie- og knap så fiberholdige lækkerier til vores sløve morgenmåltider i weekenderne. Her får ungerne tit lov til at vælge på skift, hvad vi skal forkæle os selv med, og ønskerne er talrige: Pandekager, vafler, spejlæg og bacon, en deluxe havregrød, skyr med hjemmelavet granola og ahornsirup, hjemmebagte boller i diverse varianter, hjemmepressede juices og smoothies osv. Men i hverdagene - ja, der holder vi os som hovedregel i det lidt sundere hjørne, hvor mæthedsfølelsen prioriteres højt, omfanget af fiber, vitaminer, gode proteiner, frø, nødder og alle de andre gode, sundhedsfremmende fødevarer. Og i hverdagene er sukker ikke en gæst, der ret ofte inviteres til at sidde med omkring morgenmadsbordet.

Men i går aftes, da vi skulle til at rette an til at gå i seng, opstod idéen til at bryde lidt med normen. En gang imellem skal der simpelthen dømmes fest på en hverdag - og når det er hverdagen, der lægger ramme til sådan en begivenhed, ja, så føles festen altså ofte endnu sjovere, lækrere og mere "syndig" på den gode måde. Så dér stod vi op tyve minutter før, vi plejer, tændte for vaffeljernet og gik igang med at blande dejen. Og 20 minutter senere var der hjemmebagte vafler til hele flokken. Og jeg kan love jer for, at de blev guffet og nydt med største velbehag i skæret fra de to blafrende stearinlys og med vintermørket hvilende tungt over landskabet lige på den anden side af ruderne. Vanvittig hyggeligt, og måske i det hele taget lidt vanvittigt. Men hvor er det dog skønt en gang imellem bare at give pokker i principperne og forvandle hverdagen en fest - og det bedste er, at det rent faktisk kan lade sig gøre indenfor en tidsramme, de fleste kan overkomme med nedenstående opskrift. Vi lavede i øvrigt 1 1/2 portion, som rakte mere end rigeligt til fem sultne munde.

Ovenstående billede er fra "Spilopper & stjerneskud", hvor opskriften oprindelig er præsenteret.

Hjemmebagte vafler med vaniljesukker eller stødt kardemomme

8 vafler

4 dl hvedemel (gerne m. de gode skal- og kimdele bevaret)
5 1⁄2 dl mælk
2 æg
50 g smeltet smør eller kokosolie
1⁄2 tsk salt
1⁄2 tsk bagepulver
2 spsk sukker
1 spsk vaniljesukker eller stødt kardemomme

Pisk alle ingredienserne til vaffeldejen sammen i røreskål og hæld dejen op i en stor kande. pensl vaffeljernet med en lille smule fedtstof. Hæld vaffeldejen på, luk jernet igen og steg vaflerne, indtil de er gyldenbrune og lige til at stikke gaflen i. Server vaflerne med marmelade, ahornsirup og rørsukker.

Skulle du få lyst til at få mere inspiration til små, nemme opskrifter til et liv som børnefamilie, kan du lige nu sikre dig "Spilopper & stjerneskud" med 25% rabat (kr. 224,-) hos SAXO her

Alle mine andre bøger udbydes også i denne uge til helt ekstraordinær kampagnepris i anledning af nominereringen af 'Kram i madkassen' og 'Guld i gryden' til titlen som 'Verdens bedste'.

Rigtig god fornøjelse, når lysten til en "vanvittig syndig" morgen måtte melde sig hos jer ♡