#22ed18

Sprøde parisercroissanter - smager fantastisk!

Så lyder fløjten snart fra stationen, og jeg er klar til at springe på toget, der skal bringe mig ud til Kastrup Lufthavn. Vejrguderne lover 9-10 grader i Paris, så det er dejligt. Til gengæld har de ifølge metereologerne til hensigt at forkæle os danskere med hele 15 grader i solen i weekenden. Så det lyder jo intet mindre end fantastisk. Måske lykkes det mig alligevel som planlagt at invitere foråret med hjem fra Paris ;-) Jeg skal gøre mit bedste i hvert fald. Min morgen er lidt travl, så jeg skriver lidt kort i dag. Det slog mig dog, da jeg sad og spiste morgenmad, at noget af det, jeg glæder mig mest til i Paris er at tage hul på dagen med en god kop kaffe og en parisercroissant. I "Rollinger & roulader" har jeg et helt kapitel med om Paris, som jeg kalder "I croissanternes hovedstad", og i det er der selvfølgelig også en opskrift på sprøde parisercroissanter, som er virkelig forrygende lækre. Der er gået mange eksperimenter forud for denne opskrift, for hvor er det bare svært at ramme én, der ender med et resultat, der minder om den ægte vare. Men det lykkedes faktisk til sidst, synes jeg, efter talrige forsøg. Croissanterne får de karakteristiske mange sprøde lag og har en fantastisk smag af smør. Håber I har lyst til at prøve dem. Der bliver ca. 10-15 croissanter ud af opskriften, afhængigt af, hvor små eller store, du laver dem.

1 dl vand
2 dl mælk
50 g gær
1 tsk sukker
11/2 tsk salt
1 æggeblomme
425 g hvedemel (måske en del mere)
225 g blødt smør

Pensling
1 sammenpisket æg

Bland gær med vand og mælk. Tilsæt sukker, salt, æggeblomme og mel og ælt dejen sammen. Lad den hæve i 15 minutter. Rul den da ud til en aflang firkant og smør 1/3 af smørret ud på hele fladen. Fold den ene side 1/3 ind over dejen og læg den anden side hen over (ligesom når man laver en birkes, før den skæres ud). Rul dejen ud påny, smør endnu 1/3 del af smørret ud og fold dejen sammen igen. Læg dejen sammen ligesom før endnu engang, rul ud påny, smør den sidste portion smør på og læg dejen sammen. Rul nu dejen ud til en pizzabund og del den i 16 lige store lagkagestykker. Rul hver trekant sammen til en croissant og læg den på bagepladen beklædt med bagepapir. Lad croissanterne hæve i 45 minutter, pensl dem med æg og bag dem på 220 grader i ca. 15 minutter.

Tip
Croissanterne kan naturligvis fyldes med et stykke god mørk chokolade eller en humpel nougat, det bliver de ikke dårligere af.

Og så lige til sidst: TUSINDE TAK for jeres dejlige held-og-lykke-hilsner. Dem glæder I mig meget med. Spændende, hvordan det hele går :-) Rigtig gode dage til jer alle. Jeg ved ikke helt, om jeg kan blogge fra Paris, for der er vist ikke internet-opkobling fra hotellet og mit program er lidt stramt dernede. Men så vender jeg straks tilbage fredag, når jeg er godt hjemme igen med friske beretninger og nyt om kåringen.