#ff28a2

Sund lørdagsslik på 15 minutter

Kære læser

I dag skal du have lidt inspiration til lidt sund lørdagsslik. Egentlig kalder jeg dem "fredagskugler" (- de er præsenteret som sådan i 'Kram i madkassen'), men jeg lover dig: De smager fuldkommen ligeså godt om lørdagen. De tager kun et øjeblik at lave - du kan i hvert fald let fremtrylle dem på 15 minutter - og de er en  sand fest at bringe ind til aftenkaffen i aften som et lille weekendforkælende indslag.

Regnen trommer mod ruden her hos os i dag, og der er dømt indehygge med alt, hvad der hører til sådan en dag af: opvågnen uden vækkeur, ekstra god morgenmad, filmhygge i sofaen og lidt læsning og spilleri på værelserne. En weekenddag af denne type er i min verden noget af det mest velgørende. Oh, hvor kommer man dejligt ned i gear og får ladet batterierne godt op. Vinterferien er i gang, og der skal både slappes af, hygges, laves noget med familien og ja, så har mine sønner en lille skiferie til Norge at se frem til med deres far, hvad de glæder sig helt vildt til. Dejligt.

Her kommer opskriften på det lille søde - dog i den sundere ende af skalaen - indslag, du kan forkæle familien med i aften :) Ønsker dig og jer en hyggelig lørdag.

Sund lørdagsslik
ca. 35 stk.

Lad mig advare dig med det samme. Disse hjemmelavede kokos-havrekugler har en tendens til at forsvinde som dug fra solen, så snart de sættes på bordet. Så du behøver i hvert fald ikke bekymre dig over, hvor længe de kan holde sig i køleskabet. Jeg kalder dem egentlig "fredagskugler" og det er fordi, jeg har for vane at lægge en lille overraskelse i ungernes madpakke på denne EF-dag (Endelig Fredag), og dér er et par stykker af disse altså et hit. For at de ikke bare triller rundt i madpakken, putter jeg dem gerne i en cellofanpose eller pakker dem ind i et stykke smørrebrødspapir. God fornøjelse med dem!

25 g kakao
125 g smør
125 g kokosmel
125 g flormelis
125 g havregryn
1 stor spsk vaniljesukker
lidt kakaopulver til at rulle i

Bland alle ingredienserne og form massen til små kugler. Rul kuglerne i kakaopulveret.

Ps. Lige for tiden kører Saxo min "Kram i madkassen" til en skarp pris (164,-). Du kan bestille den her, hvis du måtte have lyst til lidt forfriskende madpakkeinspiration.
Du kan også downloade e-bogsudgaven og have den på din computer få minutter senere til 109,- her.