#ff28a2

stemningsbilleder fra tilblivelsen af Slynglerne

 

Kære alle sammen

Det er en tid fuld af skabelse og fordybelse lige nu her hos mig. Sensommeren og efteråret står altid i produktivitetens tegn. Det er her alle opskrifter, indtryk, oplevelser, tips og idéer, der hører et nyt bogunivers til, skal fældes ned i ord og foldes ud i billeder. Jeg er vild med disse processer og går ofte helt i ét med dem - så meget det nu lader sig gøre, når man samtidig er forankret i en hverdag med børn, familie, gøremål, venner, forpligtelser, hobbies og interesser. I vid udstrækning smelter alle områderne dog ofte sammen i mit liv. Mit job er i vid udstrækning min hobby, min lidenskab og interesse, mine unger, familie og venner er en integreret del af mange af mine projekter for jeg skildrer jo først og fremmest fritidslivet og tager her udgangspunkt i det liv, jeg selv lever og dagligt er en del af. Og forpligtelser - jo, dem er der jo også. Har eksempelvis ligge siddet med mit momsregnskab, hvilket tog mig omkring 20 timer i alt, og selvom der faktisk er visse elementer af processen, jeg egentlig synes er meget tilfredsstillende (som omsider at finde et bilag, jeg ikke kunne afdække egenarten af), så er det ikke her, jeg oplever, at lyset tændes i mine øjne ;-) Færdigt blev det dog, og det gjorde, at jeg med ro i sindet kunne tage afsted til nedenstående sted i 24 timer for at skyde nogle naturbilleder til min sommerblok til "Slynglerne" i families og venners lag samt hente lidt ny inspiration til mine smagsløg :)

Svinkløv badehotel har nemlig en umanerlig dygtig køkkenchef, som ved en ting eller to om, hvordan man strikker et forrygende måltid sammen. Han har styr på, hvordan man får det nordiske køkken til at sprudle af smagsindtryk og er dygtig til at indtænke strandurter i retter og desserter, eksempelvis det meget sunde havtorn, som i øvrigt indgår i en af mine opskrifter i "Slynglerne".

Da jeg kom hjem igen, fandt jeg en lidt fyldig kuvert i posten fra ByHornung. I den fandt jeg den lille nye stoftaske, jeg havde bestilt, da jeg så tasken på Instagram. Jeg er fuldkommen fortabt i de blå nuancer og har vist de seneste uger udviklet en svaghed for indfarvede tørklæder, tasker, bluser og kjoler i lækre blå nuancer - indigo blå, kaldes den vist.

I sidste uge var jeg for første gang på et ophold på Refugiet Klitgården i Skagen for at færdiggøre manuskriptet til min nye "Slyngel-bog". Helt uden at kunne styre det, røg mine mundvige mod nord, da stedet åbenbarede sig for mit åsyn. Hold da bare helt op! Hvor priviligeret er man ikke lige at få lov at opholde sig dér i en håndfuld dage - imponerende smukt hus, der ligger i første parket til havet, og det værelse jeg fik, lå nærmest ude i havet! Sådan føltes det i hvert fald, når jeg sad og skrev, for jeg kunne slet ikke se andet end hav, når jeg sad ned ved skrivebordet og klimtede løs på tasterne. Jeg skrev op til 14-16 timer i døgnet, så det var ikke fordi, jeg var ude at inspicere Skagen så meget. Det blev dog til en lækker middag inde på Skagen fiskerestaurant den ene aften, ne morgen-gåtur ved Grenen og et smut ind til Skagen by en anden for at shoppe lidt regi (tallerken, skærebræt, stofserviet m.v.) i en meget lækker køkkenbutik, som jeg på det varmeste kan anbefale. Den hedder 'Laurentius' og ligger på Sct. Laurentii vej 29 i hjertet af Skagen.

Laurentius har det skønneste udvalg af bl.a. fransk køkkentøj, regi og andre køkkenlækkerier, jeg længe har set, og med lidt held søsætter de to gæve kvinder, der har skabt butikken, Susanne og Charlotte, i nær fremtid en webshop, så alle i landet kan få adgang til deres håndplukkede "kvalitetsgedigne" sager. Når jeg kommer i gang med fotograferingen til "Slynglerne" for alvor, vil jeg vise lidt af tingene frem.

Og ja, et lille madbillede skal I da også lige ha'. Jeg har med stor fornøjelse inviteret en bagesten indenfor i mit liv, og den blev prøvet for første gang i går. Jeg har ellers ikke haft den allerstørste succes med mine tidligere bagesten, men denne her, som er fra Bahne, er bare super god. Du kan se den her, og såmænd også bestille den her, hvis du skulle få lyst til det.

Pizzaerne blev bragende gode, og børnene spiste lige til de var ved at revne. Og jeg slap let om madpakkerne dagen derpå, for dér fik den naturligvis et par gode overskydende 'slices' med deres yndlingsfyld på toppen. I min nye "Slyngler & stanglakrids" har jeg opskrifter på vildt gode 'English Breakfast pizzas' og en fantastisk glutenfri pizza med ristet valnøddepesto, ovnbagte tomater, karamelliserede nektariner, gorganzola og frisk mozzarella. "Yummy", som de siger på Instagram og andre smarte steder :-)